Kent Brockman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsonien hahmo
348px-The Simpsons-Kent Brockman.png
Kent Brockman
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Valkoiset
Ikä: 60
Ammatti: Kutoskanavan uutisankkuri
Tärkeimmät sukulaiset: Tytär Brittany
Vaimo Stephanie
sisko (ei nähty)
Ensi-
esiintyminen:
”Komedian kuningas” (1. tuotantokausi)
Ääni-
näyttelijä:
Harry Shearer

Kent Brockman (alkuperäiseltä nimeltään Kenny Brockelstein[1]) on fiktiivinen hahmo animaatiosarjassa Simpsonit. Brockmanin ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Brockman on Springfieldin KBBL (Channel 6) -tv-kanavan pöyhkeä uutisankkuri, joka lukee ja toimittaa kanavan iltauutisia sekä paikallisista tapahtumista kertovaa Smartline- ja viihdeuutisiin keskittyvää Eye on Springfield -ohjelmaa. Hän raportoi myös usein tärkeitä tapahtumia paikan päältä. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran 1. tuotantokauden jaksossa ”Komedian kuningas”.

Televisioura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Uutistoimittajana Brockman edustaa ammattikuntansa helmasyntejä: yksisilmäistä tuomitsevuutta, oman urakehityksen asettamista muiden asioiden edelle ja tunteisiin vetoavan hölynpölyn käyttämistä katsojalukujen lisäämiseen. Hänellä on myös uutisten yhteydessä oma My Two Cents -mielipideosio, jossa hän esittää omia, yleensä hyvin vanhollisia mielipiteitään, päivän tapahtumista. Kaikesta huolimatta Brockman on voittanut lukuisia alansa palkintoja ja tunnustuksia mm. Emmyn.

Brockman on lipsauttanut useita kertoja kyseenalaisia mielipiteitään aroistakin asioista suorassa lähetyksessä. 3. tuotantokauden jaksossa ”Koira kuoleman partaalla” Brockman jätti lottoarvonnan selostamisen kesken huomatessaan voittaneensa itse päävoiton ja 5. tuotantokauden jaksossa ”Homer, seuraava astronautti” hän puhkesi ylistämään avaruuden jättiläismuurahaisia ihmiskunnan tulevina valtiaina (kyseessä olivat avaruussukkulassa irti päässeet tavalliset muurahaiset, jotka lähikuvassa vain näyttivät isoilta). 22. kauden jaksossa ”Ulalla uutisista” hänet erotettiin tilapäisesti hänen kiroiltuaan suorassa lähetyksessä, kun Homer Simpson oli kaatanut hänen päälleen kahvikupin. Uutistoimituksen helikopterireportteri ja liikennetoimittaja Arnie Pye on Brockmanin vihamies ja heillä on tapana naljailla toisilleen kesken suoran lähetyksen. Yleensä Brockman provosoi Pyen menettämään hermonsa, jolloin Pye alkaa haukkua häntä.

Perhe ja muu elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brockmanilla on vaimonsa, kanavan meteorologin, kanssa tytär ja poika. Hän on Springfieldin toiseksi rikkain asukas Montgomery Burnsin jälkeen. Brockman asuu perheineen yhdessä Springfieldin kalleimmista kartanoista. Toisinaan vihjaillaan, että Brockmanin ulkonäköä olisi ehostettu huomattavasti ja että hän käyttäisi peruukkia ja botox-ruiskeita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kent Brockman Sub.fi. Viitattu 22.7.2011.