Luettelo Suomen kunnista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen kunnat vuonna 2021.
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2021 alusta kuntia on 309, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.[1]

Kaupunki-nimitystä[2] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa.[3] Luettelon viidennessä sarakkessa on ilmoitettu kunnan viralliset kielet. Luettelon kuudennessa sarakkeessa on mainittu se paikkakunta (yleensä taajama), jossa kunnan hallinnollinen keskus sijaitsee. Nämä ovat tavallisesti taajamia, mutta eräissä tapauksissa kuntakeskukset ovat kasvaneet yhteen toisen taajaman kanssa. Usean Ahvenanmaan kunnan (mukaan lukien Luhangan Manner-Suomessa) kuntakeskus ei muodosta taajamaa liian pienen väestöpohjan vuoksi. Luettelon seitsemännessä ja kahdeksannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan ja seutukuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. maaliskuuta 2021. Kuntien kokonaispinta-alat ja maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 17. kesäkuuta 2021. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Väestötiheydet on laskettu väkilukujen ja maapinta-alojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Ähtäri (5 524 asukasta). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Toholampi (617,05 km²). Pinta-alaltaan suurin kunta, Inari, vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä sijaitseva Kauniainen, puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio, Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Närpiö (9,8 as./km²). Korkein väestötiheys on Helsingissä (3 062,44 as./km²), ja alhaisin Savukoskella (0,16 as./km²).

Vaakuna Kunta-
nro[4]
Kunnan nimi Nimitys Kielet Kuntakeskus Maakunta Seutukunta Väkiluku[5] Kok.pinta-
ala (km²)[6]
Maapinta-
ala (km²)[6]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa.vaakuna.svg 020 Akaa kaupunki suomi Toijalan keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 16 402 314,38 293,26 55,9
Alajärvi.vaakuna.svg 005 Alajärvi kaupunki suomi Alajärven keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 9 402 1 056,75 1 008,85 9,3
Alavieska.vaakuna.svg 009 Alavieska kunta suomi Alavieskan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 2 522 253,02 251,50 10
Töysä.vaakuna.svg 010 Alavus kaupunki suomi Alavuden keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 11 275 1 151,50 1 087,24 10,4
Asikkala.vaakuna.svg 016 Asikkala kunta suomi Vääksy Päijät-Häme Lahden seutukunta 8 049 755,55 563,34 14,3
Askola.vaakuna.svg 018 Askola kunta suomi Askolan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta 4 881 218,03 212,44 23
Aura.vaakuna.svg 019 Aura kunta suomi Auran asemanseutu Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 3 982 95,58 95,01 41,9
Brändö.vaakuna.svg 035 Brändö kunta ruotsi Åva Ahvenanmaa Ålands skärgård 451 108,44 108,17 4,2
Eckerö.vaakuna.svg 043 Eckerö kunta ruotsi Överby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 950 109,18 107,72 8,8
Enonkoski.vaakuna.svg 046 Enonkoski kunta suomi Enonkosken kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 1 368 419,20 305,55 4,5
Enontekiö.vaakuna.svg 047 Enontekiö kunta suomi, pohjoissaame Hetta Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 1 812 8 391,31 7 952,59 0,2
Espoo.vaakuna.svg 049 Espoo kaupunki suomi, ruotsi Espoon keskus[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 293 576 330,23 312,33 940
Eura.vaakuna.svg 050 Eura kunta suomi Euran keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta 11 474 630,20 578,81 19,8
Luvia.vaakuna.svg 051 Eurajoki kunta suomi Eurajoen kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta 9 387 520,91 514,80 18,2
Evijärvi.svg 052 Evijärvi kunta suomi Evijärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 391 390,71 354,16 6,8
Finström.vaakuna.svg 060 Finström kunta ruotsi Godby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 610 130,19 123,32 21,2
Forssan vaakuna.svg 061 Forssa kaupunki suomi Forssan keskustaajama Kanta-Häme Forssan seutukunta 16 738 253,36 248,76 67,3
Föglö.vaakuna.svg 062 Föglö kunta ruotsi Degerby Ahvenanmaa Ålands skärgård 523 135,01 134,76 3,9
Geta.vaakuna.svg 065 Geta kunta ruotsi Vestergeta Ahvenanmaa Ålands landsbygd 519 87,47 84,55 6,1
Haapajärvi.vaakuna.svg 069 Haapajärvi kaupunki suomi Haapajärven keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 6 887 789,31 766,38 9
Haapavesi.vaakuna.svg 071 Haapavesi kaupunki suomi Haapaveden keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 6 685 1 086,41 1 050,41 6,4
Hailuoto.vaakuna.svg 072 Hailuoto kunta suomi Hailuodon kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 953 207,35 205,66 4,6
Halsua.vaakuna.svg 074 Halsua kunta suomi Halsuan kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 1 100 428,34 413,02 2,7
Hamina.vaakuna.svg 075 Hamina kaupunki suomi Haminan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 19 844 633,57 609,80 32,5
Hammarland.vaakuna.svg 076 Hammarland kunta ruotsi Kattby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 603 140,29 138,55 11,6
Hankasalmi.vaakuna.svg 077 Hankasalmi kunta suomi Hankasalmen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 4 764 687,74 571,69 8,3
Hanko.vaakuna.svg 078 Hanko kaupunki suomi, ruotsi Hangon keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta 8 064 118,99 117,46 68,7
Harjavalta.vaakuna.svg 079 Harjavalta kaupunki suomi Harjavallan keskustaajama[8] Satakunta Porin seutukunta 6 856 127,74 123,46 55,5
Hartola.vaakuna.svg 081 Hartola kunta suomi Hartolan kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 642 675,40 542,73 4,9
Hattula.vaakuna.svg 082 Hattula kunta suomi Parola Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 9 379 427,39 357,79 26,2
Hausjärvi.vaakuna.svg 086 Hausjärvi kunta suomi Oitti Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 187 398,77 389,42 21
Heinola.vaakuna.svg 111 Heinola kaupunki suomi Heinolan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta 18 478 839,28 675,99 27,3
Heinävesi.vaakuna.svg 090 Heinävesi kunta suomi Heinäveden kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 3 183 1 319,58 1 029,96 3,1
Helsinki.vaakuna.svg 091 Helsinki kaupunki suomi, ruotsi Helsingin keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 656 250 215,19 214,29 3 062,4
Hirvensalmi.vaakuna.svg 097 Hirvensalmi kunta suomi Hirvensalmen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 149 746,59 465,21 4,6
Hollola.vaakuna.svg 098 Hollola kunta suomi Salpakangas[9] Päijät-Häme Lahden seutukunta 23 246 727,46 651,23 35,7
Huittisten.vaakuna.svg 102 Huittinen kaupunki suomi Lauttakylä Satakunta Porin seutukunta 9 931 539,56 532,61 18,6
Humppilan vaakuna.svg 103 Humppila kunta suomi Humppilan asemanseutu Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 179 148,61 147,96 14,7
Hyrynsalmi.vaakuna.svg 105 Hyrynsalmi kunta suomi Hyrynsalmen kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 187 1 521,37 1 421,26 1,5
Hyvinkaa.vaakuna.svg 106 Hyvinkää kaupunki suomi Hyvinkään keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 46 684 336,77 322,69 144,7
Hämeenkyrö.vaakuna.svg 108 Hämeenkyrö kunta suomi Pappila[10] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 10 384 505,10 463,99 22,4
Hämeenlinna.vaakuna.svg 109 Hämeenlinna kaupunki suomi Hämeenlinnan keskustaajama Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 67 864 2 031,57 1 785,35 38
Kuivaniemi.vaakuna.svg 139 Ii kunta suomi Iin Hamina Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 9 881 1 666,98 1 614,63 6,1
Iisalmi.vaakuna.svg 140 Iisalmi kaupunki suomi Iisalmen keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 21 126 872,17 762,99 27,7
Iitti.vaakuna.svg 142 Iitti kunta suomi Kausala Päijät-Häme Lahden seutukunta 6 590 687,09 589,79 11,2
Ikaalinen.vaakuna.svg 143 Ikaalinen kaupunki suomi Ikaalisten keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 880 843,40 750,41 9,2
Ilmajoki.vaakuna.svg 145 Ilmajoki kunta suomi Ilmajoen kirkonkylä[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 12 328 579,63 576,74 21,4
Ilomantsi.vaakuna.svg 146 Ilomantsi kunta suomi Ilomantsin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 744 3 172,68 2 763,39 1,7
Imatra.vaakuna.svg 153 Imatra kaupunki suomi Mansikkala[12] Etelä-Karjala Imatran seutukunta 25 988 191,28 155,00 167,7
Inari.vaakuna.svg 148 Inari kunta suomi, pohjoissaame,
inarinsaame, koltansaame
Ivalo Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 6 900 17 333,62 15 056,29 0,5
Inkoo.vaakuna.svg 149 Inkoo kunta ruotsi, suomi Inkoon kirkonkylä Uusimaa Raaseporin seutukunta 5 346 358,00 349,89 15,3
Isojoki.vaakuna.svg 151 Isojoki kunta suomi Isojoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 920 647,43 642,38 3
Isokyrö.vaakuna.svg 152 Isokyrö kunta suomi Isonkyrön kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 4 492 356,91 354,13 12,7
Janakkala.vaakuna.svg 165 Janakkala kunta suomi Turenki Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 16 317 586,07 547,41 29,8
Joensuu.vaakuna.svg 167 Joensuu kaupunki suomi Joensuun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 76 833 2 750,96 2 381,69 32,3
Jokioinen.vaakuna.svg 169 Jokioinen kunta suomi Jokioisten keskustaajama[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta 5 057 181,94 180,42 28
Jomala.vaakuna.svg 170 Jomala kunta ruotsi Prästgården[14] Ahvenanmaa Ålands landsbygd 5 393 144,39 142,67 37,8
Joroinen.vaakuna.svg 171 Joroinen kunta suomi Joroisten kirkonkylä Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 4 692 711,76 574,90 8,2
Joutsa.vaakuna.svg 172 Joutsa kunta suomi Joutsan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta 4 294 1 066,43 867,03 5
Juuka.vaakuna.svg 176 Juuka kunta suomi Juuan kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 509 1 846,57 1 501,70 3
Juupajoki.vaakuna.svg 177 Juupajoki kunta suomi Korkeakoski Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 1 797 274,95 258,50 7
Juva.vaakuna.svg 178 Juva kunta suomi Juvan kirkonkylä Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 5 920 1 345,69 1 163,19 5,1
Jyväskylä.vaakuna.svg 179 Jyväskylä kaupunki suomi Jyväskylän keskustaajama Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 143 400 1 466,35 1 171,02 122,5
Jämijärvi.vaakuna.svg 181 Jämijärvi kunta suomi Jämijärven kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 693 224,61 214,63 7,9
Jämsänkoski.vaakuna.svg 182 Jämsä kaupunki suomi Seppola[15] Keski-Suomi Jämsän seutukunta 19 894 1 823,91 1 571,37 12,7
Jarvenpaa.vaakuna.svg 186 Järvenpää kaupunki suomi Järvenpään keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 44 722 39,93 37,54 1 191,3
Piikkiö.vaakuna.svg 202 Kaarina kaupunki suomi Kaarinan keskusta[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 34 878 151,70 150,65 231,5
Kaavi.vaakuna.svg 204 Kaavi kunta suomi Kaavin kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 792 789,60 674,07 4,1
Kajaani.vaakuna.svg 205 Kajaani kaupunki suomi Kajaanin keskustaajama Kainuu Kajaanin seutukunta 36 563 2 263,82 1 834,73 19,9
Himanka.vaakuna.svg 208 Kalajoki kaupunki suomi Kalajoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 12 432 931,04 924,09 13,5
Kangasala.vaakuna.svg 211 Kangasala kaupunki suomi Kangasalan kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 32 255 870,88 658,09 49
Kangasniemi.vaakuna.svg 213 Kangasniemi kunta suomi Kangasniemen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 296 1 326,75 1 068,88 5
Kankaanpää.vaakuna.svg 214 Kankaanpää kaupunki suomi Kankaanpään keskustaajama Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 12 768 1 037,87 1 021,12 12,5
Kannonkoski.vaakuna.svg 216 Kannonkoski kunta suomi Kannonkosken kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 329 549,88 445,01 3
Kannus.vaakuna.svg 217 Kannus kaupunki suomi Kannuksen keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 5 409 470,34 468,04 11,6
Karijoki.vaakuna.svg 218 Karijoki kunta suomi Karijoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 199 186,35 185,57 6,5
Karkkila.vaakuna.svg 224 Karkkila kaupunki suomi Karkkilan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 8 696 255,32 242,35 35,9
Karstula.vaakuna.svg 226 Karstula kunta suomi Karstulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 3 828 963,20 887,08 4,3
Karvia.vaakuna.svg 230 Karvia kunta suomi Karvian kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 2 309 519,90 502,18 4,6
Kaskinen.vaakuna.svg 231 Kaskinen kaupunki suomi, ruotsi Kaskisten keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 1 283 10,78 10,63 120,7
Kauhajoki.vaakuna.svg 232 Kauhajoki kaupunki suomi Kauhajoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 12 989 1 315,54 1 298,96 10
Kauhava.vaakuna.2009.svg 233 Kauhava kaupunki suomi Kauhavan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 15 479 1 328,38 1 313,82 11,8
Kauniainen.vaakuna.svg 235 Kauniainen kaupunki suomi, ruotsi Kauniainen[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 10 148 6,00 5,89 1 722,9
Kaustinen.vaakuna.svg 236 Kaustinen kunta suomi Kaustisen kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 4 213 361,09 353,91 11,9
Keitele.vaakuna.svg 239 Keitele kunta suomi Keiteleen kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 2 143 578,30 482,91 4,4
Kemi.vaakuna.svg 240 Kemi kaupunki suomi Kemin keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta 20 331 102,66 95,30 213,3
Kemijärvi.vaakuna.svg 320 Kemijärvi kaupunki suomi Kemijärven keskustaajama Lappi Itä-Lapin seutukunta 7 167 3 931,14 3 504,36 2
Keminmaa.vaakuna.svg 241 Keminmaa kunta suomi Laurila[18] Lappi Kemi–Tornion seutukunta 7 993 647,13 626,29 12,8
Dragsfjärd.vaakuna.svg 322 Kemiönsaari kunta ruotsi, suomi Kemiön kirkonkylä Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 6 632 697,74 686,85 9,7
Kempele.vaakuna.svg 244 Kempele kunta suomi Asemanseutu[19] Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 18 927 110,31 110,14 171,8
Kerava.vaakuna.svg 245 Kerava kaupunki suomi Keravan keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 37 193 30,79 30,63 1 214,3
Keuruu.vaakuna.svg 249 Keuruu kaupunki suomi Keuruun keskustaajama Keski-Suomi Keuruun seutukunta 9 491 1 430,55 1 257,96 7,5
Kihniö.vaakuna.svg 250 Kihniö kunta suomi Kihniön kirkonkylä Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 1 814 390,50 357,21 5,1
Kinnula coat of arms.svg 256 Kinnula kunta suomi Kinnulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 590 495,73 460,20 3,5
Kirkkonummi.vaakuna.svg 257 Kirkkonummi kunta suomi, ruotsi Kirkkonummen keskusta Uusimaa Helsingin seutukunta 40 158 393,58 366,23 109,7
Kitee.vaakuna.svg 260 Kitee kaupunki suomi Kiteen keskustaajama Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 9 936 1 724,38 1 253,66 7,9
Kittilä.vaakuna.svg 261 Kittilä kunta suomi Kittilän kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 6 424 8 263,00 8 095,12 0,8
Kiuruvesi.vaakuna.svg 263 Kiuruvesi kaupunki suomi Kiuruveden keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 7 832 1 422,90 1 328,15 5,9
Kivijärvi.vaakuna.svg 265 Kivijärvi kunta suomi Kivijärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 090 599,88 483,97 2,3
Kokemäki.vaakuna.svg 271 Kokemäki kaupunki suomi Tulkkila[20] Satakunta Porin seutukunta 6 990 531,26 480,20 14,6
Kokkola.vaakuna.svg 272 Kokkola kaupunki suomi, ruotsi Kokkolan keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 47 927 1 487,76 1 445,95 33,1
Kolari.vaakuna.svg 273 Kolari kunta suomi Kolarin kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 3 935 2 617,73 2 559,21 1,5
Konnevesi.vaakuna.svg 275 Konnevesi kunta suomi Konneveden kirkonkylä Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 2 569 680,85 512,94 5
Kontiolahti.vaakuna.svg 276 Kontiolahti kunta suomi Kontiolahden kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 14 914 1 029,83 799,20 18,7
Korsnäs.vaakuna.svg 280 Korsnäs kunta ruotsi, suomi Korsnäsin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 2 066 239,80 236,03 8,8
Koski.Tl.vaakuna.svg 284 Koski Tl kunta suomi Kosken Tl kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 281 192,42 191,50 11,9
Kotka.vaakuna.svg 285 Kotka kaupunki suomi Kotkan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 51 603 277,77 271,95 189,8
Kouvola.vaakuna.2009.svg 286 Kouvola kaupunki suomi Kouvolan keskustaajama Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 81 141 2 883,29 2 557,67 31,7
Kristiinankaupunki.vaakuna.svg 287 Kristiinankaupunki kaupunki ruotsi, suomi Kristiinankaupungin keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 6 405 697,73 683,24 9,4
Kruunupyy.vaakuna.svg 288 Kruunupyy kunta ruotsi, suomi Kruunupyyn kirkonkylä Pohjanmaa Jakobstadsregionen 6 407 751,75 712,91 9
Kuhmo.vaakuna.svg 290 Kuhmo kaupunki suomi Kuhmon keskustaajama Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 027 5 456,86 4 806,43 1,7
Kuhmoinen.vaakuna.svg 291 Kuhmoinen kunta suomi Kuhmoisten kirkonkylä Pirkanmaa Tampereen seutukunta 2 161 936,69 660,93 3,3
Kumlinge.vaakuna.svg 295 Kumlinge kunta ruotsi Kumlinge Ahvenanmaa Ålands skärgård 307 99,43 99,06 3,1
Kuopio.vaakuna.svg 297 Kuopio kaupunki suomi Kuopion keskustaajama Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 120 248 4 326,35 3 241,02 37,1
Kuortane.vaakuna.svg 300 Kuortane kunta suomi Kuortaneen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 3 537 484,85 462,14 7,7
Kurikka.vaakuna.2009.svg 301 Kurikka kaupunki suomi Kurikan keskustaajama[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 20 404 1 743,91 1 724,63 11,8
Kustavi vaakuna.svg 304 Kustavi kunta suomi Kustavin kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 955 167,62 165,78 5,8
Kuusamo.vaakuna.svg 305 Kuusamo kaupunki suomi Kuusamon keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 15 207 5 808,96 4 978,52 3,1
Kyyjärvi.vaakuna.svg 312 Kyyjärvi kunta suomi Kyyjärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 279 469,61 448,20 2,9
Kärkölä.vaakuna.svg 316 Kärkölä kunta suomi Järvelä Päijät-Häme Lahden seutukunta 4 333 259,30 256,50 16,9
Kärsämäki.vaakuna.svg 317 Kärsämäki kunta suomi Kärsämäen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 528 701,35 696,39 3,6
Kökar.vaakuna.svg 318 Kökar kunta ruotsi Karlby Ahvenanmaa Ålands skärgård 227 64,00 63,57 3,6
Lahti.vaakuna.svg 398 Lahti kaupunki suomi Lahden keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta 120 112 517,63 459,49 261,4
Laihia.vaakuna.svg 399 Laihia kunta suomi Laihian kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 7 985 508,44 505,16 15,8
Laitila vaakuna.svg 400 Laitila kaupunki suomi Laitilan keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 8 472 545,33 531,85 15,9
Lapinjärvi.vaakuna.svg 407 Lapinjärvi kunta suomi, ruotsi Lapinjärven kirkonkylä Uusimaa Loviisan seutukunta 2 626 339,31 329,89 8
Lapinlahti.vaakuna.svg 402 Lapinlahti kunta suomi Lapinlahden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 9 331 1 245,16 1 096,70 8,5
Lappajärvi.vaakuna.svg 403 Lappajärvi kunta suomi Lappajärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 906 523,73 420,88 6,9
Lappeenranta.vaakuna.svg 405 Lappeenranta kaupunki suomi Lappeenrannan keskustaajama Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 72 591 1 723,57 1 433,79 50,6
Lapua.vaakuna.svg 408 Lapua kaupunki suomi Lapuan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 14 211 750,78 737,15 19,3
Laukaa.vaakuna.svg 410 Laukaa kunta suomi Laukaan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 18 824 825,59 648,50 29
Lemi.vaakuna.svg 416 Lemi kunta suomi Lemin kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 2 951 262,48 217,91 13,5
Lemland.vaakuna.svg 417 Lemland kunta ruotsi Söderby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 136 114,09 113,21 18,9
Lempäälä.vaakuna.svg 418 Lempäälä kunta suomi Lempäälän kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 23 877 307,06 269,58 88,6
Leppävirta.vaakuna.svg 420 Leppävirta kunta suomi Leppävirran kirkonkylä Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 9 383 1 519,64 1 135,99 8,3
Lestijärvi.vaakuna.svg 421 Lestijärvi kunta suomi Lestijärven kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 725 558,90 480,07 1,5
Lieksa.vaakuna.svg 422 Lieksa kaupunki suomi Lieksan keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 10 666 4 067,71 3 417,88 3,1
Lieto vaakuna.svg 423 Lieto kunta suomi Liedon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 20 194 302,56 300,54 67,2
Liminka.vaakuna.svg 425 Liminka kunta suomi Limingan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 10 243 642,67 637,31 16,1
Liperi.vaakuna.svg 426 Liperi kunta suomi Liperin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 12 002 1 161,23 726,87 16,5
Lohja.vaakuna.svg 444 Lohja kaupunki suomi, ruotsi Lohjan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 45 913 1 109,73 939,44 48,9
Loimaa.vaakuna.svg 430 Loimaa kaupunki suomi Loimaan keskustaajama Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 15 790 851,92 848,13 18,6
Loppi vaakuna.svg 433 Loppi kunta suomi Lopen kirkonkylä Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 7 848 655,97 597,69 13,1
Loviisa.vaakuna.svg 434 Loviisa kaupunki suomi, ruotsi Loviisan keskustaajama Uusimaa Loviisan seutukunta 14 741 845,64 819,81 18
Luhanka.vaakuna.svg 435 Luhanka kunta suomi Luhangan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta 695 313,25 214,51 3,2
Lumijoki.vaakuna.svg 436 Lumijoki kunta suomi Lumijoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 2 024 214,36 214,12 9,5
Lumparland.vaakuna.svg 438 Lumparland kunta ruotsi Klemetsby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 374 36,39 36,35 10,3
Luoto.vaakuna.svg 440 Luoto kunta ruotsi, suomi Holm[21] Pohjanmaa Jakobstadsregionen 5 536 176,55 142,46 38,9
Luumäki.vaakuna.svg 441 Luumäki kunta suomi Taavetti Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 529 859,83 750,06 6
Maalahti.vaakuna.svg 475 Maalahti kunta ruotsi, suomi Maalahden kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 5 464 525,82 521,74 10,5
Maarianhamina.vaakuna.svg 478 Maarianhamina kaupunki ruotsi Maarianhaminan keskustaajama Ahvenanmaa Mariehamns stad 11 718 11,80 11,80 993,1
Marttila.vaakuna.svg 480 Marttila kunta suomi Marttilan kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 1 993 195,99 195,31 10,2
Askainen.vaakuna.svg 481 Masku kunta suomi Maskun kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 9 538 175,99 174,87 54,5
Merijarvi.vaakuna.svg 483 Merijärvi kunta suomi Merijärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 1 084 231,63 229,97 4,7
Merikarvia.vaakuna.svg 484 Merikarvia kunta suomi Merikarvian kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta 3 067 450,74 446,16 6,9
Miehikkala.vaakuna.svg 489 Miehikkälä kunta suomi Miehikkälän kirkonkylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 1 852 440,37 422,50 4,4
Mikkeli.vaakuna.svg 491 Mikkeli kaupunki suomi Mikkelin keskustaajama Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 52 530 3 229,57 2 548,19 20,6
Muhos.vaakuna.svg 494 Muhos kunta suomi Muhoksen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 8 917 797,27 783,75 11,4
Multia vaakuna.svg 495 Multia kunta suomi Multian kirkonkylä Keski-Suomi Keuruun seutukunta 1 531 765,63 733,24 2,1
Muonio.vaakuna.svg 498 Muonio kunta suomi Muonion kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 2 317 2 037,78 1 904,05 1,2
Mustasaari vaakuna.svg 499 Mustasaari kunta ruotsi, suomi Sepänkylä[22] Pohjanmaa Vaasan seutukunta 19 481 866,55 849,16 22,9
Muurame.vaakuna.svg 500 Muurame kunta suomi Muuramen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 10 332 194,06 144,06 71,7
Mynämäki.vaakuna.svg 503 Mynämäki kunta suomi Mynämäen kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta 7 628 522,32 519,80 14,7
Myrskylä.vaakuna.svg 504 Myrskylä kunta suomi, ruotsi Myrskylän kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta 1 870 206,35 200,44 9,3
Mäntsälä.vaakuna.svg 505 Mäntsälä kunta suomi Mäntsälän kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta 20 808 596,11 580,85 35,8
Vilppula.vaakuna.svg 508 Mänttä-Vilppula kaupunki suomi Mäntän keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 9 645 657,09 534,85 18
Mäntyharju.vaakuna.svg 507 Mäntyharju kunta suomi Mäntyharjun asemanseutu Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 666 1 210,98 980,90 5,8
Naantali.vaakuna.svg 529 Naantali kaupunki suomi Naantalin keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 454 316,42 312,53 62,2
Nakkila.vaakuna.svg 531 Nakkila kunta suomi Nakkilan kirkonkylä[8] Satakunta Porin seutukunta 5 253 184,88 182,90 28,7
Nivala.vaakuna.svg 535 Nivala kaupunki suomi Nivalan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 10 472 535,65 526,67 19,9
Nokia.vaakuna.svg 536 Nokia kaupunki suomi Nokian keskustaajama[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 34 525 347,82 288,29 119,8
Nousiainen.vaakuna.svg 538 Nousiainen kunta suomi Nummi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 4 707 199,49 198,93 23,7
Nurmes.vaakuna.svg 541 Nurmes kaupunki suomi Nurmeksen keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 9 640 2 692,85 2 401,36 4
Nurmijarvi.vaakuna.svg 543 Nurmijärvi kunta suomi Nurmijärven kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta 43 895 367,26 361,87 121,3
Närpiö.vaakuna.svg 545 Närpiö kaupunki ruotsi, suomi Närpiön keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 9 583 985,46 977,74 9,8
Orimattila.vaakuna.svg 560 Orimattila kaupunki suomi Orimattilan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta 15 871 814,01 785,26 20,2
Oripää.vaakuna.svg 561 Oripää kunta suomi Oripään kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 1 320 117,72 117,64 11,2
Orivesi.vaakuna.svg 562 Orivesi kaupunki suomi Oriveden keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta 8 987 960,08 799,65 11,2
Oulainen.vaakuna.svg 563 Oulainen kaupunki suomi Oulaisten keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 7 160 597,54 587,84 12,2
Oulu.vaakuna.svg 564 Oulu kaupunki suomi Oulun keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 207 717 3 051,34 2 971,14 69,9
Outokumpu.vaakuna.svg 309 Outokumpu kaupunki suomi Outokummun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 6 508 584,06 445,82 14,6
Padasjoki.vaakuna.svg 576 Padasjoki kunta suomi Padasjoen kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 858 729,81 523,09 5,5
Paimio vaakuna.svg 577 Paimio kaupunki suomi Vista[23] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 10 960 240,03 238,49 46
Paltamo.vaakuna.svg 578 Paltamo kunta suomi Paltamon kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta 3 222 1 139,74 918,76 3,5
Nagu.vapen.Nauvo.vaakuna.svg 445 Parainen kaupunki ruotsi, suomi Paraisten keskustaajama Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 15 091 893,27 883,20 17,1
Parikkala.vaakuna.svg 580 Parikkala kunta suomi Parikkalan kirkonkylä Etelä-Karjala Imatran seutukunta 4 634 760,71 592,01 7,8
Parkano.vaakuna.svg 581 Parkano kaupunki suomi Parkanon keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 352 909,57 852,72 7,4
Pedersöre.vaakuna.svg 599 Pedersören kunta kunta ruotsi, suomi Pännäinen Pohjanmaa Jakobstadsregionen 11 187 826,05 794,26 14,1
Pelkosenniemi.vaakuna.svg 583 Pelkosenniemi kunta suomi Pelkosenniemen kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta 931 1 881,82 1 836,42 0,5
Pellon vaakuna.svg 854 Pello kunta suomi Pellon kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta 3 304 1 863,73 1 737,71 1,9
Perho.vaakuna.svg 584 Perho kunta suomi Perhon kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 2 697 775,19 747,87 3,6
Pertunmaa.vaakuna.svg 588 Pertunmaa kunta suomi Pertunmaan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 1 648 454,18 374,43 4,4
Petäjävesi.vaakuna.svg 592 Petäjävesi kunta suomi Petäjäveden kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 760 495,41 456,42 8,2
Pieksämäki.vaakuna.svg 593 Pieksämäki kaupunki suomi Pieksämäen keskustaajama Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 17 373 1 836,23 1 569,01 11,1
Pielavesi.vaakuna.svg 595 Pielavesi kunta suomi Pielaveden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 292 1 406,51 1 153,23 3,7
Pietarsaari.vaakuna.svg 598 Pietarsaari kaupunki ruotsi, suomi Pietarsaaren keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen 19 098 91,88 88,45 215,9
Pihtipudas.vaakuna.svg 601 Pihtipudas kunta suomi Pihtiputaan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 3 918 1 247,50 1 074,92 3,6
Pirkkala.vaakuna.svg 604 Pirkkala kunta suomi Naistenmatka[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 19 904 103,97 81,42 244,5
Polvijärvi.vaakuna.svg 607 Polvijärvi kunta suomi Polvijärven kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 184 958,32 804,16 5,2
Pomarkku.vaakuna.svg 608 Pomarkku kunta suomi Pomarkun kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta 2 057 332,05 301,18 6,8
Porin vaakuna.svg 609 Pori kaupunki suomi Porin keskustaajama Satakunta Porin seutukunta 83 676 1 217,86 1 156,10 72,4
Pornainen.vaakuna.svg 611 Pornainen kunta suomi Pornaisten kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta 5 083 150,09 146,52 34,7
Porvoo.vaakuna.svg 638 Porvoo kaupunki suomi, ruotsi Porvoon keskustaajama Uusimaa Porvoon seutukunta 50 711 664,62 654,55 77,5
Posio.vaakuna.svg 614 Posio kunta suomi Ahola Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 107 3 544,67 3 039,56 1
Pudasjarvi.vaakuna.svg 615 Pudasjärvi kaupunki suomi Kurenalus Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 7 760 5 867,36 5 638,35 1,4
Pukkila.vaakuna.svg 616 Pukkila kunta suomi Pukkilan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta 1 839 145,94 145,09 12,7
Punkalaidun.vaakuna.svg 619 Punkalaidun kunta suomi Punkalaitumen kirkonkylä Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 2 778 364,04 361,10 7,7
Puolanka.vaakuna.svg 620 Puolanka kunta suomi Puolangan kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 469 2 598,69 2 461,20 1
Puumala.vaakuna.svg 623 Puumala kunta suomi Puumalan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 123 1 237,75 794,18 2,7
Pyhtää.vaakuna.svg 624 Pyhtää kunta suomi, ruotsi Siltakylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 5 150 336,40 324,63 15,9
Pyhäjoki.vaakuna.svg 625 Pyhäjoki kunta suomi Pyhäjoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 3 032 549,14 543,11 5,6
Pyhäjärvi.vaakuna.svg 626 Pyhäjärvi kaupunki suomi Pyhäsalmi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 5 014 1 459,01 1 310,33 3,8
Pyhäntä.vaakuna.svg 630 Pyhäntä kunta suomi Pyhännän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 1 587 846,85 810,21 2
Pyhäranta vaakuna.svg 631 Pyhäranta kunta suomi Rohdainen Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 1 995 148,38 143,51 13,9
Pälkäne.vaakuna.svg 635 Pälkäne kunta suomi Onkkaala Pirkanmaa Tampereen seutukunta 6 408 738,12 560,70 11,4
Pöytyän vaakuna.svg 636 Pöytyä kunta suomi Kyrö ja Riihikoski Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 8 219 773,55 749,94 11
Raahe.vaakuna.svg 678 Raahe kaupunki suomi Raahen keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 24 353 1 028,23 1 015,34 24
Raasepori.vaakuna.svg 710 Raasepori kaupunki ruotsi, suomi Tammisaaren keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta 27 590 1 215,45 1 148,34 24
Raisio.vaakuna.svg 680 Raisio kaupunki suomi Raision keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 24 555 49,36 48,76 503,6
Rantasalmi.vaakuna.svg 681 Rantasalmi kunta suomi Rantasalmen kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 362 925,19 559,29 6
Ranua.vaakuna.svg 683 Ranua kunta suomi Ranuan kirkonkylä Lappi Rovaniemen seutukunta 3 690 3 694,79 3 453,41 1,1
Rauma.vaakuna.svg 684 Rauma kaupunki suomi Rauman keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta 39 037 510,10 496,17 78,7
Rautalampi.vaakuna.svg 686 Rautalampi kunta suomi Rautalammin kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 3 062 761,99 538,96 5,7
Rautavaara.vaakuna.svg 687 Rautavaara kunta suomi Rautavaaran kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 1 558 1 235,25 1 150,64 1,4
Rautjärvi.vaakuna.svg 689 Rautjärvi kunta suomi Simpele Etelä-Karjala Imatran seutukunta 3 137 401,90 351,51 8,9
Reisjärvi.vaakuna.svg 691 Reisjärvi kunta suomi Reisjärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 715 503,34 474,64 5,7
Riihimäki.vaakuna.svg 694 Riihimäki kaupunki suomi Riihimäen keskustaajama Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 28 757 125,55 121,01 237,6
Ristijarvi.vaakuna.svg 697 Ristijärvi kunta suomi Ristijärven kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta 1 240 897,94 835,82 1,5
Rovaniemi.vaakuna.svg 698 Rovaniemi kaupunki suomi Rovaniemen keskustaajama Lappi Rovaniemen seutukunta 63 618 8 016,75 7 581,51 8,4
Ruokolahti.vaakuna.svg 700 Ruokolahti kunta suomi Rasila Etelä-Karjala Imatran seutukunta 4 924 1 219,85 942,28 5,2
Ruovesi.vaakuna.svg 702 Ruovesi kunta suomi Ruoveden kirkonkylä Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 4 203 950,17 776,98 5,4
Vahto.vaakuna.svg 704 Rusko kunta suomi Ruskon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 6 339 127,90 127,15 49,9
Rääkkylä.vaakuna.svg 707 Rääkkylä kunta suomi Rääkkylän kirkonkylä Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 2 064 699,68 427,61 4,8
Saarijärvi.vaakuna.svg 729 Saarijärvi kaupunki suomi Saarijärven keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 9 203 1 422,72 1 251,71 7,4
Salla.vaakuna.svg 732 Salla kunta suomi Sallan kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 429 5 872,41 5 729,65 0,6
Halikko vaakuna.svg 734 Salo kaupunki suomi Salon keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta 51 563 2 061,84 1 987,21 25,9
Saltvik.vaakuna.svg 736 Saltvik kunta ruotsi Nääs[24] Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 818 159,62 152,24 11,9
Karkku.vaakuna.svg 790 Sastamala kaupunki suomi Vammalan keskustaajama Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 24 068 1 531,75 1 429,16 16,8
Sauvo.vaakuna.svg 738 Sauvo kunta suomi Sauvon kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta 2 957 253,87 252,63 11,7
Savitaipale.vaakuna.svg 739 Savitaipale kunta suomi Savitaipaleen kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 316 690,56 539,12 6,2
Savonlinna.vaakuna.svg 740 Savonlinna kaupunki suomi Savonlinnan keskustaajama Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 32 667 3 597,69 2 238,17 14,6
Savukoski.vaakuna.svg 742 Savukoski kunta suomi Savukosken kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta 1 014 6 496,57 6 439,65 0,16
Seinäjoki.vaakuna.svg 743 Seinäjoki kaupunki suomi Seinäjoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 64 335 1 469,23 1 431,78 44,9
Sievi.vaakuna.svg 746 Sievi kunta suomi Sievin kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 4 845 800,43 786,95 6,2
Siikainen.vaakuna.svg 747 Siikainen kunta suomi Siikaisten kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 376 491,31 463,30 3
Siikajoki.vaakuna.2007.svg 748 Siikajoki kunta suomi Ruukki Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 5 038 1 062,79 1 054,07 4,8
Siikalatva.vaakuna.svg 791 Siikalatva kunta suomi Pulkkilan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 5 189 2 229,81 2 173,37 2,4
Siilinjärvi.vaakuna.svg 749 Siilinjärvi kunta suomi Siilinjärven kirkonkylä Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 21 282 507,81 400,97 53,1
Simo.vaakuna.svg 751 Simo kunta suomi Simon asemanseutu Lappi Kemi–Tornion seutukunta 2 953 1 467,29 1 447,29 2
Sipoo.vaakuna.svg 753 Sipoo kunta suomi, ruotsi Nikkilä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 21 913 342,71 339,69 64,5
Siuntio.vaakuna.svg 755 Siuntio kunta suomi, ruotsi Siuntion asemanseutu Uusimaa Helsingin seutukunta 6 174 249,95 241,11 25,6
Sodankyla.vaakuna.svg 758 Sodankylä kunta suomi, pohjoissaame Sodankylän kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 8 254 12 415,34 11 692,75 0,7
Soini.vaakuna.svg 759 Soini kunta suomi Soinin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 2 005 574,22 551,95 3,6
Somero.vaakuna.svg 761 Somero kaupunki suomi Someron keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta 8 623 697,68 667,98 12,9
Sonkajärvi.vaakuna.svg 762 Sonkajärvi kunta suomi Sonkajärven kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 813 1 576,79 1 465,91 2,6
Sotkamo.vaakuna.svg 765 Sotkamo kunta suomi Sotkamon kirkonkylä[25] Kainuu Kajaanin seutukunta 10 301 2 951,85 2 648,74 3,9
Sottunga.vaakuna.svg 766 Sottunga kunta ruotsi Sottunga Ahvenanmaa Ålands skärgård 100 28,05 28,03 3,6
Sulkava.vaakuna.svg 768 Sulkava kunta suomi Sulkavan kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 2 471 769,20 584,54 4,2
Sund.vaakuna.svg 771 Sund kunta ruotsi Björby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 012 112,49 108,20 9,4
Suomussalmi.vaakuna.svg 777 Suomussalmi kunta suomi Ämmänsaari Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 7 583 5 857,59 5 270,32 1,4
Suonenjoki coat of arms.svg 778 Suonenjoki kaupunki suomi Suonenjoen keskustaajama Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 6 931 862,34 713,56 9,7
Sysmä.vaakuna.svg 781 Sysmä kunta suomi Sysmän kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta 3 610 936,18 666,30 5,4
Köyliö.vaakuna.svg 783 Säkylä kunta suomi Säkylän kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta 6 637 527,85 406,89 16,3
Taipalsaari.vaakuna.svg 831 Taipalsaari kunta suomi Taipalsaaren kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 629 761,95 344,69 13,4
Taivalkoski.vaakuna.svg 832 Taivalkoski kunta suomi Taivalkosken kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 3 920 2 650,61 2 437,79 1,6
Taivassalo vaakuna.svg 833 Taivassalo kunta suomi Taivassalon kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 1 657 142,01 140,33 11,8
Tammela.vaakuna.svg 834 Tammela kunta suomi Tammelan kirkonkylä[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta 6 001 715,15 640,58 9,4
Tampere.vaakuna.svg 837 Tampere kaupunki suomi Tampereen keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta 241 672 689,59 524,94 460,4
Tervo.vaakuna.svg 844 Tervo kunta suomi Tervon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 1 495 494,30 347,75 4,3
Tervola.vaakuna.svg 845 Tervola kunta suomi Tervolan kirkonkylä Lappi Kemi–Tornion seutukunta 2 904 1 592,21 1 559,86 1,9
Teuva.vaakuna.svg 846 Teuva kunta suomi Teuvan kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 4 978 556,05 554,67 9
Tohmajärvi.vaakuna.svg 848 Tohmajärvi kunta suomi Kemie Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 4 308 895,36 837,75 5,1
Toholampi.vaakuna.svg 849 Toholampi kunta suomi Toholammin kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 2 964 617,05 608,99 4,9
Toivakka.vaakuna.svg 850 Toivakka kunta suomi Toivakan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 2 408 413,94 361,45 6,7
Tornio.vaakuna.svg 851 Tornio kaupunki suomi Tornion keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta 21 466 1 229,24 1 188,78 18,1
Turku.vaakuna.svg 853 Turku kaupunki suomi, ruotsi Turun keskustaajama Varsinais-Suomi Turun seutukunta 194 244 249,13 245,66 790,7
Tuusniemi.vaakuna.svg 857 Tuusniemi kunta suomi Tuusniemen kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 435 699,42 543,18 4,5
Tuusula.vaakuna.svg 858 Tuusula kunta suomi Hyrylä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 38 957 225,45 219,54 177,4
Tyrnävä.vaakuna.svg 859 Tyrnävä kunta suomi Tyrnävän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 6 612 494,86 491,81 13,4
Ulvila.vaakuna.svg 886 Ulvila kaupunki suomi Vanhakylä[8] Satakunta Porin seutukunta 12 724 422,51 400,63 31,8
Urjala.vaakuna.svg 887 Urjala kunta suomi Urjalan kirkonkylä Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 4 651 505,40 475,41 9,8
Utajärvi.vaakuna.svg 889 Utajärvi kunta suomi Utajärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 604 1 737,28 1 671,72 1,6
Utsjoki.vaakuna.svg 890 Utsjoki kunta suomi, pohjoissaame Utsjoen kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 1 219 5 372,00 5 145,98 0,2
Uurainen.vaakuna.svg 892 Uurainen kunta suomi Uuraisten kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 621 372,25 347,98 10,4
Uusikaarlepyy.vaakuna.svg 893 Uusikaarlepyy kaupunki ruotsi, suomi Uudenkaarlepyyn keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen 7 509 737,21 732,70 10,2
Uusikaupunki.vaakuna.svg 895 Uusikaupunki kaupunki suomi Uudenkaupungin keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 15 457 550,32 502,93 30,7
Vaala.vaakuna.svg 785 Vaala kunta suomi Vaalan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 732 1 763,57 1 302,38 2,1
Vaasa.vaakuna2.svg 905 Vaasa kaupunki suomi, ruotsi Vaasan keskustaajama Pohjanmaa Vaasan seutukunta 67 447 369,54 364,72 184,9
Valkeakoski.vaakuna.svg 908 Valkeakoski kaupunki suomi Valkeakosken keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 20 744 372,03 272,05 76,3
Vantaa.vaakuna.svg 092 Vantaa kaupunki suomi, ruotsi Tikkurila[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 238 033 240,35 238,37 998,6
Varkaus.vaakuna.svg 915 Varkaus kaupunki suomi Varkauden keskustaajama Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 20 240 524,47 385,61 52,5
Vehmaa.vaakuna.svg 918 Vehmaa kunta suomi Vinkkilä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 296 192,08 188,88 12,2
Vesanto.vaakuna.svg 921 Vesanto kunta suomi Vesannon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 1 965 569,81 422,63 4,6
Vesilahti.vaakuna.svg 922 Vesilahti kunta suomi Vesilahden kirkonkylä Pirkanmaa Tampereen seutukunta 4 390 353,94 301,04 14,6
Veteli.vaakuna.svg 924 Veteli kunta suomi Kainu[26] Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 042 520,91 502,13 6,1
Vieremä.vaakuna.svg 925 Vieremä kunta suomi Vieremän kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 520 973,38 925,24 3,8
Vihti.vaakuna.svg 927 Vihti kunta suomi Nummela Uusimaa Helsingin seutukunta 29 274 567,06 522,02 56,1
Viitasaari.vaakuna.svg 931 Viitasaari kaupunki suomi Viitasaaren keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 6 093 1 589,12 1 248,54 4,9
Vimpeli.vaakuna.svg 934 Vimpeli kunta suomi Vimpelin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 783 328,79 287,32 9,7
Virolahti.vaakuna.svg 935 Virolahti kunta suomi Virojoki Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 3 087 376,25 371,99 8,3
Virrat.vaakuna.svg 936 Virrat kaupunki suomi Virtain keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 6 490 1 299,07 1 162,68 5,6
Vårdö.vaakuna.svg 941 Vårdö kunta ruotsi Vårdö Ahvenanmaa Ålands skärgård 460 102,09 101,70 4,5
Vöyri-Maksamaa.vaakuna.svg 946 Vöyri kunta ruotsi, suomi Vöyrin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 6 411 791,32 782,14 8,2
Ylitornio.vaakuna.svg 976 Ylitornio kunta suomi Ylitornion kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta 3 875 2 212,47 2 028,04 1,9
Ylivieska.vaakuna.svg 977 Ylivieska kaupunki suomi Ylivieskan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 15 308 574,18 569,73 26,9
Ylöjärvi.vaakuna.svg 980 Ylöjärvi kaupunki suomi Ylöjärven kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 33 377 1 323,96 1 115,75 29,9
Ypäjä.vaakuna.svg 981 Ypäjä kunta suomi Ypäjän kirkonkylä Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 311 183,25 182,76 12,6
Ähtäri.vaakuna.svg 989 Ähtäri kaupunki suomi Ähtärin keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 5 524 910,87 805,82 6,9
Äänekoski.vaakuna.svg 992 Äänekoski kaupunki suomi Äänekosken keskustaajama Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 18 528 1 138,38 884,58 20,9

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kaupunkien ja kuntien lukumäärät Kuntaliitto.fi. 2.1.2019. Kuntaliitto-konserni. Viitattu 31.1.2019.
  2. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  3. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  4. Kunnat 2016 (Sivu sisältää kuntanumerot ja kuntien nimet) Tilastokeskus. Viitattu 21.12.2016.
  5. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2021M01*-2021M03* 31.3.2021. Tilastokeskus. Viitattu 13.5.2021.
  6. a b Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2021 1.1.2021. Maanmittauslaitos. Viitattu 13.5.2021.
  7. a b c d e f g Osa Helsingin keskustaajamaa
  8. a b c Osa Porin keskustaajamaa
  9. Osa Lahden keskustaajamaa
  10. Sijaitsee Kyröskosken taajamassa
  11. a b Osa Ilmajoki-Kurikan taajamaa
  12. Sijaitsee Imatran keskustaajamassa
  13. a b Osa Forssan keskustaajamaa
  14. Osa Maarianhaminan keskustaajamaa
  15. Sijaitsee Jämsän keskustaajamassa
  16. a b c d e f Osa Turun keskustaajamaa
  17. a b c d e Osa Tampereen keskustaajamaa
  18. Osa Kemin keskustaajamaa
  19. Osa Oulun keskustaajamaa
  20. Sijaitsee Kokemäen keskustaajamassa
  21. Sijaitsee Risön taajamassa
  22. Osa Vaasan keskustaajamaa
  23. Sijaitsee Paimion keskustaajamassa
  24. Sijaitsee Ödkarbyn taajamassa
  25. Sijaitsee Vuokatin taajamassa
  26. Osa Kaustisen kirkonkylää

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]