Simpsonit (7. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 7. tuotantokausi
Simpsoneiden 7. tuotantokauden kansi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3
Julkaisupäivä 13. joulukuuta 2005
Ensimmäinen esitys 17. syyskuuta 1995
Viimeinen esitys 19. toukokuuta 1996
Esitysten määrä 25
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
6. tuotantokausi 8. tuotantokausi

Simpsoneiden 7. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 17. syyskuuta 1995 ja päättyi 19. toukokuuta 1996. Suomessa kausi käynnistyi 30. maaliskuuta 1996 ja päättyi 12. tammikuuta 1997.

DVD-boksi julkaistiin Yhdysvalloissa 13. joulukuuta 2005 ja Suomessa 30. tammikuuta 2006. Boksista on julkaistu kaksi eri painosta: Margen pää (erikoispainos) ja tavallinen boksi, jossa Simpsonit ovat ensi-illassa.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kuka ampui johtajan? (Osa 2/2) (Who Shot Mr. Burns? (Part Two)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Kuka ampui johtajan?
Jakson tiedot
Jaksonumero 128
Tuotantokoodi 2F20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. toukokuuta 1995
Ensiesitys Suomessa 23. maaliskuuta 1996

Krapulainen Smithers herää asunnossaan viinapullo kädessään. Kylpyhuoneeseen as tuessaan hän näkee Burnsin suihkussa, elossa. Waylon uskookin viimeiltaisten tapahtumien olleen unta, mutta Burns kertookin, että on vuosi 1965, ja he ovat soluttautuneita etsiviä autokilpailussa. Smithers herää uudelleen ja huomaakin sen olleen unta.

Kent Brockman raportoi ampumavälikohtauksesta, jossa hän ilmoittaa Burnsin olevan elossa (tosin ensin hänen tilansa oli kuollut, mutta kun hänet siirrettiin parempaan sairaalaan, hänen tilansa ylennettiin elossa olevaksi). Burns on kuitenkin koomassa. Brockmanin haastateltua poliisipäällikkö Wiggumia selviää, että kahta ainoaa silminnäkijää on kuulusteltu, mutta turhaan; Maggie Simpsonia ja Pukin pikku apuria.

Samaan aikaan Simpsoneiden talolla Simpsonin perhe miettii mysteeriä tietäen, että kaikilla kaupunkilaisilla oli syy ampua Burnsia, jopa heillä itsellään. Lisa kertaa kaikkien perheenjäsenten motiivit. Marge tietää jo kuka on pääepäilty; Waylon Smithers.

Smithers katselee televisiolähetystä rähjäisessä asunnossaan helpottuneena, mutta hänen muistikuvansa edelliseltä illalta alkavat selventyä. Yhtäkkiä hän muistaa kotimatkallaan kaivaneensa aseensa povitaskustaan ja ampuneen sillä edessään seisovaa hahmoa; Smithers puhkeaa kyyneliin huutaen: "Mitä olenkaan tehnyt?". Hän kaivaa aseensa uudelleen esille ja tarkastelee sitä, huomaten piipun olevan edelleen lämmin. Aseella on ammuttu ja Smithers varmistuu ampuneensa herra Burnsin.

Carl, Lenny, Barney ja Moe saapuvat Simpsoneiden talolle pyytämään Homeria avukseen kiskomaan Burnsin aurinkokilven nurin. Oton, talonmies Willien, Snaken ja kimalaismiehen avulla he onnistuvat kaatamaan kilven, joka romahtaa alas Shelbyvilleen. Samaan aikaan Smithers kokee painavaa syyllisyyttä murhayrityksestään, ja tuntee velvollisuudekseen kertoa jollekulle. Hän livahtaa katoliseen kirkkoon ja astuu rippituoliin tunnustamaan syntinsä. Papin paikalla istuukin poliisipäällikkö Wiggum, joka pidättää Smithersin välittömästi kuultuaan tunnustuksen ja vie hänet kuulusteluun. Smithers joutuu tunnustamaan syyllisyytensä myös poliisiasemalla ja selittää motiivinsa.

Samaan aikaan suorassa uutislähetyksessä Kent Brockman toistaa Madonna-vitsin, jonka Smithers oli sanonut aiemmin. Hassu-klovni, joka katsoo lähetystä, väittää sen olleen hänen vitsinsä. Sideshow Mel kuitenkin muistuttaa Hassua siitä, että tämä varasti vitsin oikeasti Pardon My Zingeristä. Yhtäkkiä Mel muistaa Waylonin maininneen, että hän ei koskaan unohtanut katsoa jaksoakaan tästä sarjasta, jota esitettiin kello 15.00, samaan aikaan kuin Burnsia ammuttiin. Mel kiirehtii poliisiasemalle ja selittää teoriansa, että Smithers oli lähtenyt kokouksesta aiemmin ehtiäkseen kotiin katsomaan televisiota. Tämän kuultuaan Smithers muistaa kaikki edellisen päivän tapahtumat: hän kiirehti kotiin katsomaan Pardon My Zingersiä. Matkalla hän törmäsi paikalliseen vanhukseen Jasper Beardleyhyn, jota hän ampui juovuksissaan jalkaan. Smithers ja muut poliisit lähtevät Springfieldin vanhainkodille Jasperia tapaamaan, ja siellä käy ilmi, että Waylon oli ampunut tätä vain hänen puujalkaansa. Smithers vapautuu syytteistä.

Pääepäillyn varmistuessa syyttömäksi poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Lisa auttaa heitä tuomalla hänelle listan kaikista todennäköisimmistä epäillyistä. Poliisi alkaa käydä listaa läpi ja ottavat kuulusteluun Seymour Skinnerin. Hän oli paikalla kokouksessa murhan aikana ja oli kyllä suunnitellut Burnsin ampumista, mutta oli ampumahetkellä viimeistelemässä naamiotaan kaupungintalon vessassa. Hän lisäsi myös, että samaanaikaan vessaan saapunut ylitarkastaja Chalmers voisi todistaa asian. Skinner vapautuu epäilyksistä.

Seuraavaksi poliisit kuulustelevat talonmies Willietä, mutta käy pian ilmi että hänen olisi ollut mahdotonta vetää liipaisimestä, sillä hänellä olivat etusormet muusina liialliesta Space Invaders -pelin pelaamisesta. Moe otetaan kuulusteluun, mutta valheenpaljastimen avulla hänet todetaan syyttömäksi.

Poliisilaitoksella Clancy Wiggum kävelee kahvinkeittimelle kofeiinin tarpeessa, mutta huomaa että kahvi on loppu, ja juokin sen sijaan hieman lämmintä kermaa. Clancy nukahtaa ja näkee unta, jossa Lisa Simpson tulee hänen luokseen ja kehottaa Clancya katsomaan Burnsin asua lisäjohtolankojen löytämiseksi. Wiggum löytää vaatteista silmäripsen, joka DNA-testissä osoittautuu Simpsonin sukuiseksi. Samaan aikaan johtaja Burns herää koomasta itkien ja toistaen: "Homer Simpson!"

Poliisi tekee ratsian Simpsoneiden taloon, ja Homerin auton penkin alta löytyy ase. Homer väittää, ettei ole nähnyt asetta ikinä, mutta siitä löytyy hänen sormenjälkiään. Pian selviää, että Burnsista poistettu luoti on peräisin Homerin autosta löytyneestä aseesta. Wiggum pidättää Homerin murhayrityksestä ja saattaa hänet vankila-autoon, joka pysähtyy matkalla Hassu-purilaiseen. Autokaistalla auto kuitenkin kaatuu Wiggumin painosta kumoon, ja Homer pääsee karkuun.

Samaan aikaan poliisilaitoksella Waylon Smithers lupaa 50,000 dollarin palkkion sille, joka saa Homerin kiinni, elävänä tai kuolleena, mikä saa aikaan murhanhimoisen kansanliikkeen. Lisa palaa rikospaikalle, ja pulun avustuksella hän saa selville, ettei hänen isänsä ollut hyökkääjä. Samaan aikaan sairaalalla tohtori Nick saa selville uutta tietoa. Kun koomasta herännyt Burns huudahti "Homer Simpson!", hän ei nimennyt ampujaansa, vaan sanoi sen koska se oli kaikki mitä hän sillä hetkellä pystyi sanomaan. Tohtori poistuu, ja Homer Simpson, joka oli onnistuneesti tunkeutunut lääkärin asussa huomaamatta sairaalaan ja Burnsin osastolle, yrittää saada Burnsin kertomaan kaikille ettei hän ampunut Burnsia.

Erikoisuutislähetys kertoo, että Homer oli havaittu sairaalalla, ja Lisa, poliisit ja koko Springfield ryntäävät paikalle. Lisa ehtii sinne ensin ja yrittää pysäyttää heidät ja saada heidät uskomaan, ettei hänen isänsä tekisi pahaa kärpäsellekään. Kaikki kuitenkin astuvat Burnsin huoneeseen, jossa Homer ravistelee Burnsia puoliraivoissaan ja käskee tätä kertomaan kaikille, ettei hän ampunut johtajaa. Homer jatkaa ravistelua, ja Burnsin normaali puhekyky palaa ja hän kysyy Smithersiltä: "Kuka on tuo minua ravisteleva hirvitys?"

Homer hermostuu, nappaa aseen päällikkö Wiggumilta ja käskee viimeistä kertaa Burnsia kertomaan, ettei hän itse ampunut häntä. Johtaja nauraa, ja sanoo, ettei Homerilla ole tarpeeksi aivokapasiteettia tuliaseen laukaisemiseksi. Valmiina kertomaan todellisen syyllisen nimen, Burns vilkaisee häntä ympäröivää ihmisjoukkoa ja kääntää katseensa Maggie Simpsoniin, huudahtaen: "Hän!"

Monty alkaa kertoa uutta tarinaa rikoshetkestä. Burns oli tyytyväinen saavuttamastaan vallasta Springfieldissä. Kun hänen karkkihammastaan alkoi kolottaa, hän huomasi autossa hymyilevän Maggie Simpsonin. Nähdessään tikkarin Maggien kädessä, Burns saa päähänsä toteuttaa aiemman uhkauksensa: karkin viemisen lapselta. Johtaja kehottaa Maggieta pudottamaan tikkarin, ja kiskoessaan kaikilla voimillaan karkkia vauvan otteesta johtajan ase putoaa rintataskusta suoraan Maggien käsiin, joka vahingossa laukaisee pistoolin hänen suuntaansa. Burns hoipertelee kauemmas, ja sekä ase että tikkari putoavat auton penkin alle. Myöhemmin Homer yritti etsiä penkin alta sinne pudonnutta jäätelötötteröään, jolloin hän kosketti katsomattaan asetta.

Burns vaatii Maggien pidättämistä, mutta Marge puolustelee lastaan väittämällä tapahtunutta vahingoksi, ja että Maggie pyytäisi anteeksi jos osaisi. Myös päällikkö Wiggum toteaa, ettei vauvaa tuomittaisi oikeudessa, paitsi ehkä Teksasissa. Lopuksi Maggie päästää sellaisen ilmeen ettei hän vahingossa Burnsia olisi ampunut.

  • Tämä on toinen osa kaksiosaisesta tarinasta, jonka ensimmäinen osa oli 6. tuotantokauden päätösjakso ”Kuka ampui johtajan? (osa 1/2)”.
  • Jaksossa paljastetaan ohimennen, että sivuhahmo Marvin Monroe on kuollut mainitsemalla hänen mukaansa nimetty muistosairaala.

Lapsitähti (Radioactive Man)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radioaktiivisesta miehestä tehdään elokuva, mistä Bart ja Milhouse ovat innoissaan. Kuvauspaikaksi valitaan Springfield ja laskeutumapojan rooli valitaan sieltä. Radioaktiivista miestä esittää Ranier Wolfcastle. Milhouse valitaan tahtomattaan laskeutumapojan rooliin ja Bartia harmittaa. Milhouse karkaa lopulta ja Bart löytää hänet. Mickey Rooney yrittää saada Milhousen mukaan projektiin mutta ei halua. Mickey valitaan laskeutumapojan rooliin. Elokuvaa ei tehdä loppuun koska springfieldiläiset puristivat Hollywood-väen rahat korottamalla hintoja ja rahat loppuivat.

  • Tässä jaksossa kokeiltiin ensimmäisen kerran animaation värittämistä digitaalisesti. Pysyvästi sarja siirtyi tietokoneanimaatioon vasta 14. tuotantokaudella.

Huostaanotetut (Home Sweet Homediddly-Dum-Doodily)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Väärinymmärrykset kotona ja koulussa saavat lastensuojeluliiton uskomaan Homerin ja Margen olevan kykenemättömiä vanhempia, minkä seurauksena Bart, Lisa ja Maggie siirretään asumaan Flanderseille. Saadakseen lapsensa takaisin Margen ja Homerin on läpäistävä vanhemmuuskoulu sillä välin, kun Ned Flandersille selviää, ettei yhtäkään lasta ole kastettu, ja hän päättää tehdä sen itse. Homerille ja Margelle annetaan kuitenkin pian lupa hakea lapsensa takaisin, ja he onnistuvat estämään heidän kastamisensa.

Vierailevat näyttelijät: Joan Kenley

Bart myy sielunsa (Bart Sells His Soul)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtyään kepposia kirkossa Bart käsketään rangaistukseksi putsaamaan kirkon urkupillejä, ja hän tulee siinä samassa myyneeksi sielunsa Milhouselle viidestä dollarista todistaakseen, ettei sieluja ole olemassa. Bart alkaa kuitenkin katua sitä, kun hänelle alkaa tapahtua outoja asioita.

Sillä välin yhteenotto Hibbertin perheen kanssa saa Moen muuttamaan kapakkansa perheravintolaksi. Eräänä iltana Simpsonit menevät ravintolaan ja Lisa alkaa pilkata Bartia, joka suuttuu ja lähtee etsimään sieluaan. Hänelle selviää, että Milhouse on antanut Bartin sielun Sarjishemmolle, joka on myynyt sen jo eteenpäin. Hänelle selviää myös, että hänen sielunsa on myyty Lisalle, joka kuitenkin antaa sielun veljelleen takaisin. Ravintolassa Moe menettää malttinsa ja kiroilee lapselle, mikä johtaa hänen kaikkien asiakkaidensa menettämiseen ja ravintolan muuttamiseen takaisin kapakaksi.

Lempilammas (Lisa the Vegetarian)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailtuaan kotieläintarhassa Lisa päättää ryhtyä täysin kasvissyöjäksi. Hän yrittää saada myös muut luopumaan lihasta, mutta hänen ponnistelunsa eivät tuota tulosta. Sillä välin Homer päättää pitää grillijuhlat ja Lisa suuttuu, kun osallistujat nauravat hänen ehdotukselleen syödä Gazpachoa. Hän pilaa grillijuhlat ja lähtee kieltäydyttyään pyytämästä Homerilta anteeksi. Hän menee Kwik-E-Martiin ja tapaa Apun, joka kertoo olevansa vegaani. Apu pyytää Lisaa olemaan suvaitsevainen lihansyöjiä kohtaan. Lisa pyytää lopuksi Homerilta anteeksi ja myöntää, ettei hänellä ollut oikeutta pilata grillijuhlia.

Vierailevat näyttelijät: Paul ja Linda McCartney.

Kauhujen talo, osa 6 (Treehouse of Horror VI)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 134
Tuotantokoodi 3F04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 29. lokakuuta 1995
Ensiesitys Suomessa 11. toukokuuta 1996

Prologi

Päätön ratsastaja ratsastaa öisellä tiellä Hassu-klovnin pää kädessään. Sen jälkeen tarina alkaa.

Jättiläismäisten idioottien hyökkäys (Attack of the 50-foot Eyesores)

Homer tahtoo ostaa Lard Lad Donitsien mainoksessa näkyvän kolossaalisen donitsin. Kun hän saa sen, hän huomaa ettei se ollutkaan kovin kolossaalinen. Kostoksi hän varastaa mainoksen donitsin. Säätiedotuksessa varoitettiin myrskystä, jossa olisi radioaktiivista säteilyä. Homer tuhahtaa ja tuumii, että mitä tiedemiehet muka tietävät. Homer ajaa kotiin ja Lard Lad -mainos herää henkiin. Marge kysyy Homerilta mistä hän sai donitsin. Mainoshahmot ympäri Springfieldiä heräävät henkiin ja terrorisoivat kaupunkia. Lisa kysyy apua mainostoimistosta. Mainosten päätoimittaja kertoo, että kun mainoksia ei katso, ne tuhoutuvat. Paul Anka laulaa laulun ja ihmiset lakkaavat katsomasta mainoksia.

Painajainen Evergreen terracella (Nightmare on Evergreen terrace)

Bart näkee unta siitä, että hän leikkii Pukin pikku apurin kanssa. Talonmies Willie ilmestyy ja iskee Bartia haravalla rintaan. Bart herää ja huomaa, että hänellä on oikeastikin haravan jälkiä rinnassa. Koulussa Bart huomaa, että muidenkin kimppuun on hyökännyt Willie. Rehtori Skinner sanoo, ettei Williessä ole mitään outoa. Tunnilla kun lapset tekevät koetta, Martin Prince saa sen valmiiksi etuajassa ja hän nukahtaa. Unessaan hän on latinan mestari ja Willie hyökkää hänen kimppuunsa ja tukehduttaa hänet. Bart ja Lisa kertovat kauhuissaan vanhemmilleen ja Marge kertoo, että 13. tuntina, 13. päivänä ja 13. kuussa oli vanhempainilta, ja he käsittelivät kalentereiden painovirhettä. Willie joutui hiiliuunionnettomuuteen (Jonka Homer aiheutti.) ja paloi. Koska aikuiset eivät auttaneet häntä, hän kosti heidän lapsilleen heidän unissaan. Bart päätti kohdata Willien unessaan. Sillä hetkellä kun Willie oli tappamassa Bartia, Lisa ilmestyi. Maggie tukki Willien hengitysaukon ja Willie katosi. Tämä jakso on parodia Painajainen Elm Streetillä-elokuvasta.

Homer³

Patty ja Selma ovat tulossa kylään Simpsoneille. Lisa ja Bart piiloutuvat komeroon ja Lumipallo II ja Pukin pikku apuri maton alle. Homer piiloutuu mystisen kirjahyllyn taakse ja joutuu kolmanteen ulottuvuuteen. Homer pyytää apua. Hän tutkii ulottuvuutta ja löytää "jalostamattomia kalapuikkoja". Ned Flanders, pastori Lovejoy, professori Frink ja Clancy Wiggum yrittävät auttaa Homerin ulos. Bart päättää mennä itse ulottuvuuteen pelastamaan isäänsä. Sillä välin Homer aiheuttaa ulottuvuuden tuhoutumisen. Bart käskee Homeria hyppäämään aukon yli. Homer putoaa sinne ja ulottuvuus katoaa. Bart ehditään pelastaa. Pastori rauhoittelee Margea ja sanoo Homerin päässeen parempaan paikkaan. Homer putoaa "oikeaan maailman" roskapönttöön ja alkaa kulkea peloissaan kaupungissa. Hän näkee kaupan jossa lukee "Eroottisia kakkuja".

  • Tämä on ensimmäinen Simpsonien jakso, jossa nähdään CGI-tietokoneanimaatiota ja live action -kuvaa.

Läski-Homer (King-Size Homer)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson alussa Homer kuulee Yhdysvaltain lain kohdasta. Sen mukaan yli 150 kg painavalle työntekijälle on järjestettävä mahdollisuus etätöihin. Seuraavina päivinä Homer päättää lihottaa itsensä sopivaksi, muutamilla ponnistuksilla hän onnistuukin ja siksi voi pitää yllään ainoastaan muumuuta. Onnellinen Homer saa nimiinsä Springfieldin ydinvoimalan ensimmäisen etätyöpisteen. Homer tutustuu ylipainoisille osoitettuihin tuotteisiin, mutta saa myös kritiikkiä ulkonäöstään. Lopulta Homer päättää laihduttaa jäätyään jumiin.

Homerin äiti (Mother Simpson)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer lavastaa kuolemansa välttyäkseen työskentelemästä lauantaisin, mutta tulee myöhemmin pakotetuksi menemään väestörekisterikeskukseen vahvistamaan elossaolonsa. Virkailija paljastaa Homerin äidin olevan yhä elossa, mutta Homer kieltää tiedon ja menee asian todistaakseen äitinsä haudalle, joka todellisuudessa kuuluu Walt Whitmanille. Homer kuitenkin tapaa äitinsä ja vie hänet kotiinsa tapaamaan hänen perheensä, mutta nainen pysyy hiljaa, kuten on ollut viimeiset 27 vuotta. Perhe saa hänet kuitenkin puhumaan ja puristettua hänestä totuuden esiin: hän oli 60-luvulla osa radikaalien hippien ryhmää, ja sekä FBI:n että herra Burnsin etsintälistalla. Myöhemmin herra Burns selvittää Mona Simpsonin olinpaikan, ja hän joutuu palaamaan piiloonsa.

Vierailevat näyttelijät: Glenn Close ja Harry Morgan

Bobin poksahdus (Sideshow Bob's Last Gleaming)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sideshow Bob pakenee vanginvartijoilta, varastaa atomipommin ja uhkaa räjäyttää sen, mikäli Springfield ei luovu kaikista televisioista. Kaupunki joutuu suostumaan pyyntöön, mutta Bartin ja Lisan onnistuu selvittää, että Bob piilottelee Duff-ilmalaivassa, ja he kohtaavat rikollisen. Bobille selviää, että Hassu-klovni lähettää edelleen ohjelmaansa, joten hän sieppaa Bartin ja lentokoneen ja lähtee kamikaze-retkelle tappaakseen Hassuun. Hän kuitenkin epäonnistuu ja tulee lähetetyksi takaisin vankilaan.

Vierailevat näyttelijät: Kelsey Grammer ja R. Lee Ermey

Menneitä muistellen (The Simpsons 138th Episode Spectacular)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Troy McClure juontaa Simpsoneiden erikoisjakson, joka sisältää ennennäkemätöntä materiaalia, kuten lavasteiden takaista toimintaa, ihailijakirjeiden lukemista, "oikean" Matt Groeningin, Simpsoneiden triviakysymyksiä sekä poistettuja ja esittämättömiä kohtauksia, kuten vaihtoehtoisen ratkaisun jaksoon Kuka ampui johtajan?.

  • Tämä on sarjan kolmas niin sanottu leikejakso (clip show). Aiemmista leikejaksoista poiketen se sisältää melko paljon ennennäkemätöntä materiaalia, ja arkistopätkät ovat pääosin The Tracey Ullman Show'n lyhytfilmeistä, joten aiemmista Simpsonit-jaksoista kierrätettyjä kohtauksia on vähän.

Bartin lankeemus (Marge Be Not Proud)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart yrittää viedä paikallisesta Try-N-Savesta suositun videopelin, mutta vartijan saatua hänet kiinni antaa hän tälle kauppaan porttikiellon ja laittaa viestin Simpsoneiden perheen puhelinvastaajaan. Bart onnistuu estämään vanhempiaan kuuntelemasta viestiä, mutta pian saa kuulla, että perhe lähtee kauppaan ottamaan perheen joulukuvaa. Vartija huomaa Bartin ja näyttää tämän vanhemmille turvakamerakuvaa Bartista varastamassa peliä. Margesta tulee etäinen Bartia kohtaan, ja perhe jättää Bartin pois kaikista perheen yhteisistä toiminnoista.

Bart pelkää menettäneensä äitinsä rakkauden ja päättää korjata asiaan. Hän käy taas Try-N-Savessa ja palatessaan hänellä on kohouma takkinsa alla. Marge huomaa poikansa ja uskoo tämän olleen taas varkaissa. Hän löytää Bartin takin alta pojasta kuvan, jonka hän oli ostanut joululahjaksi äidilleen. Marge riemastuu ja kiitollisena saamastaan lahjasta Marge antaa myös lahjan pojalleen.

Vierailevat näyttelijät: Lawrence Tierney

Homerin joukkue (Team Homer)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer perustaa Apun, Moen ja Otton kanssa keilajoukkueen voidakseen pelata liigailloissa ja saa rahoituksen joukkueelleen herra Burnsilta yhden hänen monien hallusinaatiokohtaustensa aikana. Joukkueella menee hyvin, kunnes herra Burns tajuaa maksaneensa heille, ja päättää liittyä joukkueeseen, joka alkaa hävitä pelejä, mutta onnistuu kuitenkin pääsemään liigamestaruuskisoihin, ja vielä voittamaan ne. Joukkue riemastuu, mutta herra Burns muuttaa mielensä ja ottaa palkintopokaalin itselleen.

Sillä välin Springfieldin ala-asteen oppilaat pakotetaan käyttämään koulupukuja sen jälkeen, kun Bart saapui kouluun yllään asiaton t-paita.

Kurjat naapurit (Two Bad Neighbors)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entinen presidentti George Bush vaimonsa kanssa muuttaa Simpsoneiden naapuriin. Homer ei ole kiinnostunut, mutta Flandersit pääsevät hyviin väleihin. Bart tekee kepposiaan Bushille ja onnistuu tuhoamaan tämän muistelmat. Tämän jälkeen Bush piiskaa Bartia ja Homer on raivoissaan. Tästä alkaa sota, joka päättyy tappeluun Venäjän pääministerin edessä. Bushit muuttavat pois ja tilalle muuttaa Gerald Ford. Gerald ja Homer menevät katsomaan jalkapalloa telkkarista, mutta kompastuvat ja molemmat huudahtavat Do'h.

  • Jaksossa nähdään Disco Stu ensimmäistä kertaa.

Parempi ihminen (Scenes from the Class Struggle in Springfield)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer selvittää olevansa luonnonlahjakkuus golfissa, ja tämän kuultuaan herra Burns haastaa hänet peliin.

Sillä välin Marge ostaa halpakaupasta upean Chanel-puvun, ja tulee kutsutuksi viettämään aikaa paikallisella klubilla. Marge sopeutuu heti joukkoon, mutta joutuu joka kerta muuttamaan pukuaan näyttääkseen vaihtavansa joka kerta asua. Iltana, jolloin hän on menossa gaalaan, jossa hänestä tehdään vakituisesti klubin jäsen, hän tuhoaa vahingossa Chanelin pukunsa ja ostaa uuden tuhansia dollareita maksavan puvun. Hän vaatii perhettään käyttäytymään ihmisiksi, mutta tajuaa myöhemmin olevansa muuttumassa snobiksi ja päättää, ettei tahdo liittyä klubiin.

Vierailevat näyttelijät: Tom Kite

Paljastaja-Bart (Bart the Fink)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart paljastaa vahingossa kaikille Hassu-klovnin veropetoksen. Hassulla ei ole enää varaa pitää ohjelmaansa ja on vähällä päätyä vankilaan. Hassu lentää lentokoneellaan päin vuorta ja kaikki luulevat Hassun olevan kuollut. Bart ja Lisa löytävät Hassun elossa, sillä hän lavasti koko jutun. Hassu rupeaa taas pitämään ohjelmaansa.

Lisa, kuvainraastaja (Lisa the Iconoclast)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etsiessään materiaalia esseetään varten Lisa löytää kaupungin löytäjän Jebediah Springfieldin kirjoittaman tunnustuksen, jossa mies paljastaa olleensa murhanhimoinen merirosvo Hans Sprungfeld, joka yritti hyökätä George Washingtonin kimppuun eikä koskaan välittänyt oikeudesta. Lisa syyttää, että Sprungfeld oli vain hyvä puhumaan itsensä ulos asioista, että hänellä oli "hopeakieli". Tuomioistuin päättää todistaa Lisan väitteen vääräksi kaivamalla Jebediahin ylös haudastaan.

Huomataan, että miehen suussa ei ole hopeakieltä, mutta Lisa saa myöhemmin selville, että Hollis Hurlbut, paikallinen historioitsija, oli varastanut sen haudasta. He yrittävät kiirehtiä paljastamaan totuuden Jebediahista, mutta Lisa kuitenkin päättää loppujen lopuksi pitää asian salaisuutena.

Vierailevat näyttelijät: Donald Sutherland

Turpiin ja onnea (Homer the Smithers)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Waylon Smithers ottaa johtajansa herra Burnsin neuvosta vaarin, lähtee lomalle ja palkkaa Homerin sijaisekseen ajatellen, ettei Homer voisi koskaan korvata häntä herra Burnsin silmissä. Hänen suunnitelmansa kuitenkin menee pieleen, kun Homerin kyvyttömyys työhön saa herra Burnsin opettelemaan kuinka asiat tehdään itse. Tämän seurauksena nyt hyödytön Smithers menettää paikkansa herra Burnsin avustajana.

Homer päättää auttaa Smithersiä saamaan työnsä takaisin, mutta heidän sekin suunnitelmansa menee pieleen ja he kaksi ajautuvat tappeluun herra Burnsin toimistossa. Kuitenkin lopulta Burns tulee heitetyksi ulos ikkunasta ja tarvitsee taas Smithersin apua päiviinsä.

Väkivaltaa, väkivaltaa! (The Day the Violence Died)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 146
Tuotantokoodi 3F16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. maaliskuuta 1996
Ensiesitys Suomessa 8. joulukuuta 1996

Jakso alkaa, kun Bart ja Lisa katsovat Tikkua ja Takkua. Ohjelman jälkeen he saavat tietää, että "Tikku ja Takku paraati" on tulossa seuraavana päivänä Springfieldiin. He menevät Homerin kanssa varaamaan parhaat paikat illalla, mutta menevät ensin sarjakuvamyymälään, jossa he näkevät väärän Tikku ja Takku -piirretyn. Ennen kuin kauppa sulkeutuu, Bart näkee vanhan Tikku-kuvan ja tarjoaa siitä 10 dollaria. Sarjakuvamyyjä sanoo, että se on erittäin vanha ja että se maksaa 750 dollaria. Kun paraati alkaa, Bart hyppää mukaan paraatiin, mutta jää jälkeen kun he ajavat pois "Pummilassa." Pummilassa Bart alkaa puhua pummin kanssa, joka on nimeltään Chester J. Lampwick. Hän väittää keksineensä Tikku-hiiren, minkä todisteeksi hänellä on 80 vuotta vanha filmi mukanaan. Bart ja Milhouse katsovat sen ja uskovat Chesteria, mutta filmi tuhoutuu.

Seuraavana päivänä he menevät Itchy & Scratchy CO:n ja pyytävät 800 miljardia dollaria korvauksena ilman mitään todisteita. He eivät saa mitään, ja asia johtaa oikeuteen. Kun oikeudenkäynti alkaa, Itchy & Scratchy CO alkaa näyttää todisteita vuosista 1922–1928. Neljän tunnin jälkeen tuomari kysyy, onko heillä edes jonkinlaisia todisteita, mutta heillä ei ole. Yhtäkkiä Bart muistaa piirustuksen, jonka hän näki sarjakuvakaupassa. Hän lainaa Homerilta rahaa ja menee ostamaan sen. Kannesta löytyy Chesterin nimikirjoitus ja vuosiluku. Tällä todisteella he voittavat oikeudenkäynnin ja saavat 800 miljardia dollaria.

Oikeudenkäynnin jälkeen Itchy & Scratchy CO on konkurssissa eikä Chester halua jatkaa ohjelman tuottamista. Bart ja Lisa löytävät jakson lopulla lakikirjasta jonkun lain, jonka nojalla tapaus saisi uuden käänteen. He juoksevat Itchy & Scratchy CO:iin, koska he haluavat auttaa. Kun he saapuvat perille, lehdistötilaisuus on käynnissä, koska jotkut muut olivat keksineet keinon ennen Bartia ja Lisaa. Nämä ovat Lester ja Eliza, jotka näyttävät samanlaiselta kuin Bart ja Lisa näyttivät The Tracey Ullman Show'ssa.

Jakso päättyy siten, että Itchy & Scratchy CO pystyy jatkamaan ohjelmia Tikusta ja Takusta

Kala nimeltä Selma (A Fish Called Selma)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Troy McClure yrittää pelastaa kuolevan uransa ja kumota huhut hänen oudosta seksielämästään, ja menee naimisiin Margen siskon, Selman, kanssa. Selmalle selviää, että liitto on huiputusta, mutta hän päättää, että huiputusvaimona oleminen on ihan hyvä. Kuitenkin kun Troy päättää, että isyys auttaisi hänen uraansa vielä enemmän, Selma kieltäytyy tuomasta lasta heidän rakkaudettomaan liittoonsa, ja lähtee.

Vierailevat näyttelijät: Jeff Goldblum ja Phil Hartman

Tien päällä (Bart on the Road)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart väärentää ajokortin ollessaan tutustumassa Pattyn ja Selman töihin. Sitten hän lähtee automatkalle Nelsonin, Milhousen ja Martinin kanssa. Ongelmia syntyy, kun auto tuhoutuu Knoxvillessä, eikä pojilla ole rahaa tai autoa.

22 tarinaa (22 Short Films About Springfield)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart ja Milhouse miettivät mitä tapahtuisi, jos springfieldläisille tapahtuisi jotain mielenkiintoista. Tämä johtaa lyhyiden kuvausten ketjuun Springfieldin asukkaiden mahdollisista elämistä, sisältäen Apun, herra Burnsin, tri. Nickin, Moen, rehtori Skinnerin, päällikkö Wiggumin, Kimalaismiehen, pastori Lovejoyn, Cletuksen ja Sarjishemmon.

Sotasaalis (Raging Abe Simpson and His Grumbling Grandson in "The Curse of the Flying Hellfish")

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart häpeää isoisäänsä vanhustenpäivänä koulussa. Pian Abraham saa tietää, että Helvetinkala-komppaniaan kuulunut Asa Phelps on kuollut. Ainoat elossa olevat Helvetinkalat ovat Ukki ja herra Burns. Sääntöjen mukaan viimeinen Helvetinkala saa komppanian sotasaaliin. Tämän takia Burns yrittää tappaa ukin. Abe muuttaa Simpsoneille asumaan ja hän kertoo Bartille sota-ajoistaan Helvetinkala-komppaniassa. He taistelivat Toisen maailmansodan aikaan. Ukki oli kenraali ja Burns vain sotamies, eli Abe oli Burnsin esimies. Komppania sai saksalaisilta arvokkaan sotasaaliin, johon kuului maalauksia. He pistivät käyttöön tonttiinin, eli viimeinen eloonjäänyt saa saaliin. Bart onnistuu nappaamaan avaimen Burnsilta ja he lähtevät aarrejahtiin. Aarre onkin järven pohjassa, mutta se löytyy. Burns ottaa aarteen aseella uhaten. Hän potkaisee Bartin arkkuun, joka tippuu veneestä järveen. Bart pelastuu ja he saavat Burnsin kiinni. Abe erottaa Burnsin Helvetinkaloista, koska tämä yritti tappaa esimiehensä. USA:n ulkoministeriö antaa aarteen kuitenkin saksalaisille.

Muukalaiset kuriin (Much Apu About Nothing)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun karhu vaeltaa Evergreen Terracelle, nostaa pormestari Quimby veroja, jotta kaupunki voisi rahoittaa uuden karhupartion. Kun kaupungin asukkaat raivostuvat, Quimby syyttää laittomia maahanmuuttajia ja luo Ehdotus 24:n, joka antaa hänelle vallan karkottaa heidät.

Simpsonin perheelle selviää, että Apu on todellisuudessa laiton maahanmuuttaja, ja he päättävät auttaa miestä hankkimaan maan kansalaisuuden. Apu onnistuu sen saamaan, ja Homer pitää vilpittömän puheen siitä, miksi Springfieldin pitäisi hylätä Ehdotus 24. Se kuitenkin onnistuu pääsemään läpi 95%:n kannatuksella, ja talonmies Willie karkotetaan.

Kanuunanruokaa (Homerpalooza)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksenä näyttää lapsilleen kuinka trendikäs onkaan Homer vie Bartin ja Lisan Hullabalooza-musiikkifestivaalille, missä hänet palkataan esiintyjäksi, joka pystyy kestämään päin tulevan kanuunankuulan voiman. Lopputuloksena, Homer pääsee kiertueelle festivaaliväen kanssa ja löytää itsensä yhtäkkiä elämästä korkealuokkaista elämää. Kuitenkin kun kiertue saavuttaa Springfieldin, Homerin vatsaa alkaa sattua ja hänet lähetetään eläinlääkärille, joka kertoo, että jos Homer esiintyy vielä yhdenkin kerran, hänen vatsansa räjähtää ja hän kuolee. Homer ohittaa lääkärin varoituksen olankohautuksella, koska ei tahdo menettää suosiotaan.

Aluksi Homer päättää tehdä työnsä, mutta viimeisellä sekunnilla hän jänistää ja väistää kanuunankuulaa. Seurauksena hän saa tietenkin potkut työstään festivaaleilla ja palaa takaisin elämään, jossa hänen lapsensa eivät arvosta häntä.

Vierailevat näyttelijät: The Smashing Pumpkins, Cypress Hill, Sonic Youth ja Peter Frampton

Lisan uusi minä (Summer of 4 Ft. 2)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa huomaa kevään lopussa ettei ole koulunsa suosituin vaikka tällä ei ole yhtään jälki-istuntoa ja numerot kiitettäviä. Hän ei saa yhtään kommenttia vuosikirjaansa. Perhe lähtee rantalomalle ja Lisa päättää että ei ota mitään mukaan, vaan ostaa uusia vaatteita periltä. Lisasta tulee coolin näköinen ja hän saa uusia ystäviä. Bartkin yrittää saada heitä kavereikseen, mutta hän näyttää heidän mielestään ritsan kanssa Ville Vallattomalta. Bartia ottaa päähän se, että Lisa saa cooleja kavereita ja näyttää heille Lisan vuosikirjaa, jossa näkyy että Lisa on hikipinko. Lisa lähtee pois. Lisan kaverit eivät kuitenkaan välitä siitä, että hän on hikipinko, ja antavat tälle hyviä kommentteja vuosikirjaan.

Vierailevat näyttelijät: Christina Ricci

Juonipaljastukset päättyvät tähän.