Hans Moleman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Hans Moleman.png
Hans Moleman
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Neljä hiuksentynkää
Ikä: 31
Ammatti: Useita, mm. pormestari, radion DJ, appelsiininsyöntikurssin opettaja ja rekkakuski
Tärkeimmät sukulaiset: Ei tiedossa
Ensiesiintyminen: Kunnon mies
Ääninäyttelijä: Dan Castellaneta

Hans Moleman on kuvitteellinen henkilöhahmo Simpsonit-televisiosarjassa. Hän on iäkkäältä näyttävä mies, jolle usein tapahtuu kaikenlaista ikävää. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta.

Tuntomerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hans Moleman, oikealta nimeltään Ralph Mellish, on yksi Simpsonien vakituisista sivuhahmoista. Hän on ryppyinen ja vanhan näköinen (todellisuudessa vain noin 30-vuotias), kumarassa kulkeva mies, joka puhuu heikolla vapisevalla äänellä. Hänet tunnistaa helpoiten suurista silmälaseistaan ja täysin kaljusta päästään.

Moleman on pukeutunut pitkähihaiseen valkoiseen kauluspaitaan, suoriin vihreisiin housuihin, pinkkiin tai siniseen solmioon ja tummiin kenkiin. Hänen vaatteensa näyttävät aina huonosti silitetyiltä. Hän käyttää kävelykeppiä. Varhaisissa jaksoissa hänen ihonvärinsä oli tumma ruskeanpunertava, mutta nykyään hän on keltainen siinä missä muutkin hahmot.

Kuolemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molemania on joskus luonnehdittu Simpsonien vastineeksi South Parkin Kenny McCormickille, koska hänkin on kuollut monta kertaa, mutta herännyt aina uudestaan henkiin.

Yhdessä jaksossa Hans paloi hengiltä, kun Springfieldissä oli hyvin ankara helle ja hänen silmälasinsa toimivat jättiläismäisten suurennuslasien tavoin. Toisessa jaksossa Otto tönäisi hänen autonsa koulubussillaan rinnettä pitkin alas ja kun Hans kuvitteli jo selvinneensä siitä, auto räjähti yllättäen.

Kuudennen kauden jaksossa Hyvä poliisi, huonot housut hänet telotetaan Margen ollessa poliisi

Seitsemännellä tuotantokaudella Hans haudattiin elävältä. Vähän myöhemmin hän ryhtyi ydinvoimalan lakaisijaksi. Kun hän meni pyytämään esimieheltään mr. Burnsilta palkankorotusta, tämä oli juuri hengittänyt eetterihöyryjä ja hallusinoi, että Hans oli "mainoksen saksanpähkinäpoika". Sitten Burns alkoi porata hänen kalloaan ja Hans valitti surkeasti "Oh my brains..."

Viidennentoista kauden jaksossa Homer-sedän parannus Hans oli hautautunut lumeen, ja susilauma hyökkäsi hänen kimppuunsa.

16. kaudella Kauhujen talo -jaksossa Hans putosi viemäriin ja krokotiilit söivät hänet.

20. kauden jaksossa hän kuolee kun Bartin käynnistämät robotti-imurit peittävät hänet kokonaan (veivät kaiken paitsi kakkulat).

Jaksossa Salaliittoteoria hänen autonsa turvatyyny tukehduttaa hänet.

Elokuvassa Homer ajaa hänen päälleen.

Kauhujen talo 20:ssä Apu ajaa haukkaajaksi(eng. The Muncher) muuttuneen Molemanin pään päältä, jolloin hänen aivonsa ja hampaansa lentävät ulos.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hans Moleman on tosiasiassa paljon nuorempi kuin miltä näyttää. Tämä käy ilmi jaksosta, jossa hän kertoo: "Pilasin elämäni alkoholilla. Olen 31-vuotias."

Moleman osallistui Springfieldin elokuvafestivaaleille elokuvallaan "A man getting hit by a football" (suom. 'Jalkapallo osuu mieheen'), jossa ei tapahdu muuta kuin että mies (Moleman itse) saa nivusiinsa jenkkifutiksen ja lyyhistyy. Homer piti elokuvaa loistavana, mutta muut eivät pitäneet siitä.

Juristi Lionel Hutzin mukaan Moleman on Bart ja Lisa Simpsonin biologinen sisarus.

Hans Moleman on Springfieldin ajokortti- ja näöntarkastuskonttorin vakituisia asiakkaita. Siellä hänelle yleensä osoitetaan karttakepillä väärin päin olevia e-kirjaimia, ja kun tämä koe menee pieleen, hänen ajokorttiinsa lyödään punaisella leimasimella teksti "failed" (hylätty).

Molemanilla on ollut myös yksi yhden illan suhde konttorin työntekijän Selma Bouvierin kanssa. Selma jätti Hansin, kun hän kuvitteli, millaisia heidän lapsensa tulisivat olemaan.

Hans Molemanin yksityiselämästä tiedetään hyvin vähän, eikä hänellä ole yhtään tunnettua sukulaista. Silloin tällöin hänet nähdään Abraham Simpsonin ja Jasper Beardleyn kaverina vanhainkodissa.

Hän on työskennellyt useissa ammateissa, kuitenkin useimmiten autonkuljettajana. Yleensä hän ajaa jotakin valtavaa kuorma-autoa, jonka rattiin hän ylettyy juuri ja juuri. Hän on kuljettanut esimerkiksi Edgar Allan Poen syntymäkotia ja sokerilastia, joka hajosi keskellä tietä. Kauden 26 jaksossa 13 käy ilmi, että Moleman on toiminut myös Springfieldin pormestarina.

Jaksossa Rikolliset rinkelit Hans Moleman oli hot dog-myyjä.

Jaksossa Mafian maailma Hans kertoo olleensa sängyssä Metallican Lars Ulrichin isoäidin kanssa. Tämän vuoksi James Hetfield kertoo Hansin olevan oikea Metallica-fani.