Timothy Lovejoy

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo animaatiohahmosta. Englantilaisesta televisiojuontajasta kerrotaan artikkelissa Tim Lovejoy.
Simpsonien hahmo
Timothy Lovejoy.png
Timothy Lovejoy
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Tummanruskeat
Ikä: 41
Ammatti: Pastori
Tärkeimmät sukulaiset: Vaimo Helen
Tytär Jessica
Ensi-
esiintyminen:
”Sankarin pää” (1. tuotantokausi)
Ääni-
näyttelijä:
Harry Shearer

Timothy Lovejoy eli pastori Lovejoy on kuvitteellinen hahmo animaatiosarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer. Lovejoy on Springfieldin ensimmäisen kirkon protestanttinen pastori. Hahmon ensiesiintyminen oli 1. tuotantokauden jaksossa ”Sankarin pää”.

Suurin osa springfieldiläisistä kuuluu Lovejoyn edustamaan ”Läntiseen Amerikan reformoituun presbyluterilaiseen kirkkoon”, joten pastori Lovejoy on yhteisön arvostettu jäsen, vaikka hänen sunnuntaisaarnansa ovatkin yleensä ikävystyttäviä ja täynnä epämääräisiä ja triviaaleja lainauksia Raamatusta. Hän oli alkujaan tärkein kristinuskon ja kirkon edustaja Simpsoneissa, mutta on myöhemmin jäänyt tässä suhteessa Ned Flandersin varjoon. Flandersilla on tapana soittaa yhtenään Lovejoylle ja kysyä hengellisiä neuvoja mitättömiin ongelmiin. Flandersin takertuva käytös on saanut Lovejoyn kyllästymään työhönsä ja Lovejoy vaikuttaakin toisinaan välinpitämättömältä uskonnollisten kysymysten suhteen. Hän suositteli kerran Flandersille jopa uskontokunnan vaihtamista, ”koska ne ovat kaikki aika samanlaisia”.

Pastori Lovejoyn vaimo Helen Lovejoy tunnetaan kaupungin juorukellona. Heillä on kuriton tytär Jessica Lovejoy (puheroolissa ainoastaan 6. tuotantokauden jaksossa ”Mikä tyttö”) ja vanhaenglanninlammaskoira. Lovejoyn lempiharrastus on pienoisrautatiet ja hän leikkii vapaa-ajallaan sähköjunakokoelmallaan kotinsa kellarissa.

Henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lovejoy saapui innokkaana Springfieldiin 1970-luvulla, mutta alkoi pian tuntea tietynlaista inhoa työtänsä kohtaan, kun Ned Flanders alkoi välittömästi avautumaan hänelle ongelmistaan. Lovejoy muistaa ulkoa kaikki Raamatunjakeet, mutta toisaalta eräässä jaksossa kävi ilmi, että hän ei omistanut yhtään Raamattua vaan oli lainannut sitä kirjastosta yhdeksän vuoden ajan. Kerran Lovejoy joutui muuttamaan Springfieldistä kirkon jouduttua Homer Simpsonin haltuun, mutta palasi myöhemmin virkaansa. Hänen isänsä on nähty jaksossa ”Noidan talo”.

Lovejoy on joskus vihkinyt myös hinduja avioliittoon. Hän on viettänyt aikaansa myös Hassu-klovnin juutalaisen rabbi-isän kanssa, jonka kanssa hän tekee myös radio-ohjelmaa sunnuntaisin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pinsky, Mark I.: The Gospel According to The Simpsons: The Spiritual Life of the World's Most Animated Family. Westminster John Knox, 2001. Teos Google Books -palvelussa.