Julius Hibbert

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Doctorhibbert.png
Julius Hibbert
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Mustat
Ikä: ei tiedossa
Ammatti: Tohtori
Tärkeimmät sukulaiset: Vaimo Bernice
lapset (nimiä ei mainittu)
Kadonneet veljet Veri-ien Murphy ja nimetön mies
Ensiesiintyminen: Huimapää rullalaudalla
Ääninäyttelijä: Harry Shearer

Julius Hibbert, useimmiten tohtori Hibbert (Dr. Hibbert), on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa Simpsonit-televisiosarjassa. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Hibbert on Simpsoneiden useimmiten hyväsydäminen perhelääkäri, joka on valmistunut Johns Hopkinsin yliopistosta. Hän on myös Mensan jäsen ja yksi sarjan muutamista vakituisista afrikkalais-amerikkalaisista, tai ei-keltaisista hahmoista. Sairaalan ulkopuolella hän käyttää farkkuja ja vaaleanviolettia villapaitaa. Katsojat tunnistavat hänet yleensä lempeästä "Uh-heh-heh-heh" –naurustaan. Hibbert nauraa yleensä mahdollisimman sopimattomissa tilanteissa, mm. tehdessään diagnoosia potilaalleen; hänen mukaansa kyse on raskaan työn tuottaman stressin torjunnasta. Kuitenkin eräässä jaksossa viitataan siihen, että Hibbert nauraa morfiinin takia.

Tohtorin sarjan tuotantokaudesta toiseen jatkuva kadonneitten veljiensä etsintä on yksi sarjan vakiovitseistä. Hibbertin tiedetään etsivän heitä aina kun mahdollista. Ilmeisesti toinen heistä oli kuollut jazz-muusikko Veri-ien Murphy (Bleeding Gums Murphy), ja toinen on Shelbyvillen orpokodin johtaja, joka nähtiin jaksossa Velipuoli (Oh Brother, Where Art Thou?), jossa hänkin kertoi etsivänsä kauan kateissa ollutta veljeään.

Tohtorilla on vaimo, kaksi poikaa ja yksi tytär.

Hibbert nähdään usein Simpsoneiden takaumissa. Vuosikymmenten mittaan hänen hiustyylinsä ja -makunsa on muuttunut; 1970-luvulla hän käytti afro-kampausta, 1980-luvulla Mr. T -tyylistä mohawk-kampausta, ja myöhemmin mm. rastalettejä.

Hibbert omistaa useita autoja. Jaksossa Robotti-Homer (I, D'oh-bot) hän ajaa Mercedes-Benz G500:aa, jaksossa Mikä tyttö (Bart's Girlfriend) hän mainitsee Porschen avaimensa ja eräässä jaksossa hän ajaa Volvo 850:llä.

Lääkärin työn lisäksi Hibbert on työskennellyt myös Springfieldin aikuiskoulutuskeskuksen "Kuinka strippaan vaimolleni"-kurssin opettajana. Silloin hän mainitsi maksaneensa yliopistokustannuksensa miesstripparina nimellä "Malcolm Sex".