Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista M–Q

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo suomalaisten ääninäyttelijöiden rooleista näyttelijöittäin ryhmiteltynä.

Hakemisto

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laura Malmivaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2004 Liikkuva linna Sophie
2011 Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit Hely Huuhkaja, äitilokki

Malla Malmivaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2009 Prinsessa ja sammakko Charlotte
2011 Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit Ella

Ilkka Merivaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
1981–? Postimies Pate (tv-sarja) Pate, useita sivurooleja
1991–1992 Muumilaakson tarinoita (tv-sarja) Niisku (jaksot 51–76), Fredrikson, Hömelö, Launo, Billy the Kid, Bernardo da Pinci, Markiisi, Poliisimestari (jaksossa 98), sivurooleja
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Niisku
1995–1997 Batman (tv-sarja) komisario Harvey Bullock
1997–1999 Nooan saari (tv-sarja)
1997–2001 Karhuherra Paddington (tv-sarja) useita sivurooleja
Teletapit (tv-sarja) kertoja
1998 Kaapo (tv-sarja) Kaapon isä
1999–2001 Maisa-hiiri (tv-sarja) kertoja[1]
2001 Eki eläinlääkäri [2] (tv-sarja) Eki
2004 Himpulat [3] (tv-sarja)
2006 Happy Feet Ramon
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Nikabrik
2009 Prinsessa ja sammakko James
Asha (tv-sarja) Ashan isä Omar, useita sivurooleja
2011 Happy Feet 2 Ramon
2014 Postimies Pate -elokuva Postimies Pate, Pate
2015 Kunnon dinosaurus Salamainen

Juha-Pekka Mikkola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2016 Pokémon
2015 Star Wars Rebels Suurinkvisiittori, sivuäänet
2013 Tarzan Chris
Lego Batman: The Movie – DC Super Heroes Unite Lex Luthor
Transformers: Rescue Bots Boulder
2012 Arvaa kuinka paljon sinua rakastan Iso Pupu
Dinosaurus Tom Herra Kurki
Beverly Hillsin Hienostohauva 3 useita rooleja
Bubble Guppies Opettaja
2011–2015 Lego Ninjago Skales, Karlof, Ash, Shadow, Ronin, sivuäänet
2011 Tuhannen ja yhden yön tarinat useita rooleja
Oktonautit Kapteeni Valkonen
Antti piirtää kaikki miesäänet
Eetu ja Konna Eetu aikuisena, Spy, sivuäänet

Sasu Moilanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1993 (1967) Viidakkokirja Korppikotka
1997 (1941) Dumbo Varis
2002 Aarreplaneetta Scroop
2003 Viidakkokirja 2 Korppikotka, Baloo (laulut)
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (sarja) Serling, Kolmoisuhka (sininen pää), Juto-Shisho (6.kaudella)
2004 Ihmeperhe Herra Ihme
Lehmäjengi Rico
Napapiirin pikajuna Joulupukki
2005 Valiant Von Talon
2006 Aivan villit Simson
Karvakamut Ile
Sikin sokin saduissa Prinssi
Karvinen 2 Rommel
Utelias Vili Iivana
Asterix ja viikingit Aladobix
2007 Winx - salaisuuksien linna Hagen
Surf's up – tyrskyn ratsastajat Tankki
Kim Possible (sarja) Senior Seniori Juniori, Haukkis, Apinanyrkki, Moottori-Ed, sivuäänet
Tallipihan bilehileet (sarja) Herra Kuohu, kertoja, sivuäänet
2008 Niko - Lentäjän poika
Madagascarin pingviinit Maurice
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Syttö (Ignitus)
2009 Up - kohti korkeuksia Omega
Prinsessa ja sammakko Louis
Poutapilviä ja lihapullakuuroja Earl Devereaux
2010 Kaksin karkuteillä – hiuksia nostattava seikkailu Koukkurosvo
Alfa ja Omega
2010 Hero Factory Von Ness/Von Nebula
2011 Rio Luiz
Savannijengi
Happy Feet 2 Beachmaster
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Kapteeni Koura
2013 Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 Earl Devereaux
2013 Itse ilkimys 2 Eduardo Perez/El Macho
2013 Turbo Angelo
2013 Tarzan kertoja
2013–2014 Legends of Chima Bladvic, Rukus, Tormak/Panthar, sivuäänet
2014 Rio 2 Luiz
Lentsikat 2: Pelastajat Konkari
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Aladobix
Kunnon dinosaurus Kake
2015–2016 Star Wars Rebels Garazeb "Zeb" Orellios (1. kauden jaksosta 11 alkaen)
2016 Kung Fu Panda 3 Kai
2016 Merten syvyyksissä Will Nekton
2016 Lego Nexo Knights Hirviökirja/Monstrox, kenraali Magmar
2016 Ratchet & Clank Kapteeni Qwark
2016 Iso Kiltti Jätti Verikorsto
2017 Tohtori Sykerö Maltti-mäyrä, Kettu (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
2017 Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Karhuvaari
2017 Transformers: Robots in Disguise Clampdown (2. kausi), Overload, Groundpounder (2. kausi), sivuäänet
2017 Glitter Force Doki Doki Bel
Videopelit

Ilkka Moisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1990 Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät Ankenström
Bernard ja Bianca Australiassa Koala
1993 (1963) Miekka kivessä Archimedes-pöllö
1994 (1970) Aristokatit hovimestari Edgar
1997 (1977) Nalle Puh Pöllö
1997 (1977) Pelastuspartio Bernard ja Bianca Hiirijohto
1997 Nalle Puh ystävää etsimässä Pöllö (dialogi)
1999 Tarzan sivuääniä
Nalle Puh – yhtä juhlaa Pöllö
Televisiosarjat
Vuosi Televisiosarja Rooli
1983–1986 Tarkastaja Gadget
1985–1991 Kummikarhut Kumma-Kummi
1987–1990 Ankronikka Ankenström
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Pöllö

Juha Muje[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1991 Kaunotar ja hirviö Lumiere
1994 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Ujo
2005 Valiant Mercury
Wallace & Gromit: Kanin kirous Wallace
Nanny McPhee – satumainen lastenvahti herra Jowls
2006 Karvinen 2 Winston
Bambi 2 piikkisika
Yli aidan
2007 Surfs Up – tyrskyn ratsastajat Reggie Belafonte
2009 Pentujengi ja joulupentu Joulukoira
2010 Nanny Mcphee ja suuri pamaus herra Jowls
Legenda suojelijoista Twilight/Yönkajo
Liisa Ihmemaassa Valkea Kani
2012 Pirates! Kihtipiraatti
2014 Bamse ja rosvokaupunki Kilpinen
Big Hero 6 päivystäjä

Minttu Mustakallio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Animaatio Rooli
2006 Autot Rouva Kunkku
2008 Tyttö ja kettu Kertoja (ääni)
Niko – Lentäjän poika Essie
2014 Big Hero 6 Cass

Liisa Mustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Sarja Rooli
2002–2006 Roni Neutroni Roni Neutroni [4]
2014 Elias ja Pelastusryhmän Seikkailut Elias

Ville Myllyrinne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Teos Rooli
2003 Gast – vaienneen huvipuiston salaisuus useita rooleja (tietokonepeli)
2010 Shrek ja ikuinen onni Köksä
2016 Angry Birds -elokuva Leonard

Carita Mäkelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1990 Bernard ja Bianca Australiassa Bianca[5]
1994 (1970) Aristokatit (vuoden 1994 jälkiäänitys) Herttuatar[6]
1995 (1961) 101 dalmatialaista Perdita[7]
1997 (1977) Pelastuspartio Bernard ja Bianca (vuoden 1997 jälkiäänitys) Bianca[8]

Taneli Mäkelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti Nuuskamuikkunen
2008 Madagascar 2 Zuba
Muumi ja vaarallinen juhannus Nuuskamuikkunen
2007–2008 Muumien maailma (sarja)

Seppo Mäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1995 (1940) Pinocchio Samu Sirkka
1998 (1985) Hiidenpata Harpisti-Harppo
1999 Mikki Hiiri – olipa kerran joulu Roope Ankka
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki Preston Whitmore
2003 Atlantis – Milon paluu
2004 (1947) Pennitön ja suruton Samu Sirkka
2005 Pikku Kananen Tolkku Kalkkuna
Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot Papi

Jarmo Mäkinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
? (1968–1970) Aquaman (sarja) Vesimies, sivuäänet
1995–1997 Batman (sarja) Kaksinaama/Harvey Dent, Raymond Bell
2003–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 sarja) Ylipäällikkö Zandramon, Savanti Romero, Gen, mestari Khan, Varkaiden Kuningas, Mephos, Wendell ja monia muita rooleja
2005 Salamaseepra Olli Vuori
2005–2008 Avatar (sarja) amiraali Zhao, Tulen valtias Ozai, Long Feng ja monia muita rooleja
2007 Röllin sydän Paksu Rölli
Ratchet & Clank: Tools of Destruction (peli) kapteeni Qwark, putkimies (suomi-versio)
Pokémon (8. kausi) Archie, Drake, sivuäänet
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Kilppari
2009 G-Force – miniagentit sivuääniä [9]
2010 Marmaduke Bosco
Näin koulutat lohikäärmeesi Aimo Mahtimurikka
2011 Rango Bandiitti Bill
2012 Lorax O'Hari
2013 Turbo Vaalea Varjo
2013– Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2012 sarja) Silppuri, Slash, sivuäänet
2013–2016 Turbo FAST Vaalea Varjo
2014 Rio 2 Eduardo
Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Aimo Mahtimurikka
Skylanders: Trap Team (peli) Ka-Boom, Brawlrus, Hood Sickle (suomi-versio)
Madagascarin pingviinit Korpraali
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Julius Caesar
Suuri pähkinäryöstö Kingi ja Pesukarhu
Skylanders: SuperChargers (peli) Spellslamzer
2015–2016 Lohikäärmeet: Äärirajoille Aimo Mahtimurikka, Raiku
2016 Voltron – Universumin soturi Prorok (1. kauden jakso 7), Alfor (1. kausi), entinen Galran vanki (1. kauden jakso 1)
Skylanders: Imaginators Hood Sickle (suomi-versio)

Heikki Määttänen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 Viidakkovekara Juuso Viidakkovekara Juuso
Mowgli Bandarlog-apinat, useita sivurooleja
Matka maailman ympäri 80 päivässä Transfer
Willy Fog 2 Transfer
Tohtori Sykerö Tohtori Sykerö
1995 Vili Vilperi (piirrossarja) Niitti, sivuhahmoja
Sherlock Koira Professori Moriarty
Nalle Luppakorva Nalle Luppakorva, kertoja, useita rooleja
Eläinten maailma Hasu-haisunäätä

Hanna Mönkäre[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/ Sarja Rooli
2017 Glitter Force Maya
2017 Bunnicula Mina
2017 Pirata et Capitano Pirata
2017 Uncle Grandpa sivuääniä
2017 Steven Universe Connie, Lapis, sivuääniä
2017 We Bare Bears Chloe Park
2017 Merten syvyyksissä Fontaine
2016–2017 Voltron – Universumin soturi Allura, Ezor
2016 Haikarat Tuuli
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Brooke
2016 Marnie - tyttö ikkunassa Miyoko, sivuääniä
2016- Sanabileet Lulu
2016- Astroset Heili
2016- Voltron: Legendary Defender Prinsessa Allura, sivuääniä
2016 Aika Härdelli Pirjo
2016 My Little Pony Flurry Heart, Tender Taps, Ember, sivuääniä
2016 Beat Bugs Lumi
2016 Lalaloopsy Storm-E
2016 Mini Ninjas Kunoichi, Aika
2016 Sammy& Co Annabel
2016 Monster High: Iso Kalloriutta Kelpie Blue, Pearl Serpentine
2016 Barbie: Agenttikolmikko Renee
2015 Vihdoin Kotona sivuääniä
2015 Star Darlings Vega
2015 Barbie: Rock'n Royals Prinsessa Genevieve
2015 Lolirock Praxina

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arto Nieminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjat ja elokuvat
Videopelit

Riku Nieminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2007 Surf’s Up – tyrskyn ratsastajat sivuääniä[12]
2010 The Garfield Show useita rooleja
2011 Artturi Joulu – joulupukin poika Artturi
2012 Pirates! Huivipiraatti
Niko 2 – lentäjäveljekset Lenni
2013 Räyhä-Ralf Fixari Felix, Jr.
Lentsikat Välkky
Salainen valtakunta Möykkä
2014 Lego Elokuva Emmet Brickowoski
Boksitrollit herra Pikkelssi
Lentsikat 2: Pelastajat Välkky
2016 Angry Birds -elokuva Red

Lähde[13]

Reino Nordin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2009 Planeetta 51 Skiff
Prinsessa ja sammakko Prinssi Naveen
2010 Liisa Ihmemaassa sivuäänet
Itse ilkimys Vektori
2011 Rango Rango
2013 Turbo Softis
2013–2016 Turbo FAST

Heikki Nousiainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli
1991 Fievel matkalla villiin länteen Wylie Burp
2006 Asterix ja viikingit sivuääniä
Autot Vani
Happy Feet Noah
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh (sarja) Majava
2011 Eetu ja Konna Eetun isä
Autot 2 Vani
Happy Feet 2 Noah
Pentujengi ja aavekoira Joseph Johnson

Mika Nuojua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2002 Spirit – villi ja vapaa Spirit / kertoja
Lilo ja Stitch David Kawena
2003 Stitch! Avaruuskoe 626
2003–2009 Lilo & Stitch (tv-sarja) David Kawena, Bonnie/349
2004 Lazy Town (tv-sarja) Ziggy
2005 Jali ja suklaatehdas Jalin isä Marko Kaalikas (suom. ääni)
Lilo & Stitch 2 David Kawena
2006 Autot Luigi
Asterix ja viikingit Asterix
Aivan villit Toka
2007 Leroy & Stitch David Kawena
2011 Autot 2 Luigi

Niina Nurminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Keisarin uudet kuviot Chicha, Pachan vaimo
2005 Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot Chicha, Pachan vaimo

Miia Nuutila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Desperon taru kertoja
Niko – Lentäjän poika pukin asiakaspalvelu / porolauman jäsen
2011 Pikku kummitus Lapanen ja setä Riukuliini Pikku kummitus Lapanen / kertoja

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taisto Oksanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / TV-sarja Rooli
1993 Kotia kohti – uskomaton seikkailu Hans
1996 Kotia kohti II – Seikkailu San Franciscossa Hans
1997-2001 Karhuherra Paddington
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri Monty
2000 Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa Warp Darkmatter[14]
Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Tip
2001 Monsterit Oy Räähkä Poks
2001–2004 Samurai Jack Samurai Jack
2001–2002 Digimon Tamers (sarja) Rob "Dolphin" McCoy, sivuäänet
2002 Lilo ja Stitch Pleakley
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Lars[15]
Stitch! Avaruuskoe 626 Pleakley
Nemoa etsimässä Kurlu
Karhuveljeni Koda Orava #1[16]
Hydronautit (sarja) Obo
2003–2009 Lilo & Stitch (sarja) Pleakley, Nöösi/199
2004 Lehmäjengi Wesley
Shrek 2 sivuääniä[17]
Santapeikko sivuääniä[18]
Norsulan perhe (sarja)[19]
2005 Lilo & Stitch 2 Pleakley
Valiant Lofty
2006 Tallipihan bilehileet Peku
Aivan villit Niilo
2006–2008 Batman (sarja) Kirk Langström / Ihmislepakko, sivuääniä
2007 Leroy ja Stitch Pleakley
Barbie Eläinsaaren prinsessana Peter
Lumottu lelukauppa sivuääniä[20]
2007-2011 Tallipihan bilehileet (sarja) Peku, sivuäänet
2008 Horton Yummo Wickersham
Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Riipitsiip
2009 Arthur ja Maltazard Armand
Utelias Vili (tv-sarja) Keltahattuinen mies
2010 Arthur ja kaksi maailmaa Armand
Liisa Ihmemaassa Herttasotilas
Legenda suojelijoista Rautanokka[21]
2010–2011[22] Babar ja Badun seikkailut (sarja) Krokodilius[23]
2011 Smurffit Sisusmurffi
2012– Stitch! Pleakley, sivuäänet
2013 Monsterit-yliopisto Räähkä Poks
Smurffit 2 Sisusmurffi
2014 Paddington
2015 Star Wars Rebels senaattori Bail Organa, sivuäänet
Suuri pähkinäryöstö Grayson
2016 Pikku prinssi Akatemian Johtaja

Tuomas Oksanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Max Ovaska[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2002 Pikku haamut
2006 Paljon melua Maggiesta
Jake Long – amerikkalainen lohikäärme Arthur P. Spudinski
Autot Junnu
2007 Keisarin uusi koulu Guaka
Huisi hai Panu
The Simpsons Movie Milhouse Van Houten, Cletus Spuckler, Hans Moleman
2008 Karvakamut 2 Fifi
2010 Karvakamut 3 Fifi
2011−2016 Lego Ninjago Kai (pilottjaksot, kaudet 1–3, kaudet 5–6, 4. kauden jaksot 1–4, Pyhäinpäivä)

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Paananen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rinna Paatso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Televisiosarja / Pelit Rooli
1940 Pinocchio Sininen haltiatar
1995–1997 Batman Harlekiini
1996 Toy Story – leluelämää Andyn äiti
1996 101 dalmatialaista Anita
1996 Joulupukki ja noitarumpu Nelli Nukkemaakari
1997-2001 Karhuherra Paddington Judy Brown
1998 Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri Harlekiini
1999 Puuha-Pete Anni, Hyrre, sivuäänet
1999–2000 Ralle Ryökäle Saija
2000 Ratikka Raimo Ääni tv-ohjelmassa
2000 Ratikka Raimo Sairaanhoitaja
2005 Lelumaan Niksu Slari ja Gobbo
2007 The Simpsons Movie Bart Simpson
2011 Red Caps
2012 Apinatasavalta Watamama, Tellervo Pähkinä, sivuääniä
2012 Madagascar 3 Kapteeni Chantel DuBois
2013 Kikattava Kakkiainen
2013 Salainen valtakunta Kuningatar Tara
2013 Turbo Bööna
2014 Postimies Pate -elokuva Saara
2014-2016

2017 (1979)

Angry Birds Stella (animaatiosarja)

Tohtori Sykerö

Poppy

Nirppu-hiiri (Vuoden 2017 uusi dubbaus)

Karin Pacius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marja Packalén[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Tv-sarja / Videopeli Rooli
1989–1991 Babar (sarja) Celeste, Pom, Rouva Ratakses ja sivuroolit
1989 Babar ja sarvikuonot Celeste, Pom
1990–1992 Muumilaakson tarinoita (sarja) Tuu-tikki, Aliisa, Tiuhti, Vilijaana, Vilijonkan nuorin lapsi, Delfiini Kiiltopää, Tahmatassu, sivurooleja
1997 Muumit ja Taikurin hattu (videopeli) Tuu-tikki, Tiuhti
1998 Babar – elefanttien kuningas Celeste, Pom
2008 Horton rouva Kenguru
2011 Autot 2 Kuningatar
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus sivuääniä

Misa Palander[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Niiskuneiti
1991 Herra Huu
1981 Pekka Töpöhäntä Pirkko

Aksu Palmén[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jukka-Pekka Palo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1981 Topi ja Tessu aikuinen Tessu
1991 (1951) Liisa Ihmemaassa Veijarikissa
1994 Leijonakuningas Scar
Riku kirjamaassa tohtori Jekyll
1994–1996 Aladdin (sarja) Ayam Aghoul
1995 Hopon poppoo Mikki Hiiri
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas Fazal
1996–1997 Nokkapokka (sarja) tohtori Earnest Noble, kapteeni Jack, Krokotiili Keke
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot kuningas Arthur
2000 Tie El Doradoon Tzekel-Kan
2002 Stuart Little 2 Haukka
Notre Damen kellonsoittaja II Sarousch
2003 Katti Lawrence Quinn
2011 Rango Kalkkaro Jake
2016 Pikku prinssi Käärme
Kubo ja samuraiseikkailu Kuukuningas

Kaikki roolit elokuvissa, tv-sarjoissa ja animaatioissa löytyvät Elonetistä, IMDb:sta ja Wikipediasta, sekä edellämainittujen tuotosten lopputeksteistä.

Olli Parviainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olli Parviainen on suomalainen ääninäyttelijä, joka teki dubbauksia vuosina 1995–2000.

Matti Pellonpää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapani Perttu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Pirkka-Pekka Petelius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1994 Leijonakuningas Timon
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju Oppenheimer[33]


Maija-Liisa Peuhu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1988-1992 Kimarat Kumba-tyttö, Allu-appelsiini, kertoja, sivuäänet
1984 Ronja, Ryövärintytär Ronjan äiti
1998 (1985) Hiidenpata Orgu
1986-1992 Pesukarhut (piirrossarja) Melissa Pesukarhu, Sofia Tutu, sivuäänet
1989 Asterix ja suuri taistelu Smirgeline
1991 (1951) Liisa Ihmemaassa Liisan sisko
1992 (1953) Peter Pan rouva Kultanen
1993–1997 Richard Scarryn touhukas maailma (sarja) Hessun äiti, Hilda Hippo, Pillin äiti
1994 Joutsenprinsessa Kuningatar Alberta, Rupertin apuri
1995 Hopon poppoo tarjoilija, Neiti Marples
1996 Nokkapokka sivurooleja
1997 Herkules Herkuleksen äitipuoli Alkemene, Kohtalotar
Anastasia Toveri Flemenkova
Joutsenprinsessa ja taikavuoren salaisuus Kuningatar Alberta
Dumbo (1941) Matriarkka-norsu
1998 Joutsenprinsessa ja lumottu valtakunta Kuningatar Alberta
1999 Toy Story 2 rouva Perunapää
Tarzan sivuäänet
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Hyvä haltiakummi
2004 Lehmäjengi sivuäänet
2005 Wallace & Gromit: Kanin kirous Mrs. Mulch
2005–2008 Avatar (sarja) Kanna, Avatar Yangchen, Lo ja Li, sivuäänet
2006 Karvinen 2 Ella
2007 Tuhkimo III. Taikansa kutakin Hyvä haltiakummi
2008-2009 Hirveä Henri Kerttu-täti; sivuäänet
2010 Toy Story 3 rouva Perunapää
? Tohtori Koira (sarja) Mamma
1994 Riku kirjamaassa Satu
2013 Croodit Mummo
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Ninni
2013 Prinsessa Kaguyan taru Sagami

Peter Pihlström[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2001 Lucky Luke – Uudet seikkailut Rantanplan
1997 Pokémon James (kaudet 4 ja 11:sta eteenpäin), Tabitha, N, Alain, Tierno
2001 Cubix Mong, Dondon
2002 Transformers: Armada Billy
2003 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Michelangelo (jaksot 9-26)
2004 Lazy Town Sportacus
2007 iCarly Spencer
2009-2013 Daltonit Rantanplan, sivuäänet
2012 BeyWheelz Wheeler DJ
2013 Legends of Chima Razar
Turbo FAST Luisu
Monsterit-yliopisto Etanamonsteri, sivuäänet
2015 Gamba - Sankarihiiren seikkailut Gamba
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Roger
Voltron – Universumin soturi Lance, Kolivan, sivuäänet

Henri Piispanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde
Elonet[35]

Tiina Pirhonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Televisiosarja Rooli
1989–1990 Tikun ja Takun pelastuspartio Vinkki Vääntölä, Taina
2008–2009 Hirveä Henri Henrin äiti [36]

Jukka Puotila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
 ? (1976) Asterix valloittaa Rooman sivuäänet
1983 Mikki Hiiren jouluaatto Aku Ankka
1988 Oliver ja kumppanit Rosso
1992 Batman Matt Hagen/Savinaama
2001 Itse valtiaat useita äänirooleja
2006 Keisarin salaisuus useita äänirooleja
2008 WALL-E Shelby Forthright
2010 Toy Story 3 herra Piikkis

Antti L. J. Pääkkönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1997 Herkules nuori Herkules (dialogi)
1999 Paavo Pesusieni Paavo Pesusieni
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Pepi
2002 Aarreplaneetta Jim Hawkins
Ice Age: Jäätikön sankarit Sid
2005 Pikku Kananen Pikku Kananen
2006 Ice Age 2: Jäätikkö sulaa Sid
Karvakamut Elliot
2007 The Simpsons Movie Colin
Surf's up – tyrskyn ratsastajat Cody Maverick
Finias ja Ferb Tunnuslaulu
2008 Kärpäsenä kuuhun Nat
Horton Horton
Pieni merenneito 3: Arielin tarina Nopsa
2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika Sid
Madagascarin pingviinit Alokas
2010 Megamind Minion
Elias ja aarrejahti Silli
Kätkijät Sho
Babar ja Badun seikkailut (sarja) Tero
2011 Gnomeo & Juliet Paris
Savannijengi Billy
Herra Popper ja pingviinit Tom Popper
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus sivuääniä
Skylanders: Spyro's Adventure Spyro (videopeli)
2012 Pirates! Charles Darwin
Lorax nuori keksijä Kerskanen
Ice Age 4: Mannerten mullistus Sid
Skylanders: Giants Spyro (videopeli)
2013 Legends of Chima Cragger, Furtivo, Scutter
Salainen valtakunta Nod
Skylanders: Swap Force Spyro (videopeli)
2014 Lego Elokuva Hyviskyttä
2014- Piggy Tales possut
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla Paavo Pesusieni
Gumballin mieletön maailma Banaani Joe
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Cubitus
Skylanders: SuperChargers Softpaw
2016 Pikku prinssi Narsisti
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Sid
Skylanders: Imaginators Softpaw
2017 Transformers: Robots in Disguise Glacius

Antti Pääkkönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
 ? (1968) Asterix ja Kleopatra Trubadurix
1990 Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät Dijon
Bernard ja Bianca Australiassa Frank
1991 (1951) Liisa Ihmemaassa Tittelityy, Hatuntekijä
1992 Aladdin kauppias (tarinan kertoja ja tunnusmusiikin esittäjä), prinssi Ahmed
Tom ja Jerry panevat kaupungin sekaisin Tohtori Omenapäivä
1993 (1967) Viidakkokirja Kaa
1994 Joutsenprinsessa Jean-Bob, kertoja
Jafarin paluu Abis Mal
Leijonakuningas Banzai
Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) Lystikäs
Maa aikojen alussa 2 Petri, Ossi
1995 Babe – urhea possu Ferdinand
Toy Story – leluelämää Woody
Hopon poppoo P.P., Rehtori Mazur, Lester, Billyhilly MC
Maa aikojen alussa 3 Petri, Mara
Pikku pingviini Rocko
1996 Joulupukki ja noitarumpu Martti
Notre Damen kellonsoittaja Clopin
Space Jam Väiski Vemmelsääri, Repe Sorsa
Aladdin ja varkaiden kuningas Peddles, tarinan kertoja
Kaikenkarvainen Charlie 2 sivuäänet
1996–1997 Urpo ja Turpo Turpo, robotti, apina
1997 Joutsenprinsessa ja taikavuoren salaisuus Jean-Bob, kertoja
Herkules Hermes, viestintuoja
Nalle Puh (1977) Nasu
Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu Huilu
Anastasia Bartok
Nalle Puh ystävää etsimässä Nasu
1998 Pumby
Mulan Ling, sotilas
Babe suurkaupungissa Ferdinand
Maija Poppanen (1964) Perttu
Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Timon
Joutsenprinsessa ja lumottu valtakunta Jean-Bob, kertoja
Egyptin prinssi Huy
1999 Pieni merenneito (1989) Sebastian
Tarzan sivuääniä
Fantasia 2000 Mikki Hiiri
Bartok Suurenmoinen Bartok
Toy Story 2 Woody
1999 Nalle Puh – yhtä juhlaa Nasu
2000 Apua! Olen kala professori MacRilli
Digimon-elokuva Tai Kamiya, Agumon, Diaboromon, Matt Ishida, Omnimon, sivurooleja
Tie El Doradoon Miguel
Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Sebastian
2001 Monsterit Oy Masi Pallopää
Mikki Hiiren taikajoulu Mikki Hiiri, Timon
2002 Aarreplaneetta tohtori Doppler
Notre Damen kellonsoittaja II Clopin
Ice Age Manfred
Tarzan & Jane sivuääniä
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Repe Sorsa, Väiski Vemmelsääri
Karhuveljeni Koda sivuääniä
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata Timon, Banzai
Mikki, Aku ja Hessu – Kolme muskettisoturia Mikki Hiiri, trubaduuri (tarinan kertoja)
Lehmäjengi sivuääniä
Ihmeperhe herra Kropp, sivuääniä
Pennitön ja suruton (1947) Mikki Hiiri
Mulan II Ling, sotilas
Tarzan 2 sivuääniä
Wallace & Gromit: Kanin kirous Herra Caliche
2006 Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Verneri
Yli aidan Verne
Ice Age 2 Manfred
Asterix ja viikingit Trubadurix, Amaryllix
Autot sheriffi Woody, Masi Pallopää
2007 Riemukas Robinsonin perhe Paavo-vaari
The Simpsons Movie Takku, Timothy Lovejoy, Lenny, Kearney, Nick Riviera
Röllin sydän Simo Sittiäinen, Laiha Rölli
2008 Madagascar 2 kuningas Julien
Pieni merenneito 3: Arielin tarina Sebastian
2009 Möröt vastaan muukalaiset presidentti Hathaway
Ice Age 3: Dinosaurusten aika Manfred
2010 Toy Story 3 Woody
Shrek ja ikuinen onni Pinokkio
Sammyn suuri seikkailu Lokki
Itse ilkimys uutistenlukija
Fantasia (1940) Mikki Hiiri
2011 Gnomeo & Julia Sulkakynä
Kaksin karkuteillä – hiuksia nostattava seikkailu pieni humalainen rosvo
Herra Popper ja pingviinit Nat Jones
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Manfred
Madagascar 3 kuningas Julien
2013 Salainen valtakunta Bomba
Monsterit-yliopisto Masi Pallopää
Turbo Bobby
2014 Bamse ja rosvokaupunki Pomppi
Madagascarin pingviinit kuningas Julien
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla Jalmari Kalmari
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Trubadurix
Kätyrit Walter Nelson
Suuri pähkinäryöstö Myyrä
2016 Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Agentti Suggs
Angry Birds -elokuva Earl
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Manfred
Televisiosarjat
Vuosi Televisiosarja Rooli
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Nasu
1991–1992 Varjoankka Varjoankka alias Urho Sorsimo, Nega-ankka
1992–1993 Hopon poppoo P.J., P.P., Hemmo Hoperö
1993-1994 Tintin seikkailut Professori Tuhatkauno, Allan, sivuhahmot
1993–1997 Richard Scarryn touhukas maailma Mato Matala, herra Reila
1993–1998 Animaaniset tohtori Scratchensniff
1994–1996 Aladdin Abis Mal, Mechanicles
1995 (1959) Texas Jack villissä lännessä Hevosnaama Harri
1995 (1961) Kvaakku seikkailee Kvaakku
1995–1997 The Mask Stanley Ipkiss / Naamio
1995–1999 Timon ja Pumba Timon, Banzai
1996–1997 Nokkapokka Nigel Nightshade, Moltoc
1998–2005 Tehotytöt Kertoja, Pormestari, Snake, Harold Mälsä, sivurooleja
1999 Digimon Adventure Taichi Yagami, Agumon/Greymon/MetalGreymon/WarGreymon, Pinomon, PicoDevimon, sivurooleja
1999– Paavo Pesusieni Jalmari Kalmari
1999–2000 Akun tehdas Mikki Hiiri
2000–2003 Maikki ja pelottava Pontso Helmeri-possu, Viipottaja-rapu
2001 Digimon Zero Two Taichi Yagami, Agumon/Greymon/MetalGreymon, Veemon/Fladramon/Raidramon/Magnamon/ExVeemon/Paildramon, sivurooleja
2001–2002 UBOS Loitsukirja Erbert, sivurooleja
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda Renard Dumont, Hooft, Taylor, sivuäänet
2002–2007 Kim Possible Aviarius, Roland, Nicky Nick, Jimmy Isovasara, sivuäänet
2004 Beyblade Kenny, Robert, Gary, Lupinex, Spencer, Tysonin isä
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers Herra Whiskers
2005-2009 Lelumaan Niksu Gobbo, Herra Huojuva
2006– Mikki Hiiren kerhotalo Mikki Hiiri
2007– Animalia Sepi, Tukaani
2008– Madagascarin pingviinit kuningas Julien
2009–2012 Superpahisten liiga tohtori Frogg, Merikuohu, tohtori Squidd
2009–2015 Daltonit Averell Dalton
2010–2011 Pikku prinssi Kettu
2011– 1001 yön tarinat sivuääniä
2012 Apinatasavalta monia rooleja
2012–2013 Beyblade: Metal Masters Anton, Hokuto, sivuäänet
2013– Angry Birds Toons Red, Kuningaspossu, Possut, Muskeli Possu, zombipossut, vankipossut
2013 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Kirby O’Neil, Rottakuningas, Carlos Chiang O’Brien Gambe, herra Murakami, Ivan Steranko, sivuääniä
Beyblade: Metal Fury Doji, sivuäänet
2013–2014 Lucky Luke – Uudet seikkailut (2001) Averell Dalton
2013–2016 Turbo FAST Mel Shellman, sivuäänet
2014 Hunajapupuset Marouane, Paul, sivuäänet
Kauan eläköön kuningas Julien kuningas Julien
Pac-Manin aavemaiset seikkailut Sir Säde, Kärki
2014-

2017 (1979)

Piggy Tales

Tohtori Sykerö

possut

Sateenvarjo, Kullannuppu (Vuoden 2017 uusi dubbaus)

2017 Kauan eläköön kuningas Julien – maanpaossa! kuningas Julien

Jasper Pääkkönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
1992 (1953) Peter Pan Leka
1995 Hopon poppoo Robert
2007–2008 Muumien maailma Muumipeikko
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus Muumipeikko
Desperon taru Despero
2009 G-Force – miniagentit Speckles
Planeetta 51 Lem
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti Muumipeikko
2011 Rio Tulio

Seppo Pääkkönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1983–1985 Tarkastaja Gadget Tohtori Claw
1990 Bernard ja Bianca Australiassa Bernard
1991 (1951) Liisa Ihmemaassa Tittelitom, Kaalimato, Herttakuningas
1992 Aladdin Jago
Tom ja Jerry panevat kaupungin sekaisin
Tuhkimo (1950) Vili
1993 Super Mario Bros. sivuäänet
Vili Vilperi Erik
1995 (1940) Pinocchio Ajuri
1995- Timon & Pumba Quint, korppikotkapoliisi
1994 Jafarin paluu Jago
Joutsenprinsessa Sepi, Rupert-velho
Maa aikojen alussa II Pate
1994–1996 Aladdin (sarja) Jago
1996 Aladdin ja Varkaiden kuningas Jago
Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä. Tarina pikku salaattivarkaista
Notre Damen kellonsoittaja sivuäänet
Urpo ja Turpo Urpo, isä
Joulupukki ja noitarumpu Antti
1997 Dumbo (1941) Sirkustirehtööri
Pelastuspartio Bernard ja Bianca (1977) Bernard
1997-2000 Donkey Kong Country Vihreä Kroc
1997 Joutsenprinsessa ja taikavuoren salaisuus Sepi, Clavius
Herkules Hades
Urpo ja Turpo 2 Urpo, isä
1998 Ötökän elämää Hopper
Joutsenprinsessa ja lumottu valtakunta Sepi, Rupert-velho
Herkules (animaatiosarja) Tyfon
1999–2000 Akun tehdas kertoja
2001 Tehtävä - Pelastakaa kesäloma Benedict
Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Kusti
Saiturin joulu - Ebenezer Scrooge
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Vili
2003 Nemoa etsimässä Gill
2004 Hain tarina Sykes
2005 Valiant Monty
2006 Tallipihan bilehileet Ben
2007 Tuhkimo III. Taikansa kutakin Vili
The Simpsons Movie Clancy Wiggum
2007-2008 Animalia Erno, Mauno-serkku
2008 Desperon taru Botticelli
Kung Fu Panda Tai Lung
2010 Toy Story 3 Leinikki
Sammyn suuri seikkailu Slim
Liisa Ihmemaassa Kaalimato Absolem
2011 Hop Carlos
2012 Lorax Keksijä Kerskanen
2017 Tohtori Sykerö (vuoden 2017 uusi dubbaus) Tohtori Sykerö, Professori Rontti, kertoja

Tom Pöysti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli
1981 Pekka Töpöhäntä Pekka Töpöhäntä
1984 Ronja Ryövärintytär Kalju-Pietu
1985 Pekka Töpöhäntä Amerikassa Pekka Töpöhäntä
1986–1988 Ville Vallaton (sarja) Ville Vallaton
1996 101 dalmatialaista Jesper
1997 (1941) Dumbo herra Haikara
1998 Mulan Mushu
Maija Poppanen (1964) herra Yrjö Pankki
1998-1999 Tontut (sarja) Klaus
2002 Katto-Kassinen Katto-Kassinen
Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Simo
2003 Nemoa etsimässä Marlin
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata Max-setä
Lehmäjengi Jeb-vuohi
2005 Mulan II Mushu
Wallace & Gromit: Kanin kirous sivuääniä[37]
2007 Lumottu lelukauppa herra Magorium
Röllin sydän Lupus
Mehiläisen elokuva
2008 Desperon taru Roscuro
2011 Nalle Puhin elokuva Nalle Puh (laulut)
Rango
2013 Lentsikat Bulldog[38]
2013 Frozen – huurteinen seikkailu Tamminen
2016 Doria etsimässä Marlin

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Onnea Maisa! 10.11.2010. Eläköön kuvat!. Viitattu 10.1.2012.
  2. Eki Eläinlääkäri 2 DVDnet. Viitattu 10.1.2012.
  3. Himpulat 4: Etsiskellään ja ihmetellään! 10.3.2006. DVDPlaza. Viitattu 10.1.2012.
  4. Oittinen, Riitta & Tuominen, Tiina (toim.): Olennaisen äärellä: Johdatus audiovisuaaliseen kääntämiseen, s. 183. Tampere: Tampere University Press, 2007. ISBN 978-951-44-6853-7. Verkkoversio.
  5. Rescuers Down Under, The (1990) Elonet. Viitattu 31.5.2014.
  6. Aristocats Elonet. Viitattu 31.5.2014.
  7. 101 dalmatialaista (1961) Kavi. Viitattu 8.6.2014.
  8. Kenneth Sundberg: Disney Suomeksi Viitattu 11.4.2016.
  9. Buena Vista International Finland: G-force – miniagentit Buena Vista International Finland. Viitattu 4.12.2011.
  10. artonieminen.com Viitattu 6. lokakuuta 2007. (suomeksi)
  11. motu Viitattu 6. lokakuuta 2007. (suomeksi)
  12. Surf's Up - Tyrskyn ratsastajat Buena Vista International Finland. Viitattu 4.12.2011.
  13. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista M–Q Elonetissä
  14. Elokuvan lopputekstit
  15. Elokuvan lopputekstit
  16. Koulukino: Karhuveljeni Koda
  17. Shrek 2
  18. Five Children and It
  19. CDON.com: Norsulan perhe 1: Norsun muisti
  20. Lumottu lelukauppa
  21. Lumo: Arvostelut: Legenda suojelijoista
  22. Yle.fi: Sarja: Babar ja Badun seikkailut
  23. Savon Sanomat: Pikkunorsu Badu on oikea hulivili
  24. Koulukino.fi Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)
  25. MTV3.fi Web Archive 10.8.2007. Viitattu 19.12.2015. (suomeksi)
  26. Jake Long – amerikkalainen jakson lopputekstit, Disney Channel. Viitattu 18.2.2008
  27. skenet.fi Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)[vanhentunut linkki]
  28. Capi-online.fi Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)[vanhentunut linkki]
  29. DVDplaza.fi Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)
  30. Finnkino.fi Viitattu 24.12.2007. (suomeksi)
  31. Välinoro, Anne: Tässä ovat Muumien uudet ääninäyttelijät aamulehti.fi. 9.2.2016. Alma Media Kustannus Oy. Viitattu 12.2.2017.
  32. a b c d e Elonet Viitattu 31.7.2013.
  33. Helinä-keiju ja merirosvokeiju 3D (dub) Finnkino. Viitattu 1.8.2014.
  34. Mtv3
  35. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista M–Q Elonetissä
  36. Televisio-ohjelman lopputekstit
  37. Buena Vista International Finland: Wallace & Gromit: Kanin kirous
  38. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.