Simpsonit (2. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden 2. tuotantokausi
2. tuotantokauden kansi
2. tuotantokauden kansi
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 7
Esittäminen
Verkko Yhdysvaltain lippu FOX
Suomen lippu MTV3 ja Sub
Ensimmäinen esitys 1990-10-1111. lokakuuta 1990
Viimeinen esitys 1991-07-1111. heinäkuuta 1991
Esitysten määrä 22
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 2002-08-066. elokuuta 2002
Euroopan unionin lippu Eurooppa 2002-07-066. heinäkuuta 2002
Australian lippu Australia 2002-07-2323. heinäkuuta 2002
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
1. tuotantokausi 3. tuotantokausi
Luettelo televisiosarjan Simpsonit jaksoista

Simpsoneiden 2. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 11. lokakuuta 1990 jaksolla Bart Gets an F, jonka nimisuomennos on Ihme. Kyseisen jakson ensiesitys sai enemmän katsojia ruudun ääreen kuin mikään muu jakso. Kausi käsittää 22 jaksoa. Suomessa se käynnistyi 9. joulukuuta 1991. Tämä kausi nähtiin ensimmäisen kerran tuotantokoodin loppuosan numeroiden mukaisessa järjestyksessä, vaikka Yhdysvalloissa jaksojen järjestystä verrattuna tuotantokoodiin oli sekoitettu, eli Suomessa jaksot nähtiin eri järjestyksessä.

Kausi julkaistiin DVD:llä Euroopassa ja Australiassa 8. heinäkuuta ja Yhdysvalloissa 6. elokuuta 2002.

Jaksoissa vierailevat Marcia Wallace, Harvey Fierstein, James Earl Jones, Tom Poston, Tony Bennett, Alex Rocco, Phil Hartman, Larry King, George Takei, Jon Lovitz, Danny DeVito, Tracey Ullman, Audrey Meadows, Ringo Starr, Dustin Hoffman, Cloris Leachman ja Daniel Stern.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ihme (Bart Gets an F)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
7F03.jpg
Jaksonumero 14
Tuotantokoodi 7F03
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. lokakuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 9. joulukuuta 1991
Käsikirjoittaja(t) David M. Stern
Ohjaaja(t) David Silverman

Bart reputtaa jälleen kerran yhden kokeen ja saa kuulla, että seuraava ala-arvoinen tarkoittaa luokalle jäämistä. Hän pyytää luokan älykön, Martinin, apua kokeeseen kertaamiseen, mutta kun sekään ei auta, hän rukoilee yhtä lisälukupäivää. Bartin toive toteutuu: yöllä Springfieldiin tulee lumimyräkkä ja koulu on seuraavan päivän kiinni. Bart ei kuitenkaan vieläkään läpäise koetta. Hänen opettajansa kuitenkin uskoo, että Bart osaa soveltaa oppimaansa tietoa käytännössä, jolloin hän saa yhden lisäpisteen ja pääsee sittenkin kokeesta läpi.

Kaljulääke (Simpson and Delilah)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Simpson and Delilah.gif
Jaksonumero 15
Tuotantokoodi 7F02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. lokakuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 2. joulukuuta 1991
Käsikirjoittaja(t) Jon Vitti
Ohjaaja(t) Rich Moore

Homer saa kuulla uudesta ihmelääkkeestä, Dimoxinilistä, jonka on määrä saada hänen hiuksensa jälleen kasvamaan, ja huijaa vakuutuspapereissaan saadakseen ostettua sitä. Homer saa hiuksensa takaisin ja pian hänet ylennetään Springfieldin ydinvoimalassa. Hän saa jopa oman sihteerin, Karlin, joka auttaa häntä menestymään.

Herra Burnsin assistentti Waylon Smithers tulee mustasukkaiseksi kaikesta Homerin saamasta huomiosta. Smithersille selviää Homerin vakuutuspetos ja hän yrittää antaa tälle potkut, mutta Karl suojelee pomoaan ja tulee erotetuksi tämän sijasta. Bart läikyttää loput Homerin lääkkeestä viemäriin, Homer menettää jälleen hiuksensa ja lopulta myös uuden työpaikkansa.

Kauhujuttu (Treehouse of Horror)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
7f04 001.jpeg
Jaksonumero 16
Tuotantokoodi 7F04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. lokakuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 16. joulukuuta 1991
Käsikirjoittaja(t) John Swartzwelder (osa 1), Jay Kogen & Wallace Wolodarsky (osa 2), Sam Simon ja Edgar Allan Poe (osa 3)
Ohjaaja(t) Rich Moore

Prologi

Bart ja Lisa istuvat puumajassa Halloween-yönä kertomassa toisilleen kauhutarinoita. Homer kiipeää heidän tietämättään istumaan puun oksalle kuuntelemaan lasten tarinoita.

Painajaistalo (Bad Dream House)

Bartin kertomuksessa Simpsonit ovat juuri muuttaneet hienoon vanhanaikaiseen taloon kaupungin laitamille. Talossa alkaa pian tapahtua kummia – tavarat lentelevät, keittiön seinät vuotavat verta ja aukaisevat portin toiseen ulottuvuuteen, pahaenteinen ääni käskee perhettä lähtemään tiehensä. Perhe aikookin tämän tehdä, mutta päättää Homerin maanittelun jälkeen jäädä vielä yhdeksi yöksi.

Yöllä Bart, Lisa, Homer ja Maggie yrittävät tappaa toisensa, mutta Marge saa heidät kuriin viime hetkellä. Lopulta talo päättää mieluummin tuhota itsensä kuin elää Simpsonien kanssa.

Nälkäiset ovat kirottuja (Hungry are the Damned)

Bartin toisessa kertomuksessa avaruushirviöt Kang ja Kodos sieppaavat Simpsonin perheen ja kertovat vievänsä heivät paratiisinomaiselle Rigel 4 -planeetalle. Matkalla heitä syötetään hyvin ja Lisa alkaa epäillä olentojen aikomuksia. Hän löytää keittiöstä kummallisen "Ihmisruokaa"-nimisen keittokirjan ja epäilee hirviöiden aikovan syödä heidät, mutta hänen tuotuaan petoksen esille Kang ja Kodos puhaltavat vuorotellen avaruuspölyä kirjan päältä, jolloin sen todellinen nimi vähitellen paljastuu:

  • Kuinka kokata ihmisruokaa (How to cook humans)
  • Kuinka kokata ruokaa ihmisille (How to cook for humans)
  • Kuinka kokata neljäkymmentä ihmistä (How to cook forty humans)
  • Kuinka kokata neljällekymmenelle ihmiselle (How to cook for forty humans)

Simpsonit pyytävät Kangia ja Kodosia palauttamaan heidät takaisin Maahan. Kang ja Kodos kunnioittavat Simpsoneiden pyyntöä ja palauttavat heidät takaisin kotipihalleen.

Korppi (The Raven)

Lisa lukee Bartille Edgar Allan Poen runokertomuksen Korppi. Tarinassa Bart on korppi, Homer miespäähenkilö, Maggie ja Lisa serafeja ja Marge maalauksen Lenore.

Tarina kertoo rakkaansa Lenoren menettäneestä miehestä, jonka elämää sisään lennähtänyt korppi ryhtyy häiritsemään. Korppi ajaa miehen lopulta hulluksi hokiessaan jatkuvasti "ei enää koskaan" (engl. "nevermore").

Epilogi

Tarinat kerrottuaan Bart ja Lisa menevät pelotta nukkumaan, kun taas pelosta tärisevä Homer istuu ulkona uskaltamatta mennä nukkumaan tai sammuttaa sängyssä valoja. Silloin Homer näkee ikkunasta juuri viimeiseksi kerrotun tarinan korpin, jolla on Bartin pää.

  • Vierailevana äänenä James Earl Jones, joka toimii mm. Korppi-tarinan kertojana.
  • Jaksossa nähdään ensimmäistä kertaa Kang ja Kodos.

Kolmisilmäinen kala (Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish.png
Jaksonumero 17
Tuotantokoodi 7F01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 25. marraskuuta 1991
Käsikirjoittaja(t) Sam Simon ja John Swartzwelder
Ohjaaja(t) Wes Archer

Bart nappaa järvestä kolmisilmäisen kalan, johon syypääksi epäillään läheistä ydinvoimalaa. Syntyneen mediakohun seurauksena voimalaan lähetetään tutkimusryhmä, joka löytää sieltä kaikkiaan 342 rikettä. Herra Burns asettuu tapauksen jälkeen ehdokkaaksi osavaltion kuvernööriksi, ja yllättäen hänen vaalikampanjansa osoittautuu menestykseksi.

Vaalien aattona herra Burns tulee illastamaan häntä kannattaneiden Simpsonien luokse, jolloin Marge tarjoilee ruoaksi Bartin kolmisilmäisen kalan. Burns ei pysty kalaa syömään ja tämän seurauksena häviää vaalit.

Tanssiva maskotti (Dancin' Homer)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
7F05.jpg
Jaksonumero 18
Tuotantokoodi 7F05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 23. joulukuuta 1991
Käsikirjoittaja(t) Ken Levine ja David Isaacs
Ohjaaja(t) Mark Kirkland

Homer kannustaa paikallisen baseballjoukkueen voittoon ja pääsee sen uudeksi maskotiksi. Hänestä tulee heti suosittu ihailun kohde ja Springfieldin Isotoopit aloittavat voittoputkensa. Myöhemmin Homer ylennetään Capital Cityn joukkueen maskotiksi, mutta hänen esittäytymisensä väkijoukolle epäonnistuu, ja perhe joutuu taas palaamaan kotiin.

Naapurukset (Dead Putting Society)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
7F08.jpg
Jaksonumero 19
Tuotantokoodi 7F08
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 13. tammikuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) Jeff Martin
Ohjaaja(t) Rich Moore

Homer kadehtii naapuriaan Ned Flandersia kaikista tämän perheen hienouksista, jotka hänen omalta perheeltään puuttuvat. Myöhemmin hän vie Bartin pelaamaan minigolfia samaan aikaan, kun Ned on siellä poikansa Toddin kanssa. Hyvin menneiden pelien jälkeen Bart ja Todd päättävät osallistua turnaukseen, joka saa heidän isänsä lyömään keskenään vetoa: hävinneen pojan isä joutuu ajamaan naapurinsa nurmikon vaimonsa hienoimmissa vaatteissa.

Turnauspäivänä sekä Bart että Todd pelaavat loistavasti ja joutuvat lopuksi vastakkain loppuotteluun. Molemmat pojat kuitenkin hermostuvat nolon häviön pelossa ja päätyvät yhdessä tasapeliin.

Kadun kasvatti (Bart vs. Thanksgiving)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Bart vs Thanksgiving.png
Jaksonumero 20
Tuotantokoodi 7F07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 6. tammikuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) George Meyer
Ohjaaja(t) David Silverman

Bart polttaa vahingossa Lisan juhlaillallista varten tekemän koristeen, ja koko perhe raivostuu hänelle hänen kieltäydyttyään pyytämästä anteeksi. Bart karkaa kotoa ja liittyy kodittomien miesten joukkoon. Lopulta Bart palaa takaisin kotiin ja pyytää Lisalta anteeksi kuultuaan hänen itkevän huoneessaan.

Huimapää rullalaudalla (Bart the Daredevil)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Bart the Daredevil.jpg
Jaksonumero 21
Tuotantokoodi 7F06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. joulukuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 30. joulukuuta 1991
Käsikirjoittaja(t) Jay Kogen ja Wallace Wolodarsky
Ohjaaja(t) Wesley Archer

Homer ja Bart näkevät televisiossa mainoksen monsteriautoshowsta, joka järjestetään Springfieldin areenalla tulevana sunnuntaina. Heidän saapuessaan stadionin pysäköintialueelle yhtäkään paikkaa ei ole vapaana ja Homer ajaa vahingossa itse areenalle, jossa jättirobotti hyökkää heidän autonsa kimppuun. Auto ei kuitenkaan tuhoudu täysin, ja kiitokseksi esitykseen osallistumisesta perhe saa katsomosta kunniavieraspaikat.

Rallin loppupuolella areenalle saapuu yllätysvieras, "Kapteeni" Lance Murdock. Murdock esittelee vaarallisimman stunttinsa, jossa hänen tarkoituksensa on hypätä moottoripyörällä erilaisilla villipedoilla täytetyn altaan yli. Temppu epäonnistuu ja hänet viedään sairaalaan. Shown jälkeen Bart sanoo löytäneensä kutsumuksensa: hän haluaa tehdä samaa kuin Lance Murdock.

Bart aloittaa harjoittelun ja lopulta uskoo voivansa hypätä Springfieldin Rotkon yli. Homer yrittää puhua Bartille järkeä ennen hyppyä, mutta ei saa poikaansa kuuntelemaan. Niinpä Homer päättää hypätä hänen sijastaan osoittaakseen miltä tuntuu, kun joku perheenjäsen laittaa tahallaan henkensä alttiiksi. Homerin temppu epäonnistuu ja hänet nostetaan helikopterilla ambulanssiin. Ambulanssin lähtiessä se törmää puuhuun ja törmäyksen voimasta paareilla makaava Homer tipahtaa uudestaan alas rotkoon.

Väkivaltaviihde (Itchy & Scratchy & Marge)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
ItchyScratchyMarge.png
Jaksonumero 22
Tuotantokoodi 7F09
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. joulukuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 30. joulukuuta 1991
Käsikirjoittaja(t) John Swartzwelder
Ohjaaja(t) Jim Reardon

Marge huomaa Maggien saaneen huonoja vaikutteita väkivaltaisesta Tikku ja Takku -lastenohjelmasta ja ryhtyy protestoimaan sitä vastaan. Aluksi sarjan tekijät viittaavat valituksille kintaalla, mutta lopulta he joutuvat taipumaan ja muuttamaan ohjelman tyyliä. Ohjelmasta tulee kiltti ja opettavainen ja lasten kiinnostus sitä kohtaan lopahtaa.

Myöhemmin Margen väkivallattomuusjärjestön muut jäsenet yrittävät estää Michelangelon Daavidin esittämisen Springfieldin museossa, mutta eivät saa yritykselleen Margen tukea. Järjestö kaatuu ja väkivaltaiset pätkät palaavat taas Hassu-klovnin ohjelmaan.

Miljoona (Bart Gets Hit by a Car)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
019.jpg
Jaksonumero 23
Tuotantokoodi 7F10
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. tammikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 27. tammikuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) John Swartzwelder
Ohjaaja(t) Mark Kirkland

Herra Burns ajaa autollaan Bartin päälle, mutta ei suostu maksamaan Homerin ja Bartin vaatimia miljoonan dollarin korvauksia. Alkaa oikeudenkäynti, joka on jo kääntymässä Simpsonien voitoksi, kunnes Burns saa tietää Bartin teeskennelleen lähes kaikki vaivansa. Oikeudenkäynnissä Marge kutsutaan todistajaksi, eikä hän pysty valehtelemaan, joten perheelle ei korvata mitään.

Ennen kuolemaa (One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish.png
Jaksonumero 24
Tuotantokoodi 7F11
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. tammikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 3. helmikuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) Nell Scovell
Ohjaaja(t) Wesley M. Archer

Simpsonit käyvät uudessa sushiravintolassa, jossa Homer saa ruokamyrkytyksen pallokalasta. Homer viedään sairaalaan ja hänelle kerrotaan, että hänellä on enää 22 tuntia elinaikaa. Hän tekee listan asioista, jotka haluaa tehdä, ja viettää viimeisen päivänsä jutellen isänsä ja lastensa kanssa. Homer hyväksyy kohtalonsa, mutta saakin lopulta tietää, ettei kala ollutkaan myrkyllistä ja että hän on elämänsä kunnossa.

Kultainen nuoruus (The Way We Was)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
7f12.jpg
Jaksonumero 25
Tuotantokoodi 7F12
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. tammikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 4. toukokuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) Al Jean, Mike Reiss ja Sam Simon
Ohjaaja(t) David Silverman

Simpsoneiden ensimmäisessä takaumajaksossa Marge kertoo tarinan siitä, kuinka hän ja Homer tapasivat ensimmäisen kerran jälki-istunnossa vuonna 1974. Homer yritti tehdä kaikkensa saadakseen Margen parikseen juhliin. Marge suostuikin aluksi, mutta meni kuitenkin loppujen lopuksi Artie Ziffin kanssa. Lopuksi Marge katui tekoaan ja totesi rakastuneensa Homeriin.

Pelastakaa sielunne (Homer vs. Lisa and the 8th Commandment)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Homer vs. Lisa and the 8th Commandment.JPG
Jaksonumero 26
Tuotantokoodi 7F13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. helmikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 11. toukokuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) Steve Pepoon
Ohjaaja(t) Rich Moore

Homer hankkii perheelleen laittoman kaapeli-TV-liitännän ja alkuepäröinnin jälkeen jopa Marge on siitä innoissaan.

Pyhäkoulussa Bartille ja Lisalle opetetaan helvetistä. Opettaja kertoo kohtalolta välttyvän, jos noudattaa kymmentä käskyä. Kahdeksas käsky kuuluu: Älä varasta. Lisa alkaa tuntea pahaa oloa, sillä hän uskoo laittoman kaapeli-TV:n katselun olevan varastamista.

Hän kysyy neuvoa pastori Lovejoylta, joka käskee hänen näyttää esimerkkiä muille ja olla katsomatta laitonta televisiota, toivoen muiden Simpsoneiden seuraavan perässä.

Kunnon mies (Principal Charming)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Principal Charming.jpg
Jaksonumero 27
Tuotantokoodi 7F15
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. helmikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 17. helmikuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) David M. Stern
Ohjaaja(t) Mark Kirkland

Selma anoo Margelta apua miehen löytämiseen, ja Homer päättää, että Bartin rehtori Skinner on hänelle täydellinen valinta. Homer kutsuu Skinnerin päivälliselle, mutta mies rakastuukin Selman sijasta hänen siskoonsa Pattyyn. Patty ja Skinner alkavat seurustella ja lopulta Skinner kosii, mutta Patty kieltäytyy, koska ei halua pilata välejään sisarensa kanssa.

Velipuoli (Oh Brother, Where Art Thou?)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Oh Brother Where Art Thou.png
Jaksonumero 28
Tuotantokoodi 7F16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. helmikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 24. helmikuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) Jeff Martin
Ohjaaja(t) W.M. "Bud" Archer

Isoisä kertoo Homerin velipuolesta, rikkaasta autotehtailija Herb Powellista. Herb pyytää Homeria suunnittelemaan yhtiölleen uuden perusamerikkalaisille suunnatun automallin.

  • Vierailevana äänenä Danny DeVito.
  • Jaksossa nähdään ensimmäistä kertaa Herb Powell ja Mona Simpson. Mona tosin esittäytyi kunnolla vasta 7. kauden jaksossa "Homerin äiti".

Riivatun rakki (Bart's Dog Gets an F)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Bartsdoggetsanf.jpg
Jaksonumero 29
Tuotantokoodi 7F14
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. maaliskuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 10. helmikuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) Jon Vitti
Ohjaaja(t) Jim Reardon

Homer kyllästyy jatkuvasti paikkoja tuhoavaan Pukin Pikku Apuriin ja ilmoittaa, että koira saa lähteä, ellei sitä lähetetä koirakouluun. Koira menestyy koulussa huonosti, eikä Bart suostu käyttämään siihen kuristuspantaa.

Lopullista tarkastusta edeltävänä yönä Bart ja Pukin Pikku Apuri leikkivät luullen, että ne ovat heidän viimeiset hetkensä yhdessä. Tämä side murtaa jään heidän välillään ja Pukin Pikku Apuri oppii vihdoin ymmärtämään Bartin käskyjä. Tämän jälkeen se läpäisee tarkastuksen leikiten.

Isoisän perintö (Old Money)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Oldmoney.jpg
Jaksonumero 30
Tuotantokoodi 7F17
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. marraskuuta 1991
Käsikirjoittaja(t) Jay Kogen ja Wallace Wolodarsky
Ohjaaja(t) David Silverman

Isoisä rakastuu Beatrice Simmons -nimiseen naiseen, joka kuolee pian. Isoisä syyttää Homeria siitä, ettei saanut viettää Beatricen viimeisiä hetkiä hänen kanssaan.

Hautajaisten jälkeen isoisä saa perinnöksi 106 000 dollaria. Beatricen haamu ilmestyy hänelle kertomaan, että hänen täytyy antaa Homerille anteeksi ja lahjoittaa rahat hyvään tarkoitukseen.

Sisäinen kauneus (Brush With Greatness)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Brushwithgreatness.jpg
Jaksonumero 31
Tuotantokoodi 7F18
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. marraskuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 9. maaliskuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) Jim Reardon
Ohjaaja(t) Brian K. Roberts

Simpsonien talosta löytyy joitakin vanhoja Margen Ringo Starrista tekemiä maalauksia. Lisa pakottaa äitinsä menemään taidetunneille Springfieldin collegeen. Margesta tulee huippuoppilas ja herra Burns pyytää Margea maalaamaan hänen muotokuvansa.

Ensin Margella on vaikeuksia maalata niin ilkeä mies, mutta sitten hän päättää maalata Burnsin alastomana ja heikkona. Kaikki, jopa Burns itse, ylistävät Margen maalausta.

  • Vierailevina ääninä Jon Lovitz ja Ringo Starr.
  • Jaksossa nähdään ensimmäistä kertaa Elizabeth Hoover.

Miehen malli (Lisa's Substitute)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Lisas-substitute.png
Jaksonumero 32
Tuotantokoodi 7F19
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. huhtikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 23. maaliskuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) Jon Vitti
Ohjaaja(t) Rich Moore

Lisan opettaja neiti Hoover sairastuu mahdolliseen Lymen tautiin ja hänet korvataan sijaisopettaja herra Bergstromilla. Lisa tykästyy opettajaan välittömästi hänen epätavallisten opetusmenetelmiensä ansiosta.

Sillä välin Bart asettuu ehdolle luokan presidentiksi Martin Princeä vastaan, mutta ei kuitenkaan voita, sillä kukaan luokan oppilaista ei äänestä vaaleissa.

Aviokriisi (The War of the Simpsons)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Warofthesimpsons.png
Jaksonumero 33
Tuotantokoodi 7F20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. toukokuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 16. maaliskuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) John Swartzwelder
Ohjaaja(t) Mark Kirkland

Marge päättää viedä Homerin avioliittoneuvontaan. Homer saa tietää, että neuvonta järjestetään Catfish-järvellä, ja pakkaa mukaan kalastustarvikkeensa.

Seuraavana aamuna järvellä Homer yrittää livahtaa ulos mennäkseen kalaan, mutta Marge saa hänet kiinni ja Homer menee sittenkin vain kävelylle. Laiturilta hän löytää hylätyn ongen ja saa sillä napattua legendaarisen kissakalan. Nähdessään järkyttyneen Margen hän kuitenkin päästää kalan menemään todistaakseen rakkautensa tätä kohtaan.

Radioaktiivinen mies (Three Men And A Comic Book)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Threemanandacomicbook.jpg
Jaksonumero 34
Tuotantokoodi 7F21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. toukokuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 30. maaliskuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) Jeff Martin
Ohjaaja(t) Wes Archer

Bart, Martin ja Milhouse yhdistävät rahansa ostaakseen Sarjishemmolta ensimmäisen Radioaktiivinen Mies -sarjakuvan. He tajuavat, etteivät pysty jakamaan lehteä kolmeen osaan, ja koska he eivät luota toisiinsa, he päätyvät loppujen lopuksi vahingossa tuhoamaan lehden.

Veriveljet (Blood Feud )[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Simpsons Blood Feud.png
Jaksonumero 35
Tuotantokoodi 7F22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. heinäkuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 6. huhtikuuta 1992
Käsikirjoittaja(t) George Meyer
Ohjaaja(t) David Silverman

Herra Burns tarvitsee verta, mutta hänen veriryhmänsä on harvinainen. Bart kuuluu samaan veriryhmään ja luovuttaakin Burnsille vertaan. Homer kuitenkin haluaisi teosta reilun korvauksen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.