Nick Riviera

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Dr nick.png
Tri. Nick Riviera
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Mustat
Ikä:
Ammatti: Lääkäri
Tärkeimmät sukulaiset: Ei tiedossa
Ensiesiintyminen: Miljoona
Ääninäyttelijä: Hank Azaria

Tohtori Nick Riviera (engl. dr. Nick Riviera) on kuvitteellinen hahmo amerikkalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. Nick esiintyi ensimmäisen kerran jaksossa Miljoona (Bart Gets Hit by a Car). Äänenä on Hank Azaria.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Nick ei ole mikään tohtori Hibbertin kaltainen tohtori, vaan on oikeastaan melko huonossa maineessa halpojen sekundaleikkaustensa ansiosta. Kerran Nick nähtiin lehtimiesten ympräröimänä Springfieldin sairaalalle, jotka kysyivät kukin vuoron perään: "Missä ovat ruumiit?". Samaan aikaan Nickiä kuulutettiin ilmoittautumaan kuolemansyytutkijan puheille. Nick on myös leikannut erään miehen, hän ihme kyllä selviytyi hengissä, siten, että hänellä on jalka käden ja käsi jalan paikalla. Nickin mahdollinen toimisto, joka nähtiin hänen debyyttijaksossaan, on pelkkä ahdas, tunkkainen ja likainen huoneisto.

Kun Homer Simpson tarvitsi edullisen sydänleikkaukseen, hän joutui Nickin käsiteltäväksi vain hintaan 129,95 dollaria. Sydänleikkauksen aikana hän oli vähällä unohtaa pestä kätensä, ei meinannut tietää miten leikata, ja hänellä vihjattiin olleen rannekello kädessä vielä leikkauksen alkaessa. Vaikka Nick ei tiennyt ollenkaan kuinka leikkaus suoritetaan, Lisa Simpsonin avustuksella leikkaus onnistui muuten täydellisesti.

Ensijaksossaan Riviera toimi yhtenä todistajana Simpsoneiden puolesta oikeudessa siitä, että Bart oli saanut vakavia vammoja herra Burnsin ajettua tämän päältä.

Öisin Nick varastaa Springfieldin hautausmaan ruumiilta käsiä ja jalkoja.(todennäköisesti varaosiksi)

The Simpsons Movie -elokuvassa Rivieran lävistää jättimäinen lasinsirpale. Hän ei kuitenkaan kuole, sillä hän esiintyy kaudella 20 jaksoissa Lost Verizon ja Eeny Teeny Maya Moe.

Sitaatteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "Hi everybody!" (Hei kaikki!) Johon kaikki paikallaolojat yleensä vastaavat: "Hi Dr. Nick! (Hei tohtori Nick!)"
  • (Nick valmistautuu leikkaamaan Homerin sydämen) "These gloves came free with my toilet brush!" (Nämä hanskat tulivat ilmaiseksi vessanpönttöharjan mukana!)
  • (Mainoksessa) "Soita 1–600-TOHTORIH! "H" tarkoittaa halpaa! "
  • "You've tried the best, now try the rest." (Kokeilit jo kaikkia parhaita, nyt kokeile kaikkia muita.)
  • "Good bye, everybody!" (Hyvästi, kaikki!) Sanoo jouduttuaan jättimäisen lasinsirpaleen lävistämäksi The Simpsons Movie elokuvassa.
  • " As good as Dr. Hibbert" (Yhtä hyvä kuin tohtori Hibbert) Luki hänen puhelinluettelossa olevassa mainoksessa jaksossa My Sister, My Sitter.