Julius Hibbert

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Doctorhibbert.png
Julius Hibbert
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Mustat
Ikä: ei tiedossa
Ammatti: Tohtori
Tärkeimmät sukulaiset: Vaimo Bernice
lapset (nimiä ei mainittu)
Kadonneet veljet Veri-ien Murphy ja nimetön mies
Ensiesiintyminen: ”Huimapää rullalaudalla” (2. tuotantokausi)
Ääninäyttelijä: Harry Shearer

Julius Hibbert eli tohtori Hibbert (Dr. Hibbert), on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer. Hibbert on Simpsonin perheen useimmiten hyväsydäminen perhelääkäri. Hibbert on tunnettu tavastaan naureskella hilpeästi omille puheilleen sopimattomissakin tilanteissa. Toisin kuin sarjan toinen lääkäri tohtori Nick, Hibbert on ammatissaan ainakin pääosin pätevä ja vastuullinen, mutta hän myös veloittaa korkeita taksoja.

Tohtori Hibbertin vaimo on nimeltään Bernice Hibbert (ääninäyttelijä Tress MacNeille). Heillä on kaksi poikaa ja yksi tytär, mutta Hibbertien lapset esiintyvät sarjassa melko harvoin. Hibbert ja hänen perheensä olivat mahdollisesti alkujaan jossain määrin parodioita Bill Cosby Show -sarjan Huxtablen perheestä.

Hibbertin ensiesiintyminen oli 2. tuotantokauden jaksossa ”Huimapää rullalaudalla”.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hibbert on valmistunut lääkäriksi Johns Hopkinsin yliopistosta. Hän on myös Mensan jäsen. Sairaalan ulkopuolella hän käyttää farkkuja ja vaaleanviolettia villapaitaa. Katsojat tunnistavat hänet yleensä lempeästä "Uh-heh-heh-heh"-naurustaan. Hibbert nauraa yleensä mahdollisimman sopimattomissa tilanteissa, kuten tehdessään diagnoosia potilaalleen; hänen mukaansa kyse on raskaan työn tuottaman stressin torjunnasta. Kuitenkin eräässä jaksossa viitataan siihen, että Hibbert nauraa morfiinin takia.

Katsojien on annettu ymmärtää, että kuollut jazz-muusikko Veri-ien Murphy ja 2. kaudella jaksossa ”Velipuoli” esiintynyt Shelbyvillen orpokodin johtaja olisivat molemmat olleet Hibbertin lapsena kadonneita veljiä.

Simpsonien takaumajaksoissa Hibbertillä on aina erilainen, kunkin vuosikymmenen muotiin sopiva hiustyyli; 1970-luvulla hän käytti afro-kampausta, 1980-luvulla Mr. T -tyylistä mohawk-kampausta, ja myöhemmin muun muassa rastalettejä.

Hibbert omistaa useita autoja. Jaksossa ”Robotti-Homer” hän ajaa Mercedes-Benz G500:aa, jaksossa ”Mikä tyttö” hän mainitsee Porschen avaimensa ja eräässä jaksossa hän ajaa Volvo 850:llä.

Lääkärin työn lisäksi Hibbert on työskennellyt myös Springfieldin aikuiskoulutuskeskuksen "Kuinka strippaan vaimolleni" -kurssin opettajana. Silloin hän mainitsi maksaneensa yliopistokustannuksensa miesstripparina nimellä "Malcolm Sex".