Luettelo Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nykyisistä seurakunnista, seurakuntayhtymistä ja kappeliseurakunnista. Entiset seurakunnat ovat sivulla Luettelo Suomen evankelis-luterilaisen kirkon entisistä seurakunnista. Sarakkeissa on mainittu, minkä kunnan/kuntien alueella seurakunnat toimivat ja mihin hiippakuntaan ne kuuluvat. Vuoden 2018 alussa 24 seurakuntaa toimi useamman kuin yhden kunnan alueella. Vuoden 2019 alusta tällaisten seurakuntien määrä kasvaa 33:een, kaikkiaan kolmetoista kuntaa menettää oman evankelis-luterilaisen seurakuntansa.

Ruotsinkieliset seurakunnat on lueteltu ruotsinkielisen nimensä mukaisesti. Kaksikielisten seurakuntien osalta on mainittu sekä suomen- että ruotsinkielinen nimi.

Seurakunta[1] Kunta/kunnat Hiippakunta Viite
Agricola svenska församling Loviisa ja Lapinjärvi
Agricolan suomalainen seurakunta Loviisa ja Lapinjärvi
Akaan seurakunta Akaa Tampereen hiippakunta [2]
Alahärmän kappeliseurakunta
(osa Kauhavan seurakuntaa)
Kauhava Lapuan hiippakunta [3]
Alajärven seurakunta Alajärvi Lapuan hiippakunta [4]
Alastaron kappeliseurakunta
(osa Loimaan seurakuntaa)
Loimaa Turun arkkihiippakunta [5]
Alavetelin seurakunta (ruots. Nedervetil församling) Kruunupyy Porvoon hiippakunta [6]
Alavan seurakunta Kuopio Kuopion hiippakunta [7]
Alavieskan seurakunta Alavieska Oulun hiippakunta [8]
Alavuden seurakunta Alavus Lapuan hiippakunta [4]
Anjalankosken seurakunta Kouvola Mikkelin hiippakunta [9]
Artjärven kappeliseurakunta
(osa Orimattilan seurakuntaa)
Orimattila Tampereen hiippakunta [10]
Asikkalan seurakunta Asikkala Tampereen hiippakunta [2]
Askolan seurakunta Askola Helsingin hiippakunta [11]
Auran seurakunta Aura Turun arkkihiippakunta [12]
Bergö församling Maalahti Porvoon hiippakunta [6]
Borgå svenska domkyrkoförsamling Porvoo Porvoon hiippakunta [6]
Brändö-Kumlinge församling Brändö ja Kumlinge Porvoon hiippakunta [6]
Dragsfjärdin kappeliseurakunta
(osa Kemiönsaaren seurakuntaa)
Kemiönsaari Porvoon hiippakunta [6]
Eckerö församling Eckerö Porvoon hiippakunta [6]
Ekenäsnejdens svenska församling Raasepori Porvoon hiippakunta [6]
Elimäen seurakunta Kouvola Mikkelin hiippakunta [9]
Enon seurakunta Joensuu Kuopion hiippakunta [7]
Enonkosken kappeliseurakunta
(osa Savonlinnan seurakuntaa)
Enonkoski Mikkelin hiippakunta [9]
Enontekiön seurakunta Enontekiö Oulun hiippakunta [8]
Esbo svenska församling Espoo Porvoon hiippakunta [6]
Espoon evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä Espoo Espoon hiippakunta [13]
Espoon tuomiokirkkoseurakunta Espoo Espoon hiippakunta [13]
Espoonlahden seurakunta Espoo Espoon hiippakunta [13]
Esse församling Pedersören kunta Porvoon hiippakunta [6]
Eurajoen seurakunta Eurajoki Turun arkkihiippakunta [12]
Euran seurakunta Eura Turun arkkihiippakunta [12]
Evijärven seurakunta Evijärvi Lapuan hiippakunta [4]
Finström-Geta församling Finström ja Geta Porvoon hiippakunta [6]
Forssan seurakunta Forssa Tampereen hiippakunta [2]
Geta kapellförsamling
(osa Finström-Geta församlingia)
Geta Porvoon hiippakunta [6]
Grankulla svenska församling Kauniainen Porvoon hiippakunta [6]
Haagan seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Haapajärven seurakunta Haapajärvi Oulun hiippakunta [8]
Haapaveden seurakunta Haapavesi Oulun hiippakunta [8]
Hailuodon seurakunta Hailuoto Oulun hiippakunta [8]
Hakunilan seurakunta Vantaa Helsingin hiippakunta [11]
Halsuan seurakunta Halsua Oulun hiippakunta [8]
Haminan seurakunta Hamina, Miehikkälä ja Virolahti Mikkelin hiippakunta [9]
Hammarlands församling Hammarland Porvoon hiippakunta [6]
Hangon seurakuntayhtymä Hanko Espoon hiippakunta [13]
Hangon suomalainen seurakunta Hanko Espoon hiippakunta [13]
Hangö svenska församling Hanko Porvoon hiippakunta [6]
Hankasalmen seurakunta Hankasalmi Kuopion hiippakunta [7]
Harjavallan seurakunta Harjavalta Turun arkkihiippakunta [12]
Harjun seurakunta Tampere Tampereen hiippakunta [2]
Hattulan seurakunta Hattula Tampereen hiippakunta [2]
Hauhon seurakunta Hämeenlinna Tampereen hiippakunta [2]
Haukiputaan seurakunta Oulu Oulun hiippakunta [8]
Hausjärven seurakunta Hausjärvi Tampereen hiippakunta [2]
Heinolan seurakunta Heinola Mikkelin hiippakunta [9]
Heinäveden seurakunta Heinävesi Kuopion hiippakunta [7]
Helsingin Mikaelin seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Helsingin seurakuntayhtymä Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Helsingin tuomiokirkkoseurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Herttoniemen seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Hiittisten kappeliseurakunta
(osa Kemiönsaaren seurakuntaa)
Kemiönsaari Porvoon hiippakunta [6]
Himangan kappeliseurakunta
(osa Kalajoen seurakuntaa)
Kalajoki Oulun hiippakunta [8]
Hirvensalmen seurakunta Hirvensalmi Mikkelin hiippakunta [9]
Hollolan seurakunta Hollola, Kuhmoinen, Kärkölä ja Padasjoki Tampereen hiippakunta [2]
Houtskarin kappeliseurakunta
(osa Väståbolands svenska församlingia)
Parainen Porvoon hiippakunta [6]
Huittisten seurakunta Huittinen Turun arkkihiippakunta [12]
Humppilan seurakunta Humppila Tampereen hiippakunta [2]
Hyrynsalmen seurakunta Hyrynsalmi Kuopion hiippakunta [7]
Hyvinkään seurakunta Hyvinkää Espoon hiippakunta [13]
Hämeenkosken kappeliseurakunta
(osa Hollolan seurakuntaa)
Hollola Tampereen hiippakunta [10]
Hämeenkylän seurakunta Vantaa Helsingin hiippakunta [11]
Hämeenkyrön seurakunta Hämeenkyrö Tampereen hiippakunta [2]
Hämeenlinna-Vanajan seurakunta Hämeenlinna Tampereen hiippakunta [2]
Hämeenlinnan seurakuntayhtymä Hämeenlinna Tampereen hiippakunta [2]
Iin seurakunta Ii Oulun hiippakunta [8]
Iisalmen seurakunta Iisalmi Kuopion hiippakunta [7]
Iitin seurakunta Iitti Mikkelin hiippakunta [9]
Ikaalisten seurakunta Ikaalinen Tampereen hiippakunta [2]
Ilmajoen seurakunta Ilmajoki Lapuan hiippakunta [4]
Ilomantsin seurakunta Ilomantsi Kuopion hiippakunta [7]
Imatran seurakunta Imatra Mikkelin hiippakunta [9]
Inarin seurakunta Inari Oulun hiippakunta [8]
Inkoon seurakunta (ruots. Ingå församling) Inkoo Porvoon hiippakunta [6]
Iniön kappeliseurakunta
(osa Väståbolands svenska församlingia)
Parainen Porvoon hiippakunta [6]
Isojoen seurakunta Isojoki Lapuan hiippakunta [4]
Isonkyrön seurakunta Isokyrö Lapuan hiippakunta [4]
Jaalan kappeliseurakunta
(osa Kuusankosken seurakuntaa)
Kouvola Mikkelin hiippakunta [9]
Jakobstads svenska församling Pietarsaari Porvoon hiippakunta [6]
Jalasjärven kappeliseurakunta
(osa Kurikan seurakuntaa)
Kurikka Lapuan hiippakunta [4]
Janakkalan seurakunta Janakkala Tampereen hiippakunta [2]
Jepuan kappeliseurakunta
(osa Uudenkaarlepyyn seurakuntaa)
Uusikaarlepyy Porvoon hiippakunta [6]
Joensuun evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä Joensuu Kuopion hiippakunta [7]
Joensuun seurakunta Joensuu Kuopion hiippakunta [7]
Johannes församling Helsinki Porvoon hiippakunta [6]
Jokioisten seurakunta Jokioinen Tampereen hiippakunta [2]
Jomala församling Jomala Porvoon hiippakunta [6]
Joroisten seurakunta Joroinen Kuopion hiippakunta [7]
Joutjärven seurakunta Lahti Tampereen hiippakunta [2]
Joutsan seurakunta Joutsa ja Luhanka Mikkelin hiippakunta [9]
Joutsenon seurakunta Lappeenranta Mikkelin hiippakunta [9]
Jurvan kappeliseurakunta
(osa Kurikan seurakuntaa)
Kurikka Lapuan hiippakunta [4]
Juuan seurakunta Juuka Kuopion hiippakunta [7]
Juupajoen kappeliseurakunta
(osa Oriveden seurakuntaa)
Juupajoki Tampereen hiippakunta [2]
Juvan seurakunta Juva Mikkelin hiippakunta [9]
Jyväskylän seurakunta Jyväskylä Lapuan hiippakunta [4]
Jämsän seurakunta Jämsä Tampereen hiippakunta [2]
Järvenpään seurakunta Järvenpää Espoon hiippakunta [13]
Järvi-Kuopion seurakunta Kaavi, Kuopio ja Tuusniemi Kuopion hiippakunta [7]
Kaarinan seurakunta Kaarina Turun arkkihiippakunta [12]
Kajaanin seurakunta Kajaani Kuopion hiippakunta [7]
Kalajoen seurakunta Kalajoki Oulun hiippakunta [8]
Kalannin kappeliseurakunta
(osa Uudenkaupungin seurakuntaa)
Uusikaupunki Turun arkkihiippakunta [12]
Kallaveden seurakunta Kuopio Kuopion hiippakunta [7]
Kallion seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Kalvolan seurakunta Hämeenlinna Tampereen hiippakunta [2]
Kangasalan seurakunta Kangasala Tampereen hiippakunta [2]
Kangaslammin kappeliseurakunta
(osa Varkauden seurakuntaa)
Varkaus Kuopion hiippakunta [7]
Kangasniemen seurakunta Kangasniemi Mikkelin hiippakunta [9]
Kankaanpään seurakunta Honkajoki, Jämijärvi ja Kankaanpää Turun arkkihiippakunta [14]
Kannelmäen seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Kannonkosken kappeliseurakunta
(osa Saarijärven seurakuntaa)
Kannonkoski Lapuan hiippakunta [4]
Kannuksen seurakunta Kannus Oulun hiippakunta [8]
Karijoen seurakunta Karijoki Lapuan hiippakunta [4]
Karis-Pojo svenska församling Raasepori Porvoon hiippakunta [6]
Karjasillan seurakunta Oulu Oulun hiippakunta [8]
Karkkilan seurakunta Karkkila Espoon hiippakunta [13]
Karkun kappeliseurakunta
(osa Sastamalan seurakuntaa)
Sastamala Turun arkkihiippakunta [12]
Karleby svenska församling Kokkola Porvoon hiippakunta [6]
Karstulan seurakunta Karstula Lapuan hiippakunta [4]
Karvian seurakunta Karvia Lapuan hiippakunta [4]
Kaskisten seurakunta (ruots. Kaskö församling) Kaskinen Lapuan hiippakunta [4]
Kauhajoen seurakunta Kauhajoki Lapuan hiippakunta [4]
Kauhavan seurakunta Kauhava Lapuan hiippakunta [4]
Kauniaisten seurakuntayhtymä Kauniainen Espoon hiippakunta [13]
Kauniaisten suomalainen seurakunta Kauniainen Espoon hiippakunta [13]
Kaustisen ja Ullavan seurakunta Kaustinen ja Kokkola Oulun hiippakunta [8]
Keikyän kappeliseurakunta
(osa Sastamalan seurakuntaa)
Sastamala Turun arkkihiippakunta [12]
Keiteleen seurakunta Keitele Kuopion hiippakunta [7]
Kemijärven seurakunta Kemijärvi Oulun hiippakunta [8]
Kemin seurakunta Kemi Oulun hiippakunta [8]
Keminmaan seurakunta Keminmaa Oulun hiippakunta [8]
Kemiön kappeliseurakunta
(osa Kemiönsaaren seurakuntaa)
Kemiönsaari Porvoon hiippakunta [6]
Kemiönsaaren seurakunta (ruots. Kimitoöns församling) Kemiönsaari Porvoon hiippakunta [6]
Kempeleen seurakunta Kempele Oulun hiippakunta [8]
Keravan seurakunta Kerava Espoon hiippakunta [13]
Kerimäen kappeliseurakunta
(osa Savonlinnan seurakuntaa)
Savonlinna Mikkelin hiippakunta [9]
Keski-Lahden seurakunta Lahti Tampereen hiippakunta [2]
Keski-Porin seurakunta Pori Turun arkkihiippakunta [12]
Kestilän kappeliseurakunta
(osa Siikalatvan seurakuntaa)
Siikalatva Oulun hiippakunta [8]
Kesälahden kappeliseurakunta
(osa Kiteen seurakuntaa)
Kitee Mikkelin hiippakunta [9]
Keuruun seurakunta Keuruu Lapuan hiippakunta [4]
Kihniön seurakunta Kihniö Lapuan hiippakunta [4]
Kiikan kappeliseurakunta
(osa Sastamalan seurakuntaa)
Sastamala Turun arkkihiippakunta [12]
Kiikoisten kappeliseurakunta
(osa Sastamalan seurakuntaa)
Sastamala Turun arkkihiippakunta [12]
Kiimingin seurakunta Oulu Oulun hiippakunta [8]
Kinnulan seurakunta Kinnula Lapuan hiippakunta [4]
Kirkkonummen seurakuntayhtymä Kirkkonummi Espoon hiippakunta [13]
Kirkkonummen suomalainen seurakunta Kirkkonummi Espoon hiippakunta [13]
Kiteen seurakunta Kitee ja Rääkkylä Mikkelin hiippakunta [9]
Kittilän seurakunta Kittilä Oulun hiippakunta [8]
Kiuruveden seurakunta Kiuruvesi Kuopion hiippakunta [7]
Kivijärven kappeliseurakunta
(osa Saarijärven seurakuntaa)
Kivijärvi Lapuan hiippakunta [4]
Kokemäen seurakunta Kokemäki Turun arkkihiippakunta [12]
Kokkolan seurakuntayhtymä Kaustinen ja Kokkola Oulun hiippakunta [8]
Kokkolan suomalainen seurakunta Kokkola Oulun hiippakunta [8]
Kolarin seurakunta Kolari Oulun hiippakunta [8]
Konginkankaan kappeliseurakunta
(osa Äänekosken seurakuntaa)
Äänekoski Lapuan hiippakunta [4]
Konneveden seurakunta Konnevesi Kuopion hiippakunta [7]
Kontiolahden seurakunta Kontiolahti Kuopion hiippakunta [7]
Korppoon kappeliseurakunta
(osa Väståbolands svenska församlingia)
Parainen Porvoon hiippakunta [6]
Korsholms svenska församling Mustasaari Porvoon hiippakunta [6]
Korsnäs församling Korsnäs Porvoon hiippakunta [6]
Korson seurakunta Vantaa Helsingin hiippakunta [11]
Kortesjärven kappeliseurakunta
(osa Kauhavan seurakuntaa)
Kauhava Lapuan hiippakunta [4]
Kotka-Kymin seurakunta Kotka Mikkelin hiippakunta [9]
Kouvolan seurakunta Kouvola Mikkelin hiippakunta [9]
Kouvolan seurakuntayhtymä Kouvola Mikkelin hiippakunta [9]
Kristiinankaupungin seurakuntayhtymä Kristiinankaupunki Porvoon hiippakunta [6]
Kristiinankaupungin suomalainen seurakunta Kristiinankaupunki Lapuan hiippakunta [4]
Kristinestads svenska församling Kristiinankaupunki Porvoon hiippakunta [6]
Kruunupyyn seurakunta (ruots. Kronoby församling) Kruunupyy Porvoon hiippakunta [6]
Kruunupyyn seurakuntayhtymä Kruunupyy Porvoon hiippakunta [6]
Kuhmalahden kappeliseurakunta
(osa Kangasalan seurakuntaa)
Kangasala Tampereen hiippakunta [10]
Kuhmoinen-Padasjoki kappeliseurakunta
(osa Hollolan seurakuntaa)
Kuhmoinen ja Padasjoki Tampereen hiippakunta [2]
Kuhmon seurakunta Kuhmo Kuopion hiippakunta [7]
Kuivaniemen kappeliseurakunta
(osa Iin seurakuntaa)
Ii Oulun hiippakunta [8]
Kullaan kappeliseurakunta
(osa Ulvilan seurakuntaa)
Ulvila Turun arkkihiippakunta [12]
Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä Kaavi, Kuopio ja Tuusniemi Kuopion hiippakunta [7]
Kuopion tuomiokirkkoseurakunta Kuopio Kuopion hiippakunta [7]
Kuortaneen seurakunta Kuortane Lapuan hiippakunta [4]
Kurikan seurakunta Kurikka Lapuan hiippakunta [4]
Kurun kappeliseurakunta
(osa Ylöjärven seurakuntaa)
Ylöjärvi Tampereen hiippakunta [10]
Kustavin seurakunta Kustavi Turun arkkihiippakunta [12]
Kuusamon seurakunta Kuusamo Oulun hiippakunta [8]
Kuusankosken seurakunta Kouvola Mikkelin hiippakunta [9]
Kvevlax församling Mustasaari Porvoon hiippakunta [6]
Kylmäkosken kappeliseurakunta
(osa Akaan seurakuntaa)
Akaa Tampereen hiippakunta [10]
Kyrkslätts svenska församling Kirkkonummi Porvoon hiippakunta [6]
Kyyjärven seurakunta Kyyjärvi Lapuan hiippakunta [4]
Kälviän seurakunta Kokkola Oulun hiippakunta [8]
Kärkölän kappeliseurakunta
(osa Hollolan seurakuntaa)
Kärkölä Tampereen hiippakunta [2]
Kärsämäen seurakunta Kärsämäki Oulun hiippakunta [8]
Köyliön kappeliseurakunta
(osa Säkylä-Köyliön seurakuntaa)
Säkylä Turun arkkihiippakunta [12]
Lahden seurakuntayhtymä Lahti Tampereen hiippakunta [2]
Laihian seurakunta Laihia Lapuan hiippakunta [4]
Laitilan seurakunta Laitila Turun arkkihiippakunta [12]
Lammin seurakunta Hämeenlinna Tampereen hiippakunta [2]
Lapin kappeliseurakunta
(osa Rauman seurakuntaa)
Rauma Turun arkkihiippakunta [12]
Lapinlahden seurakunta Lapinlahti Kuopion hiippakunta [7]
Lappajärven seurakunta Lappajärvi Lapuan hiippakunta [4]
Lappeen seurakunta Lappeenranta Mikkelin hiippakunta [9]
Lappeenrannan seurakunta Lappeenranta Mikkelin hiippakunta [9]
Lappeenrannan seurakuntayhtymä Lappeenranta Mikkelin hiippakunta [9]
Lapuan tuomiokirkkoseurakunta Lapua Lapuan hiippakunta [4]
Larsmo församling Luoto Porvoon hiippakunta [6]
Laukaan seurakunta Laukaa Lapuan hiippakunta [4]
Launeen seurakunta Lahti Tampereen hiippakunta [2]
Lauritsalan seurakunta Lappeenranta Mikkelin hiippakunta [9]
Lauttasaaren seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Lavian seurakunta Pori Turun arkkihiippakunta [12]
Lehtimäen kappeliseurakunta
(osa Alajärven seurakuntaa)
Alajärvi Lapuan hiippakunta [4]
Leivonmäen kappeliseurakunta
(osa Joutsan seurakuntaa)
Joutsa Mikkelin hiippakunta [9]
Lemland-Lumparlands församling Lemland ja Lumparland Porvoon hiippakunta [6]
Lempäälän seurakunta Lempäälä Tampereen hiippakunta [2]
Leppävaaran seurakunta Espoo Espoon hiippakunta [13]
Leppävirran seurakunta Leppävirta Kuopion hiippakunta [7]
Liedon seurakunta Lieto Turun arkkihiippakunta [12]
Lieksan seurakunta Lieksa Kuopion hiippakunta [7]
Limingan seurakunta Liminka Oulun hiippakunta [8]
Liperin seurakunta Liperi Kuopion hiippakunta [7]
Lohjan seurakunta Lohja Espoon hiippakunta [13]
Lohtajan seurakunta Kokkola Oulun hiippakunta [8]
Loimaan seurakunta Loimaa Turun arkkihiippakunta [12]
Lokalahden kappeliseurakunta
(osa Uudenkaupungin seurakuntaa)
Uusikaupunki Turun arkkihiippakunta [12]
Lopen seurakunta Loppi Tampereen hiippakunta [2]
Loviisanseudun seurakuntayhtymä Lapinjärvi ja Loviisa Helsingin hiippakunta [11]
Luhangan kappeliseurakunta
(osa Joutsan seurakuntaa)
Luhanka Mikkelin hiippakunta [9]
Lumijoen seurakunta Lumijoki Oulun hiippakunta [8]
Luopioisten kappeliseurakunta
(osa Pälkäneen seurakuntaa)
Pälkäne Tampereen hiippakunta [10]
Luumäen seurakunta Luumäki Mikkelin hiippakunta [9]
Luvian kappeliseurakunta
(osa Eurajoen seurakuntaa)
Eurajoki Turun arkkihiippakunta [12]
Länsi-Porin seurakunta Pori Turun arkkihiippakunta [12]
Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta Parainen Turun arkkihiippakunta [12]
Maalahden seurakunta (ruots. Malax församling) Maalahti Porvoon hiippakunta [6]
Maalahden seurakuntayhtymä Maalahti Porvoon hiippakunta [6]
Maarian seurakunta Turku Turun arkkihiippakunta [12]
Malmin seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Mariehamns församling Maarianhamina Porvoon hiippakunta [6]
Martinkosken seurakunta Koski Tl ja Marttila Turun arkkihiippakunta [14]
Maskun seurakunta Masku Turun arkkihiippakunta [12]
Matteus församling Helsinki Porvoon hiippakunta [6]
Meilahden seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Mellilän kappeliseurakunta
(osa Loimaan seurakuntaa)
Loimaa Turun arkkihiippakunta [12]
Merijärven kappeliseurakunta
(osa Ylivieskan seurakuntaa)
Merijärvi Oulun hiippakunta [8]
Merikarvian seurakunta Merikarvia Turun arkkihiippakunta [12]
Merimaskun seurakunta Naantali Turun arkkihiippakunta [12]
Meri-Porin seurakunta Pori Turun arkkihiippakunta [12]
Metsämaan kappeliseurakunta
(osa Loimaan seurakuntaa)
Loimaa Turun arkkihiippakunta [12]
Miehikkälän kappeliseurakunta
(osa Haminan seurakuntaa)
Miehikkälä Mikkelin hiippakunta [9]
Mietoisten kappeliseurakunta
(osa Mynämäen seurakuntaa)
Mynämäki Turun arkkihiippakunta [12]
Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta Mikkeli Mikkelin hiippakunta [9]
Mouhijärven kappeliseurakunta
(osa Sastamalan seurakuntaa)
Sastamala Turun arkkihiippakunta [12]
Muhoksen seurakunta Muhos Oulun hiippakunta [8]
Multian seurakunta Multia Lapuan hiippakunta [4]
Munkkiniemen seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Munsalan kappeliseurakunta
(osa Uudenkaarlepyyn seurakuntaa)
Uusikaarlepyy Porvoon hiippakunta [6]
Muonion seurakunta Muonio Oulun hiippakunta [8]
Mustasaaren seurakuntayhtymä Mustasaari Porvoon hiippakunta [6]
Mustasaaren suomalainen seurakunta Mustasaari Lapuan hiippakunta [4]
Muuramen seurakunta Muurame Lapuan hiippakunta [4]
Mynämäen seurakunta Mynämäki Turun arkkihiippakunta [12]
Myrskylän seurakunta (ruots. Mörskom församling) Myrskylä Helsingin hiippakunta [11]
Männistön seurakunta Kuopio Kuopion hiippakunta [7]
Mäntsälän seurakunta Mäntsälä Espoon hiippakunta [13]
Mänttä-Vilppulan seurakunta Mänttä-Vilppula Tampereen hiippakunta [2]
Mäntyharjun seurakunta Mäntyharju ja Pertunmaa Mikkelin hiippakunta [9]
Naantalin seurakunta Naantali Turun arkkihiippakunta [12]
Naantalin seurakuntayhtymä Naantali Turun arkkihiippakunta [12]
Nakkilan seurakunta Nakkila Turun arkkihiippakunta [12]
Nastolan seurakunta Lahti Tampereen hiippakunta [2]
Nauvon kappeliseurakunta
(osa Väståbolands svenska församlingia)
Parainen Porvoon hiippakunta [6]
Nivalan seurakunta Nivala Oulun hiippakunta [8]
Nokian seurakunta Nokia Tampereen hiippakunta [2]
Noormarkun seurakunta Pomarkku ja Pori Turun arkkihiippakunta [14]
Nousiaisten seurakunta Nousiainen Turun arkkihiippakunta [12]
Nurmeksen seurakunta Nurmes Kuopion hiippakunta [7]
Nurmijärven seurakunta Nurmijärvi Espoon hiippakunta [13]
Nurmon kappeliseurakunta
(osa Seinäjoen seurakuntaa)
Seinäjoki Lapuan hiippakunta [4]
Närpes församling Närpiö Porvoon hiippakunta [6]
Olarin seurakunta Espoo Espoon hiippakunta [13]
Oravaisten kappeliseurakunta
(osa Vöyrin seurakuntaa)
Vöyri Porvoon hiippakunta [6]
Orimattilan seurakunta Orimattila Tampereen hiippakunta [2]
Oriveden seurakunta Juupajoki ja Orivesi Tampereen hiippakunta [2]
Oulaisten seurakunta Oulainen Oulun hiippakunta [8]
Oulujoen seurakunta Oulu Oulun hiippakunta [8]
Oulun evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä Oulu Oulun hiippakunta [8]
Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulu Oulun hiippakunta [8]
Oulunkylän seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Oulunsalon seurakunta Oulu Oulun hiippakunta [8]
Outokummun seurakunta Outokumpu Kuopion hiippakunta [7]
Paattisten seurakunta Turku Turun arkkihiippakunta [12]
Paavalin seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Paimion seurakunta Paimio ja Sauvo Turun arkkihiippakunta [12]
Pakilan seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Paltamon seurakunta Paltamo Kuopion hiippakunta [7]
Paraisten seurakuntayhtymä Parainen Porvoon hiippakunta [6]
Parikkalan seurakunta Parikkala Mikkelin hiippakunta [9]
Parkanon seurakunta Parkano Lapuan hiippakunta [4]
Pedersöre församling Pedersören kunta Porvoon hiippakunta [6]
Pelkosenniemen seurakunta Pelkosenniemi ja Savukoski Oulun hiippakunta [8]
Pellon seurakunta Pello Oulun hiippakunta [8]
Perhon seurakunta Perho Oulun hiippakunta [8]
Pertunmaan kappeliseurakunta
(osa Mäntyharjun seurakuntaa)
Pertunmaa Mikkelin hiippakunta [9]
Peräseinäjoen kappeliseurakunta
(osa Seinäjoen seurakuntaa)
Seinäjoki Lapuan hiippakunta [4]
Petalax församling Maalahti Porvoon hiippakunta [6]
Petrus församling Helsinki Porvoon hiippakunta [6]
Petäjäveden seurakunta Petäjävesi Lapuan hiippakunta [4]
Pieksämäen seurakunta Pieksämäki Kuopion hiippakunta [7]
Pielaveden seurakunta Pielavesi Kuopion hiippakunta [7]
Pielisensuun seurakunta Joensuu Kuopion hiippakunta [7]
Pietarsaaren suomalainen seurakunta Pedersören kunta ja Pietarsaari Lapuan hiippakunta [4]
Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymä Pedersören kunta ja Pietarsaari Porvoon hiippakunta [6]
Pihlajaveden kappeliseurakunta
(osa Keuruun seurakuntaa)
Keuruu Lapuan hiippakunta [4]
Pihtiputaan seurakunta Pihtipudas Lapuan hiippakunta [4]
Piikkiön seurakunta Kaarina Turun arkkihiippakunta [12]
Piippolan kappeliseurakunta
(osa Siikalatvan seurakuntaa)
Siikalatva Oulun hiippakunta [8]
Pirkkalan seurakunta Pirkkala Tampereen hiippakunta [2]
Pirttikylän kappeliseurakunta
(osa Närpes församlingia)
Närpiö Porvoon hiippakunta [6]
Pitäjänmäen seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Pohjaslahden kappeliseurakunta
(osa Mänttä-Vilppulan seurakuntaa)
Mänttä-Vilppula Tampereen hiippakunta [10]
Pohjois-Lapin seurakuntayhtymä Inari ja Utsjoki Oulun hiippakunta [8]
Polvijärven seurakunta Polvijärvi Kuopion hiippakunta [7]
Porin evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä Pori Turun arkkihiippakunta [12]
Porin Teljän seurakunta Pori Turun arkkihiippakunta [12]
Pornaisten seurakunta Pornainen Helsingin hiippakunta [11]
Porvoon seurakuntayhtymä Porvoo Helsingin hiippakunta [11]
Porvoon suomalainen seurakunta Porvoo Helsingin hiippakunta [11]
Posion seurakunta Posio Oulun hiippakunta [8]
Pudasjärven seurakunta Pudasjärvi Oulun hiippakunta [8]
Puijon seurakunta Kuopio Kuopion hiippakunta [7]
Pukkilan seurakunta Pukkila Helsingin hiippakunta [11]
Pulkkilan kappeliseurakunta
(osa Siikalatvan seurakuntaa)
Siikalatva Oulun hiippakunta [8]
Punkaharjun kappeliseurakunta
(osa Savonlinnan seurakuntaa)
Savonlinna Mikkelin hiippakunta [9]
Punkalaitumen seurakunta Punkalaidun Turun arkkihiippakunta [12]
Puolangan seurakunta Puolanka Kuopion hiippakunta [7]
Purmo församling Pedersören kunta Porvoon hiippakunta [6]
Puumalan seurakunta Puumala Mikkelin hiippakunta [9]
Pyhtään seurakunta (ruots. Pyttis församling) Pyhtää Mikkelin hiippakunta [9]
Pyhäjoen seurakunta Pyhäjoki Oulun hiippakunta [8]
Pyhäjärven seurakunta Pyhäjärvi Kuopion hiippakunta [7]
Pyhämaan kappeliseurakunta
(osa Uudenkaupungin seurakuntaa)
Uusikaupunki Turun arkkihiippakunta [12]
Pyhännän kappeliseurakunta
(osa Siikalatvan seurakuntaa)
Pyhäntä Oulun hiippakunta [8]
Pyhärannan seurakunta Pyhäranta Turun arkkihiippakunta [12]
Pyhäselän seurakunta Joensuu Kuopion hiippakunta [7]
Pylkönmäen kappeliseurakunta
(osa Saarijärven seurakuntaa)
Saarijärvi Lapuan hiippakunta [4]
Pälkäneen seurakunta Pälkäne Tampereen hiippakunta [2]
Pöytyän seurakunta Oripää ja Pöytyä Turun arkkihiippakunta [12]
Raahen seurakunta Raahe ja Siikajoki Oulun hiippakunta [8]
Raaseporin seurakuntayhtymä Raasepori Porvoon hiippakunta [6]
Raaseporin suomalainen seurakunta Raasepori Espoon hiippakunta [6]
Raision seurakunta Raisio Turun arkkihiippakunta [12]
Rantakylän seurakunta Joensuu Kuopion hiippakunta [7]
Rantasalmen kappeliseurakunta
(osa Savonlinnan seurakuntaa)
Rantasalmi Mikkelin hiippakunta [9]
Rantsilan kappeliseurakunta
(osa Siikalatvan seurakuntaa)
Siikalatva Oulun hiippakunta [8]
Ranuan seurakunta Ranua Oulun hiippakunta [8]
Rauman seurakunta Rauma Turun arkkihiippakunta [12]
Rautalammin seurakunta Rautalampi Kuopion hiippakunta [7]
Rautavaaran seurakunta Rautavaara Kuopion hiippakunta [7]
Raution kappeliseurakunta
(osa Kalajoen seurakuntaa)
Kalajoki Oulun hiippakunta [8]
Reisjärven seurakunta Reisjärvi Oulun hiippakunta [8]
Rekolan seurakunta Vantaa Helsingin hiippakunta [11]
Replots församling Mustasaari Porvoon hiippakunta [6]
Riihimäen seurakunta Riihimäki Tampereen hiippakunta [2]
Rikssvenska Olaus Petri-församlingen Valtakunnallinen Porvoon hiippakunta [6]
Ristijärven seurakunta Ristijärvi Kuopion hiippakunta [7]
Roihuvuoren seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Rovaniemen seurakunta Rovaniemi Oulun hiippakunta [8]
Ruokolahden seurakunta Ruokolahti ja Rautjärvi Mikkelin hiippakunta [9]
Ruoveden seurakunta Ruovesi Tampereen hiippakunta [2]
Ruskon seurakunta Rusko Turun arkkihiippakunta [12]
Rymättylän seurakunta Naantali Turun arkkihiippakunta [12]
Rääkkylän kappeliseurakunta
(osa Kiteen seurakuntaa)
Rääkkylä Mikkelin hiippakunta [7]
Saarijärven seurakunta Kannonkoski, Kivijärvi ja Saarijärvi Lapuan hiippakunta [4]
Sallan seurakunta Salla Oulun hiippakunta [8]
Salon seurakunta Salo Turun arkkihiippakunta [12]
Salpausselän seurakunta Lahti Tampereen hiippakunta [2]
Saltviks församling Saltvik Porvoon hiippakunta [6]
Sammonlahden seurakunta Lappeenranta Mikkelin hiippakunta [9]
Sastamalan seurakunta Sastamala Turun arkkihiippakunta [12]
Savonlinnan seurakunta Enonkoski, Rantasalmi ja Savonlinna Mikkelin hiippakunta [9]
Seinäjoen seurakunta Seinäjoki Lapuan hiippakunta [4]
Sibbo svenska församling Sipoo Porvoon hiippakunta [6]
Sievin seurakunta Sievi Oulun hiippakunta [8]
Siikaisten seurakunta Siikainen Turun arkkihiippakunta [12]
Siikalatvan seurakunta Pyhäntä ja Siikalatva Oulun hiippakunta [8]
Siilinjärven seurakunta Siilinjärvi Kuopion hiippakunta [7]
Simon seurakunta Simo Oulun hiippakunta [8]
Sipoon seurakuntayhtymä Sipoo Helsingin hiippakunta [11]
Sipoon suomalainen seurakunta Sipoo Helsingin hiippakunta [11]
Siuntion seurakuntayhtymä Siuntio Espoon hiippakunta [13]
Siuntion suomenkielinen seurakunta Siuntio Espoon hiippakunta [13]
Sjundeå svenska församling Siuntio Porvoon hiippakunta [6]
Sodankylän seurakunta Sodankylä Oulun hiippakunta [8]
Soinin seurakunta Soini Lapuan hiippakunta [4]
Solfs församling Mustasaari Porvoon hiippakunta [6]
Somerniemen kappeliseurakunta
(osa Someron seurakuntaa)
Somero Tampereen hiippakunta [10]
Someron seurakunta Somero Tampereen hiippakunta [2]
Sonkajärven seurakunta Sonkajärvi Kuopion hiippakunta [7]
Sotkamon seurakunta Sotkamo Kuopion hiippakunta [7]
Sulkavan seurakunta Sulkava Mikkelin hiippakunta [9]
Sumiaisten kappeliseurakunta
(osa Äänekosken seurakuntaa)
Äänekoski Lapuan hiippakunta [4]
Sund-Vårdö församling Sund ja Vårdö Porvoon hiippakunta [6]
Sundomin kappeliseurakunta
(osa Vasa svenska församlingia)
Vaasa Porvoon hiippakunta [4]
Suodenniemen kappeliseurakunta
(osa Sastamalan seurakuntaa)
Sastamala Turun arkkihiippakunta [12]
Suomussalmen seurakunta Suomussalmi Kuopion hiippakunta [7]
Suonenjoen seurakunta Suonenjoki Kuopion hiippakunta [7]
Säkylä-Köyliön seurakunta Säkylä Turun arkkihiippakunta [12]
Sääksmäen seurakunta Valkeakoski Tampereen hiippakunta [2]
Taipaleen seurakunta Savitaipale, Taipalsaari ja Lemi Mikkelin hiippakunta [15]
Tainionvirran seurakunta Hartola ja Sysmä Mikkelin hiippakunta [15]
Taivalkosken seurakunta Taivalkoski Oulun hiippakunta [8]
Taivassalon seurakunta Taivassalo Turun arkkihiippakunta [12]
Tammelan seurakunta Tammela Tampereen hiippakunta [2]
Tammerfors svenska församling Tampere Porvoon hiippakunta [6]
Tampereen Eteläinen seurakunta Tampere Tampereen hiippakunta [2]
Tampereen evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä Tampere Tampereen hiippakunta [2]
Tampereen Messukylän seurakunta Tampere Tampereen hiippakunta [2]
Tampereen tuomiokirkkoseurakunta Tampere Tampereen hiippakunta [2]
Tapiolan seurakunta Espoo Espoon hiippakunta [13]
Tarvasjoen kappeliseurakunta
(osa Liedon seurakuntaa)
Lieto Turun arkkihiippakunta [12]
Teerijärven seurakunta (ruots. Terjärv församling) Kruunupyy Porvoon hiippakunta [6]
Temmeksen kappeliseurakunta
(osa Tyrnävän seurakuntaa)
Tyrnävä Oulun hiippakunta [8]
Tervolan seurakunta Tervola Oulun hiippakunta [8]
Tervon seurakunta Tervo Kuopion hiippakunta [7]
Teuvan seurakunta Teuva Lapuan hiippakunta [4]
Tikkurilan seurakunta Vantaa Helsingin hiippakunta [11]
Tohmajärven seurakunta Tohmajärvi Mikkelin hiippakunta [9]
Toholammin seurakunta Lestijärvi ja Toholampi Oulun hiippakunta [8]
Toivakan seurakunta Toivakka Lapuan hiippakunta [4]
Tornion seurakunta Tornio Oulun hiippakunta [8]
Tuiran seurakunta Oulu Oulun hiippakunta [8]
Turun Henrikinseurakunta Turku Turun arkkihiippakunta [12]
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Kaarina ja Turku Turun arkkihiippakunta [12]
Turun Katariinanseurakunta Turku Turun arkkihiippakunta [12]
Turun Martinseurakunta Turku Turun arkkihiippakunta [12]
Turun Mikaelinseurakunta Turku Turun arkkihiippakunta [12]
Turun tuomiokirkkoseurakunta Turku Turun arkkihiippakunta [12]
Tuusulan seurakunta Tuusula Espoon hiippakunta [13]
Tyrnävän seurakunta Tyrnävä Oulun hiippakunta [8]
Tyska evangelisk-lutherska församlingen i Finland Valtakunnallinen Porvoon hiippakunta [6]
Töölön seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Ullavan kappeliseurakunta
(osa Kaustisen ja Ullavan seurakuntaa)
Kokkola Oulun hiippakunta [8]
Ulvilan seurakunta Ulvila Turun arkkihiippakunta [12]
Urjalan seurakunta Urjala Tampereen hiippakunta [2]
Utajärven seurakunta Utajärvi Oulun hiippakunta [8]
Utsjoen seurakunta Utsjoki Oulun hiippakunta [8]
Uudenkaarlepyyn seurakunta (ruots. Nykarleby församling) Uusikaarlepyy Porvoon hiippakunta [6]
Uudenkaupungin kappeliseurakunta
(osa Uudenkaupungin seurakuntaa)
Uusikaupunki Turun arkkihiippakunta [12]
Uudenkaupungin seurakunta Uusikaupunki Turun arkkihiippakunta [12]
Uuraisten seurakunta Uurainen Lapuan hiippakunta [4]
Vaalan seurakunta Vaala Kuopion hiippakunta [7]
Vaara-Karjalan seurakunta Joensuu Kuopion hiippakunta [7]
Vaasan seurakuntayhtymä Vaasa Lapuan hiippakunta [4]
Vaasan suomalainen seurakunta Vaasa Lapuan hiippakunta [4]
Vahdon kappeliseurakunta
(osa Ruskon seurakuntaa)
Rusko Turun arkkihiippakunta [12]
Valkealan seurakunta Kouvola Mikkelin hiippakunta [9]
Valtimon seurakunta Valtimo Kuopion hiippakunta [7]
Vampulan kappeliseurakunta
(osa Huittisten seurakuntaa)
Huittinen Turun arkkihiippakunta [12]
Vanda svenska församling Vantaa Porvoon hiippakunta [6]
Vantaan seurakuntayhtymä Vantaa Helsingin hiippakunta [11]
Vantaankosken seurakunta Vantaa Helsingin hiippakunta [11]
Varkauden seurakunta Varkaus Kuopion hiippakunta [7]
Varpaisjärven seurakunta Lapinlahti Kuopion hiippakunta [7]
Vartiokylän seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Vasa svenska församling Vaasa Porvoon hiippakunta [6]
Vehmaan seurakunta Vehmaa Turun arkkihiippakunta [12]
Vesannon seurakunta Vesanto Kuopion hiippakunta [7]
Vesilahden seurakunta Vesilahti Tampereen hiippakunta [2]
Vetelin seurakunta Veteli Oulun hiippakunta [8]
Vieremän seurakunta Vieremä Kuopion hiippakunta [7]
Vihdin seurakunta Vihti Espoon hiippakunta [13]
Viitasaaren seurakunta Viitasaari Lapuan hiippakunta [4]
Vimpelin seurakunta Vimpeli Lapuan hiippakunta [4]
Virolahden kappeliseurakunta
(osa Haminan seurakuntaa)
Virolahti Mikkelin hiippakunta [9]
Virtain seurakunta Virrat Lapuan hiippakunta [4]
Vuosaaren seurakunta Helsinki Helsingin hiippakunta [11]
Vårdön kappeliseurakunta
(osa Sund-Vårdö församlingia)
Vårdö Porvoon hiippakunta [6]
Vähänkyrön seurakunta Vaasa Lapuan hiippakunta [4]
Västanfjärdin kappeliseurakunta
(osa Kemiönsaaren seurakuntaa)
Kemiönsaari Porvoon hiippakunta [6]
Väståbolands svenska församling Parainen Porvoon hiippakunta [6]
Vöyrin seurakunta (ruots. Vörå församling) Vöyri Porvoon hiippakunta [6]
Ylihärmän kappeliseurakunta
(osa Kauhavan seurakuntaa)
Kauhava Lapuan hiippakunta [4]
Ylimarkun kappeliseurakunta
(osa Närpes församlingia)
Närpiö Porvoon hiippakunta [6]
Ylistaron kappeliseurakunta
(osa Seinäjoen seurakuntaa)
Seinäjoki Lapuan hiippakunta [4]
Ylitornion seurakunta Ylitornio Oulun hiippakunta [8]
Ylivieskan seurakunta Merijärvi ja Ylivieska Oulun hiippakunta [8]
Ylä-Savon seurakuntayhtymä Iisalmi, Lapinlahti, Pielavesi ja Sonkajärvi Kuopion hiippakunta [7]
Ylöjärven seurakunta Ylöjärvi Tampereen hiippakunta [2]
Ypäjän seurakunta Ypäjä Tampereen hiippakunta [2]
Åbo svenska församling Kaarina ja Turku Porvoon hiippakunta [6]
Ålands södra skärgårdsförsamling Föglö, Kökar ja Sottunga Porvoon hiippakunta [6]
Ähtärin seurakunta Ähtäri Lapuan hiippakunta [4]
Äänekosken seurakunta Äänekoski Lapuan hiippakunta [4]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Seurakunnat, kaikki Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Viitattu 28.10.2013.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw Tampereen hiippakunnan seurakunnat Tampereen hiippakunta. Viitattu 31.10.2013.
  3. Kauhavan seurakunta Kauhavan seurakunta. Viitattu 31.10.2013.
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh Lapuan hiippakunnan seurakunnat Lapuan hiippakunta. Viitattu 29.10.2013.
  5. Loimaan seurakunta Loimaan seurakunta. Viitattu 31.10.2013.
  6. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw Porvoon hiippakunnan seurakunnat Porvoon hiippakunta. Viitattu 30.10.2013. (ruotsiksi)
  7. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be Kuopion hiippakunnan seurakunnat Kuopion hiippakunta. Viitattu 29.10.2013.
  8. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv Oulun hiippakunnan seurakunnat Oulun hiippakunta. Viitattu 30.10.2013.
  9. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq Mikkelin hiippakunnan seurakunnat Mikkelin hiippakunta. Viitattu 30.10.2013.
  10. a b c d e f g h Tampereen hiippakunnan kappeliseurakunnat Tampereen hiippakunta. Viitattu 31.10.2013.
  11. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai Helsingin hiippakunnan seurakunnat Helsingin hiippakunta. Viitattu 29.10.2013.
  12. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs Turun arkkihiippakunnan seurakunnat Turun arkkihiippakunta. Viitattu 31.10.2013.
  13. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w Espoon hiippakunnan seurakunnat Espoon hiippakunta. Viitattu 29.10.2013.
  14. a b c Kirkkohallituksen täysistunto: Sysmän Pyhän Olavin kirkolle ja Kemijärven kirkolle merkittävimmät rakennusavustukset evl.fi. Viitattu 1.1.2019.
  15. a b Turun ja Kaarinan seurakuntiin ei tule liitoksia evl.fi. Viitattu 4.1.2019.