Jimbo Jones

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jimbo Jones
Ensiesiintyminen ”Sankarin pää” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Tress MacNeille (ensiesiintyminen)
Pamela Hayden
Henkilötiedot
Sukupuoli poika
Hiukset mustat
Ikä noin 15 (tarkkaa ikää ei tiedossa)
Ammatti koululainen
Tärkeimmät sukulaiset äiti

James "Jimbo" Jones on hahmo animaatiosarjassa Simpsonit. Hän on teini-ikäinen poika, joka johtaa Springfieldin ala-asteen kolmen kiusaajan jengiä. Jengin muut jäsenet ovat Kearney ja Dolph. Myös Nelson Muntz kuvataan joskus Jimbon jengin jäsenenä. Jimbon ääninäyttelijä on Pamela Hayden. Poikkeuksen muodostaa hahmon ensiesiintyminen 1. tuotantokauden jaksossa ”Sankarin pää”, jossa Jimbon äänenä oli Tress MacNeille ja Dolphin äänenä Pamela Hayden eli päinvastoin kuin kaikissa myöhemmissä jaksoissa.

Toisinaan Jimbon jengi kiusaa ja pieksää Bart Simpsonia, toisinaan he yllyttävät Bartia hurjiin tempauksiin. Useimmiten heidän kiusauksena uhrina on joko Martin Prince tai Milhouse Van Houten. Heidän mieluisin kiusaustapansa on tehdä uhrille niin sanottu "kalsarikepponen" (wedgie) eli kiskaista alushousut ylös housujen alta. Heillä on myös tapana hajottaa koulun ja rehtori Skinnerin omaisuutta sekä näpistää tavaraa Apun Kwik-E-Mart-kaupasta.

Jimbolla on pitkät ruskeat hiukset ja hän pukeutuu aina violettiin pipoon ja mustaan pääkallo-t-paitaan. Joidenkin uudempien jaksojen mukaan Jimbo käyttää aina pipoa kätkeäkseen kaljun päälakensa. Jimbo asuu yhdessä äitinsä kanssa. Äiti on nähty parissa jaksossa ja 18. kauden jakson ”24 minuuttia” mukaan hänen nimensä on Carol. Jimbon isä, joka pukeutuu ja käyttäytyy samoin kuin poikansa, nähtiin 8. kauden jaksossa ”Luontainen kyky”. 7. kauden jakson ”Paljastaja-Bart” mukaan Jimbon oikea etunimi olisi Corky. Sarjan uusimmilla tuotantokausilla Jimbon tyttöystävänä on toisinaan ylitarkastaja Chalmersin tytär Shauna Chalmers.

Jimbo pyrki Springfieldin pormestariksi 17. kauden jaksossa ”Äänestä Homeria”. Hän käytti tv-mainoksissaan iskulausetta: ”Jimbo, kova nörteille, kovempi dorkille”.