Spies-tytöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Spies-tytöt
Totally Spies!
Tyyli piirrossarja
Kestoaika 22 min.
Luoja(t) Vincent Chalvon-Demersay
David Michel
Pääosissa Claire Guyot
Fily Keita
Céline Mauge
Jean-Claude Donda
Alkuperämaa  Ranska
Alkuperäiskieli englanti
ranska
Verkko Suomi MTV3
Suomi Jetix
Suomi C More Juniori
Suomi Disney Channel
Italia Rai 2 Rai Gulp
Esitetty 3. marraskuuta 2001 – 31. maaliskuuta 2007
Jaksoja 130
Aiheesta muualla
[www.totallyspies.com Virallinen sivusto]
IMDb

Spies-tytöt (Totally Spies!) on ranskalainen Marathon Productionin tuottama lasten animaatiosarja, jonka loivat Vincent Chalvon-Demersay ja David Michel. Sarjan esittäminen alkoi ensimmäisenä Yhdysvalloissa 3. marraskuuta 2001, ja Ranskassa sarjaa esitettiin ensi kerran 3. huhtikuuta 2002. Sitä on tuotettu yhteensä 130 jaksoa, ja Ranskassa julkaistiin samasta materaalista koottu 90 minuutin pituinen elokuva 22. heinäkuuta 2009.

Sarja on vahvasti stereotyyppinen ja se parodisoi aikansa vakoojaelokuvia ja -sarjoja. Yksi sarjan parodinen elementti on päähenkilöjen jatkuva retkahtaminen komeisiin mieshahmoihin. Spies-tyttöjen esikuvina ovat toimineet ensilähtöisesti Charlien enkelit ja Charlien enkelit – kurvit suoriksi elokuvat. Alun perin sarjan kuitenkin oli tarkoitus kertoa Spaissarien kaltaisesta tyttöbändistä, mutta tästä suunnitelmasta päätettiin kuitenkin luopua.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Spies-tytöt ovat kolme vauhdikasta beverlyhillsiläistä tyttöä Sam, Clover ja Alex, jotka ovat tavallisia teinityttöjä, kunnes huomaavat asuvansa salaisen palvelun Woohpin naapurissa. Estääkseen salaisuuden paljastumisen salaisen palvelun johtaja joutuu palkkaamaan heidät kansainvälisiksi vakoojiksi. Vakoilu ja maailman pelastaminen voivat olla rankkaa työtä, mutta se ei tarkoita, etteivätkö nämä kolme tyttöä voisi olla kauniita ja onnellisia. Kaikilla kolmella tytöllä on omat vakoojapukunsa, joissa on sydän veistoksen hopeavyö ja vakoojapuvun kanssa samanväriset korkokengät.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samantha Simpson (lempinimi Sam) on fiksuin ja se, joka aina keksii keinot paeta, jos tytöt ovat kiikissä tai pahassa paikassa. Samantha on myös lempeä eikä tuomitse ketään heti kättelyssä. Hänellä on oranssit pitkät hiukset, ja hänen vakoojapukunsa on vaaleanvihreä.

Cloverina Ewing (lempinimi Clover) on aina tyylikäs ja huoliteltu, poikien perään haikaileva fashionchick. Hän omistaa paljon vaatteita jotka kuuluvat pintamuotiin. Hän pitää paljon erilaisista asusteista, kuten kauniista hiuspinneistä. Cloverinalla on vaaleat hiukset, ja hänen vakooja-asunsa on punainen.

Alexandra Vasquez-Casoy (lempinimi Alex) on jengin poikamaisin. Hän harrastaa taekwondoa ja inhoaa limaisia eläimiä, kuten sammakoita. Jos hänelle ryppyilee, hänen sappensa kiehahtaa helposti ja hänen sisäinen tulivuorensa purkautuu. Hän on myös ryhmän kömpelöin. Hän erosi ryhmästä hetkeksi tuntiessaan olevansa vain tiellä, mutta palasi takaisin samassa jaksossa. Alexandralla on lyhyehköt mustat hiukset, ja hänen vakoojapukunsa on keltainen.

Britney Akiwara on Spies-tyttöjen uusin jäsen. Hän on salaperäinen ja osoittautuu itserakkaaksi, mutta pitää kuitenkin työtovereitaan (erityisesti Samanthaa) erittäin korkeassa asemassa. Tämän lisäksi hän on hauska viihdyttäjä. Britneyllä on pitkät mustat hiukset, ja hänen vakoojapukunsa on vaaleansininen.

Jerry Lewis on vanhahko mies, joka kutsuu tytöt töihin "woohppaamalla" vaikka vessan kautta lattian läpi. Hän jakaa tytöille kaikki tarvittavat vakoilulaitteet.

Mandy Luxe on muotia ja omaa ulkonäköään (kaikkea itsessään) sekä poikia rakastava mustahiuksinen tyttö. Hän inhoaa Samanthaa, Cloverinaa ja Alexandraa, koska haluaa aina olla se kaunein ja paras kaikessa. Cloverinan kanssa Mandy kinastelee eniten. Hän kehuu itseään, ja kerran hänellä oli Mandyn ihailijakerho, jonka jäseniä olivat vain Kaitlin ja Dominique, ja Cloverina joutui sinne vahingossa, kun oli etsimässä ihastustaan Billy-Bobia.

Kaitlin Jones on Mandyn ystävä. Hänellä on mustat kikkarat hiukset. Kaitlin pitää Mandysta todella paljon ja arvostaa tätä melkeinpä liikaa. Cloverina ja Mandy olivat kerran ihastuneet Kaitlinin isoveljeen Rickiin.

Dominique Leeland on toinen Mandyn ystävistä. Hänellä on punaruskeat lyhyet hiukset. Hän on joukon aivot, mutta ei keksi hyödyntää niitä paljoa. Myös Dominique kuuluu Mandyn ihailijakerhoon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Claire Guyot  Sam, Gabriella  
 Fily Keita  Clover, Stella  
 Céline Mauge  Alex, Mandy, Carmen  
 Jean-Claude Donda  Jerry, Terence  
 Laura Préjean  G.L.A.D.I.S.  

Englanninkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jennifer Hale  Sam, Mandy  
 Andrea Baker  Clover  
 Katie Leigh  Alex (kaudet 1–2)  
 Katie Griffin  Alex (kaudet 3–5)  
 Jess Harnell  Jerry Lewis (kaudet 1–2)  
 Adrian Truss  Jerry Lewis (kaudet 3–5)  
 Lindsay Ridgeway  Britney  

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan suomenkielisestä jälkiäänityksestä vastasi ensimmäisen ja toisen kauden ajan Oy PVP Voice Ab (Pauli Virta Productions).

 Jenni Sivonen  Sam, Mandy (osa 2. kauden jaksoissa)  
 Mari Laari  Clover (kaudet 1–5)  
 Elise Langenoja  Clover (osa 2. kauden jaksoista), sivuäänet  
 Katja Mäenpää  Alex (1. kausi ja osa 2. kauden jaksoista)  
 Mirjami Heikkinen  Alex (osa 2. kauden jaksoista), sivuäänet  
 Annituuli Kasurinen  Alex (kaudet 3–5)  
 Pauli Virta  Jerry (kaudet 1–2), sivuäänet  
 Antti Jaakola  Jerry (osa 1. kauden jaksoista), sivuäänet  
 Pauliina Virta  Mandy (1. kausi ja osa 2. kauden jaksoista)  
 Juha Paananen  kertoja (1. kausi ja osa 2. kauden jaksoista), sivuäänet  
 Kustaa Kantelinen  kertoja (osa 2. kauden jaksoista), sivuäänet  
 Hanna Savikko  Britney, sivuäänet  
 Pasi Ruohonen  sivuäänet  
 Peter Pihlström  sivuäänet  
 Minna Tasanto  sivuäänet  
 Raine Heiskanen  sivuäänet  
 Arto Nieminen  sivuäänet  
 Samuel Harjanne  sivuäänet  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]