Kent Brockman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
348px-The Simpsons-Kent Brockman.png
Kent Brockman
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Valkoiset
Ikä: 60
Ammatti: Kutoskanavan uutisankkuri
Tärkeimmät sukulaiset: Tytär Brittany
Vaimo Stephanie
sisko (ei nähty)
Ensiesiintyminen: Komedian kuningas
Ääninäyttelijä: Harry Shearer

Kent Brockman (alkuperäiseltä nimeltään Kenny Brockelstein[1]) on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Simpsonit. Brockmanin ääninäyttelijä toimii Harry Shearer.

Brockman on Springfieldin KBBL (Channel 6)-tv-kanavan uutisankkuri, joka juontaa kanavan iltauutisia sekä paikallisista tapahtumista kertovaa Smartline- ja viihdeuutisiin keskittyvää Eye on Springfield-ohjelmaa.

Televisioura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Uutistoimittajana Brockman edustaa ammattikuntansa pahimpia piirteitä: yksisilmäistä tuomitsevuutta, oman urakehityksensä pitämistä tärkeimpänä asiana ja halua käyttää tunteisiin vetoavaa puppua katsojalukujen lisäämiseksi. Hänellä on myös uutisten yhteydessä oma My Two Cents mielipideosio, jossa hän esittää omia, yleensä hyvin vanhollisia mielipiteitään, päivän tapahtumista. Kaikesta huolimatta Brockman on voittanut lukuisia alansa palkintoja ja tunnustuksia mm. Emmyn.

Brockman on lipsauttanut useita kertoja kyseenalaisia mielipiteitään aroista asioista suorassa lähetyksessä, kuten ylistänyt jättiläismuurahaisia näiden vallatessa avaruudessa viruvaa sukkulaa (kyseessä olivat vain tavalliset muurahaiset, jotka kuvassa vain näyttivät isoilta) sekä sanonut kirosanan suorassa uutislähetyksessä, kun Homer Simpson kaatoi hänen päälleen kahvikupin. Uutisissa hänen kanssaan työskentelee mm. kopterikuvaaja ja liikennetoimittaja Arnie Pie.

Perhe ja muu elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brockmanilla on vaimonsa, kanavan meteorologin, kanssa tytär ja poika. Brockman on voittanut Springfieldin kaikkien aikojen suurimman loton jättipotin, 130 miljoonaa dollaria. Saadessaan tiedon voitostaan suorassa uutislähetyksessä hän poistui välittömästi studiosta, mutta palasi myöhemmin työhönsä sopimusteknisistä syistä. Hän on Springfieldin toiseksi rikkain asukas Mr. Burnsin jälkeen. Brockman asuu perheineen yhdessä Springfieldin kalleimmista kartanoista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kent Brockman Sub.fi. Viitattu 22.7.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]