Simpsonit (2. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 2. tuotantokausi
2. tuotantokauden kansi
2. tuotantokauden kansi
Maa  Yhdysvallat
Ikäluokitus Kuvaohjelman ikäraja 7
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi Kolmoskanava
Suomi MTV3
Suomi Sub
Ensimmäinen esitys 1990-10-1111. lokakuuta 1990
Viimeinen esitys 1991-07-1111. heinäkuuta 1991
Esitysten määrä 22
Julkaisut
 Yhdysvallat 2002-08-066. elokuuta 2002
 Eurooppa 2002-07-066. heinäkuuta 2002
 Australia 2002-07-2323. heinäkuuta 2002
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
1. tuotantokausi 3. tuotantokausi
Luettelo televisiosarjan Simpsonit jaksoista

Simpsoneiden 2. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 11. lokakuuta 1990 jaksolla Bart Gets an F, jonka nimisuomennos on Ihme. Kyseisen jakson ensiesitys sai ruudun ääreen enemmän katsojia kuin mikään muu jakso. Kausi käsittää 22 jaksoa. Suomessa se käynnistyi 9. joulukuuta 1991. Tämä kausi nähtiin ensimmäisen kerran tuotantokoodin loppuosan numeroiden mukaisessa järjestyksessä, vaikka Yhdysvalloissa jaksojen järjestystä verrattuna tuotantokoodiin oli sekoitettu, eli Suomessa jaksot nähtiin eri järjestyksessä.

Kausi julkaistiin DVD:llä Euroopassa ja Australiassa 8. heinäkuuta ja Yhdysvalloissa 6. elokuuta 2002.

Jaksoissa vierailevat Marcia Wallace, Harvey Fierstein, James Earl Jones, Tom Poston, Tony Bennett, Alex Rocco, Phil Hartman, Larry King, George Takei, Jon Lovitz, Danny DeVito, Tracey Ullman, Audrey Meadows, Ringo Starr, Dustin Hoffman, Cloris Leachman ja Daniel Stern.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ihme (Bart Gets an F)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 14
Tuotantokoodi 7F03
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. lokakuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 9. joulukuuta 1991

Bart reputtaa jälleen kerran yhden kokeen ja saa kuulla, että seuraava ala-arvoinen tarkoittaa luokalle jäämistä. Hän pyytää luokan älykön, Martinin, apua kokeeseen kertaamiseen, mutta kun sekään ei auta, hän rukoilee yhtä lisälukupäivää. Bartin toive toteutuu: yöllä Springfieldiin tulee lumimyräkkä ja koulu on seuraavan päivän kiinni. Bart ei kuitenkaan vieläkään läpäise koetta. Hänen opettajansa kuitenkin uskoo, että Bart osaa soveltaa oppimaansa tietoa käytännössä, jolloin hän saa yhden lisäpisteen ja pääsee sittenkin kokeesta läpi.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Bill, pormestari Quimby, Hassu-klovni, George Washington, valtuutettu #2, Benjamin Franklin  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Otto, J. Loren Pryor, Marty, rehtori Skinner, herra Burns, Waylon Smithers, pastori Lovejoy, valtuutettu #1, Alexander Hamilton  
 Marcia Wallace  Edna Krabappel  
 Jo Ann Harris  sairaanhoitaja  
 Pamela Hayden  kuuluttaja, Milhouse van Houten  
 Russi Taylor  Martin Prince, Sherri, Terri, äiti  

Kaljulääke (Simpson and Delilah)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 15
Tuotantokoodi 7F02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. lokakuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 2. joulukuuta 1991

Homer saa kuulla uudesta ihmelääkkeestä, Dimoxinilistä, jonka on määrä saada hänen hiuksensa jälleen kasvamaan, ja huijaa vakuutuspapereissaan saadakseen ostettua sitä. Homer saa hiuksensa takaisin ja pian hänet ylennetään Springfieldin ydinvoimalassa. Hän saa jopa oman sihteerin, Karlin, joka auttaa häntä menestymään.

Herra Burnsin assistentti Waylon Smithers tulee mustasukkaiseksi kaikesta Homerin saamasta huomiosta. Smithersille selviää Homerin vakuutuspetos ja hän yrittää antaa tälle potkut, mutta Karl suojelee pomoaan ja tulee erotetuksi tämän sijasta. Bart läikyttää loput Homerin lääkkeestä viemäriin, Homer menettää jälleen hiuksensa ja lopulta myös uuden työpaikkansa.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, mies mainoksessa, herra Winfield, Barney Gumble, laulava sähke, hallituksen jäsen #3  
 Julie Kavner  Marge, Patty, Selma  
 Nancy Cartwright  Bart, Lewis  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  visailujuontaja, mainosääni, tohtori Boyle, Lenny Leonard, Dimoxinilin käyttäjä, parturi Jake, avustaja #3, herra Burns, Waylon Smithers, mies yleisössä #2  
 Harvey Fierstein  Karl  
 Hank Azaria  Carl Carlson, hallituksen jäsen #1, mies yleisössä #1  
 Pamela Hayden  kilpailija visailussa, hakija, hallituksen jäsen #2, Milhouse, nainen yleisössä  

Kauhujuttu (Treehouse of Horror)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 16
Tuotantokoodi 7F04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. lokakuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 16. joulukuuta 1991

Prologi

Bart ja Lisa istuvat puumajassa halloween-yönä kertomassa toisilleen kauhutarinoita. Homer kiipeää heidän tietämättään istumaan puun oksalle kuuntelemaan lasten tarinoita.

Painajaistalo (Bad Dream House)

Bartin kertomuksessa Simpsonit ovat juuri muuttaneet hienoon vanhanaikaiseen taloon kaupungin laitamille. Talossa alkaa pian tapahtua kummia – tavarat lentelevät, keittiön seinät vuotavat verta ja aukaisevat portin toiseen ulottuvuuteen, pahaenteinen ääni käskee perhettä lähtemään tiehensä. Perhe aikookin tämän tehdä, mutta päättää Homerin maanittelun jälkeen jäädä vielä yhdeksi yöksi.

Yöllä Bart, Lisa, Homer ja Maggie yrittävät tappaa toisensa, mutta Marge saa heidät kuriin viime hetkellä. Lopulta talo päättää mieluummin tuhota itsensä kuin elää Simpsonien kanssa.

Nälkäiset ovat kirottuja (Hungry are the Damned)

Bartin toisessa kertomuksessa avaruushirviöt Kang ja Kodos sieppaavat Simpsonin perheen ja kertovat vievänsä heivät paratiisinomaiselle Rigel 4 -planeetalle. Matkalla heitä syötetään hyvin ja Lisa alkaa epäillä olentojen aikomuksia. Hän löytää keittiöstä kummallisen "Ihmisruokaa"-nimisen keittokirjan ja epäilee hirviöiden aikovan syödä heidät, mutta hänen tuotuaan petoksen esille Kang ja Kodos puhaltavat vuorotellen avaruuspölyä kirjan päältä, jolloin sen todellinen nimi vähitellen paljastuu: How to cook humans (”Kuinka kokata ihmisiä”) – How to cook for humans (”Kuinka kokata ihmisille”) – How to cook forty humans (”Kuinka kokata neljäkymmentä ihmistä”) – How to cook for forty humans (”Kuinka kokata neljällekymmenelle ihmiselle”).

Simpsonit pyytävät Kangia ja Kodosia palauttamaan heidät takaisin Maahan. Kang ja Kodos kunnioittavat Simpsoneiden pyyntöä ja palauttavat heidät takaisin kotipihalleen.

Korppi (The Raven)

Lisa lukee Bartille Edgar Allan Poen runokertomuksen Korppi. Tarinassa Bart on korppi, Homer miespäähenkilö, Maggie ja Lisa serafeja ja Marge maalauksen Lenore.

Tarina kertoo rakkaansa Lenoren menettäneestä miehestä, jonka elämää sisään lennähtänyt korppi ryhtyy häiritsemään. Korppi ajaa miehen lopulta hulluksi hokiessaan jatkuvasti "ei enää koskaan" (engl. "nevermore").

Epilogi

Tarinat kerrottuaan Bart ja Lisa menevät pelotta nukkumaan, kun taas pelosta tärisevä Homer istuu ulkona uskaltamatta mennä nukkumaan tai sammuttaa sängyssä valoja. Silloin Homer näkee ikkunasta juuri viimeiseksi kerrotun tarinan korpin, jolla on Bartin pää.

  • Tämä on ensimmäinen Kauhujen talo -jakso. Jaksossa nähdään ensimmäistä kertaa Kang ja Kodos ja lopputekstien aikana kuullaan ensi kertaa poikkeava sovitus sarjan tunnusmusiikista.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Kodos, Korppi-runon päähenkilö  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart, korppi  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  ilkeä nauru, painajaistalon ääni, Kang  
 James Earl Jones  muuttomies, kokki Serak, Korppi-tarinan kertoja  

Kolmisilmäinen kala (Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 17
Tuotantokoodi 7F01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 25. marraskuuta 1991

Bart nappaa järvestä kolmisilmäisen kalan, johon syypääksi epäillään läheistä ydinvoimalaa. Syntyneen mediakohun seurauksena voimalaan lähetetään tutkimusryhmä, joka löytää sieltä kaikkiaan 342 rikettä. Herra Burns asettuu tapauksen jälkeen ehdokkaaksi osavaltion kuvernööriksi, ja yllättäen hänen vaalikampanjansa osoittautuu menestykseksi.

Vaalien aattona herra Burns tulee illastamaan häntä kannattaneiden Simpsonien luokse, jolloin Marge tarjoilee ruoaksi Bartin kolmisilmäisen kalan. Burns ei pysty kalaa syömään ja tämän seurauksena häviää vaalit.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Burnsin kampanjan manageri, mudantonkija, isoisä, Barney, Charles Darwinin näyttelijä, Burnsin kampanjan mainoslaulun laulaja, mies linnanpihan rallissa #1, Scott Christian  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Dave Shutton, herra Burns, Waylon Smithers, vitsinkirjoittaja, henkilökohtainen valmentaja, Jasper, mies linnanpihan rallissa #2, meikkitaiteilija  
 Hank Azaria  turvallisuustarkastaja, spin doctor, salamurhaaja, TV-kuuluttaja, Moe Szyslak, reportteri  
 Maggie Roswell  kuvernööri Mary Bailey  

Tanssiva maskotti (Dancin' Homer)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 18
Tuotantokoodi 7F05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 23. joulukuuta 1991

Homer kannustaa paikallisen baseballjoukkueen voittoon ja pääsee sen uudeksi maskotiksi. Hänestä tulee heti suosittu ihailun kohde ja Springfieldin Isotoopit aloittavat voittoputkensa. Myöhemmin Homer ylennetään Capital Cityn joukkueen maskotiksi, mutta hänen esittäytymisensä väkijoukolle epäonnistuu, ja perhe joutuu taas palaamaan kotiin.

  • Tämä on ensimmäinen jakso, jossa vieraileva ääni (Tony Bennett) esittää omaa itseään.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Barney, myyjä, pelaaja, Tex O'Hara, jamaikalaisfani #1, stadionkuuluttaja, ei-vakuuttunut fani #1, siivooja  
 Julie Kavner  Marge, Patty, Selma  
 Nancy Cartwright  Bart, ex-vaimo #2  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Otto, herra Burns, Waylon Smithers, kuuluttaja, ärsyyntynyt pelaaja, jamaikalaisfani #2, Ned Flanders, Dave Glass  
 Tony Bennett  oma itsensä  
 Tom Poston  Capital City Goofball  
 Hank Azaria  Moe, herra Gammel, punaisten hattujen myyjä, Flash Baylor, olutmyyjä, Homerin valvoja, ei-vakuuttunut fani #3, Dave Rosenfield  
 Daryl Coley  Veri-ien Murphy  
 Pamela Hayden  Milhouse, Janey Powell, ex-vaimo #1, ei-vakuuttunut fani #2  
 Ken Levine  Dan Horde  

Naapurukset (Dead Putting Society)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 19
Tuotantokoodi 7F08
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 13. tammikuuta 1992

Homer kadehtii naapuriaan Ned Flandersia kaikista tämän perheen hienouksista, jotka hänen omalta perheeltään puuttuvat. Myöhemmin hän vie Bartin pelaamaan minigolfia samaan aikaan, kun Ned on siellä poikansa Toddin kanssa. Hyvin menneiden pelien jälkeen Bart ja Todd päättävät osallistua turnaukseen, joka saa heidän isänsä lyömään keskenään vetoa: hävinneen pojan isä joutuu ajamaan naapurinsa nurmikon vaimonsa hienoimmissa vaatteissa.

Turnauspäivänä sekä Bart että Todd pelaavat loistavasti ja joutuvat lopuksi vastakkain loppuotteluun. Molemmat pojat kuitenkin hermostuvat nolon häviön pelossa ja päätyvät yhdessä tasapeliin. Ned on iloinen, koska hän ja Homer voivat unohtaa vedonlyönnin, mutta Homer haluaa nöyryyttää Nediä: loppujen lopuksi molemmat miehet joutuvat ajamaan nurmikkonsa vaimojensa hienoimmissa vaatteissa naapurien nauraessa heille.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, selostaja  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart, Todd Flanders  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Ned, pastori Lovejoy  
 Maggie Roswell  Maude Flanders, Helen Lovejoy, rouva Norton  

Kadun kasvatti (Bart vs. Thanksgiving)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 20
Tuotantokoodi 7F07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. marraskuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 6. tammikuuta 1992

Bart polttaa vahingossa Lisan juhlaillallista varten tekemän koristeen, ja koko perhe raivostuu hänelle hänen kieltäydyttyään pyytämästä anteeksi. Bart karkaa kotoa ja liittyy kodittomien miesten joukkoon. Lopulta Bart palaa takaisin kotiin ja pyytää Lisalta anteeksi kuultuaan hänen itkevän huoneessaan.

  • Tässä jaksossa Margen äiti nähdään ensi kerran sarjan nykyhetkessä. Myös radiojuontajat Bill ja Marty nähdään ensi kerran muuten kuin pelkkinä ääninä.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Bill, kuuluttaja #2, isoisä, Pukin Pikku Apuri, Roryn ystävä, pummit, Setä Samuli  
 Julie Kavner  Marge, Patty, Selma, Jacqueline Bouvier  
 Nancy Cartwright  Bart, Maggie Bartin kuvitelmassa  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Marty, kuuluttaja #1, vanhainkodin työntekijä, herra Burns, Waylon Smithers, Kent Brockman, Lou  
 Greg Berg  radioääni, turvallisuusmies, Rory, Eddie  
 Maggie Roswell  rouva Spencer, sairaanhoitaja  

Huimapää rullalaudalla (Bart the Daredevil)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 21
Tuotantokoodi 7F06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. joulukuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 30. joulukuuta 1991

Homer ja Bart näkevät televisiossa mainoksen monsteriautoshowsta, joka järjestetään Springfieldin areenalla tulevana sunnuntaina. Heidän saapuessaan stadionin pysäköintialueelle yhtäkään paikkaa ei ole vapaana ja Homer ajaa vahingossa itse areenalle, jossa jättirobotti hyökkää heidän autonsa kimppuun. Auto ei kuitenkaan tuhoudu täysin, ja kiitokseksi esitykseen osallistumisesta perhe saa katsomosta kunniavieraspaikat.

Rallin loppupuolella areenalle saapuu yllätysvieras, "Kapteeni" Lance Murdock. Murdock esittelee vaarallisimman stunttinsa, jossa hänen tarkoituksensa on hypätä moottoripyörällä erilaisilla villipedoilla täytetyn altaan yli. Temppu epäonnistuu ja hänet viedään sairaalaan. Shown jälkeen Bart sanoo löytäneensä kutsumuksensa: hän haluaa tehdä samaa kuin Lance Murdock.

Bart aloittaa harjoittelun ja lopulta uskoo voivansa hypätä Springfieldin Rotkon yli. Homer yrittää puhua Bartille järkeä ennen hyppyä, mutta ei saa poikaansa kuuntelemaan. Niinpä Homer päättää hypätä hänen sijastaan osoittaakseen miltä tuntuu, kun joku perheenjäsen laittaa tahallaan henkensä alttiiksi. Homerin temppu epäonnistuu ja hänet nostetaan helikopterilla ambulanssiin. Ambulanssin lähtiessä se törmää puuhuun ja törmäyksen voimasta paareilla makaava Homer tipahtaa uudestaan alas rotkoon.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, kuuluttaja, Barney, mainoskuuluttaja #3, Lance Murdock  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart, Nelson Muntz  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  mainoskuuluttaja #1, rehtori Skinner, Largo, Ned, vakuutusmies, Leo G. Park, hirviöautokisan kuuluttaja #1, kuuluttaja Bartin kuvitelmissa, tohtori Hibbert, Otto  
 Hank Azaria  Moe, mainoskuuluttaja #2, hirviöautokisan kuuluttaja #2  
 Pamela Hayden  Milhouse, Rod Flanders, Lewis  
 Maggie Roswell  Richard, Janey  

Väkivaltaviihde (Itchy & Scratchy & Marge)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 22
Tuotantokoodi 7F09
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. joulukuuta 1990
Ensiesitys Suomessa 30. joulukuuta 1991

Marge huomaa Maggien saaneen huonoja vaikutteita väkivaltaisesta Tikku ja Takku -lastenohjelmasta ja ryhtyy protestoimaan sitä vastaan. Aluksi sarjan tekijät viittaavat valituksille kintaalla, mutta lopulta he joutuvat taipumaan ja muuttamaan ohjelman tyyliä. Ohjelmasta tulee kiltti ja opettavainen ja lasten kiinnostus sitä kohtaan lopahtaa.

Myöhemmin Margen väkivallattomuusjärjestön muut jäsenet yrittävät estää Michelangelon Daavidin esittämisen Springfieldin museossa, mutta eivät saa yritykselleen Margen tukea. Järjestö kaatuu ja väkivaltaiset pätkät palaavat taas Hassu-klovnin ohjelmaan.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Hassu-klovni, animaattori #1, Smartline-kuuluttaja, italialainen taiteilija  
 Julie Kavner  Marge, piirretty orava  
 Nancy Cartwright  Bart, Nelson, "Porch Pals" -pätkän Tikku ja Takku  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Takku, animaattori #2, Kent Brockman, Marvin Monroe, mainosääni  
 Pamela Hayden  Milhouse  
 Maggie Roswell  animaattori #3, reportteri, Helen Lovejoy, Maude  
 Alex Rocco  Roger Meyers Jr.  

Miljoona (Bart Gets Hit by a Car)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 23
Tuotantokoodi 7F10
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. tammikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 27. tammikuuta 1992

Herra Burns ajaa autollaan Bartin päälle, mutta ei suostu maksamaan Homerin ja Bartin vaatimia miljoonan dollarin korvauksia. Alkaa oikeudenkäynti, joka on jo kääntymässä Simpsonien voitoksi, kunnes Burns saa tietää Bartin teeskennelleen lähes kaikki vaivansa. Oikeudenkäynnissä Marge kutsutaan todistajaksi, eikä hän pysty valehtelemaan, joten perheelle ei korvata mitään.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, sinitukkainen lakimies, Barney, Sam  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart, sairaalan kaiutin  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Waylon Smithers, herra Burns, Saatana, tohtori Hibbert, Lenny, tuomari Snyder, Herman  
 Hank Azaria  Nick Riviera, oikeudenpalvelija, Moe  
 Doris Grau  Della  
 Phil Hartman  taivaallinen ääni, Lionel Hutz  

Ennen kuolemaa (One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 24
Tuotantokoodi 7F11
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. tammikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 3. helmikuuta 1992

Simpsonit käyvät uudessa sushiravintolassa, jossa Homer saa ruokamyrkytyksen pallokalasta. Homer viedään sairaalaan ja hänelle kerrotaan, että hänellä on enää 22 tuntia elinaikaa. Hän tekee listan asioista, jotka haluaa tehdä, ja viettää viimeisen päivänsä jutellen isänsä ja lastensa kanssa. Homer hyväksyy kohtalonsa, mutta ei kuolekaan ja on seuraavana aamuna elämänsä kunnossa.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Richie Sakai, isoisä, Barney, TV-ääni #1  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  tohtori Hibbert, Ned, Eddie, Homerin osastokaveri, herra Burns, Waylon Smithers, baarikärpänen  
 Hank Azaria  Lou, poliisipäällikkö Wiggum, Moe, TV-ääni #2  
 Joey Miyashima  Toshiro  
 Diana Tanaka  juontajatar  
 Larry King  oma itsensä  
 Sab Shimono  pääkokki  
 George Takei  Akira  

Kultainen nuoruus (The Way We Was)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 25
Tuotantokoodi 7F12
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. tammikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 4. toukokuuta 1992

Simpsoneiden ensimmäisessä takaumajaksossa Marge kertoo tarinan siitä, kuinka hän ja Homer tapasivat ensimmäisen kerran jälki-istunnossa vuonna 1974. Homer yritti tehdä kaikkensa saadakseen Margen parikseen juhliin. Marge suostuikin aluksi, mutta meni kuitenkin loppujen lopuksi Artie Ziffin kanssa. Lopuksi Marge katui tekoaan ja totesi rakastuneensa Homeriin.

  • Tämä on sarjan ensimmäinen takaumajakso. Jaksossa nähdään ensimmäistä kertaa Rainier Wolfcastle ja tämän McBain-hahmo, Artie Ziff, sarkastinen mies (ns. Wiseguy) sekä Margen isä (Wolfcastlea lukuun ottamatta kaikki vain takaumassa).

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, kalju kriitikko, Barney, isoisä  
 Julie Kavner  Marge, Jacqueline Bouvier, Patty, Selma  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  McBain, lihava kriitikko, tohtori Hibbert, rehtori Dondelinger, opinto-ohjaaja McIntyre, Clancy Bouvier, valmentaja Flanagan  
 Hank Azaria  poliisikapteeni, opettaja, autonkuljettaja, tarjoilija  
 Tress MacNeille  Kim, rouva Bloominstein  
 Maggie Roswell  Estelle  
 Jon Lovitz  Artie Ziff, herra Seckofsky  

Pelastakaa sielunne (Homer vs. Lisa and the 8th Commandment)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 26
Tuotantokoodi 7F13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. helmikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 11. toukokuuta 1992

Homer hankkii perheelleen laittoman kaapeli-TV-liitännän ja alkuepäröinnin jälkeen jopa Marge on siitä innoissaan.

Pyhäkoulussa Bartille ja Lisalle opetetaan helvetistä. Opettaja kertoo kohtalolta välttyvän, jos noudattaa kymmentä käskyä. Kahdeksas käsky kuuluu: Älä varasta. Lisa alkaa tuntea pahaa oloa, sillä hän uskoo laittoman kaapeli-TV:n katselun olevan varastamista.

Hän kysyy neuvoa pastori Lovejoylta, joka käskee hänen näyttää esimerkkiä muille ja olla katsomatta laitonta televisiota, toivoen muiden Simpsoneiden seuraavan perässä.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Goljat, Barney, nyrkkeilykuuluttaja #2  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  herra Burns, Jacques, Ned, kukkotappelukuuluttaja, pastori Lovejoy, Saatana, Blockbuster Channelin kuuluttaja, Lenny, Waylon Smithers, nyrkkeilykuuluttaja #1, Watson, Eddie  
 Hank Azaria  Moe, Ezron, koomikko, Nick Riviera, sekatavarakauppias, ravikuuluttaja, Carl, Apu, uutisreportteri, Drederick Tatum, Lou  
 Pamela Hayden  Milhouse, Martin  
 Tress MacNeille  ostoskanavan nainen, TV-julkkis, Davey, neiti Albright, Tina  
 Phil Hartman  Mooses, kaapeliheppu, meksikolaisen painin selostaja, kongressin jäsen, Troy McClure  

Kunnon mies (Principal Charming)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 27
Tuotantokoodi 7F15
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. helmikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 17. helmikuuta 1992

Selma anoo Margelta apua miehen löytämiseen, ja Homer päättää, että Bartin rehtori Skinner on hänelle täydellinen valinta. Homer kutsuu Skinnerin päivälliselle, mutta mies rakastuukin Selman sijasta hänen siskoonsa Pattyyn. Patty ja Skinner alkavat seurustella ja lopulta Skinner kosii, mutta Patty kieltäytyy, koska ei halua pilata välejään sisarensa kanssa.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Barney, Hans Moleman, talonmies Willie, mies teatterissa, korumyyjä  
 Julie Kavner  Marge, Patty, Selma  
 Nancy Cartwright  Bart, Richard  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  rehtori Skinner  
 Hank Azaria  Stanley, Apu, Moe, Jimmy Pearson, australialainen mies elokuvassa  
 Pamela Hayden  Milhouse, Lewis, australialainen nainen elokuvassa  
 Marcia Wallace  Edna Krabappel  

Velipuoli (Oh Brother, Where Art Thou?)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 28
Tuotantokoodi 7F16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. helmikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 24. helmikuuta 1992

Isoisä kertoo Homerin velipuolesta, rikkaasta autotehtailija Herb Powellista. Herb pyytää Homeria suunnittelemaan yhtiölleen uuden perusamerikkalaisille suunnatun automallin.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, vanha kaveri, isoisä, virkailija, mies vessassa  
 Julie Kavner  Marge, Herbin äiti  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  McBain, Jasper, tohtori Hibbert, orpokodin johtaja, osavaltion sotilas, hallituksen jäsen #3, insinööri #1, kuuluttaja  
 Hank Azaria  senaattori Mendoza, huoltoasemalla kävijä, hallituksen jäsen #2, insinööri #2, reportteri  
 Pamela Hayden  McBain-tyttö, insinööri #3  
 Maggie Roswell  Mona Simpson, hallituksen jäsen #1  
 Danny DeVito  Herb Powell  

Riivatun rakki (Bart's Dog Gets an F)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 29
Tuotantokoodi 7F14
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. maaliskuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 10. helmikuuta 1992

Homer kyllästyy jatkuvasti paikkoja tuhoavaan Pukin pikku apuriin ja ilmoittaa, että koira saa lähteä, ellei sitä lähetetä koirakouluun. Koira menestyy koulussa huonosti, eikä Bart suostu käyttämään siihen kuristuspantaa.

Lopullista tarkastusta edeltävänä yönä Bart ja Pukin Pikku Apuri leikkivät luullen, että ne ovat heidän viimeiset hetkensä yhdessä. Tämä side murtaa jään heidän välillään ja Pukin Pikku Apuri oppii vihdoin ymmärtämään Bartin käskyjä. Tämän jälkeen se läpäisee tarkastuksen leikiten.

  • Jaksossa nähdään ensi kertaa Bernice Hibbert ja Hibbertien lapset. Eläinhahmoja esittävää ääninäyttelijä Frank Welkeriä kuullaan ensi kerran tässä jaksossa.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Hassu-klovni, Troy McClure, jalkapalloselostaja  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart, Martin, myyjätär  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  tohtori Hibbert, Otto, Ned, Lenny, Kent Brockman, isä McGrath, virkailija #2, maanviljelijä  
 Hank Azaria  Apu, virkailija #1, Jack  
 Pamela Hayden  Jackin tyttöystävä  
 Frank Welker  Pukin pikku apuri, Lumipallo II  
 Tracey Ullman  Emily Winthrop, rouva Winfield  

Isoisän perintö (Old Money)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 30
Tuotantokoodi 7F17
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. marraskuuta 1991

Isoisä rakastuu Beatrice Simmons -nimiseen naiseen, joka kuolee pian. Isoisä syyttää Homeria siitä, ettei saanut viettää Beatricen viimeisiä hetkiä hänen kanssaan.

Hautajaisten jälkeen isoisä saa perinnöksi 106 000 dollaria. Beatricen haamu ilmestyy hänelle kertomaan, että hänen täytyy antaa Homerille anteeksi ja lahjoittaa rahat hyvään tarkoitukseen.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, isoisä  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Jasper, Herman, riistanvartija, vanhainkodin johtaja, Marvin Monroe, Kent Brockman, Otto, herra Burns, mies bussissa #1  
 Hank Azaria  safarin työntekijä, taksinkuljettaja, Moe, professori Frink, mies bussissa #2, pelipöydän hoitaja  
 Maggie Roswell  sairaanhoitaja, vastaanottovirkailija  
 Phil Hartman  Lionel Hutz, Platon  
 Audrey Meadows  Bea Simmons  

Sisäinen kauneus (Brush With Greatness)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 31
Tuotantokoodi 7F18
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. marraskuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 9. maaliskuuta 1992

Simpsonien talosta löytyy joitakin vanhoja Margen Ringo Starrista tekemiä maalauksia. Lisa pakottaa äitinsä menemään taidetunneille Springfieldin collegeen. Margesta tulee huippuoppilas ja herra Burns pyytää Margea maalaamaan hänen muotokuvansa.

Ensin Margella on vaikeuksia maalata niin ilkeä mies, mutta sitten hän päättää maalata Burnsin alastomana ja heikkona. Kaikki, jopa Burns itse, ylistävät Margen maalausta.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Hassu-klovni, valvoja, Scott Christian, taideopiskelija, taidemaalari, Weatherby  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa, nainen jonossa  
 Harry Shearer  Hassu-klovnin show'n kuuluttaja, teknikko #2, herra Schindler, herra Burns, Waylon Smithers, Lenny, tohtori Hibbert  
 Hank Azaria  teknikko #1, Apu, myyjä, tuomari  
 Maggie Roswell  uutistenlukija, neiti Hoover  
 Jon Lovitz  professori Lombardo, donitsiauton kuljettaja  
 Ringo Starr  oma itsensä  

Miehen malli (Lisa's Substitute)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 32
Tuotantokoodi 7F19
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. huhtikuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 23. maaliskuuta 1992

Lisan opettaja neiti Hoover luulee sairastuneensa borrelioosiin ja hänen tilalleen tulee sijaisopettaja herra Bergstrom. Lisa tykästyy opettajaan välittömästi hänen epätavallisten opetusmenetelmiensä ansiosta.

Sillä välin Bart asettuu ehdolle luokan presidentiksi Martin Princeä vastaan, mutta ei kuitenkaan voita, sillä kukaan luokan oppilaista ei äänestä vaaleissa.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, stadionkuuluttaja, vartija  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart, Ralph  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  rehtori Skinner  
 Jo Ann Harris  Chuck, nainen asunnossa  
 Pamela Hayden  Milhouse, Janey  
 Maggie Roswell  neiti Hoover, lahjoitusnainen  
 Russi Taylor  Martin, Wendell, Sherri, Terri, Adrian  
 Marcia Wallace  Edna Krabappel  
 Sam Etic (Dustin Hoffman herra Bergstrom  

Aviokriisi (The War of the Simpsons)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 33
Tuotantokoodi 7F20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. toukokuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 16. maaliskuuta 1992

Marge päättää viedä Homerin avioliittoneuvontaan. Homer saa tietää, että neuvonta järjestetään Catfish-järvellä, ja pakkaa mukaan kalastustarvikkeensa.

Seuraavana aamuna järvellä Homer yrittää livahtaa ulos mennäkseen kalaan, mutta Marge saa hänet kiinni ja Homer menee sittenkin vain kävelylle. Laiturilta hän löytää hylätyn ongen ja saa sillä napattua legendaarisen kissakalan. Nähdessään järkyttyneen Margen hän kuitenkin päästää kalan menemään todistaakseen rakkautensa tätä kohtaan.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, Barney, mielikuvitusjuhlan vieras #3, isoisä, John  
 Julie Kavner  Marge, Gloria  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Ned, tohtori Hibbert, pastori Lovejoy, McBain, Otto, kaupan asiakas  
 Hank Azaria  Moe, Margen ystävä, mielikuvitusjuhlan vieras #1, kaupan omistaja, päällikkö McBainin elokuvassa, Snake Jailbird  
 Maggie Roswell  Maude, mielikuvitusjuhlan vieras #2, Helen Lovejoy  

Radioaktiivinen mies (Three Men And A Comic Book)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 34
Tuotantokoodi 7F21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. toukokuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 30. maaliskuuta 1992

Bart, Martin ja Milhouse yhdistävät rahansa ostaakseen Sarjishemmolta ensimmäisen Radioaktiivinen mies -sarjakuvan. He tajuavat, etteivät pysty jakamaan lehteä kolmeen osaan, ja koska he eivät luota toisiinsa, he päätyvät loppujen lopuksi vahingossa tuhoamaan lehden.

  • Jaksossa nähdään ensimmäistä kertaa Sarjishemmo ja rouva Glick sekä mainitaan ensimmäisen kerran sarjakuvahahmot Radioaktiivinen mies ja Laskeumapoika sekä Bartin keksimä supersankari Bartman, josta on myöhemmin julkaistu oikeita sarjakuvia.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, kassanhoitaja, pormestari Quimby, Buddy Hodges, kuuluttaja, Barney, Asa  
 Julie Kavner  Marge, Patty, Selma  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  Otto, Radioaktiivinen mies  
 Hank Azaria  "Jolly" Jack Tate, Sarjishemmo, Apu, valuutanvaihtovirkailija, Lou, Jack  
 Pamela Hayden  Jimbo, Milhouse, nuori Patty, nuori Selma, Jackin rakastaja  
 Russi Taylor  Martin  
 Cloris Leachman  rouva Glick  
 Daniel Stern  kertoja  

Veriveljet (Blood Feud )[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 35
Tuotantokoodi 7F22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. heinäkuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 6. huhtikuuta 1992

Herra Burns tarvitsee verta, mutta hänen veriryhmänsä on harvinainen. Bart kuuluu samaan veriryhmään ja luovuttaakin Burnsille vertaan. Homer kuitenkin haluaisi teosta reilun korvauksen.

Äänet

 Dan Castellaneta  Homer, pormestari Quimby, Barney, herra Roman  
 Julie Kavner  Marge  
 Nancy Cartwright  Bart  
 Yeardley Smith  Lisa  
 Harry Shearer  herra Burns, Waylon Smithers, tohtori Hibbert  
 Hank Azaria  Carl, nimetön työntekijä, Jai alai -pelaaja, postivirkailija, Joey, Moe  
 Maggie Roswell  postinkantaja  
Juonipaljastukset päättyvät tähän.