Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista J–L

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo suomalaisten ääninäyttelijöiden rooleista näyttelijöittäin ryhmiteltynä.

Hakemisto

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Titta Jokinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Titta Jokinen on suomalainen näyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Teos Rooli
1981 Nikke Knatterton
Pekka Töpöhäntä Maija Maitoparta
1985 Pekka Töpöhäntä Amerikassa Maija Maitoparta
1993 Dinot New Yorkissa
1994 Aristokatit (1970) Abigail, Frou Frou
1997 Dumbo (1941) Sarah Selby
Mowgli (1973)
Herkules Kohtalotar
1998 Hiidenpata (1985) Orven
Mulan
2006 Naapurini Totoro (1988) Isoäiti
Autot Floora
Asterix ja viikingit Vikea
2008 Kärpäsenä kuuhun
2010 Elias ja aarrejahti Napakuningatar
Kätkijät Haru
Toy Story 3 Turski
2011 Autot 2 Floora
2017 Autot 3 Floora
Televisio
Vuosi Teos Rooli
1987 Tontut Sivurooleissa
1989–1991 Alfred J. Kwak Iiris, Olli, Noora, Nipsu, Rouva Mehiläinen, Professori von Pallaksen vaimo
1993–1995 Vili Vilperi ääni, useissa jaksoissa vuosina
1994–1995 Aladdin Thundra
1995–1996 Bambukarhut
1989- Nikke Knatterton jakso ”Salaisuuksia Alibi-baarissa”

Jussi Jurkka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jussi Jurkka on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Teos Rooli Lähteet
1975 Pilvikallion vauhtikisat kertoja
1981 Topi ja Tessu Nökö

Jonna Järnefelt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonna Järnefelt on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli Lähteet
1999 Tarzan Jane Porter
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda (sarja) Jane Porter
2002 Tarzan & Jane Jane Porter
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Valkea velho
2011 Autot 2 Holli Shiftwell

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katariina Kaitue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katariina Kaitue on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli Lähteet
2005 Pingviinien matka
Varjoankka Mimosa Aivohanhi, Morgana
Toy Story Bo-Beep
Toy Story 2 Bo-Beep
2012 Helinä-keiju ja siipien salaisuus Keiju-Maija
Niko 2 – Lentäjäveljekset Valkoinen susi
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju Keiju-Maija

Ismo Kallio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ismo Kallio on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Kung Fu Panda mestari Shifu
2009 Up – kohti korkeuksia Charles Muntz
2011 Kung Fu Panda 2 mestari Shifu
2016 Kung Fu Panda 3 mestari Shifu

Veeti Kallio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veeti Kallio on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1981–1989 Smurffit (sarja) Velho
1993 (1967) Viidakkokirja korppikotka
1997 Dumbo (1941) keikari
Herkules Nessos-kentauri
2004–2005 Yu-Gi-Oh! GX (sarja) Chazz Princeton (jaksot 1-26), Jinzo
2006 Virran viemää Sid
2006–2007 Prätkähiiret Moto (7–12), Kattinaattori (jaksot 1–7), Pörröhäntä
2009 Prinsessa ja sammakko tohtori Facilier
2011– Red caps (sarja) Basil (jaksot 1-26)lähde?
2011 Maaginen kristalli Basil
2013 Lentsikat Lyijyperä [1]
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Lyijyperä
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Poliisipäällikkö Bogo
Haikarat Jasper
2017 Vaiana Maui

Aarre Karén[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aarre Karén on suomalainen näyttelijä.

sarjoissa
Vuosi Sarja Rooli
1987–1990 Ankronikka Sulo Sählä, Keksi-Keijo ja muita sivurooleja
1988–2005 Nalle Puhin uudet seikkailut Kani
1986–1992 Pesukarhut Benkku Pesukarhu ja sivuroolit
1989–1992 Kimarat Oka-kaktus, Laban-naatti ja sivuroolit
1997 Batman Jokeri, Variksenpelätin kätyri ja muita sivurooleja
2001–2002 Puhin kirja Kani
Disneyn Tarzanin legenda professori Porter
2004 The Batman Jokeri
Jeesus ja Josefine useita rooleja
2006–2016 Mikki Hiiren kerhotalo Taavi Ankka
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Kani
elokuvissa
Vuosi Elokuva Rooli
? (1968) Asterix ja Kleopatra Akvavitix
1989 Pieni Merenneito Kristian
1990 Bernard ja Bianca Australiassa tohtori
1991 Asterix ja suuri taistelu (1989 Akvavitix
Liisa Ihmemaassa (1951) Ville Lisko, Jänö
Kaunotar ja hirviö kirjakauppias
1993 Batman – Mustan kostajan paluu Jokeri
Miekka kivessä (1963) Pelinore
1994 (1970) Aristokatit Georges Hautecourt
1996 Joulupukki ja noitarumpu Vekara
1997 Nalle Puh (1977) Kani
Nalle Puh ystävää etsimässä Kani
1998 Hiidenpata (1985) Doli
Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri Jokeri
1999 Nalle Puh – yhtä juhlaa Kani
Tarzan professori Porter
2000 Keisarin uudet kuviot Rudy
Tiikerin oma elokuva Kani
2002 Nalle Puhin joulu Kani
2003 Nasun suuri elokuva Kani
Tarzan & Jane professori Porter
Atlantis – Milon paluu Sam McKeane
2004 Nalle Puh – kevät ja Ruu Kani
Lehmäjengi Lucky Jack
2005 Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot Rudy
Nalle Puh ja Möhköfantti Kani
Riemukupla: Tankki täynnä Jimmy D
Valiant Felix
Wallace & Gromit: Kanin kirous kirkkoherra
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween Kani
2007 Röllin sydän lakeija
The Simpsons Movie Abraham Simpson
Tuhkimo 3: Taikansa kultakin kuningas
2008 Niko – Lentäjän poika isoisä
2009 Arthur ja Maltazard Archibald
2010 Sammyn suuri seikkailu kilpikonnavaari
2011 Arthur ja kaksi maailmaa Archibald
Eetu ja Konna sivuääninä
Herra Popper ja pingviinit sivuääni
Nalle Puhin elokuva – uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä Kani
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Topias
2015 Night at the Museum – Haudan salaisuus Cecil Fredericks

Petra Karjalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petra Karjalainen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 Balto Siperianhusky Jenna
1997 Anastasia Anastasia
1998 Antz – Muurahaizet Prinsessa Bala
Egyptin prinssi Sippora
Petteri Punakuono
2000 102 dalmatialaista Chloe Simon
2003 Sinbad – seitsemän meren sankari Lähettiläs Marina
2006 Lotta ystäväni Lotta
Tallipihan bilehileet Iiris
2011 Saapasjalkakissa Kitty Pehmotassu
2016 Kubo ja samuraiseikkailu Apina

Santtu Karvonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Santtu Karvonen on suomalainen näyttelijä.


Vuosi Elokuva / Televisiosarja Äänirooli
2011 Maaginen kristalli Poro
2011–2017 Lego Ninjago Sensei Wu
2012 Urhea Nuori MacGuffin
2013 Turbo Luisu
2015 Kunnon dinosaurus Pertsi
2016 Angry Birds -elokuva Sivurooleissa
2016- Kikattava kakkiainen Kikattava kakkiainen
2017 Lego Ninjago Elokuva Sensei Wu

Risto Kaskilahti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Risto Kaskilahti on suomalainen näyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2006 Ice Age 2 Fast Tony
Sikin sokin saduissa Tittelintuure
Night at the Museum - yö museossa Jebediah
2007 Riemukas Robinsonin perhe Koppahattu
2008 Niko – Lentäjän poika Rimppa ja Uljas
2009 Night at the Museum 2 Jebediah
2012 Niko 2 - lentäjäveljekset Uljas ja Rautias
2015 Night at the Museum - Haudan salaisuus Jebediah
2016 Doria etsimässä Sauli, Dorin isä
2017 Beauty and the Beast - Kaunotar ja hirviö Maestro Cadenza
Sarjat
Vuosi Sarja Rooli
2010 Seksin ABC Henry Zukovski

Annituuli Kasurinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Annituuli Kasurinen on suomalainen ääninäyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2000 Apua! Olen kala Stella
Vaahteramäen Eemeli Iida
Dinosaurus Suri
2001 Kaunotar ja Kulkuri 2 Junior
Tuhkimo 2 pikkupoika
101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Pipsa
2002 Tehotytöt-elokuva Pipa
Kissojen valtakunta Haru
Lilo ja Stitch Lilo Pelekai
2003 Stitch! Avaruuskoe 626 Lilo Pelekai
Peter Pan Leena
Nemoa etsimässä Klaara
2004 Ihmeperhe Ilona
Mansikka-Marja Mansikka-Marja
2005 Narnian tarinat: Velho ja leijona Susan
2006 PollyWorld Lexi/Tori
Yli aidan Heather
Happy Feet Gloria
2007 Lotta ystäväni Veera
High School Musical 2 Gabriella
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Susan
Bratz Movie Yasmin
Pieni merenneito 3: Arielin tarina Yksi Arielin siskoista
High School Musical 3 Gabriella
2011 Happy Feet 2 Gloria
2012 Paranorman Courtney
2014 My Little Pony Equestria Girls Applejack
Lego Elokuva Puoli-kisu
2015 Kätyrit Tina Nelson
Animaatiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
Bratz Yasmin
2005-2007 Code Lyoko Tamiya
W.I.T.C.H. Irma
2001 ja 2008 Tehotytöt Pipa
Spies-tytöt Alex (kaudet 3-5)
Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Nova
2005–2009 Kim Possible Bonnie Rockwaller
Lelumaan Niksu Tessi-nalle
2006 Trollz Topaz Trollhopper
2006 Lazy Town - Stephanie
2006 101 dalmatialaista Kaipi
2007 Tohtori Koira Kerttu
Mainio Manu Susanna
Mimun maailma Mimu
My Little Pony: Ystävyyden taikaa Applejack, Rumble, Spitfire (kaudet 2-3)
2007 Hannah Montana Lily Truscott
2008 Avatar Azula, Mai, Suki
2008 Hannan auttava puhelin Ellen
2008-2009 Hirveä Henri Maija, Tuula
2008 Jojon sirkus Nellinorsu
2008 Danny Phantom Sanna
2008 Hello Kitty Hello Kitty
2009 Iron Man Pepper
2010– Pokémon Candice, Mars, Anthea, sivuäänet
Martine Martine, sivuäänet
2012– Stitch! Yuna Kamihara
2013-16 Turbo FAST sivurooleja
2015–2016 Glitter Force Emily

Rainer Kaunisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rainer Kaunisto on suomalainen näyttelijä ja nukketeatteritaiteilija.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
Villen Taikasaappaat kertoja
Olipa kerran löytöretket Mestari
Sherlock Koira Tohtori Watson, sivuäänet
2001 Monsterit Oy Jori Säikky
Viidakkokirja 2 Kenraali Hathi
Tontut Taavi
Mowgli

Paavo Kerosuo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paavo Kerosuo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli Lähteet
1994 Leijonakuningas aikuinen Simba
1995–1999 Timon ja Pumba (tv-sarja) Simba
1997 Anastasia Dimitri
1998 Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Simba
2000 Titan A.E. Cale Tucker
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda (tv-sarja) aikuinen Tarzan
2002 Kissojen valtakunta Prinssi Lune
Tarzan & Jane Tarzan
2003 Karhuveljeni Koda Kenai
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata aikuinen Simba
Jeesus ja Josefine (tv-sarja) Joosef, gladiaattorit
2005–2006 Paljon melua Maggiesta (tv-sarja)
2006 Karhuveljeni Koda 2 Kenai
Tallipihan bilehileet Hipi
2007 Shrek kolmas Prinssi Uljas (laulut)
Lumottu lelukauppa Henry Weston
2008 Space Chimps Ham
2009 Kaluoka´hina – lumottu riutta Jakke
2010 Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto
Seikkailija Saku (tv-sarja) Jori Jänö
2011 Shrek ja ikuinen onni Pipari
2012 Pirates! Piraattikapteeni
2013 Lentsikat Echo [2]
Clay Kids Flippyn ruotsinkielinen ääni
2014 Muumit Rivieralla vastaanottovirkailija
2015 Leijonakaarti Simba
2016 Lemmikkien salainen elämä Max
2017 Legend Quest Peter

Kari Ketonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kari Ketonen on suomalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja psykoterapeutti.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
1987 Tontut: Taavi-tontun huikeat seikkailut sivuääniä
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers (sarja) sivuääniä
2006 Utelias Vili Juniori
2008 Kung Fu Panda Kurki
2010 Liisa Ihmemaassa Hullu Hatuntekijä
2011 Kung Fu Panda 2 Kurki
2012 Niko 2 – lentäjäveljekset Spede
Hotel Transylvania Wayne
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Bläkäri
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla lokki
Inside Out – mielen sopukoissa Pelko
Hotel Transylvania 2 Wayne
2016 Kung Fu Panda 3 Kurki
Angry Birds -elokuva Roni
2018 Hotel Transylvania 3: monsterit matkalla Wayne

Joonathan Kettunen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joonathan Kettunen on suomalainen muusikko ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
2013-16 Turbo FAST Cajun Cliche, Anttu Laatikko, Ässä Gekko,

Luisu (jaksossa Bensaa suonissa), sivurooleja

Erikoisagentti Oso
Ankronikka
Dinojuna
Koukussa
Viidakkokirja (sarja)
Justin Time
Tuomas Veturi sivurooleja
Ankronikka
Babar
Kung Fu Panda (sarja)
Jungle Junction
Noksu
Tinga Tinga
Kapteeni Kari
Planet Sheen
Victorious
Avengers
Dibitassut
Casper Kummitus
Red Caps
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2
2015 Vihdoin kotona Oho
Sonic Boom (televisiosarja) Sonic, sivurooleja
Merten syvyyksissä
Lego Ninjago (animaatiosarja)
Kauan eläköön kuningas Julien Ted, sivurooleja
Kauan eläköön kuningas Julien – maanpaossa! Ted, sivurooleja
2017 Voltron – Universumin soturi prinssi Lotor, nuori Zarkon
2017 Lego Ninjago Elokuva
2017 Ferdinand

Kaija Kiiski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaija Kiiski on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1983-1995 Matka maailman ympäri 80 päivässä kaikki naisroolit
1995 Matka maailman keskipisteeseen prinsessa Romy
1996 Matka kapteeni Nemon kanssa Akidan vaimo
1994-2005 Vili Vilperi neiti Harakka, Vilin äiti, sivurooleja
Kultaiset sadut
Majava-vaarin tarinoita
1984-1991 Pikkumuppetit
2001- Postimies Pate
1990-1992 Alfred J. Kwak Pormestari K. Rokodiilin vaimo, Matkaopas, Jallan Prinsessa, Kuningatar Kleo Kattimon, Kapteeni Tunkin vaimo, Henkan äiti
Himpulat
1998-1999 Tontut Liisa
1987 Taavi-tontun maailma Liisa
1997 Tontut: Tonttujen ikimuistoiset matkat Linda
Muori Pippuri
1986-1987 Ihmemaa Oz -piirrossarja
1997-1999 Nooan saari Salome, Chang
Kippurahännän kertomuksia
1989 Kolme muskettikoiraa
Lelumaan Niksu
1988-1989 Turre

Aarni Kivinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aarni Kivinen on suomalainen näyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli Lähteet
2002 Pokémon (3. kauden jakso Ötökät uhkaavat) Woodruff
2003 Barbie: Joutsenlampi Barbien isä
2004 Bionicle 2: Metru Nuin Taru Krekka
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers (sarja) sivuäänet
2006 Autot Linkku
2011 Autot 2 sivuääniä
Nalle Puhin elokuva Pahko

Mikko Kivinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikko Kivinen on suomalainen näyttelijä, ohjaaja, juontaja, käsikirjoittaja ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1989 Asterix ja suuri taistelu Obelix
Pieni Merenneito Joonas
1992-1995 Batman Pormestari Hill
1995 Toy Story – leluelämää Rex
1997 Herkules Piina
1997–2001 Karhuherra Paddington Karhuherra Paddington
1999 Toy Story 2 Rex
2001 Monsterit Oy Jeti
2003 Nemoa etsimässä Herra Rausku
2006 Tallipihan bilehileet Sika/possu
Karvakamut Boog
Sikin sokin saduissa
2008 WALL-E Kapteeni
Space Chimps Sirkustirehtööri
2009 Karvakamut 2 Boog
2010 Toy Story 3 Rex
2011 Karvakamut 3 Boog
Autot 2 Acer
2012 Lorax
Niko 2 – Lentäjäveljekset Julius
2013 Monsterit-yliopisto Jeti
2016 Doria etsimässä Herra Rausku

Santeri Kinnunen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Santeri Kinnunen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 Pocahontas John Smith
Toy Story – leluelämää Buzz Lightyear
1998 Pocahontas II – matka uuteen maailmaan John Smith
Mulan kapteeni Li Shang
1999 Toy Story 2 Buzz Lightyear
2000 Viiru ja Pesonen – Postia kuninkaalle
Keisarin uudet kuviot Kronk
Kananlento Roki
Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa Buzz Lightyear
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut
2002 Ice Age Diego
2003 Nemoa etsimässä Nestori
2005 Valiant everstiluutnantti Gutsy
Mulan 2 Li Shang
Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot Kronk
Pikku Kananen leffa-Kananen
Robots Ratchet
2006 Yli aidan RJ
Ice Age 2 – Jäätikkö sulaa Diego
Arthur ja minimoit Maltazard
"Night at the Museum - yö museossa" Octavius
2007– Keisarin uusi koulu (sarja) Kronk
2008 Space Chimps Titan
2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika Diego
Arthur ja Maltazard Maltazard
"Night at the Museum 2" Octavius
2010 Toy Story 3 Buzz Lightyear
Arthur ja kaksi maailmaa keisari Maltazard
2011 Autot 2 sivuääniä
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Dupond
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Diego
2013 Tuuli nousee Kurokawa
2014 Lego Elokuva Valtias Bisnes
"Night at the Museum - Haudan salaisuus" Octavius
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Diego
Kubo ja samuraiseikkailu Kuoriainen
2017 Autot 3 Seriffi

Jouko Klemettilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jouko Klemettilä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1997–2001 Karhuherra Paddington (sarja) Samuel Gruber
1997–2000 Herpertti (sarja) Herttua
1999 Reima Punanenä – suuri porokisa
2006 Autot Peterbilt [3]
Aivan villit Colin [4]
2011 Toy Story 3 sivuääniä [5]

Kiti Kokkonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiti Kokkonen on suomalainen näyttelijä ja kirjailija.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1989 Pieni merenneito Aquata (vuoden 1997 dubbaus)
Kuunalle Ampiainen
Crash of the Titans Brat-tytöt
Crash: Mind over Mutant Brat-tytöt
1998 Pokémon – Mewtwon vastaisku Misty
1999 Animaaniset Dot
Kahjokkaat Khannie
Liisa Tumpelo Liisa Tumpelo
Pokémon 2: Yhden voimalla Misty
1999–2018 Pokémon Misty (koko 1. kausi, osa 3. kaudesta, kaudet 7–8 sekä kausi 20), Jessie (kaudet 8–10), Flannery, sivuäänet
2000 Pokémon 3: Unownien loitsu Misty
2001 Pokémon 4Ever Misty
Korallifisut Filly
Noddy: Lelumaan Niksu Noora-nukke
2002 Pokémon: Mewtwon paluu Misty
Notre Damen kellonsoittaja II Madeleine, taikurin apulainen
2007 The Simpsons Movie Lisa Simpson
2008 Pokémon: Darkrai nousee Jessie
Apinan tarina
Emma Emma
Disneyn Välitunti Gretchen
Tehtävä - Pelastakaa kesäloma Gretchen
Duel Masters Rekuta Kadoko, Sayuki Manaka
Tehotytöt Poppana
Tweenies Fizz
Scooby Doo Velma
Koalaveljet Ned, Lola
Hamtaro Hamtaro
My Little Pony: Ystävyyden taikaa Spike (1. kausi)
Brandy ja Herra Whiskers Lola Boa
Mikki Hiiren kerhotalo Minni Hiiri
2011 Rio Jewel
Maaginen kristalli Jiffy
2011– Red caps Jiffy
Winx Club Prinsessa Diaspro
Yu-Gi-Oh! GX Yasmin, Dark Scorpion - Meanae the Thorn, Dark Magician Girl, Fonda Fontaine (jakso 31), sivuäänet
2014 Rio 2 Jewel

Pertti Koivula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pertti Koivula on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Nuuskamuikkunen ja tähtitieteilijä
Porco Rosso Porco
1994 Kippurahännän kertomuksia (sarja) sivuroolit
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas Cassim, Aladdinin isä
1998 Mulan Shan Yu
2001 Henkien kätkemä Chihiron isä/Työnjohtaja 
2002 Kissojen valtakunta kissakuningas
Lilo & Stitch Cobra Bubbles
2003 Viidakkokirja 2 Ranjanin isä
Nemoa etsimässä Pallo
Stitch! Avaruuskoe 626 Cobra Bubbles
Karhuveljeni Koda Johtaja-Karhu lohijoella
2003–2006 Lilo & Stitch (sarja) Cobra Bubbles / Myyntimies/020 / Clyde/350
2004 Lehmäjengi Junior
2005 Madagascar Maurice
Salamaseepra Sir Tarmo
Pikku Kananen sivuääniä
2006 Sikin sokin saduissa susi 1
Virran viemää Whitey
Asterix ja viikingit Seismograf
Happy Feet Routalempi
Leroy & Stitch Cobra Bubbles
2007 Riemukas Robinsonin perhe Johtaja
2008 Mimmi Lehmä ja Varis Varis
Madagascar 2 Maurice
Ponyo rantakalliolla Kôichi
Kärpäsenä kuuhun isoisä McFly
2011 Happy Feet 2 Routalempi
Kukkulan tyttö, sataman poika Tokumaru
2012 Madagascar 3 Maurice
Niko 2 – Lentäjäveljekset Pomo
2013 Lentsikat Puksu[6]
2014 Lentsikat 2: Pelastajat
2015 Cinderella – Tuhkimon tarina Kapteeni
2016 Doria etsimässä Möhkäkala, Pallo

Paula Koivuniemi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paula Koivuniemi on suomalainen iskelmälaulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
Halinallet Valpassydän Pesukarhu
Vaaraa 7 Pientä Vauvaa Eläintä Marke Jääkarhu-Mummi
Xyylofin Uudet Seikkailut Riitta, Tchoupin Äiti, Sairaanhoitaja
Totuuden Ystävyys Mirjami

Tero Koponen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tero Koponen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2001 Lucky Luke – Uudet seikkailut Jack Dalton
2007-15 Finias ja Ferb MODOK (4. tuotantokauden kaksi Marvel-erikoisjaksoa)
2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Michelangelo (tuotantokaudet 3 ja 7), Fugitoidi (3. kaudella), tohtori Chaplin, Suuri Maagi (3. kaudella), Godman Falcon, sivuäänet
2010 Savannijengi Charles
Daltonit (1. kausi) Jack Dalton, useita sivurooleja
Bakugan Pyrus "Drago" Dragonoid, Subterra Gorem, Helios, sivuäänet
Pokémon: Arceus ja elämän jalokivi Arceus
2011–2012 Pasila traileriääni (jaksoissa 40. Traileridarra ja 45. Koala vs. valkohai)
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Silas
BeyWheelz Jake
2012–2013, 2015 Transformers: Prime Starscream, M.E.C.H.:n kirurgi, Nemesis, Alpha Trion (3. kausi), Bombshock, sivuäänet
2013 Frozen – huurteinen seikkailu Olaf
2013–2017 Legends of Chima Sir Fangar, Crawley, Grumlo, Scrug, Firox, sivuäänet
Lego Ninjago Dareth, kenraali Cryptor, Clouse, Morro, Chope/Chop'rai, Bolobo, posteljooni (3. kausi), vankilanjohtaja Noble (4. kausi), Krux, Komentaja Blunck, Lou (7. kausi), sivuäänet
Lego Nexo Knights Jestro
2014 Lego Elokuva Teräsparta, Vihreä Lyhty
Lentsikat 2: Pelastajat Niki Silmukka-Lopez
2014–2016 Pasila 2.5 – The Spin-Off Kyösti Pöysti, Juhani Kontiovaara, useita sivurooleja
2015 Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Starscream, Predaking
2015 Vikke Viikinki Ulme, sivuäänet
2015– Daltonit (2. kausi) Jack Dalton
2015 Hei, Taavi
2015–2016 Glitter Force Ulric, Rascal
2016

2017 (1979)

Pokémon Löllö (Zygarde), Xerosic, professori Oak (19. kausi), sivuäänet, 19. kauden tunnuslaulu
Haikarat

Tohtori Sykerö

Pulu

Huojuva Risto-vaja (Vuoden 2017 uusi dubbaus)

2017 Lego Batman Elokuva Kaksinaama
Lego Scooby-Doo! Suuri Merirosvomysteeri Shaggy Rogers
2018 Coco Komisario

Marja Korhonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Hahmo
1963 Miekka kivessä Arkhimedes (vuoden 1965 dubbaus)

Tommi Korpela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tommi Korpela on suomalainen näyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2006 Autot Klainari
Lotta ystäväni Putti
2008 Madagascar 2 Makunga
WALL-E John
Horton Wlad
Niko – Lentäjän poika porolauman johtaja
2010 Liisa Ihmemaassa sivuääniä
2011 Autot 2 Klainari
Smurffit Ahmattismurffi, sivuääniä
Rio Marcel
Kaksin karkuteillä – hiuksia nostattava seikkailu Kelmilän veljekset
2013 Smurffit 2 Ahmattismurffi
2015 Kunnon dinosaurus Arlon isä
2016 Angry Birds -elokuva Mahti Kotka
Televisiosarjat
Vuosi Televisiosarja Rooli
1994 Beethoven (animaatiosarja) Beethoven

Aksa Korttila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Sarja / Elokuva Rooli
2004–2008 Pokémon May (kaudet 6–8, 8. kaudella jaksoon 45 asti)
2004–2008 Winx-klubi Flora (kaudet 1–3, 3. kaudella jaksoon 22 asti)
2007 Pokémon: Mirage-Pokémonien herra May

Lähde: [7]

Minna Koskela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minna Koskela on suomalainen freelancernäyttelijä.

Vuosi Elokuva, televisiosarja Rooli Lähteet
1995 Babe – urhea possu Mää
1997–2001 Karhuherra Paddington (sarja) sivuääniä
2001 Eki eläinlääkäri (sarja) Juuli Taavila, Saara [8]

Jarmo Koski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarmo Koski on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva/sarja Rooli
1970 Aristokatit Roquefort, Wang, Waldo-setä
1977
1988-1991
1997
1999
2000
2001
2002
2004
2004
2005
2005
2007
2011
Nalle Puh
Nalle Puhin uudet seikkailut
Nalle Puh ystävää etsimässä
Nalle Puh – yhtä juhlaa
Tiikerin oma elokuva
Nalle Puhin sydämellisiä tarinoita
Nalle Puhin joulu
Nasun suuri elokuva
Nalle Puh: Kevät ja Ruu
Nalle Puh ja Möhköfantti
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween
Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh
Nalle Puhin elokuva
Nalle Puh
1978 Nikke Knatterton (piirrossarja) kertoja[9]
1981 Kolme muskettikoiraa Pip, Kuninkaan kaksoisveli, sivuäänet
Pekka Töpöhäntä Metsäkulman Murre, Risto
1984 Sherlock Koira Professori Moriarty (jaksoissa Rouva Hudson katoaa, Kadonneet kultakolikot, Hummerimysteeri, Taideopiskelijoiden tapaus, Lyömätön lentokone ja Missä on Big Benin kello); sivurooleja
1985
1993
1993
Matka maailman ympäri 80 päivässä
Matka maailman keskipisteeseen
Matka kapteeni Nemon kanssa
Passepartout
1985
1987
Tontut
Taavi-tontun maailma
Jörö ja kirjailija
1988 Petrohiiret sivuäänet
1988–1989 Turre Turre, sivuäänet
1989–1991 Alfred J. Kwak Alfred J. Kwak ja useita muita rooleja[10]
1990 Teletapit Tiivi-Taavi
1991
1991
1997
2008
Olipa kerran Amerikka
Olipa kerran keksijät
Olipa kerran löytöretket
Olipa kerran planeetta Maa
sivuäänet
1992 Batman Hitsarimies, sivuäänet
1993 Vili Vilperi Pormestari Pelikaani; sivuhahmot
1993–1994 Majava-vaarin tarinoita sivuäänet
1994 Oskarin orkesteri Thaddius Vent
Kippurahännän kertomuksia sivuäänet
Riku kirjamaassa Seikkailu
1995 Eläinten maailma Jaakko-jääkarhu
Matka maailman keskipisteeseen Reformi-klubi
1995
1999
2010
Toy Story -elokuvat Slinky[11]
1996 Donkey Kong Country Kenraali Klump
Matka kapteeni Nemon kanssa sivuäänet
1997–1998 Kultaiset sadut
1997
1997
1999
Peppi Pitkätossu
Peppi Pitkätossu
Peppi Etelämerellä
kapteeni Pitkätossu, Jymy-Juntunen
1998 Batman ja Pakkasherra tri Gregory Belson
1999 Tarzan sivuäänet
2001
2003
Atlantis – Kadonnut kaupunki
Atlantis – Milon paluu
Cookie
2002 Lumihauvat George
2005
2006
2003
Lilo & Stitch 2
Leroy & Stitch
Lilo & Stitch
Jumba, Fu-koira
2006 Karvinen 2 Lord Dargis
2011 Rango muissa rooleissa
2001–2002 Nooran Naapurissa
2002–2003 Mikko Mekaanikko sivuäänet
2010
2008
2010
Muumien maailma
Muumi ja vaarallinen juhannus
Muumi ja punainen pyrstötähti
Hemuli, Taikuri, Niisku, Piisamirotta, Puistovahti, Mörkö, Drontti Edvard
2004
2007
2010
Shrek 2
Shrek 3
Shrek ja ikuinen onni
kuningas Harold
2005 Mulan II sivuäänet
2011
2016
?
Kung Fu Panda 2
Kung Fu Panda 3
Kung Fu Panda: Taianomaiset tarut
mestari Salamasarvikuono, Li Shan (Pon biologinen isä), mestari Shifu
2012 Taksi Juontaja
2007 Mehiläisen elokuva
2008 Horton muissa rooleissa
The Garfield Show Karvinen
The Simpsons Movie Moe Szyslak, Kimalaismies
2010 Fantasia kertoja
2010
2013
Itse ilkimys
Itse ilkimys 2
Tohtori Nefario
2011 Happy Feet 2 Fransesco
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Kapteeni Haddock
2003 Kapteeni Sapelihammas Kapteeni Sapelihammas
2013 Smurffit 2 Victor Doyle
Taikojen talo Jack
2013-16 Turbo FAST Chet (jaksossa Suuri jekkusota), Mutaparta
2013 Räyhä-Ralf Clyde, sivuääniä
2015 Madagascarin pingviinit Salainen
2005

2009

Jake Long – amerikkalainen lohikäärme

Karhuherra Paddington

Fu-koira
2013
2014
2015
Skylanders: Swap Force
Skylanders: Trap Team
Skylanders: SuperChargers
Spy Rise, Lob-Star, Wheellock, Pomfrey, Slobber Trap
2010
2013
Itse ilkimys
Itse ilkimys 2
Tohtori Nefario
2016 Ratchet & Clank (2016)
Ratchet & Clank (elokuva)
Puheenjohtaja Alonzo Drek, ZED
2017 Muumilaakson tarinoita (uusi dubbaus) Muumilaakson poliisi, Reippailija-Hemuli, Muurahaisleijona, sivuhahmoja
Pokémon Hala
2018 Coco Don Hidalgo, Gustavo

Krista Kosonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krista Kosonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2006 Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Essi
2010 Seksin ABC Maria Di Bona
2012 Lorax Tedin äiti
Ice Age 4: Mannerten mullistus Shira
2013 Itse ilkimys 2 Shannon
Lentsikat Ishani
2014 Prinsessa Kaguyan taru Prinsessa Kaguya
2016 Pikku prinssi Ruusu
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Shira
2017 Autot 3 Hunaja-Tea

Lähde[12]

Jyrki Kovaleff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jyrki Kovaleff on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2007 Röllin sydän Riitasointu
2006 Aivan villit Tane
Bambi 2 Pöllövaari
2005 Riemukupla: Tankki täynnä sivuääniä
Jali ja suklaatehdas isoisä Eetu
Tarzan 2 Zugor
2005-2009 Lelumaan Niksu sivuääniä
2004 Jeesus ja Josefine (sarja) Thorsen, itämaan tietäjä, gladiaattorit, vartijat
2003–2005 Transformers: Armada (sarja) Cyclonus, Red Alert, Grindor
2002 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Jesper
1997–1998 101 dalmatialaista (sarja) Jesper
1995 (1961) 101 dalmatialaista Jesper
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Nipsu
1991 Kaunotar ja hirviö Töppö

Elina Knihtilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina Knihtilä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / TV-sarja Rooli Lähteet
1999 Tarzan Terk
2000 Rytmihäiriöitä
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda Terk
2002 Tarzan & Jane Terk
2004 Santapeikko
2005 Tarzan 2 Nuori Terk
2007 Lumottu lelukauppa sivuäänet [13]
2008 WALL-E Mary
Niko – Lentäjän poika Oona
2010 Sammyn suuri seikkailu Vera
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Oona
2013 Räyhä-Ralf Kersantti Tamora Jean Calhoun

Sami Kuronen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sami Kuronen on suomalainen radio- ja tv-juontaja.

Vuodet Sarja / Elokuva Rooli
2003–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Silppuri (kaudet 3 ja 7), Inuwashi Gunjin johtaja, Sh'Okanabo, Baxter Stockman (6. kaudella), Kolmoisuhka (punainen pää), komentaja Mozar (3. kaudella), Hopeavahti (3 ja 7 kaudella), Daimyo (3. kaudella), kenraali Blanque (3. kaudella), Drako (3. kaudella), herra Mortu (3. kaudella), sivuäänet
2007–2009 Transformers: Animated Optimus Prime
2005 Transformers: Cybertron Optimus Prime, Overhaul, Ernesto (jaksot 36-51)
2002-2003 Duel Masters prinssi Wilbur "Suuri"
2013 Monsterit-yliopisto Oppilaskunnan varapuheenjohtaja

Maria Kuusiluoma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Kuusiluoma on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri Eleanor Little
2002 Stuart Little 2 Eleanor Little
2006 Sikin sokin saduissa Frieda
Tallipihan bilehileet Pipsa
Karvakamut Giselle
Stuart Little 3 Eleanor Little
2010 Liisa Ihmemaassa Punainen kuningatar

Matleena Kuusniemi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matleena Kuusniemi on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Animaatio Rooli Lähteet
2006 Virran viemää Rita
2008 Kung Fu Panda Tiikeritär
2011 Kung Fu Panda 2 Tiikeritär
2014 Taikojen talo Maggie [14]
2016 Kung Fu Panda 3 Tiikeritär

Iina Kuustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iina Kuustonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
2008 Kung Fu Panda mestari Kyy
2010 Näin koulutat lohikäärmeesi Astrid
2011 Kung Fu Panda 2 mestari Kyy
Artturi Joulu – joulupukin poika sivuääni
Happy Feet 2 Carmen
2012 Helinä-Keiju ja siipien salaisuus Hile
2013 Räyhä-Ralf Nelli Karamelli
Croodit Eep
Vili & Bill Caroline
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Astrid
Lego Elokuva Tyylilyyli
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Judy Hopps (aikuisena)
Kung Fu Panda 3 mestari Kyy

Lähde[15]

Minka Kuustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minka Kuustonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
2015 Inside Out – mielen sopukoissa Ilo

Lähde[16]

Petrus Kähkönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petrus Kähkönen on suomalainen näyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2007 The Simpsons Movie Jimbo, Pukin Pikku Apuri
Alvin ja pikkuoravat Simo
2009 Alvin ja pikkuoravat 2 Simo
2010 Sammyn suuri seikkailu Sammy
Pokémon: Zoroark – Illuusioiden mestari Karl
Poutapilviä ja lihapullakuuroja Rufus
2011 Alvin ja pikkuoravat 3 Simo
Autot 2 Useita hahmoja
2012 Hotel Transylvania Jonathan
Zambezia - Lintukodon siipiveikot
ParaNorman Mitch
Ice Age 4: Mannerten mullistus Ethan
Urhea Wee Dingwall
Happy Feet 2 Will
Alfa ja Omega
Sammyn suuri seikkailu 2 Jamaikalainen kalastaja, Useita hahmoja
2013 Turbo Turbo
Croodit Thunk
Salainen valtakunta Dagda
Itse ilkimys 2 Antonio
Pirates! Useita hahmoja
Legenda suojelijoista Soren
Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Prinssi Kaspian
Camp Rock Shane Gray
Camp Rock 2: The Final Jam Shane Gray
Liisa Ihmemaassa Useita hahmoja
Barbie ja kolme muskettisoturia Prinssi
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Ripa
Rio 2 Roberto
2015 Gumballin mieletön maailma
Hotel Transylvania 2 Jonathan
Kätyrit
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Dodekaedrius
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Duke Weezelton
Lemmikkien salainen elämä Norman
Kung Fu Panda 3 mestari Krokotiili, Hanhi
Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Simo
2017 Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Hyppelihiiri
Lego Ninjago Elokuva Jay
My Little Pony: Elokuva poikaponi
Ferdinand
Sarjat
Vuosi Sarja Rooli
2010-2014 Fish Hooks Mauno (Milo)
2012-2017 Ultimate Spider-Man Peter Parker
2010-2011 Beyblade: Metal Masters Gingka Hagane
2011-2012 Beyblade: Metal Fury Gingka Hagane
2010- Monster High Harri, Useita hahmoja
2007-2015 Finias ja Ferb Mauno Sähkeinen,useita hahmoja
2012- Transformers: Prime Jack Darby
1997- Pokémon Cilan, Barry, Cameron, Roark (12. kausi), Kenny, Conway, useita hahmoja
2007-2008 Dinosaur King Rex Owen
2007-2010 Lauri kilpa-auto Vili
2012- Barbie in a Dream House Ryan
2017- Ryhmymaan kristalli Sir Roderick
2009- Iron Man: Armored Adventures Happy Hogan
2010-2011 Babar ja Badun seikkailut Pom
2014-2017 Pikku Kunkku Pikku Kunkku
2010 Bakugan Lync Volan, Gus Grav, prinssi Hydron, sivuäänet
2013-2014 Legends of Chima Vardy, Stealthor, Wonald (3. kausi)
2013-2016 Turbo FAST Turbo
2011- Lego Ninjago Kai (4. kauden jaksot 5–10), Jay (Wu:un Salateet)
2012- Lohikäärmeet: Äärirajoille Suomusintti
2013- Pac-Manin aavemaiset seikkailut Blinkki
2016- Aika härdelli! Luru Mäki
2014-2017 Kauan eläköön kuningas Julien Mort, Timo (1. kausi)
2017 Kauan eläköön kuningas Julien – maanpaossa! Mort, Salvia
2012- My Little Pony: Ystävyyden taikaa Thorax, Sunburst
2017- Merten syvyyksissä
2018- DuckTales Markku Keikka
Pelit
Vuosi Peli Rooli
2011 Skylanders: Spyro’s Adventure Snuckles
2013 Sly Cooper: Thieves in Time Tennessee Kid Cooper, Sir Galleth Cooper
2016 Skylanders: Imaginators Flare Wolf
2017 Shadowhunters: mortal instruments Jace

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka Laiho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka Laiho on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva/sarja Rooli
1994 Leijonakuningas Pumba
1995–1998 Timon ja Pumba Pumba
1998 Leijonakuningas 2 Pumba
2001 Mikki Hiiren taikajoulu Pumba
2004 Hain tarina Don Lino
Leijonakuningas 3 Pumba
2005 Salamaseepra Tuisku
Pikku Kananen Kukko Kieku
2006 Aivan villit Kazar
Yli aidan Vincent
Arthur ja minimoit
Asterix ja viikingit Kertoja
Topi ja Tessu 2 Aatu Remunen
2008 Pentujengi Alaskassa Jean George

Aku Laitinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aku Laitinen on näyttelijä, ääninäyttelijä ja juontaja.

Vuosi Elokuva Rooli
1992 Lelumaan Niksu Noora, Karhumuori, Karhuvaari, Joulupukki
2000 Pokémon 2: Yhden voimalla Lugia
Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri
2005 Kaikki Veturit Töihin! Kertoja
2006 Huisi Hai isä Kari
2007 The Simpsons Movie Montgomery Burns, Kertoja, Professori Frink, Lou, Dolph
2008 Suuri Löytöretki Kertoja
2009 G-Force – miniagentit
Raiteiden Sankari Kertoja, Herra Päätarkastaja
"Poutapilviä ja lihapullakuuroja" Pormestari Shelbourne
2010 Jogi-karhu pormestari Brown
Pelastustehtävä Usvasaari Kertoja, Herra Päätarkastaja
Kaksin karkuteillä Sivuäänet
2011 Artturi Joulu – joulupukin poika Steve
Autot 2 Rodi Ruuti Riski
Dieselien Päivä Kertoja, Herra Päätarkastaja
2012 Urhea
Räyhä-Ralf Zangief
Sammyn suuri seikkailu 2 Manuel
Pokémon-elokuva Valkoinen: Victini ja Zekrom / Pokémon-elokuva Musta: Victini ja Reshiram Reshiram
Sinivuoren Salaisuus Kertoja, Herra Päätarkastaja
2013 Lentsikat El Chupacabra
Monsterit-yliopisto Frank McCay
Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 pormestari Shelbourne
Pentujengi supersankareina komentaja Drex, Härkä
Lego Batman: The Movie Jokeri
Rautateiden Kuningas Kertoja, Herra Päätarkastaja
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju Tyyrpuuri
Prinsessa Kaguyan taru prinssi Ishitsukuri
Tarina Urheudesta Kertoja, Herra Päätarkastaja
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla Purilaisparta
Batman Unlimited: Monster Mayhem Jokeri
Kunnon dinosaurus Japa
2016 Pokémon-elokuva: Diancie ja tuhon kotelo Riot
Lego Justice League - Gotham Breakout Jokeri
2017 Autot 3 Kunkku
Lego Batman Elokuva Lordi Voldemort, Suohirviö, sivuäänet
Ääniroolit piirrossarjoissa
Vuosi Sarja Rooli
1984 Tuomas Veturi Kertoja, Herra Päätarkastaja
2001–2002 Nooran Naapurissa
2002–2003 Mikko Mekaanikko
2001 Beyblade Ray Kong, Sanguinex, Johnny McGregor, Eddy Wheeler, Brad Best, Voltaire, Taro Tate, (Tuotantotalo Wernen dubbaus)
2008-2017 Pokémon professori Oak (10. kausi), Giovanni, Scott (9. kausi), Paul (11. kaudesta eteenpäin), Saturn, Nando, Roark (10. kausi), J:n kätyri, Lysandre, Grant (19. kausi), Ramos (19. kausi), Samson Oak, sivuääniä
2007-2010 Lauri kilpa-auto Ripa
2015- Transformers: Robots in Disguise Grimlock, Fracture, Scorponok, Shadelock, Razorpaw, sivuäänet
2004 Beyblade V-Force Ray Kong, Joseph, Wyatt, tohtori Zagart
2013-2014 Legends of Chima Worriz (2. kauden jakso 1)
2012-2015 Superpahisten liiga Red kamu, Iso ahmio, Green kamu, Mamma Menace
1998-2000 Sherlock Koira sivuäänet
2012-2016 Transformers: Rescue Bots Chase
2010 Bakugan Spectra Phantom/Keith Clay, professori Clay, Aquos Elico, Haos Nemus, sivuäänet
2010-2014 Hero Factory Corroder
2011- Lego Ninjago Dareth (Pyhäinpäivä ja 7. kausi), Cyrus Borg, mestari Chen, Fangtom, Nuckal (4. kausi), tohtori Julien (kaudet 2 ja 3), kapteeni Soto, Rufus McCallister, Mystake (2. kausi), Zugu, Sielun Jousiampuja, Mestari Yang (Pyhäinpäivä), Ed Walker (Pyhäinpäivä), Komentaja Raggmunk, sivuäänet
2009- Dinosaur King Tri. Spike Taylor (Maxin isä)
2016 Lego Nexo Knights Herb Herbertson
2013-2016 Turbo FAST Chet (joissain jaksoissa), sivurooleja
2017- Legend Quest Alebrije, Quetzalcóatl
2016- Skylanders Academy Jet-Vac (2. kausi), mestari Eon (2. kausi)
Videopelit
Vuosi Videopeli Rooli
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Lawrence, sivuäänet
2011 Ratchet & Clank: All 4 One Tri. Nefarious, Lawrence
Skylanders: Spyro’s Adventure Glumshanks, kenraali Robot, sivuäänet
2012 Skylanders: Giants Glumshanks, sivuäänet
2013 Skylanders: Swap Force Glumshanks, sivuäänet
2014 Skylanders: Trap Team Glumshanks, Smoke Scream, Nightshade
2015 Skylanders: SuperChargers Glumshanks
2016 Skylanders: Imaginators Glumshanks, sivuäänet

Jussi Lampi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jussi Lampi on suomalainen näyttelijä ja muusikko.

Vuosi Sarja/elokuva Rooli
1981 Kolme muskettikoiraa Athos
1992-1995 Batman Bane
1994 Asterix Amerikassa Kertoja
2000 Pokémon – Mewtwon vastaisku Mewtwo
Titan A.E. professori Sam Tucker
2001 Monsterit Oy Tarmo ”Tare” Karvanen
2003 Nemoa etsimässä Pomo
2003- Vekarat Sasu Sorkka (vanha), Don Toro
2005 Salamaseepra Putsi
2006 Autot Tare Karvanen -auto
Aivan villit Välkky
Tallipihan bilehileet Masi
2008 Niko – Lentäjän poika Räyskä
Beverly Hillsin hienostohauva El Diablo
2013 Monsterit – yliopisto Tarmo ”Tare” Karvanen
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Pulaski[17]
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Bucky Oryx-Antlerson, Jerry Jumbeaux Jr.
Doria etsimässä Säkä, kalifornianmerileijona

Antti Lang[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2009 Poutapilviä ja lihapullakuuroja Joe Towne, sääuutiskanavan tuottaja
2011 Rio Blu
2012 Pirates! Charles Darwin
2013 Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 Joe Towne, sääuutiskanavan tuottaja
2014 Rio 2 Blu
2016 Angry Birds Elokuva Sakke
Pokémon Trip, Sawyer
2017 Lego Batman Elokuva Dick Grayson / Robin
Ankronikka Lupu
Ferdinand

Elise Langenoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elise Langenoja on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1986–1988 Ville Vallaton
1988 Purtilot Ten Cents, Warrior, Zorran, Izzy Gomez, Rannikkovartija, Mighty Mo, Blair, Pearl, Lillie Majakkalaiva ja Sally Vesitaso
2009-2011 Tallipihan bilehileet Pipsa, sivuäänet
2001- Fairly Odd Parents Timmy Turnerin äiti
2008 Pikku mestarit Markon äiti [18]
2007 TMNT April, kenraali Serpiente
1997-2001 Disneyn Välitunti
2004–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat April (1. kauden jaksot 2-5 sekä kaudet 2-4, 6-7), Karai (2. kaudella), Chikara-Shisho (6. kaudella), sivuäänet
2006–2007 Prätkähiiret Katri ja Santtu
2006–2007 Yu-Gi-Oh! GX [19]
2007-2008 Transformers: Animated Elita 1/Blackarachnia, Teletraan 1, sivuäänet
2006–2007 Transformers: Cybertron Bud, Lorin äiti
2004–2006 Transformers: Energon Miranda, Sally[20]
2004 Beyblade Tyson, Dizzi
2003 He-Man Evil-Lyn
2001 Joutsenlaulu
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma
2003- Winx - Tune, Concorda, Ninfea, Darcy (3. kausi), sivurooleja
2003–2004 Tomi Traktori Viivi
1992 Sandokan Lady Marianna
2000-2006 Hamtaro Pashmina, Cappy, Lauran isoäiti, sivurooleja
2001 Korallifisut
2007– Animalia Oikku, Kerttuli-täti, Sapi
1997-2007 Sinisen talon nalle
2004 Kauhulan koulu
1999–2011 Pokémon Max (kaudet 6–8), Hoitaja Joy (kaudet 5–13), Konstaapeli Jenny (kaudet 5–8 ja 10–13), sivurooleja
2008 Pokemon Mystery Dungeon: Noutajaryhmä uunista ulos Charmander, Bellsprout, Skarmory
1995 Mozartin Pumppu Mozart, sivurooleja
1996 Peukaloinen
1998 Futistarinoita
2004–2013 Sly Cooper -pelisarja Carmelita, Neyla, Kreivitär, Penelope
2005-2007 Code Lyoko sivuääniä
2013 Ankronikka (UpTempon jälkiäänitys) – Konnamuori
2013 Skylanders: Swap Force Kaoksen äiti
2014 Skylanders: Trap Team Golden Queen

Merja Larivaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merja Larivaara on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2009 Prinsessa ja sammakko Eudora
2005 Nalle Puh ja Möhköfantti laulut
Tarzan 2 Kala
2003 Nemoa etsimässä Liisku
Sammakoiden ennustus Louise
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda (sarja) Kala
1999 Tarzan

Pete Lattu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pete Lattu on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki Milo Tatch
2003 Atlantis – Milon paluu
2005 Valiant Valiant

Hannele Lauri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannele Lauri on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 (1959) Prinsessa Ruusunen Pahatar
1995 (1961) 101 dalmatialaista Cruella de Vil
1997–1998 101 dalmatialaista (sarja) Cruella de Vil
2000–2002 Hilarius-hiiren seikkailut (sarja) Noita Nokkonen
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Cruella de Vil
2004 Shrek 2 kuuluttaja häissä
2006 Stuart Little 3 Peto (Puuma)
Monsteritalo Rouva Nebbercrackers
Autot Lizzie
2007 The Simpsons Movie Inuiittinainen, Vanha rouva
2011 Autot 2 Lizzie

Elena Leeve[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena Leeve on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2009 Ponyo rantakalliolla Risa
2011 Rango Papuita

Kai Lehtinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kai Lehtinen on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Rami
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Stu Hopps (Judyn isä)

Saara Lehtonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saara Lehtonen on suomalainen näyttelijä, laulaja ja ääninäyttelijä.

  • Code Lyoko Evolution - Yumi Ishiyama

Pekka Lehtosaari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna Leino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
2001–2007 Spies-tytöt Britney
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma Spinelli
2001 Pokémon 4Ever Sam
2002– Pokémon (4. kaudesta lähtien) Ash Ketchum
2002–2004 He-Man Velhotar
2003–2005 Transformers: Armada Fred, sivuäänet
2003–2006 Lilo & Stitch Spinelli, sivurooleja
2003–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Abigail Finn, Tyler, Amanda (2. kaudella)
2004 Paavo Pesusieni – elokuva Minna
2006 Pokémon: Mirage-Pokémonien herra Ash Ketchum
2007 Pokémon: Darkrai nousee Ash Ketchum
2008 Pokémon: Giratina ja taivassoturi Ash Ketchum
2009 Pokémon: Arceus ja elämän jalokivi Ash Ketchum
2010 Pokémon: Zoroark – Illuusioiden mestari Ash Ketchum
2010 Jogi-karhu Rachel
2011 Pokémon-elokuva Valkoinen: Victini ja Zekrom / Pokémon-elokuva Musta: Victini ja Reshiram Ash Ketchum
2012 Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka Ash Ketchum
2013 Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää Ash Ketchum

Mikko Leppilampi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2005 Narnian tarinat: Velho ja leijona Tumnus
Madagascar Marty
2008 Madagascar 2 Marty
2009 Madagascarin joulu Marty
2011 Gnomeo & Julia Gnomeo
2012 Madagascar 3 Marty
2015 Cinderella – Tuhkimon tarina Prinssi
2018 Gnomeo & Julia: Sherlock Gnomes Gnomeo

Tuukka Leppänen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Televisiosarja Rooli
2010-2012 Barbie-elokuvat Ken
2011 Katti kaiken tietää Hattupäinen Katti
Savannijengi Toby
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Sintti
Kukkulan tyttö, sataman poika Shun
Viisi legendaa Pääsiäispupu
Pokémon-elokuva Valkoinen: Victini ja Zekrom / Pokémon-elokuva Musta: Victini ja Reshiram Damon
2013 Salainen valtakunta Ronin
The Adventures of Super Mario Bros. 3 Kooky von Koopa, Bully Koopa, Hip Koopa ja Hop Koopa
Tarzan Tohtori James Porter
Frozen – huurteinen seikkailu Prinssi Hans
2013–2014 Legends of Chima Scorm, Sparratus, Fluminox, Muttrot, Plovar (1. kauden jaksot 11-20 sekä kaudet 2–3), Varjotuuli (1. kausi)
2014 Tuuli nousee Honjō
2015 Daltonit William Dalton (2. kausi)
Gumballin mieletön maailma Herra Small, Patrick Fitzgerald, Bobert, Sussie, sivuhahmot
2016 Star Wars Rebels Rex / CT-7567
Sanni Sateenkaari Pormestari Ling Ling, Sannin isä
2017 My Little Pony: Elokuva Capper
Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö Hirviö

Petri Liski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1983 Lucky Luke – Daltonin veljekset pakomatkalla Averell Dalton
Mikki Hiiren jouluaatto Hessu Hopo
1987 Potkupallo Hessu Hessu Hopo
1990 Bernard ja Bianca Australiassa Jake
1995 Pinocchio (1940) Rehti Repo
Hopon poppoo Hessu Hopo
1999 Mikki Hiiri - olipa kerran joulu Hessu Hopo
2000 Hessu Hopo - rampin rämäpää Hessu Hopo
2001 Mikin ketkuteatteri Hessu Hopo
Mikki Hiiren taikajoulu Hessu Hopo
2002 Ice Age - Jäätikön sankarit Lenni
2004 Mikki, Aku, Hessu - kolme muskettisoturia Hessu Hopo
Pennitön ja suruton (1947) Hessu Hopo
Mikki Hiiri - Joulu Ankkalinnassa Hessu Hopo
2005 Valiant Bugsy
Joulu on taas Hessu Hopo
2006 Happy Feet Memphis
2007 Riemukas Robinsonin perhe Tarmo-setä
Surf’s up – tyrskyn ratsastajat Sal
2011 Pentujengi ja aavekoira Warwick
2013 Tuuli nousee Giovanni Caproni
Televisiosarjat
Vuosi Televisiosarja Rooli
1987–1990 Ankronikka Kepuli
1988-1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Bruno
1990–1991 Pilipalipilotit Don Karnage
1992–1993 Hopon poppoo Hessu Hopo
1999–2000 Akun tehdas Hessu Hopo
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers sivuääniä
2006–2016 Mikki Hiiren kerhotalo Hessu Hopo
2005-2007 Elias Pieni Pelastuslaiva Trooli ja Uljas Kiito

Antti Litja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Tv-sarja Rooli
2009 Up – kohti korkeuksia Carl Fredrickson
2010 Liisa Ihmemaassa sivuäänet
2012 Apinatasavalta Seppo
2013 Lentsikat Kippari[21]
2014 Lentsikat 2: Pelastajat
Taikojen talo Lawrencelähde?

Myy Lohi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Televisiosarja Rooli
2014 Tuuli nousee Nahoko Satomi
2015 Big Hero 6 Honey Lemon
2016 Tervetuloa Monster High'hin Moanica d'Kay
Star Darlings Sage
Beat Bugs Buzz
Project MC2 Ember Evergreen, Tessa Wallis
Kong: Apinoiden kuningas Amy Quon
Pup Star Tiny
2017 Me Lalaloopsyt Dot Starlight
Monster High: Sähköistetty Moanica d'Kay
Equestria Girls: Tales of Canterlot High Juniper Montage
Smurffit: Kadonnut kylä Smurflilja
Barbie videopelien sankari Maia
Justice League Action Harley Quinn, Tähtityttö, Zatanna (lapsena)
Clarence Malessica, Amy, Rita, Bella, Lizzy
Pup Star: Kaksin aina kaunihimpi Tiny
2018 DuckTales (vuoden 2017 sarja) Leena
My Little Pony: Equestria Girls Wallflower Blush
Unikitty! Puolipentu

Vesa-Matti Loiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1992 Aladdin Aladdin Henki
1996 (1989) Kaikenkarvainen Charlie All Dogs Go to Heaven Charlie
1996 Pinokkion seikkailut The Adventures of Pinocchio Gepetto

Miro Lopperi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Tv-sarja Rooli
2012 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2012) Michelangelo
2014 Tuuli nousee sivuäänet
Lentsikat 2: Pelastajat Vyöry
2015 Gamba - sankarihiiren seikkailut Mampuku
2017 Smurffit: Kadonnut kylä Tohelosmurffi
Lego Batman Elokuva sivuäänet

Tiia Louste[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiia Louste on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja / Elokuva Rooli
1974 Karvat Maria Virkolan jälkiäänitysääni
2002 Lilo ja Stitch Neuvoston puheenjohtaja
2003 Stitch! Avaruuskoe 626
2003–2006 Lilo ja Stitch
2004 Lehmäjengi Pearl Gesner
2006 Topi ja Tessu 2 Ruusa-Muori
2007 Leroy & Stitch Neuvoston puheenjohtaja

Mari Lund[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Lund on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähde
2013 Lentsikat Rochelle [22][vanhentunut linkki]
2016 Kubo ja samuraiseikkailu Karasu ja Washi [23]

Sixten Lundberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Televisiosarja Rooli
? (1967) Asterix – pieni suuri mies Galliasta
1983–1984 Lucky Luke (tv-sarja)
1985 Asterix – gallialaisten sankari
1990–1992 Muumilaakson tarinoita (tv-sarja, ruotsinkielinen dubbaus) Muumipeikko
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen dubbaus) Muumipeikko

Tiina Lymi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli
1996 Notre Damen kellonsoittaja Esmeralda
1997–1999 Nooan saari (tv-sarja) sivuääniä
2002 Notre Damen kellonsoittaja II Esmeralda
2014-2016 Pasila 2.5 – The Spin-Off Darja, sivurooleja

Bruno Lähteenmäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Christian Lönegren[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  2. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  3. Buena Vista International Finland: Autot
  4. Buena Vista International Finland: Aivan villit
  5. Buena Vista International Finland: Toy Story 3
  6. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  7. http://www.helsinginfreet.com/uploads/3/1/3/0/31301777/cvaksa2016.pdf
  8. Eki Eläinlääkäri 2 DVDnet. Viitattu 10.1.2012.
  9. Nikke Knattertonia luettiin suoraan nauhalle 31.7.2008. Viitattu 14.4.2011.
  10. Alfred J. Kwak, 1. kausi Iltalehti. 8.4.2009. Viitattu 14.4.2011.
  11. Toy Story 3 26.8.2010. MTV3. Viitattu 14.4.2011.
  12. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista J–L Elonetissä
  13. Lumottu lelukauppa
  14. Taikojen talo -hahmot Finnkino. Viitattu 8.9.2014.
  15. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista J–L Elonetissä
  16. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista J–L Elonetissä
  17. Lentsikat 2: Pelastajat Finnkino. Viitattu 4.9.2014.
  18. Pikku mestarit -jakson lopputekstit, viitattu 21.2.2008
  19. fs-film.fi Viitattu 6.10.2007.
  20. ntfa.net Viitattu 6.10.2007.
  21. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  22. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  23. Maria Lund Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 28.12.2017.
  24. Transformers Energonia on Suomessa esittänyt MTV3 ntfa.net. 2004. Viitattu 22.1.2009.
  25. Yu-Gi-Oh! GX 1: Seuraava pelien kuningas FS-Film Oy. Viitattu 22.1.2009.
  26. DVDPlaza DVDPlaza. Viitattu 22.1.2009.
  27. Pororo – Päivä Pororon kylässä Nordisk Film. Viitattu 22.1.2009.
  28. Voice Chasers Viitattu 19. huhtikuuta 2008. (englanniksi)
  29. fs-film.fi Viitattu 19. huhtikuuta 2008. (suomeksi)
  30. dvdplaza.fi Viitattu 19. huhtikuuta 2008. (suomeksi)
  31. fs-film.fi Viitattu 19. huhtikuuta 2008. (suomeksi)