Rainier Wolfcastle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rainier Wolfcastle
Ensiesiintyminen ”Kultainen nuoruus” (2. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Harry Shearer
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Vaaleat
Ikä 42lähde?
Ammatti Näyttelijä
Tärkeimmät sukulaiset Tytär Greta Wolfcastle

Rainier Luftwaffe Wolfcastle on kuvitteellinen hahmo animaatiosarjassa Simpsonit. Hän on menestynyt elokuvatähti, joka tunnetaan McBain-toimintaelokuvasarjan nimiroolista. Wolfcastle on ilmeinen parodia näyttelijä Arnold Schwarzeneggeristä, tosin McBain-elokuvat parodioivat myös muita aikansa toimintaelokuvia. Wolfcastlen ääninäyttelijä on Harry Shearer. Wolfcastlen ja samalla McBainin ensiesiintyminen oli 2. tuotantokauden jaksossa ”Kultainen nuoruus”.

Yleistä hahmosta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wolfcastle on ilmeisesti kotoisin Saksasta tai Itävallasta. Hänet nähdään Simpsoneissa välillä McBain-roolihahmossaan, välillä omana itsenään. Hän näyttää kuitenkin juuttuneen roolihahmoonsa, ja kansa tuntee hänet usein vain McBainina. Hänellä on ollut muun muassa oma televisio-ohjelmansa Up Late with McBain, joka ei osoittautunut jymymenestykseksi, kun yleisö buuasi kovaäänisesti hänen tökeröille homovitseilleen. Hän näytteli pääosaa myös keskeneräiseksi jääneessä, Springfieldissä kuvatussa supersankarielokuvassa Radioaktiivinen mies. Toisinaan Wolfcastle vaikuttaa siviilissä roolihahmonsa tavoin uhkaavalta, toisinaan lempeältä ja harmittomalta.

Wolfcastle on hyvin varakas ja asuu Springfieldissä ylellisessä kartanossa. Hän on yksinhuoltajaisä, jonka kouluikäinen tytär Greta esiteltiin 13. kauden jaksossa ”Mitä Bart tahtoo?”. Wolfcastle on poliittiselta kannaltaan republikaani ja kuuluu Springfieldin republikaanien paikallisjohtoon. Toisaalta hänet nähtiin myös pormestari Quimbyn veljenpojan Freddien 18-vuotissyntymäpäivillä, vaikka Quimby onkin demokraatti.

Yhtäläisyydet Arnold Schwarzeneggerin kanssa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wolfcastlen ja Arnold Schwarzeneggerin yhtäläisyydet ovat ilmeiset: Wolfcastle näyttää kehonrakentajalta, on kotoisin saksankielisestä Keski-Euroopasta, puhuu englantia saksalaisella aksentilla, on republikaani ja hänet tunnetaan jäykästä ja ilmeettömästä näyttelemisestään. McBain-elokuvien jälkeen hän on tehnyt myös kehnoja b-komedioita, jotka parodioivat Schwarzeneggerin 1990-luvun komediarooleja. Hänen ex-vaimonsa nimi on Maria, mikä on viittaus Schwarzeneggerin vaimoon Maria Shriveriin. Joissain jaksoissa yhtäläisyyksiä on jatkettu vielä pidemmällekin.

Schwarzeneggerin mainitsemista vältetään Simpsoneissa, koska häntä satirisoidaan vain Wolfcastlen hahmon kautta. Poikkeuksen muodostaa The Simpsons Movie -elokuva, jossa Schwarzenegger nähdään kuvitteellisesti Yhdysvaltain presidenttinä. Elokuvan versio Schwarzeneggeristä perustui ulkonäöltään ja ääneltään Wolfcastleen, mutta hahmon hiukset ovat erilaiset.

McBain on Wolfcastlen roolihahmo samannimisessä toimintaelokuvien sarjassa. McBain-elokuvista nähtävät pätkät ovat tyyliltään parodioita useista 1980- ja 1990-luvun toimintaelokuvista, erityisesti Die Hard -elokuvista (joissa päähenkilön nimi on McClane) ja Schwarzeneggerin tähdittämistä elokuvista sekä vanhoista James Bond -elokuvista.

McBainin päävastustaja on Mendoza-niminen senaattori ja huumeliigan johtaja, jonka McBain lopulta onnistui surmaamaan. Elokuvista nähdään aina jokin lyhyt katkelma, esimerkiksi sellainen jossa McBain ilmestyy yllättäen konnien keskelle, ampuu kaikki kuoliaiksi ja lausuu samalla ilmeettömänä jonkin nokkelan one-linerin. Eri jaksoissa nähtyjen McBain-katkelmien on sanottu yhdistettynä muodostavan johdonmukaisesti etenevän juonen.

On olemassa vuonna 1991 valmistunut oikea toimintaelokuva nimeltään McBain – Sankareiden aika (McBain), mutta Simpsonien kuvitteellisilla elokuvilla ei ilmeisesti ole mitään tekemistä sen kanssa.

Jakson ”Mitä Bart tahtoo?” mukaan McBain-elokuvien nimet ovat seuraavat:

 • McBain (1991)
 • McBain II (1992)
 • McBain III (1994)
 • Apua, poikani on nörtti! (1994)
 • McBain IV – Kutistettu McBain (1995)
 • Hei, me murhataan! (1996)
 • McBain V – Viimeinen taistelu (2000)
 • Late Shot with McBain (2000–2002, tv-sarja)
 • Kersantti Kuolema (2001)
 • McBain VI – Sinulla on oikeus kuolla (2001)
 • McBain VII – Hupsutellaan (2003, floppi komediaelokuva).