Vuokatti

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sapsojärvi ja hiihtohissejä Vuokatinvaaralta kuvattuna kesällä 2007.
Mäkihyppytorni Vuokatin hiihtokeskuksessa Sotkamossa.

Vuokatti on kylä, taajama, rautatieliikennepaikka ja vaarajono Sotkamossa Kainuussa.

Alueen korkein vaara on Porttivaara (345 metriä merenpinnan yläpuolella), seuraavaksi korkein Vuokatinvaara. Vuokatin uskotaan olleen vanha lappilainen uhripaikka.

Vuokatti on kuuluisa urheilumahdollisuuksistaan. Vuokatissa sijaitsevat mm. Vuokatin urheiluopisto, laskettelukeskus ja 1990-luvun alussa valmistuttuaan huomiota koollaan ja tasollaan herättänyt, nykyisellään Holiday Club -ketjuun kuuluva Katinkullan lomakeskus. Vuokatissa on myös jäähdytetty hiihtotunneli, jonka ansiosta hiihtäminen on mahdollista myös kesäkaudella. Hiihtotunneli avattiin vuonna 1998.[1] Hiljattainmilloin? hiihtotunnelin viereen on valmistunut ensimmäinen vaihe Snowpoliksesta, liikuntateknologiapainotteisesta teknologiapuistosta. Vuokatissa on myös vuoden ympäri auki oleva lumilautatunneli.

Vuokatissa rinteiden juurilla sijaitsee myös skeittipuisto jossa on hyvät mahdollisuudet harrastaa rullalautailua ja potkukelkkailua.

Vuokatti on myös tunnettu vuosittain järjestettävästä hip hop -musiikkifestivaalista Pipefestista.

Vuokatissa sijaitsee Digita Oy:n radio ja tv-asema. Se on rakennettu 1976 ja on Kainuun korkein rakennelma, korkeudeltaan 323 metriä.

Vuokatin rautatieasema perustettiin vuonna 1926 ja se on liikennepaikka rataosalla rataosalla Joensuu–Kontiomäki.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]