Nick Riviera

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tri. Nick Riviera
Ensiesiintyminen ”Miljoona” (2. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Hank Azaria
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Mustat
Ikä noin 30
Ammatti Lääkäri
Tärkeimmät sukulaiset Ei tiedossa

Nick Riviera eli tohtori Nick on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. Hän on hyvin epäpätevä mutta vilpitön lääkäri (tai puoskari), jolla on halvoista hinnoistaan tunnettu yksityisklinikka Springfieldissä. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria.

Tohtori Nick esiintyi ensimmäisen kerran 2. tuotantokauden jaksossa ”Miljoona”. Ilmestyessään kohtaukseen tohtori Nickillä on tapana huudahtaa iloisesti ”Hei kaikki!” (Hi, everybody!), mihin kaikki paikallaolijat aina vastaavat kuorossa ”Hei tohtori Nick!” (Hi, Dr. Nick!).

Hank Azarian mukaan tohtori Nickin ääni on ”huono imitaatio” Ricky Ricardo -hahmosta, jota kuubalaissyntyinen näyttelijä Desi Arnaz näytteli 1950-luvun televisiosarjassa I Love Lucy.[1] Hahmona hän on ottanut vaikutteita tohtori George Nichopoulossesta, joka toimi Elvis Presleyn lääkärinä tämän viimeisinä elinvuosina.

Hahmon kuvaus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tohtori Nickillä ei vaikuta olevan juurikaan lääketieteellistä osaamista, vaikka hän väittää opiskelleensa yliopistossa. Hänelle riittää kuitenkin asiakkaita, koska hänen palvelunsa ovat paljon halvempia kuin tohtori Hibbertin ja hänen mainoslauseessaan vihjataankin hänen olevan yhtä hyvä kuin Hibbert. Lisäksi tohtori Nick on aina hyvin ystävällinen, iloinen ja melko itsevarman oloinen. Esiintyessään ensi kerran jaksossa ”Miljoona” hän piti vastaanottoaan ahtaassa, tunkkaisessa ja likaisessa huoneistossa. Epärehellinen asianajaja Lionel Hutz käytti häntä asiantuntijana saadakseen haluamansa vääristellyn lääkärinlausunnon. Yleensä tohtori Nick kuitenkin vaikuttaa melko rehelliseltä, joskin vaarallisen ammattitaidottomalta joten hänet voi nähdä eräänlaisena vastakohtana vastuulliselle ja ammattitaitoiselle tohtori Hibbertille.

4. kauden jaksossa ”Pumppu pettää” tohtori Nick onnistui suorittamaan Homer Simpsonin vaikean kolminkertaisen ohitusleikkauksen vain Lisa Simpsonin opastuksen avulla, ja ennen Lisan huomautusta hän meinasi unohtaa pestä kätensä ja aloittaa leikkauksen väärästä kohdasta. Samassa jaksossa ilmeni, että eräällä hänen aiemmalla leikkauspotilaallaan oli nyt jalka käden ja käsi jalan paikalla. Lisäksi Nick vaikutti kärsivän verikammosta katsoaessaan opetusvideota sydänleikkauksesta. 6. kauden jaksossa "Taivaalliset jamit" hän poikkeuksellisesti teki yhteistyötä tohtori Hibbertin kanssa osallistuessaan Bartin umpilisäkkeen poistoon, mutta onnistuikin vain nukuttamaan itsensä. 7. kauden jaksossa ”22 tarinaa” Nick diagnosoi Abe Simpsonillebonus eruptus” -nimisen sairauden, jossa hänen mukaansa ”luuranko yrittää hypätä ulos suun kautta ja paeta ruumiista”. 17. kauden jaksossa ”Naapurissa kummittelee” tohtori Nickin nähdään varastavan öisin Springfieldin hautausmaalta ruumiiden käsiä ja jalkoja, todennäköisesti varaosiksi. 4. kauden jaksossa ”Telkien takana” hän mainosti ostos-tv-ohjelmassa keksimäänsä ilmeisen kehnoa appelsiininpuristinta.

Tohtori Nick puhuu englantia lievällä korostuksella ja 7. kauden jaksossa ”Muukalaiset kuriin” hänen nähtiin hakevan Yhdysvaltain kansalaisuutta, mutta hänen syntyperäänsä ei ole koskaan mainittu tarkemmin. Hän vaikuttaa melko nuorelta ja hänellä on pukinparta ja ohuet viikset. Nick on myöskin hyvin lyhyt mies; vain päätä pidempi kuin Bart Simpson.

Tohtori Nick näytti kuolevan The Simpsons Movie -elokuvan lopussa, jossa valtava lasinsirpale lävisti hänet ja hän huudahti viimeisinä sanoinaan ”Heippa kaikki!” (Bye, everybody!). Hän on kuitenkin jatkanut esiintymistään sarjassa myös sen jälkeen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
  • (Nick valmistautuu leikkaamaan Homerin sydämen) These gloves came free with my toilet brush! (”Nämä hanskat tulivat ilmaiseksi vessanpönttöharjan mukana!”)
  • (Mainoksessa) ”Soita 1–600-TOHTORIH! "H" tarkoittaa halpaa!” (The B is for Bargain!)
  • You've tried the best, now try the rest. (”Kokeilit jo kaikkia parhaita, nyt kokeile kaikkia muita.”)
  • (Jaksossa Perjantai-illan aave Nick on antanut johtaja Burnsille tämän tarpeelliset hoidot ja lähettää nyt täysin sekaisin olevan Burnsin matkoihinsa) The most rewarding part was when he gave me my money. ("Palkitsevinta tässä on se kun minä sain palkkioni.")