Timothy Lovejoy

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo Simpsonit-televisiosarjan henkilöstä. Artikkeli englantilaisesta televisiojuontajasta, katso Tim Lovejoy.
Simpsoneiden hahmo
Timothy Lovejoy.png
Timothy Lovejoy
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Tummanruskeat
Ikä: 41
Ammatti: Springfieldin ensimmäisen kirkon pastori
Tärkeimmät sukulaiset: Vaimo Helen
Tytär Jessica
Ensiesiintyminen: Sankarin pää
Ääninäyttelijä: Harry Shearer

Timothy Lovejoy, tunnettu oikeastaan paremmin pelkästään pastori Lovejoyna (Reverend Lovejoy) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Simpsonit, jota esittää ääninäyttelijä Harry Shearer.

Lovejoy on Springfieldin ensimmäisen kirkon pastori ja pitää siellä saarnoja kirkon ainoana pappina. Hän asuu omakotitalossa samassa kaupungissa vaimonsa, juoruilijarouvana tunnetun Helenin, tyttärensä Jessican ja vanhaenglanninlammaskoiransa kanssa. Toisinaan hän leikkii suurella sähköjunakokoelmallaan talonsa kellarissa.

Pastori on toki uskonnollisesti menestynyt hyvin niin koulussa kuin elämässäänkin. Hän saapui innokkaana Springfieldiin 1970-luvulla, mutta alkoi pian tuntea tietynlaista inhoa työtänsä kohtaan, kun Ned Flanders alkoi välittömästi avautumaan hänelle ongelmistaan. Hän tuntee Raamatun kuin omat taskunsa ja pystyykin muistamaan tuosta vain tarvittaessa minkä tahansa katkelman kyseisestä kirjasta (Vaikka eräässä jaksossa kävi ilmi, että pastori oli lainannut Raamattua Springfieldin kirjastosta yhdeksän vuoden ajan). Ammatistaan huolimatta hän ei pidä puhelimitse keskellä yötä hänelle ripittäytyvästä Ned Flandersista, joka hänelle usein soittaa kysyäkseen uskonnollisia neuvoja astuttuaan madon päälle. Kerran Timothy joutui muuttamaan Springfieldistä kirkon jouduttua Homer Simpsonin haltuun, mutta palasi myöhemmin virkaansa. Hänen isänsä on nähty jaksossa Noidan talo.

Lovejoy tunnetaan kristillisenä, mutta hän on kuitenkin joskus vihkinyt hinduja avioliittoon. Hän on viettänyt aikaansa myös Hassu-klovnin juutalaisen rabbi-isän kanssa, jonka kanssa hän tekee myös radio-ohjelmaa sunnuntaisin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pinsky, Mark I.: The Gospel According to The Simpsons: The Spiritual Life of the World's Most Animated Family. Westminster John Knox, 2001. Teos Google Books -palvelussa.