Luettelo Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokousedustajista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen edustajista.

Kausi 2008–2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valitut edustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiippakunnissa valittuja edustajia on 96. Heistä 32 on pappeja ja 64 maallikkoja. Oheen on lueteltu kaikki valitut edustajat, suluissa ovat heidän edustamansa hiippakunnat (Turun tapauksessa arkkihiippakunta).

  • Antero Aarnio (Tampere)
  • Görel Ahlnäs (Porvoo)
  • Timo Alaräisänen (Oulu)
  • Mika Aspinen (Helsinki)
  • Jorma Back (Espoo)
  • Paavo Eero (Oulu)
  • Henrietta Grönlund (Helsinki)
  • Pentti Heinilä (Turku)
  • Marja Hermonen (Turku)
  • Pentti Huovinen (Turku)
  • Jukka Huttunen (Espoo)
  • Aarto Jalava (Turku)
  • Signe Jauhiainen (Lapua)
  • Mauno Jouppi (Lapua)
  • Pauliina Kainulainen (Kuopio)
  • Stig Kankkonen (Porvoo)
  • Anna-Mari Kaskinen (Espoo)
  • Raili Kemppainen (Kuopio)
  • Matti Ketonen (Kuopio)
  • Kari Pekka Kinnunen (Helsinki)
  • Pekka Kiuttu (Espoo)
  • Jari Kolehmainen (Kuopio)
  • Taisto Kontinen (Mikkeli)
  • Lauri Kopponen (Helsinki)
  • Juha Korhonen (Kuopio)
  • Aimo Koskelo (Tampere)
  • Alpo Kosunen (Mikkeli)
  • Esa Koukkari (Oulu)
  • Erkki Kujala (Oulu)
  • Pekka Lahdenperä (Oulu)
  • Liisa Lahti (Oulu)
  • Maiju Lemettinen (Lapua)
  • Johannes Leppänen (Lapua)
  • Helene Liljeström (Porvoo)
  • Peter Lindbäck (Porvoo), Ahvenanmaan maaherra
  • Virpi Loikkanen (Mikkeli)
  • Tapio Luoma (Lapua)
  • Oiva Malinen (Kuopio)
  • Jaana B. Marjanen (Kuopio)
  • Lasse Marjokorpi (Oulu)
  • Martti Murtoperä (Oulu)
  • Pertti Mäkelä (Tampere)
  • Annika Määttänen (Turku)
  • Aulis Mölsä (Helsinki)
  • Pauli Niemelä (Oulu)
  • Antti Niemi-Aro (Lapua)
  • Eero Nieminen (Tampere)
  • Leif Nummela (Tampere)
  • Mika Nurmi (Espoo)
  • Sami Ojala (Helsinki)
  • Hannu Ojalehto (Oulu)
  • Hilkka Olkinuora (Tampere)
  • Markku Orsila (Lapua)
  • Kai Peltonen (Espoo)
  • Henrik Perret (Porvoo)
  • Marjaana Perttula (Turku)
  • Katariina Pitkänen (Oulu)
  • Liisa Pitkänen (Helsinki)
  • Liisa Pura (Tampere)
  • Pirjo Pyhäjärvi (Oulu)
  • Keijo Rainerma (Turku)
  • Pertti Rajala (Turku), Satakunnan maakuntajohtaja
  • Risto Rasimus (Mikkeli)
  • Pekka Reinikainen (Helsinki)
  • Pertti Reinikainen (Lapua)
  • Teuvo V. Riikonen (Mikkeli)
  • Tuula Rikala (Mikkeli)
  • Riku Rinne (Tampere)
  • Mikko-Matti Rinta-Harri (Lapua)
  • Seppo Rissanen (Turku)
  • Antti Ruska (Turku)
  • Timo Rämä (Tampere)
  • Kaisa Rönkä (Mikkeli)
  • Timo Sahi (Helsinki)
  • Markku Salmi (Mikkeli)
  • Pentti Salonen (Espoo)
  • Heikki Sariola (Lapua)
  • Tapio Seppälä (Turku)
  • Pekka Simojoki (Tampere)
  • Pertti Simola (Helsinki)
  • Antti Sipola (Tampere)
  • Matti Sollamo (Helsinki)
  • Heikki Sorvari (Espoo)
  • Riitta Särkiö (Tampere)
  • Minnamaria Tammisalo (Tampere)
  • Hannu Tervonen (Kuopio)
  • Hans Tuominen (Helsinki)
  • Reetta Uusitalo (Turku)
  • Ritva Vastamäki (Tampere)
  • Aino Vesti (Turku)
  • Hannele Viljakainen (Mikkeli)
  • Merja Vuorikari (Mikkeli)
  • Eevi Väistö (Kuopio)
  • Veikko Väisänen (Kuopio)
  • Åsa A. Westerlund (Porvoo)
  • Markku Yli-Perttula (Espoo)

Muut edustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisäksi kirkolliskokoukseen kuuluvat kenttäpiispa (Pekka Särkiö) ja kaikkien hiippakuntien piispat:

Sen edustajia ovat myös valtioneuvoston määräämä edustaja ja saamelaiskäräjien valitsema saamelaisten edustaja (Jouni Ilmari Jomppanen).

Kausi 2013–2016[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valitut edustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiippakunnissa valittuja edustajia on 96. Heistä 32 on pappeja ja 64 maallikkoja. Oheen on lueteltu kaikki valitut edustajat hiippakunnittain.

Turun arkkihiippakunta
  • Pekka Heikkilä
  • Hanna Hella-Aro
  • Aarto Jalava
  • Mari Korhonen
  • Erkki Koskenniemi
  • Annika Määttänen
  • Marjaana Perttula
  • Tauno Pihlava
  • Pertti Rajala
  • Tapio Seppälä
  • Aino Vesti
  • Tapio Yliluoma
Tampereen hiippakunta
Oulun hiippakunta
  • Antero Aakko
  • Janne Kaisanlahti
  • Raili Kerola
  • Erkki Kujala
  • Juha Kultima
  • Martti Murtoperä
  • Pauli Niemelä
  • Eija Nivala
  • Juhani Paananen
  • Pasi Palmu
  • Katariina Pitkänen
  • Antti Savela
Mikkelin hiippakunta
  • Sari Behm
  • Marjaana Härkönen
  • Sammeli Juntunen
  • Seija Korhonen
  • Ilkka Pöyhönen
  • Antero Rossi
  • Kaisa Rönkä
  • Liisa Teräslahti
  • Merja Vuorikari
Porvoon hiippakunta
Kuopion hiippakunta
  • Aila Alasalmi
  • Markku Huttunen
  • Helvi Juvonen
  • Matti Ketonen
  • Oiva Malinen
  • Aulikki Mäkinen
  • Pekka Niiranen
  • Marjatta Pulkkinen
  • Tiina Reinikainen
  • Eevi Väistö
Lapuan hiippakunta
  • Maria Kaisa Aula
  • Johannes Leppänen
  • Antti Niemi-Aro
  • Markku Orsila
  • Jussi Peräaho
  • Eivor Pitkänen
  • Erkki Puhalainen
  • Mikko-Matti Rinta-Harri
  • Tuulikki Väliniemi
  • Ilmari Ylä-Autio
Helsingin hiippakunta
Espoon hiippakunta
Saamelaisten edustaja
  • Veikko Guttorm

Muut edustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisäksi kirkolliskokoukseen kuuluvat arkkipiispa (Kari Mäkinen) ja kenttäpiispa (Pekka Särkiö) ja kaikkien hiippakuntien piispat:

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]