Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista M–Q

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo suomalaisten ääninäyttelijöiden rooleista näyttelijöittäin ryhmiteltynä.

Hakemisto

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sanna Majuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sanna Majuri on suomalainen näyttelijä ja laulaja, koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri

Vuosi Elokuva Rooli
2003 Katti äiti Joan Walden
2005 Riemukupla: Tankki täynnä Maggie Peyton
2005 Robots Cappy
2006 Huisi hai Cordelia
2017 My Little Pony Elokuva Skystar

Laura Malmivaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laura Malmivaara on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2004 Liikkuva linna Sophie
2011 Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit Hely Huuhkaja, äitilokki

Malla Malmivaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malla Malmivaara on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2009 Prinsessa ja sammakko Charlotte
2011 Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit Ella

Teuvo Matala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjat ja elokuvat

Ilkka Merivaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilkka Merivaara on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1981–2010 Postimies Pate (tv-sarja) Pate, useita sivurooleja
1991–1992 Muumilaakson tarinoita (tv-sarja) Niisku (jaksot 51–76), Fredrikson, Hömelö, Launo, Billy the Kid, Bernardo da Pinci, Markiisi, Poliisimestari (jaksossa 98), sivurooleja
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Niisku
1995–1997 Batman (tv-sarja) komisario Harvey Bullock
1997–? Kaapo (tv-sarja) Kaapon isä
1997–1999 Nooan saari (tv-sarja)
1997–2001 Karhuherra Paddington (tv-sarja) useita sivurooleja
Teletapit (tv-sarja) kertoja
1999–2001 Maisa-hiiri (tv-sarja)[1]
2001 Eki eläinlääkäri [2] (tv-sarja) Eki
2003–2007 Vekarat Herra Sarveinen, Sasun isä, Hektor
2004 Himpulat [3] (tv-sarja)
2006 Happy Feet Ramon
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Nikabrik
2009 Prinsessa ja sammakko James
Asha (tv-sarja) Ashan isä Omar, useita sivurooleja
2011 Happy Feet 2 Ramon
2014 Postimies Pate -elokuva Postimies Pate, Pate
2015 Kunnon dinosaurus Salamainen

Juha-Pekka Mikkola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha-Pekka Mikkola on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2011 Tuhannen ja yhden yön tarinat useita rooleja
Oktonautit Kapteeni Valkonen
Antti piirtää kaikki miesäänet
Eetu ja Konna Eetu aikuisena, Spy, sivuäänet
2011–2015 Lego Ninjago Skales, Karlof, Ash, Shadow, Ronin, Wrayth, sivuäänet
2012 Arvaa kuinka paljon sinua rakastan Iso Pupu
Dinosaurus Tom Herra Kurki
Beverly Hillsin Hienostohauva 3 useita rooleja
Bubble Guppies Opettaja
2013 Tarzan Chris
Lego Batman: The Movie – DC Super Heroes Unite Lex Luthor
Transformers: Rescue Bots Boulder
2015–2018 Star Wars Rebels Suurinkvisiittori, sivuäänet
2016–2017 Pokémon sivuäänet

Ilpo Mikkonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilpo Mikkonen on suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
? Niilo Nokkela
? Tiheikön väki
2006 Keksijäkylän Lotta
2007–2008 Muumien maailma Nipsu, Homssu, Hosuli, sarvikuono
2008 Elias ja Kuninkaan Laiva Linus
Muumi ja vaarallinen juhannus Homssu
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti Nipsu

Sasu Moilanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sasu Moilanen on suomalainen ääninäyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1993 (1967) Viidakkokirja Korppikotka
1997 (1941) Dumbo Varis
2002 Aarreplaneetta Scroop
2003 Viidakkokirja 2 Korppikotka, Baloo (laulut)
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (sarja) Serling, Kolmoisuhka (sininen pää), Juto-Shisho (6.kaudella)
2004 Ihmeperhe Herra Ihme
Lehmäjengi Rico
Napapiirin pikajuna Joulupukki
2005 Valiant Von Talon
2006 Aivan villit Simson
Karvakamut Ile
Sikin sokin saduissa Prinssi
Karvinen 2 Rommel
Utelias Vili Iivana
Asterix ja viikingit Aladobix
2007 Winx - salaisuuksien linna Hagen
Surf's up – tyrskyn ratsastajat Tankki
Kim Possible (sarja) Senior Seniori Juniori, Haukkis, Apinanyrkki, Moottori-Ed, sivuäänet
Tallipihan bilehileet (sarja) Herra Kuohu, kertoja, sivuäänet
2008 Niko – Lentäjän poika
Madagascarin pingviinit Maurice
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Syttö (Ignitus)
2009 Up - kohti korkeuksia Omega
Prinsessa ja sammakko Louis
Poutapilviä ja lihapullakuuroja Earl Devereaux
2010 Kaksin karkuteillä – hiuksia nostattava seikkailu Koukkurosvo
Alfa ja Omega
2010 Hero Factory Von Ness/Von Nebula
2011 Rio Luiz
Savannijengi
Happy Feet 2 Beachmaster
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Kapteeni Koura
2013 Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 Earl Devereaux
Itse ilkimys 2 Eduardo Perez/El Macho
Turbo Angelo
Tarzan kertoja
2013–2014 Legends of Chima Bladvic, Rukus, Tormak/Panthar, sivuäänet
2014 Rio 2 Luiz
Lentsikat 2: Pelastajat Konkari
2014–2018 Blaze ja monsterikoneet Crusher
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Aladobix
Kunnon dinosaurus Kake
2015–2016 Star Wars Rebels Garazeb "Zeb" Orellios (1. kauden jaksosta 11 alkaen)
2016 Kung Fu Panda 3 Kai
Merten syvyyksissä Will Nekton
Lego Nexo Knights Monstrox (kaudet 1–2), kenraali Magmar
Ratchet & Clank Kapteeni Qwark
Iso Kiltti Jätti Verikorsto
2017 Tohtori Sykerö Maltti-mäyrä, Kettu (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Karhuvaari
Transformers: Robots in Disguise Clampdown (2. kausi), Overload, Groundpounder (2. kausi), sivuäänet
My Little Pony: Elokuva Mullet
Glitter Force Doki Doki Bel, Sebastian, sivuäänet
2018 Ihmeperhe 2 Ilari "Ilu" Vaara/Herra Ihme
Vuosi Peli Rooli
2007 Ratchet & Clank: Tools of Destruction Kapteeni Qwark, Putkimies
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time
2011 Ratchet & Clank: All 4 One
2012 Ratchet & Clank: QForce
2013 Ratchet & Clank: Nexus Kapteeni Qwark, Putkimies, thugi
2013 Skylanders: Swap Force Bumble Blast, sivuäänet
2014 Skylanders: Trap Team Blastermind, Crossbones, Wolfgang, Chomp Chest, Fisticuffs
2015 Skylanders: SuperChargers High Volt, Socket, Pilvipuhkuri, Pluck
2016 Ratchet & Clank (PS4) Kapteeni Qwark, Putkimies

Ilkka Moisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilkka Moisio on suomalainen näyttelijä, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Disneyn piirrettyjen ääninäyttelijänä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1990 Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät Ankenström
Bernard ja Bianca Australiassa Koala
1993 (1963) Miekka kivessä Archimedes-pöllö
1994 (1970) Aristokatit hovimestari Edgar
1997 Nalle Puh (1977) Pöllö
Pelastuspartio Bernard ja Bianca (1977) Hiirijohto
Nalle Puh ystävää etsimässä Pöllö (dialogi)
1999 Tarzan sivuääniä
Nalle Puh – yhtä juhlaa Pöllö
Televisiosarjat
Vuosi Televisiosarja Rooli
1985–1991 Kummikarhut Kumma-Kummi
1987–1990 Ankronikka Ankenström
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Pöllö

Juha Muje[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Muje on suomalainen näyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1991 Kaunotar ja hirviö Lumiere
1994 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Ujo
2005 Valiant Mercury
Wallace & Gromit: Kanin kirous Wallace
Nanny McPhee – satumainen lastenvahti herra Jowls
2006 Karvinen 2 Winston
Bambi 2 piikkisika
Yli aidan
2007 Surf's Up – tyrskyn ratsastajat Reggie Belafonte
2009 Pentujengi ja joulupentu Joulukoira
Night at the Museum 2 Napoleon Bonaparte
2010 Nanny McPhee ja suuri pamaus herra Jowls
Legenda suojelijoista Twilight/Yönkajo
Liisa Ihmemaassa Valkea Kani
2014 Bamse ja rosvokaupunki Kilpinen
Big Hero 6 päivystäjä
2016 Kung Fu Panda - Talvijuhla herra Ping
Sarjat
Vuosi Sarja Rooli
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Tutte-kilpikonna

Minttu Mustakallio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minttu Mustakallio on suomalainen näyttelijä

Vuosi Animaatio Rooli
2006 Autot Rouva Kunkku
2008 Tyttö ja kettu Kertoja (ääni)
Niko – Lentäjän poika Essie
2014 Big Hero 6 Cass

Liisa Mustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisa Mustonen on suomalainen näyttelijä ja teatteriohjaaja.

Vuosi Sarja Rooli
2002–2006 Roni Neutroni Roni Neutroni [4]
2014 Elias ja Pelastusryhmän Seikkailut Elias

Ville Myllyrinne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ville Myllyrinne on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Teos Rooli
2003 Gast – vaienneen huvipuiston salaisuus useita rooleja (tietokonepeli)
2010 Shrek ja ikuinen onni Köksä
2016 Angry Birds -elokuva Leonard

Carita Mäkelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carita Mäkelä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1990 Bernard ja Bianca Australiassa Bianca[5]
1994 (1970) Aristokatit (vuoden 1994 jälkiäänitys) Herttuatar[6]
1995 (1961) 101 dalmatialaista Perdita[7]
1997 (1977) Pelastuspartio Bernard ja Bianca (vuoden 1997 jälkiäänitys) Bianca[8]

Taneli Mäkelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taneli Mäkelä on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
20072008 Muumien maailma (sarja) Nuuskamuikkunen, Juksu
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus Nuuskamuikkunen
Madagascar 2 Zuba
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti Nuuskamuikkunen

Seppo Mäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seppo Mäki on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1995 (1940) Pinocchio Samu Sirkka
1998 (1985) Hiidenpata Harpisti-Harppo
1999 Mikki Hiiri – olipa kerran joulu Roope Ankka
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki Preston Whitmore
2003 Atlantis – Milon paluu
2004 (1947) Pennitön ja suruton Samu Sirkka
2005 Pikku Kananen Tolkku Kalkkuna
Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot Papi

Jarmo Mäkinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarmo Mäkinen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
? (1968–1970) Aquaman (sarja) Vesimies, sivuäänet
1995–1997 Batman (sarja) Kaksinaama/Harvey Dent, Raymond Bell
2003–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 sarja) Ylipäällikkö Zandramon (3. kausi), Savanti Romero, Gen (3. kausi), mestari Khan, Varkaiden Kuningas, Mephos, Wendell ja monia muita rooleja
2005 Salamaseepra Olli Vuori
2005–2008 Avatar (sarja) amiraali Zhao, Tulen valtias Ozai, Long Feng ja monia muita rooleja
2007 Röllin sydän Paksu Rölli
Pokémon (8. kausi) Archie, Drake, sivuäänet
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Kilppari
2009 G-Force – miniagentit sivuääniä [9]
2010 Marmaduke Bosco
Näin koulutat lohikäärmeesi Aimo Mahtimurikka
2011 Rango Bandiitti Bill
2012 Lorax O'Hari
Madagascar 3 Vitaly
2013 Turbo Vaalea Varjo
2013– Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2012 sarja) Silppuri, Slash, Nahkapää (2. kausi), sivuäänet
2013–2016 Turbo FAST Vaalea Varjo
2014 Rio 2 Eduardo
Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Aimo Mahtimurikka
Skylanders: Trap Team (peli) Ka-Boom, Brawlrus, Hood Sickle (suomi-versio)
Madagascarin pingviinit Korpraali
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Julius Caesar
Suuri pähkinäryöstö Kingi ja Pesukarhu
Skylanders: SuperChargers (peli) Spellslamzer
2015–2017 Lohikäärmeet: Äärirajoille Aimo Mahtimurikka, Raiku
2016 Voltron – Universumin soturi Prorok (1. kauden jakso 7), Alfor (1. kausi), entinen Galran vanki (1. kauden jakso 1)
Skylanders: Imaginators Hood Sickle (suomi-versio)

Heikki Määttänen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki Määttänen oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 Viidakkovekara Juuso Viidakkovekara Juuso
1997 (1973) Mowgli Bandarlog-apinat, useita sivurooleja
1985 Matka maailman ympäri 80 päivässä Transfer
Willy Fog 2 Transfer
Tohtori Sykerö Tohtori Sykerö
1995 Vili Vilperi Niitti, sivuhahmoja
1997 Kultaiset sadut
1999 Karhuherra Paddington
Sherlock Koira Professori Moriarty
Nalle Luppakorva Nalle Luppakorva, kertoja, useita rooleja
Eläinten maailma Hasu-haisunäätä

Hanna Mönkäre[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna Mönkäre on suomalainen näyttelijä, tanssija ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva/ Sarja Rooli
2017 Glitter Force Doki Doki Maya
2017 Bunnicula Mina
2017 Pirata et Capitano Pirata
2017 Uncle Grandpa sivuääniä
2017 Steven Universe Connie, Lapis, sivuääniä
2017 We Bare Bears Chloe Park
2017 Merten syvyyksissä Fontaine
2016–2017 Voltron – Universumin soturi Allura, Ezor, Nadia Rizavi
2016 Haikarat Tuuli
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Brooke
2016 Marnie – tyttö ikkunassa Miyoko, sivuääniä
2016– Sanabileet Lulu
2016– Astroset Heili
2016 Aika Härdelli Pirjo
2016 My Little Pony Flurry Heart, Tender Taps, Ember, sivuääniä
2016 Beat Bugs Lumi
2016 Lalaloopsy Storm-E
2016 Mini Ninjas Kunoichi, Aika
2016 Sammy& Co Annabel
2016 Monster High: Iso Kalloriutta Kelpie Blue, Pearl Serpentine
2016 Barbie: Agenttikolmikko Renee
2015 Vihdoin Kotona sivuääniä
2015 Star Darlings Vega
2015 Barbie: Rock'n Royals Prinsessa Genevieve
2015 Lolirock Praxina

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arto Nieminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arto Nieminen on suomalainen teatterinäyttelijä, kirjailija ja ohjaaja.

Televisiosarjat ja elokuvat
Videopelit

Riku Nieminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riku Nieminen on suomalainen näyttelijä, rumpali ja tanssija.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2002–2007 Kim Possible Sivuäänet
2007 Surf’s Up – tyrskyn ratsastajat Cody Maverick[12]
2010 The Garfield Show Postinkantaja, sivuäänet
2011 Artturi Joulu – joulupukin poika Artturi
2012 Pirates! Huivipiraatti
Niko 2 – lentäjäveljekset Lenni
2013 Räyhä-Ralf Fixari Felix, Jr.
Lentsikat Välkky
Salainen valtakunta Möykkä
2014 Lego Elokuva Emmet Brickowoski
Boksitrollit herra Pikkelssi
Lentsikat 2: Pelastajat Välkky
2016 Angry Birds -elokuva Red
Sing Lance
Lemmikkien salainen elämä Otsoni

Lähde[13]

Reino Nordin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reino Nordin on suomalainen näyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva/sarja Rooli
2009 Planeetta 51 Skiff
Prinsessa ja sammakko Prinssi Naveen
2010 Liisa Ihmemaassa sivuäänet
Itse ilkimys Vektori
2011 Rango Rango
2013 Turbo Softis
2013–2016 Turbo FAST
2018 Mestarietsivä Sherlock Gnomes Sherlock Gnomes

Heikki Nousiainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki Nousiainen on suomalainen näyttelijä, joka on näytellyt pisimpään Suomen Kansallisteatterissa.

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli
1991 Fievel matkalla villiin länteen Wylie Burp
2005 Narnian tarinat: Velho ja leijona Joulupukki
2006 Asterix ja viikingit sivuääniä
Autot Vani
Happy Feet Noah
Aivan villit Simsonin isä
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh (sarja) Majava
2011 Eetu ja Konna Eetun isä
Autot 2 Vani
Happy Feet 2 Noah
Pentujengi ja aavekoira Joseph Johnson

Mika Nuojua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mika Nuojua on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva/sarja Rooli
1981 Smurffit (animaatiosarja) Velho, Ärjysmurffi
2002 Spirit – villi ja vapaa Spirit / kertoja
Lilo ja Stitch David Kawena
2003 Stitch! Avaruuskoe 626
2003–2009 Lilo & Stitch (tv-sarja) David Kawena, Bonnie/349
2004– Lazy Town (tv-sarja) Ziggy
2005 Jali ja suklaatehdas Jalin isä Marko Kaalikas (suom. ääni)
Lilo & Stitch 2 David Kawena
2006 Autot Luigi
Asterix ja viikingit Asterix
Aivan villit Toka
2007 Leroy & Stitch David Kawena
2011 Autot 2 Luigi
2017 Autot 3
My Little Pony: Elokuva Grubber
Smurffit: Kadonnut kylä Gargamel-velho

Niina Nurminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niina Nurminen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Keisarin uudet kuviot Chicha, Pachan vaimo
2005 Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot

Miia Nuutila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miia Nuutila on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Desperon taru kertoja
Niko – Lentäjän poika pukin asiakaspalvelu / porolauman jäsen
2011 Pikku kummitus Lapanen ja setä Riukuliini Pikku kummitus Lapanen / kertoja

Tuula Nyman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuula Nyman oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Taivas tiellä Alman ääni
2004 Liikkuva linna Turhatar

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taisto Oksanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taisto Oksanen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / TV-sarja Rooli
1991–1992 Varjoankka Kaakatti
1993 Kotia kohti – uskomaton seikkailu Hans
1996 Kotia kohti II – Seikkailu San Franciscossa
1997–2001 Karhuherra Paddington
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri Monty
2000 Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa Warp Darkmatter[14]
Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Tip
2001 Monsterit Oy Räähkä Poks
2001–2004 Samurai Jack Samurai Jack
2001–2002 Digimon Tamers (sarja) Rob "Dolphin" McCoy, sivuäänet
2002 Lilo ja Stitch Pleakley
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Lars[15]
Stitch! Avaruuskoe 626 Pleakley
Nemoa etsimässä Kurlu
Karhuveljeni Koda Orava #1[16]
Hydronautit (sarja) Obo
2003–2009 Lilo & Stitch (sarja) Pleakley, Nöösi/199
2004 Lehmäjengi Wesley
Shrek 2 sivuääniä[17]
Santapeikko sivuääniä[18]
Norsulan perhe (sarja)[19]
2005 Lilo & Stitch 2 Pleakley
Valiant Lofty
2006 Tallipihan bilehileet Peku
Aivan villit Niilo
2006–2008 Batman (sarja) Kirk Langström / Ihmislepakko, sivuääniä
2007 Leroy ja Stitch Pleakley
Barbie Eläinsaaren prinsessana Peter
Lumottu lelukauppa sivuääniä[20]
2007–2011 Tallipihan bilehileet (sarja) Peku, sivuäänet
2008 Horton Yummo Wickersham
Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Riipitsiip
2009 Arthur ja Maltazard Armand
Utelias Vili (tv-sarja) Keltahattuinen mies
2010 Arthur ja kaksi maailmaa Armand
Liisa Ihmemaassa Herttasotilas
Legenda suojelijoista Rautanokka[21]
2010–2011[22] Babar ja Badun seikkailut (sarja) Krokodilius[23]
2011 Smurffit Sisusmurffi
2012– Stitch! Pleakley, sivuäänet
2013 Monsterit-yliopisto Räähkä Poks
Smurffit 2 Sisusmurffi
2013–2016 Turbo FAST Piiskuri (jotkut 1. kauden jaksoista), sivurooleja
2014 Paddington
2015 Star Wars Rebels senaattori Bail Organa, sivuäänet
Suuri pähkinäryöstö Grayson
2016 Pikku prinssi Akatemian Johtaja
Doria etsimässä Kurlu
2017 Smurffit: Kadonnut kylä Muissa rooleissa
2018 Suuri pähkinäryöstö 2 Grayson

Tuomas Oksanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuomas Oksanen on suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva / Peli / Sarja Rooli
1991 Rokkikukko Edmond
1991–1994, 1997–2004 Ipanat Vili
1993 Dinot New Yorkissa Louie
1994 Joutsenprinsessa Nuori Derek
1994 Maa aikojen alussa 2 Pikkutassu
1995 Maa aikojen alussa 3
1995 (1943) Pinocchio Pinokkio
1995 Pete Pilotti & Pontiac: Seikkailu Lapponiassa Pete Pilotti
1997 Nalle Puh Risto Reipas
1997 Nalle Puh ystävää etsimässä
1997 Kätkijät
1996– Arttu Patte
1996–1997 Urpo ja Turpo Poika muutamissa viimeisimmissä jaksoissa. Alkujaksoissa roolissa Olli Parviainen
1996 Pinokkion seikkailut Pinocchio ja Saleo
1996–1997 Nokkapokka Tupu
1998 Egyptin prinssi Ramseksen poika
1997–1999 Peppi Pitkätossu Tommi
1999 Peppi Etelämerellä
2000 Digimon-elokuva Willis

Kati Outinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kati Outinen on suomalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Rytmihäiriöitä
2014 Väkivallan taakka kertoja
Vuosi Videopeli Rooli
2017 Wolfenstein II: New Colossus Ritva Tuomivaara

Lähde: [24][25]

Max Ovaska[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Max Ovaska on suomalainen näyttelijä, indie-elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2002 Pikku haamut
2006 Paljon melua Maggiesta
Jake Long – amerikkalainen lohikäärme Arthur P. Spudinski
Autot Junnu
2007 Keisarin uusi koulu Guaka
Huisi hai Panu
The Simpsons Movie Milhouse Van Houten, Cletus Spuckler, Hans Moleman
2008 Karvakamut 2 Fifi
2010 Karvakamut 3
2011−2016 Lego Ninjago Kai (pilottjaksot, kaudet 1–3, kaudet 5–6, 4. kauden jaksot 1–4, Pyhäinpäivä)
2015 Lego Elves Tidus Stormsurfer
2017 Skylanders Academy Spyro (kaudet 2 ja 3)

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Paananen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Paananen on suomalainen ääninäyttelijä ja äänittäjä.

Rinna Paatso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rinna Paatso on suomalainen näyttelijä ja radiojuontaja.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja / Pelit Rooli
1995 (1940) Pinocchio Sininen haltiatar
1995–1997 Batman Harlekiini
1996 Toy Story – leluelämää Andyn äiti
101 dalmatialaista Anita
Joulupukki ja noitarumpu Nelli Nukkemaakari
1997–2001 Karhuherra Paddington Judy Brown
1998 Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri Harlekiini
1999 Puuha-Pete Anni, Hyrre, sivuäänet
1999–2000 Ralle Ryökäle Saija
2000 Ratikka Raimo Ääni tv-ohjelmassa
Ratikka Raimo Sairaanhoitaja
2005–2009 Lelumaan Niksu Rouva Keila
2007 The Simpsons Movie Bart Simpson
2011 Red Caps
2012 Apinatasavalta Watamama, Tellervo Pähkinä, sivuääniä
Madagascar 3 Kapteeni Chantel DuBois
2013 Kikattava Kakkiainen
Salainen valtakunta Kuningatar Tara
Turbo Bööna
2013–2016 Turbo FAST Bööna
2014 Postimies Pate -elokuva Saara
2014–2016

2017 (1979)

Angry Birds Stella (animaatiosarja)

Tohtori Sykerö

Poppy

Nirppu-hiiri (Vuoden 2017 uusi dubbaus)

2018 Ihmeperhe 2 Elli Vaara/Neiti Rajaton

Karin Pacius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karin Pacius on suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva Rooli
1981 Topi ja Tessu Kiki
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri Kaunotar

Marja Packalén[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marja Packalén on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Tv-sarja / Videopeli Rooli
1989–1991 Babar (sarja) Celeste, Pom, Rouva Ratakses ja sivuroolit
1989 Babar ja sarvikuonot Celeste, Pom
1990–1992 Muumilaakson tarinoita (televisiosarja) Tuu-tikki, Aliisa, Tiuhti, Vilijaana, Vilijonkan pienin lapsi, Delfiini Kiiltopää, Tahmatassu, sivurooleja
1997 Muumit ja Taikurin hattu (tietokonepeli) Tuu-tikki, Tiuhti
1998 Babar – elefanttien kuningas Celeste, Pom
2008 Horton rouva Kenguru
2011 Autot 2 Kuningatar
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus sivuääniä

Misa Palander[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Misa Palander on suomalainen teatteriohjaaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1981 Pekka Töpöhäntä Pirkko
1991 Herra Huu naisäänet
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Niiskuneiti

Aksu Palmén[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aksu Palmén on suomalainen ääninäyttelijä.

Jukka-Pekka Palo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jukka-Pekka Palo on suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1981 Topi ja Tessu aikuinen Tessu
1991 (1951) Liisa Ihmemaassa Veijarikissa
1994 Leijonakuningas Scar
Riku kirjamaassa tohtori Jekyll
1994–1996 Aladdin (sarja) Ayam Aghoul
1995 Hopon poppoo Mikki Hiiri
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas Fazal
1996–1997 Nokkapokka (sarja) tohtori Earnest Noble, kapteeni Jack, Krokotiili Keke
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot kuningas Arthur
2000 Tie El Doradoon Tzekel-Kan
2002 Stuart Little 2 Haukka
Notre Damen kellonsoittaja II Sarousch
Ice Age Frank, Zeke
2003 Katti Lawrence Quinn
2011 Rango Kalkkaro Jake
2016 Pikku prinssi Käärme
Kubo ja samuraiseikkailu Kuukuningas

Kaikki roolit elokuvissa, tv-sarjoissa ja animaatioissa löytyvät Elonetistä, IMDb:sta ja Wikipediasta, sekä edellämainittujen tuotosten lopputeksteistä.

Olli Parviainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olli Parviainen on suomalainen ääninäyttelijä, joka teki dubbauksia vuosina 1995–2000.

Matti Pellonpää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matti ”Peltsi” Pellonpää oli tunnettu suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1989 Asterix ja suuri taistelu Asterix
1990–1994 Jonttu-Fantti ja hänen ystävänsä Jonttu, Diiseli ja Alvari
1993 Vili Vilperi Potso, Limppu

Tapani Perttu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapani Perttu oli suomalainen näyttelijä ja laulaja

Vuosi Elokuva Rooli
1995 Pocahontas Powhatan
1998 Egyptin prinssi faarao Seti
2000 Kananlento Marski
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki komentaja Rourke
2002 Spirit – villi ja vapaa eversti
2007–2008 Muumien maailma Kertoja, Muumipappa, Mörkö (jaksossa Tiuhti ja Viuhti)
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus Muumipappa, kertoja
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti

Pirkka-Pekka Petelius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pirkka-Pekka Petelius on suomalainen monipuolinen viihdetaiteilija.

Vuosi Elokuva Rooli
1994 Leijonakuningas Timon
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju Oppenheimer[35]

Maija-Liisa Peuhu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija-Liisa Peuhu on suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1984 Ronja, Ryövärintytär Ronjan äiti
1986–1992 Pesukarhut (piirrossarja) Melissa Pesukarhu, Sofia Tutu, sivuäänet
1988–1992 Kimarat Kumba-tyttö, Allu-appelsiini, kertoja, sivuäänet
1998 (1985) Hiidenpata Orgu
1989 Asterix ja suuri taistelu Smirgeline
1991 (1951) Liisa Ihmemaassa Liisan sisko
1992 (1953) Peter Pan rouva Kultanen
1993–1997 Richard Scarryn touhukas maailma (sarja) Hessun äiti, Hilda Hippo, Pillin äiti
1994 Joutsenprinsessa Kuningatar Alberta, Rupertin apuri
1995 Hopon poppoo tarjoilija, Neiti Marples
1996 Nokkapokka sivurooleja
1997 Herkules Herkuleksen äitipuoli Alkemene, Kohtalotar
Anastasia Toveri Flemenkova
Joutsenprinsessa ja taikavuoren salaisuus Kuningatar Alberta
Dumbo (1941) Matriarkka-norsu
1998 Joutsenprinsessa ja lumottu valtakunta Kuningatar Alberta
1999 Toy Story 2 rouva Perunapää
Tarzan sivuäänet
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Hyvä haltiakummi
2004 Lehmäjengi sivuäänet
2005 Wallace & Gromit: Kanin kirous Mrs. Mulch
2005–2008 Avatar (sarja) Kanna, Avatar Yangchen, Lo ja Li, sivuäänet
2006 Karvinen 2 Ella
2007 Tuhkimo III. Taikansa kutakin Hyvä haltiakummi
2008–2009 Hirveä Henri Kerttu-täti; sivuäänet
2010 Toy Story 3 rouva Perunapää
? Tohtori Koira (sarja) Mamma
1994 Riku kirjamaassa Satu
2013 Croodit Mummo
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Ninni
2013 Prinsessa Kaguyan taru Sagami

Peter Pihlström[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Pihlström on suomalainen koreografi, tanssija ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2001 Lucky Luke – Uudet seikkailut Rantanplan
1997 Pokémon James (kaudet 4 ja 11:sta eteenpäin), Tabitha, N, Alain, Tierno, Zipp, sivuäänet
1997–2001 Disneyn Välitunti sivuäänet
1998–1999 Herkules Ikaros
2001 Cubix Mong, Dondon
2002 Transformers: Armada Billy
2003–2004 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Michelangelo (jaksot 9–26)
2004 Lazy Town Sportacus
Tom ja Jerry: Raketilla Marsiin majuri Buzz Blister
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers Ed, sivuäänet
2007 iCarly Spencer
2008 Space Chimps Sivuäänet
2009–2013 Daltonit Rantanplan, sivuäänet
2012 BeyWheelz Wheeler DJ
2013 Legends of Chima Razar
Turbo FAST Luisu, sivurooleja
Monsterit-yliopisto Etanamonsteri, sivuäänet
2015 Gamba – Sankarihiiren seikkailut Gamba
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Roger
Voltron – Universumin soturi Lance, Kolivan, Ryan Kinkade (7. kauden jakso 7–9), sivuäänet
Merten syvyyksissä Hymyilevä Finn, Alpheus, sivuäänet
2017 Skylanders Academy Kaos (kaudet 2 ja 3), Cy (2. kausi)
Ferdinand
2018 Mestarietsivä Sherlock Gnomes

Henri Piispanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henri Piispanen on suomalainen ääninäyttelijä, laulaja ja juontaja.

Lähde
Elonet[37]

Tiina Pirhonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiina Pirhonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Televisiosarja Rooli
1989–1990 Tikun ja Takun pelastuspartio Vinkki Vääntölä, Taina
2008–2009 Hirveä Henri Henrin äiti [38]

Jukka Puotila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jukka Puotila on suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
? (1976) Asterix valloittaa Rooman sivuäänet
1983 Mikki Hiiren jouluaatto Aku Ankka
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri Sivurooleissa
1988 Oliver ja kumppanit Rosso
1988–1989 Poliisiopisto (animaatiosarja) Carl Sweetchuck, Professor, Eric Lassard
1988–1993 Kreivi Duckula sivuroolit
1992–1995 Batman Matt Hagen/Savinaama
2001–2008 Itse valtiaat useita äänirooleja
2001 Itse valtiaat pilotti
2006 Keisarin salaisuus
2008 WALL-E Shelby Forthright
2010 Toy Story 3 herra Piikkis
2016 Doria etsimässä Bailey, maitovalas
2017 Autot 3 Erkki Muskelipeli
2018 Coco Oscar-eno, Felipe-eno, Papá Franco

Antti L. J. Pääkkönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti L. J. Pääkkönen on suomalainen laulaja, teatteriohjaaja ja ääninäyttelijä

Vuosi Elokuva Rooli
1994 Pom poko Shoukichi, Ryutarou
1997 Herkules nuori Herkules (dialogi)
1999 Paavo Pesusieni Paavo Pesusieni
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Pepi
2002 Aarreplaneetta Jim Hawkins
Ice Age: Jäätikön sankarit Sid, Scrat
2005 Pikku Kananen Pikku Kananen
2006 Ice Age 2: Jäätikkö sulaa Sid, Scrat
Karvakamut Elliot
2007 The Simpsons Movie Colin
Surf's up – tyrskyn ratsastajat sivuääniä
Finias ja Ferb Tunnuslaulu
2008 Kärpäsenä kuuhun Nat
Horton Horton
Pieni merenneito 3: Arielin tarina Nopsa
Olipa kerran planeetta Maa Rääpäle, sivuäänet
2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika Sid, Scrat
Madagascarin pingviinit Alokas
2010 Megamind Minion
Elias ja aarrejahti Silli
Kätkijät Sho
Babar ja Badun seikkailut (sarja) Tero
2011 Gnomeo & Juliet Paris
Savannijengi Billy
Herra Popper ja pingviinit Tom Popper
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus sivuääniä
Skylanders: Spyro's Adventure Spyro (videopeli)
2012 Pirates! Kihtipiraatti
Lorax nuori keksijä Kerskanen
Ice Age 4: Mannerten mullistus Sid, Scrat
Skylanders: Giants Spyro (videopeli)
2013 Legends of Chima Cragger, Furtivo, Scutter
Salainen valtakunta Nod
Skylanders: Swap Force Spyro (videopeli)
2013–2016 Turbo FAST sivurooleja
2014 Lego Elokuva Hyviskyttä
2014– Piggy Tales possut
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla Paavo Pesusieni
Gumballin mieletön maailma Banaani Joe
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Cubitus
Skylanders: SuperChargers Softpaw
2016 Pikku prinssi Narsisti
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Sid, Scrat
Skylanders: Imaginators Softpaw
2017 Transformers: Robots in Disguise Glacius, Simacore
Ankronikka Tupu
2018 Coco Abel

Antti Pääkkönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti Pääkkönen on suomalainen näyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
? (1968) Asterix ja Kleopatra Trubadurix, kertoja, sivuäänet
1990 Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät Dijon
Bernard ja Bianca Australiassa Frank
1991 (1951) Liisa Ihmemaassa Tittelityy, Hatuntekijä
1992 Aladdin kauppias (tarinan kertoja ja tunnusmusiikin esittäjä), prinssi Ahmed
Tom ja Jerry panevat kaupungin sekaisin Tom, Tohtori Omenapäivä
1993 Viidakkokirja (1967) Kaa
Batman – Mustan kostajan paluu Sivuroolit
1994 Joutsenprinsessa Jean-Bob, kertoja, muusikoita
Jafarin paluu Abis Mal
Leijonakuningas Banzai
Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) Lystikäs
Maa aikojen alussa 2 Petri, Ossi
1995 Babe – urhea possu Ferdinand
Toy Story – leluelämää Woody
Hopon poppoo P.P., Rehtori Mazur, Lester, Billyhilly MC
Maa aikojen alussa 3 Petri, Mara
Pikku pingviini Rocko
101 dalmatialaista (1961) Sivurooleissa
1996 Joulupukki ja noitarumpu Martti
Notre Damen kellonsoittaja Clopin
Space Jam Väiski Vemmelsääri, Repe Sorsa
Aladdin ja varkaiden kuningas Peddles, tarinan kertoja
Kaikenkarvainen Charlie 2 sivuäänet
1997 Joutsenprinsessa ja taikavuoren salaisuus Jean-Bob, kertoja
Herkules Hermes, viestintuoja
Nalle Puh (1977) Nasu
Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu Huilu
Anastasia Bartok
Nalle Puh ystävää etsimässä Nasu
1998 Mulan Ling
Babe suurkaupungissa Ferdinand
Maija Poppanen (1964) Perttu
Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Timon
Joutsenprinsessa ja lumottu valtakunta Jean-Bob, kertoja
Egyptin prinssi Huy
Batman ja Pakkasherra Dean Arbagast
Pocahontas II – matka uuteen maailmaan sivuäänet
1999 Pieni merenneito (1989) Sebastian
Ötökän elämää Thumper (ainoastaan pieleen menneissä kohtauksissa)
Tarzan sivuääniä
Fantasia 2000 Mikki Hiiri
Bartok Suurenmoinen Bartok
Toy Story 2 Woody
Nalle Puh – yhtä juhlaa Nasu
Mikki Hiiri – olipa kerran joulu Mikki Hiiri
2000 Apua! Olen kala professori MacRilli
Digimon-elokuva Tai Kamiya, Agumon, Diaboromon, Matt Ishida, Omnimon, sivurooleja
Tie El Doradoon Miguel
Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Sebastian
2001 Monsterit Oy Masi Pallopää
Mikki Hiiren taikajoulu Mikki Hiiri, Timon
Mikin ketkuteatteri Mikki Hiiri ja Kaa
2002 Aarreplaneetta tohtori Doppler
Notre Damen kellonsoittaja II Clopin
Ice Age Manfred
Tarzan & Jane sivuääniä
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Repe Sorsa, Väiski Vemmelsääri
Sinbad — Seitsemän meren sankari Rat
Karhuveljeni Koda Orava #2, rakastunut poikakarhu
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata Timon, Banzai
Mikki, Aku ja Hessu – Kolme muskettisoturia Mikki Hiiri, trubaduuri (tarinan kertoja)
Lehmäjengi Ollie, korppikotka, sivuäänet
Ihmeperhe herra Kropp, sivuääniä
Pennitön ja suruton (1947) Mikki Hiiri
Mulan II Ling
Wallace & Gromit: Kanin kirous Herra Caliche
Mikki Hiiri – Joulu Ankkalinnassa Mikki Hiiri
2005 Madagascar Kuningas Julien
Maa aikojen alussa 11: Pikkusaurusten matkassa Petri
Pikku Kananen Sivuäänet
2006 Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Verneri
Yli aidan Verne
Ice Age 2 Manfred
Asterix ja viikingit Trubadurix, Amaryllix
Autot sheriffi Woody, Masi Pallopää
Night at the Museum – yö museossa Dr. McPhee
2007 Riemukas Robinsonin perhe Paavo-vaari
The Simpsons Movie Takku, Timothy Lovejoy, Lenny, Kearney, Nick Riviera
Röllin sydän Simo Sittiäinen, Laiha Rölli
2008 Lumottu lelukauppa Muissa rooleissa
Madagascar 2 kuningas Julien
Pieni merenneito 3: Arielin tarina Sebastian
2009 Möröt vastaan muukalaiset presidentti Hathaway
Ice Age 3: Dinosaurusten aika Manfred
Night at the Museum 2 Dr. McPhee
2010 Toy Story 3 Woody
Shrek ja ikuinen onni Pinokkio
Sammyn suuri seikkailu Lokki
Itse ilkimys uutistenlukija
Fantasia (1940) Mikki Hiiri
2011 Gnomeo & Julia Sulkakynä
Kaksin karkuteillä – hiuksia nostattava seikkailu pieni humalainen rosvo
Herra Popper ja pingviinit Nat Jones
Ice Age: Mammuttimainen joulu Manfred
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Manfred
Madagascar 3 kuningas Julien
Hotel Transylvania Näkymätön mies
2013 Salainen valtakunta Bomba
Monsterit-yliopisto Masi Pallopää
Turbo Bobby
2014 Bamse ja rosvokaupunki Pomppi
Madagascarin pingviinit kuningas Julien
Boksitrollit Egun isä
2015 Night at the Museum – Haudan salaisuus Dr. McPhee, Archibald Stanley, Neandertalilainen Laa
Paavo Pesusieni kuivalla maalla Jalmari Kalmari
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Trubadurix
Kätyrit Walter Nelson
Suuri pähkinäryöstö Myyrä
Hotel Transylvania 2 Näkymätön mies
2016 Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Agentti Suggs
Angry Birds -elokuva Earl
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Manfred
Lego Justice League – Gotham Breakout Linnunpelätti
Ice Age: Kadonneen munan metsästys Manfred
2017 Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö Jean/Herra Pannu
Riku Haikara Kiki
Kapteeni Kalsari Rehtori Kruppi/Kapteeni Kalsari
2018 Suuri pähkinäryöstö 2 Myyrä
Luolamies Kannustava fani
Hotel Transylvania 3: monsterit matkalla Näkymätön mies
Risto Reipas ja Nalle Puh Giles Winslow
Televisiosarjat
Vuosi Televisiosarja Rooli
1981 Kolme muskettikoiraa Kreivi Rochefort, kertoja
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Nasu
1991–1992 Varjoankka Varjoankka alias Urho Sorsimo, Nega-ankka
1992–1993 Hopon poppoo P.J., P.P., Hemmo Hoperö
1992–1995 Batman Variksenpelätin
1993–1994 Tintin seikkailut Professori Tuhatkauno, Allan, sivuhahmot
1993–1997 Richard Scarryn touhukas maailma Mato Matala, herra Reila
1993–1998 Animaaniset tohtori Scratchensniff
1994 Beethoven (animaatiosarja) Jori Newton
1994–1996 Aladdin Abis Mal, Mechanicles
1995 Texas Jack villissä lännessä (1959) Hevosnaama Harri
Kvaakku seikkailee (1961) Kvaakku
1995–1997 The Mask Stanley Ipkiss / Naamio
1995–1999 Timon ja Pumba Timon, Banzai
1996–1997 Nokkapokka Nigel Nightshade, Moltoc
Urpo ja Turpo Turpo, robotti, apina
1998–1999 Herkules Hermes
1998–2005 Tehotytöt Kertoja, Pormestari, Snake, Harold Mälsä, sivurooleja
1999 Digimon Adventure Taichi Yagami, Agumon/Greymon/MetalGreymon/WarGreymon, Pinomon, PicoDevimon, sivurooleja
1999–2010 Paavo Pesusieni Jalmari Kalmari, Jalmio Kalmari
1999–2012 Puuha-Pete Kaivuri; Nosse; Tatu; herra Pultti; sivuääniä
1999–2000 Akun tehdas Mikki Hiiri
2000–2003 Maikki ja pelottava Pontso Helmeri-possu, Viipottaja-rapu
2001 Digimon Zero Two Taichi Yagami, Agumon/Greymon/MetalGreymon, Veemon/Fladramon/Raidramon/Magnamon/ExVeemon/Paildramon, sivurooleja
2001–2002 UBOS Loitsukirja Erbert, sivurooleja
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda Renard Dumont, Hooft, Taylor, sivuäänet
2002–2007 Kim Possible Aviarius, Roland, Nicky Nick, Jimmy Isovasara, sivuäänet
2004 Beyblade Kenny, Robert, Gary, Lupinex, Spencer, Tysonin isä
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers Herra Whiskers
2004–2014 Lazy Town Pormestari Mauno Mielihyvä
2005–2009 Lelumaan Niksu Gobbo, Herra Huojuva
2006–2016 Mikki Hiiren kerhotalo Mikki Hiiri
2007– Animalia Sepi, Tukaani
2007–2008 Viidakon Ykä Sarvipää, sivuäänet
2008– Madagascarin pingviinit kuningas Julien
Eläköön Pinata Hudson Horstachio
2009–2012 Superpahisten liiga tohtori Frogg, Merikuohu, tohtori Squidd
2009–2015 Daltonit Averell Dalton
2010–2011 Pikku prinssi Kettu
2010– Oktonautit Kwazii
2011– 1001 yön tarinat sivuääniä
2012 Apinatasavalta monia rooleja
2012–2013 Beyblade: Metal Masters Anton, Hokuto, sivuäänet
2013– Angry Birds Toons Red, Kuningaspossu, Possut, Muskeli Possu, zombipossut, vankipossut
2013 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Kirby O’Neil, Rottakuningas, Carlos Chiang O’Brien Gambe, herra Murakami, Ivan Steranko, sivuääniä
Beyblade: Metal Fury Doji, sivuäänet
2013–2014 Lucky Luke – Uudet seikkailut (2001) Averell Dalton
2013–2016 Turbo FAST Mel Shellman, sivuäänet
2014 Hunajapupuset Marouane, Paul, sivuäänet
Pac-Manin aavemaiset seikkailut Sir Säde, Kärki
2014–2017 Kauan eläköön kuningas Julien kuningas Julien
2015–2016 Leijonakaarti Janja, Timon
2014– Piggy Tales Possut
2017 Tohtori Sykerö (1979)

Sateenvarjo, Kullannuppu (Vuoden 2017 uusi dubbaus)

Kauan eläköön kuningas Julien – maanpaossa! kuningas Julien
Pelit
Vuosi Peli Rooli
1996 Vaaleanpunainen pantteri: Matkalippu vaaraan Vaaleanpunainen pantteri
2007 Crash of the Titans Crash, Tri Neo Cortex, Rotnikot, Koo-alat, Tuomioapinat
2008 Crash: Mind over Mutant Rotnikot

Jasper Pääkkönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jasper Pääkkönen on suomalainen Jussi-palkittu elokuva- ja tv-näyttelijä ja yrittäjä.

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
1992 (1953) Peter Pan Leka
1995 Hopon poppoo Robert
2007–2008 Muumien maailma Muumipeikko
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus
Desperon taru Despero
2009 G-Force – miniagentit Speckles
Planeetta 51 Lem
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti Muumipeikko
2011 Rio Tulio

Seppo Pääkkönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seppo Pääkkönen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1966–1969 Superboy sivuäänet
1968–1970 Aquaman Vesipoika, sivuäänet
1969–1970 Batman sivuäänet
Superman
1991 (1951) Liisa Ihmemaassa Tittelitom, Kaalimato, Herttakuningas, Äiti Osteri, Nikkari
1992 Aladdin Jago
Tom ja Jerry panevat kaupungin sekaisin Frankie Da Flea
Tuhkimo (1950) Vili
1993 Vili Vilperi Erik
1995 (1940) Pinocchio Ajuri
1995–1999 Timon & Pumba Quint, korppikotkapoliisi, useita sivurooleja
1994 Jafarin paluu Jago
Joutsenprinsessa Sepi, Rupert-velho
Maa aikojen alussa II Pate
1994–1996 Aladdin (sarja) Jago
1996 Aladdin ja Varkaiden kuningas
Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä Pauli Possu, Joonas Kaupunkihiiri, aikuinen Penna Pupu
Notre Damen kellonsoittaja sivuäänet
Urpo ja Turpo Urpo, isä
Joulupukki ja noitarumpu Antti
1997 Dumbo (1941) Sirkustirehtööri
Pelastuspartio Bernard ja Bianca (1977) Bernard
1997–2000 Donkey Kong Country Vihreä Kroc
1997 Joutsenprinsessa ja taikavuoren salaisuus Sepi, Clavius
Herkules Hades
Urpo ja Turpo 2 Urpo, isä
1998 Ötökän elämää Hopper
Joutsenprinsessa ja lumottu valtakunta Sepi, Rupert-velho
Herkules (animaatiosarja) Tyfon
1999–2000 Akun tehdas kertoja
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma Benedict
Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Kusti
Saiturin joulu – Ebenezer Scrooge
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Vili
2003 Nemoa etsimässä Gill
2004 Hain tarina Sykes
2005 Valiant Monty
2006 Tallipihan bilehileet Ben
2007 Tuhkimo III. Taikansa kutakin Vili
The Simpsons Movie Clancy Wiggum
2007–2008 Animalia Erno, Mauno-serkku
2008 Desperon taru Botticelli
Kung Fu Panda Tai Lung
2010 Toy Story 3 Leinikki
Sammyn suuri seikkailu Slim
Liisa Ihmemaassa Kaalimato Absolem
2011 Hop Carlos
2012 Lorax Keksijä Kerskanen
2016 Doria etsimässä Gill
2017 Tohtori Sykerö (vuoden 2017 uusi dubbaus) Tohtori Sykerö, Professori Rontti, kertoja
Autot 3 Jokke Virta

Tom Pöysti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Pöysti on suomalainen näyttelijä, ääninäyttelijä ja puhuja-kouluttaja-sparraaja-valmentaja.

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli
1981 Pekka Töpöhäntä Pekka Töpöhäntä
1984 Ronja Ryövärintytär Kalju-Pietu
1985 Pekka Töpöhäntä Amerikassa Pekka Töpöhäntä
1986–1988 Ville Vallaton (sarja) Ville Vallaton
1996 101 dalmatialaista Jesper
1997 (1941) Dumbo herra Haikara
1998 Mulan Mushu
Maija Poppanen (1964) herra Yrjö Pankki
1998–1999 Tontut (sarja) Klaus
2002 Katto-Kassinen Katto-Kassinen
Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Simo
2003 Nemoa etsimässä Marlin
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata Max-setä
Lehmäjengi Jeb-vuohi
2005 Mulan II Mushu
Wallace & Gromit: Kanin kirous sivuääniä[39]
2007 Lumottu lelukauppa herra Magorium
Röllin sydän Lupus
Mehiläisen elokuva Martin Benson
2008 Desperon taru Roscuro
2011 Nalle Puhin elokuva Nalle Puh (laulut)
Rango
2013 Lentsikat Bulldog[40]
Frozen – huurteinen seikkailu Tamminen
2016 Doria etsimässä Marlin

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Onnea Maisa! elakoonkuvat.blogspot.com. 10.11.2010. Eläköön kuvat!. Viitattu 10.1.2012.
  2. Eki Eläinlääkäri 2 dvdnet.fi. DVDnet. Viitattu 10.1.2012.
  3. Himpulat 4: Etsiskellään ja ihmetellään! 217.30.188.16. 10.3.2006. DVDPlaza. Viitattu 10.1.2012.
  4. Oittinen, Riitta & Tuominen, Tiina (toim.): Olennaisen äärellä: Johdatus audiovisuaaliseen kääntämiseen, s. 183. Tampere: Tampere University Press, 2007. ISBN 978-951-44-6853-7. Verkkoversio.
  5. Rescuers Down Under, The (1990) Elonet. Viitattu 31.5.2014.
  6. Aristocats Elonet. Viitattu 31.5.2014.
  7. 101 dalmatialaista (1961) Kavi. Viitattu 8.6.2014.
  8. Kenneth Sundberg: Disney Suomeksi Viitattu 11.4.2016.
  9. Buena Vista International Finland: G-force – miniagentit Buena Vista International Finland. Viitattu 4.12.2011.
  10. artonieminen.com artonieminen.com. Viitattu 6. lokakuuta 2007. (suomeksi)
  11. motu koti.mbnet.fi. Viitattu 6. lokakuuta 2007. (suomeksi)
  12. Surf's Up - Tyrskyn ratsastajat Buena Vista International Finland. Viitattu 4.12.2011.
  13. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista M–Q Elonetissä
  14. Elokuvan lopputekstit
  15. Elokuvan lopputekstit
  16. Koulukino: Karhuveljeni Koda koulukino.fi.
  17. Shrek 2 jykke.fi.
  18. Five Children and It voicechasers.com.
  19. CDON.com: Norsulan perhe 1: Norsun muisti cdon.fi.
  20. Lumottu lelukauppa nordiskfilm.fi.
  21. Lumo: Arvostelut: Legenda suojelijoista dnainternet.fi.
  22. Yle.fi: Sarja: Babar ja Badun seikkailut yle.fi.
  23. Savon Sanomat: Pikkunorsu Badu on oikea hulivili savonsanomat.fi.
  24. Kati Outinen Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 2.1.2018.
  25. Kati Outinen päätyi videopeliin natsien hallitsemasta maailmasta Ilta-Sanomat. 31.10.2017. Viitattu 26.9.2018.
  26. Koulukino.fi koulukino.fi. Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)
  27. MTV3.fi Web Archive 10.8.2007. Viitattu 19.12.2015. (suomeksi)
  28. Jake Long – amerikkalainen jakson lopputekstit, Disney Channel. Viitattu 18.2.2008
  29. skenet.fi skenet.fi. Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)[vanhentunut linkki]
  30. Capi-online.fi capi-online.fi. Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)[vanhentunut linkki]
  31. DVDplaza.fi dvdplaza.fi. Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)
  32. Finnkino.fi finnkino.fi. Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)
  33. Välinoro, Anne: Tässä ovat Muumien uudet ääninäyttelijät aamulehti.fi. 9.2.2016. Alma Media Kustannus Oy. Viitattu 12.2.2017.
  34. a b c d e Elonet elonet.fi. Viitattu 31.7.2013.
  35. Helinä-keiju ja merirosvokeiju 3D (dub) Finnkino. Viitattu 1.8.2014.
  36. Mtv3
  37. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista M–Q Elonetissä
  38. Televisio-ohjelman lopputekstit
  39. Buena Vista International Finland: Wallace & Gromit: Kanin kirous bvifinland.fi.
  40. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.