Simpsonit (17. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 17. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3, Sub
Ensimmäinen esitys 11. syyskuuta 2005
Viimeinen esitys 21. toukokuuta 2006
Esitysten määrä 22
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
16. tuotantokausi 18. tuotantokausi

Simpsoneiden 17. tuotantokausi käynnistyi Suomessa 24. syyskuuta 2006 ja päättyi 4. helmikuuta 2007. DVD-julkaisu ilmestyi Suomessa 3.12.2014.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suluissa jakson alkuperäinen nimi.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelastakaa manaatit (Bonfire of the Manatees)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 357
Tuotantokoodi GABF18
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. syyskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 3. syyskuuta 2006

Homer joutuu velkakierteeseen mafiagangsteri Fat Tonyn kanssa ja pelivelkansa kuitatakseen joutuu antamaan hänelle ja hänen kätyreilleen luvan eroottisen viihteen kuvaamiseen talossaan. Kuvausten alkaessa Homer saa Margen ja lapset lähtemään päiväksi "Joulupukin kylään". Kuvausten piti loppua ennen kuin muu perhe palaa, mutta Joulupukin kylä osoittautuu surkeaksi ja perhe palaa etuajassa, ja totuus tulee ilmi Margellekin. Marge suuttuu ja lähtee autolla pois kotoa. Homer yrittää selvitä yksin Bartin ja Lisan kanssa, ja juuri kun Marge on antamaisillaan anteeksi, hän tapaa Caleb Thornin, miehen, joka suojelee uhanalaisia manaatteja. Marge innostuu myös manaattien suojelemisesta. Homer lähtee lasten kanssa autolla Margen perään vieraillen välillä Homerin maalaisserkkujen luona. Pian perhe löytää Margen, mutta tämä ei aio lähteä takaisin kotiin, ainakaan vielä. Homer yrittää voittaa Margen takaisin pelastamalla lauman manaatteja rellestäviltä vesiskoottereilla ajavilta nuorilta. Homerin uhrautuvaisuus kannattaa, ja Marge palaa takaisin perheen pariin, joka ottaa lyhyen loman aurinkorannoilla ja lähettävät manaatin tuuraamaan Homeria ydinvoimalaan.

Naapurissa kummittelee (The Girl Who Slept Too Little)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 358
Tuotantokoodi GABF16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. syyskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 10. syyskuuta 2006

Aamuisin Evergreen Terracella alkaa kuulua outoa mekkalaa. Syy löytyy tien toiselta puolelta vastaapäätä Simpsoneita; tontille rakennetaan uutta postimerkkimuseota. Asukkaat alkavat protestoida rakennustöitä, ja saavat lopulta tahtonsa läpi. Museon rakennustyöt siirretään muualle, mutta sen sijaan Simpsoneiden naapuriin siirretään Springfieldin hautausmaa. Varsinkin Bartin kertomukset zombeista ja kummituksista laukaisevat Lisan pelokkuuden, eikä hän uskalla enää nukkua huoneessaan, vaan menee nukkumaan vanhempiensa väliin. Homer ja Marge sanovat Lisalle, että tämän olisi voitettava pelkonsa. Todistaakseen Lisan huoneessa nukkumisen vaarattomuuden Homer ja Marge nukkuvat siellä yhden yön, mutta myöntävät sitten huoneen todella olevan pelottava.

Homer ja Marge kääntyvät asiantuntija-apuun, mutta sillä välin Lisa päättää kohdata pelkonsa, ja hän päättää, että jos hän pystyy viettämään yhden yön hautausmaalla, hänen ei enää tarvitsisi pelätä mitään. Hautausmaalla hän kuitenkin kuulee askelia ja tapaa tohtori Nickin, mutta lopulta kolauttaa päänsä hautakiveen ja vaipuu uneen alkaen nähdä painajaista. Ainakin aluksi Lisa näkee hirviöitä jahtaamassa häntä, mutta möröt osoittautuvatkin kilteiksi. He jopa antavat Lisalle ohjeita, kuinka hän pääsisi eroon pelostaan.

Homer ja Marge löytävät tajuttoman Lisan hautausmaalta ja herättävät hänet. He kertovat hankkimastaan kirjasta, jolla tämä pääsisi eroon peloistaan, mutta Lisa kertoo, ettei tarvitsekaan enää apua vaan on voittanut pelkonsa.

Vesirokkokutsut (Milhouse of Sand and Fog)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 359
Tuotantokoodi GABF19
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. syyskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 17. syyskuuta 2006

Maggie on sairastunut vesirokkoon ja myöhemmin Homerin innostuttua Ned Flandersin ideasta sairastuttaa poikansa vesirokkoon Homer järjestää kaikille tutuille naapuruston lapsille vesirokkokutsut, jonka tavoitteena on saada mahdollisimman moni sairastumaan vesirokkoon. Käy kuitenkin niin, että yksikään lapsi ei vesirokkoa saa, mutta Homer saa sen, sillä hänellä ei ollut sitä lapsena. Vesirokkokutsujen aikana monien lapsien vanhemmat viettävät Simpsonien keittiössä aikaa keskenään nauttien boolia, ja käy jopa niin, että Milhousen vanhemmat päättävät vielä kerran kokeilla yhteistä elämää.

Aluksi kaikki vaikuttaa van Houtenin perheessä hyvältä, kunnes Milhouse huolestuu ja suuttuu siitä etteivät hänet vanhempansa enää hössötä hänestä niin paljoa nyt kun heillä ovat taas toisensa. Milhouse päättää yrittää erottaa vanhempansa uudelleen. Hän ottaa Bartin mukaan juoneen ja pojat vievät yhdessä rintaliivit Kirkin, Milhousen isän, sängylle. Rintaliiveissä kuitenkin lukee niiden olevan Marge Simpsonin omaisuutta ja Luannin, Milhousen äidin, löytäessä rintaliivit hän luulee Kirkin maanneen Margen kanssa. Hän menee raivostuneena Simpsonien ovelle huutamaan tyrmistyneelle Homerille. Margen palatessa kotiin Marge totuudenmukaisesti kieltää maanneensa Kirkin kanssa, mutta kun Homer ei kerro miksi hän kyselee sitä, Marge heittää Homerin pihalle. Marge alkaa lisäksi lietsoa itseään vihaamaan Homeria. Avioerosta jaksossa ei kuitenkaan suoraan juurikaan puhuta.

Bart ja Milhouse tajuavat hajottaneensa väärien vanhempien suhteen ja yrittävät vielä pelastaa tilanteen niin nopeasti kuin vain voivat. He kutsuvat sekä Homerin että Margen metsään joen lähelle. Joen toisella puolella on suuri mäki, jossa Milhouse ja Bart suunnittelevat työntävänsä nukke-Bartin alas jokeen niin, että Homerin ja Margen täytyisi tehdä yhteistyötä ja että he voisivat palata yhteen. Milhousen juostessa kohti nukke-Bartia tarkoituksenaan tönäistä tämä alas, hän törmää puuhun ja horjuu niin, että työntää vahingossa oikean Bartin alas jyrkän rinteen kautta jokeen. Bart huutaa hädissään ja Homer hyppää jokeen pelastamaan hänet. Joessa on kuitenkin tulossa vesiputous, johon Bart ja Homer ovat vähällä pudota, mutta Margen ansiosta kaikki pelastuvat. Rannalla Marge ja Homer tekevät sovinnon ja suutelevat sen merkiksi.

Kauhujen talo, osa 16 (Treehouse of Horror XVI)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 360
Tuotantokoodi GABF17
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. marraskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 24. syyskuuta 2006

Bartiaalinen äly (B.I.: Bartificial Intelligence) - Bart vaipuu koomaan yritettyään hypätä uima-altaaseen Pattyn ja Selman luona. Koska Bart on täysin toimintakyvytön, Simpsonit ostavat robottipojan, joka on yllättäen parempi poika kuin Bart koskaan. Bart kuitenkin herää ja järkyttyy nähdessään perheensä rakastavan robottia hänen sijastaan.

Läskein selviää (Survival of the Fattest) - Homer ja muut vastahakoiset valitut joutuvat osallistumaan "Kuolemantuottamuksen Maailmansarjaan", tosi-tv-selviytymisohjelmaan, jossa herra Burns yrittää tappaa heidät kaikki.

Naamiohuveja (I've Grown a Costume on Your Face) - Hävittyään Halloween-pukukilpailun paha noita muuttaa kaikki kaupunkilaiset heidän naamiaispuvuikseen. Lisa, joka nyt on Albert Einstein, huomaa, että noidaksi muuttunut Maggie on heidän ainut mahdollisuutensa purkaa loitsu.

Mammanpoika (Marge's Son Poisoning)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 361
Tuotantokoodi GABF20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. marraskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 1. lokakuuta 2006

Simpsonien perhe kävelee rannalla, jossa he huomaavat, että vanhaa laiturilla sijaitsevaa tivolia puretaan. Homer huomaa törmäilyautoja, ja hän ottaakin yhden ja lähtee ajelemaan sillä - kunnes törmää rantakadulla poliisiautoon. Tivolin vanhoja ylijäämätavaroita myydään, ja Marge huomaa myytävien tavaroiden joukossa tandem-pyörän. Hän innostuu heti ja kysyy käsipainon ostaneelta Homerilta, voisiko tämä pyöräillä Margen kanssa. Homer ei mieti, mitä sanoo, vaan suostuu Margen ostokseen ja puolivahingossa tietämättään lupautuu pyöräretkille Margen kanssa. Käsipainolla Homer alkaa kehittää oikeaa käsivarttaan.

Kotona Marge pyytää Homeria pyöräretkelle ja Homer ei tajua, miksi. Hän kieltäytyy täysin ja jää katselemaan televisiota sekä harjoittelemaan käsilihaksiaan käsipainon avulla. Marge kysyy Bartiakin, mutta Bart kieltäytyy vedoten videopelin pelaamiseen. Kun kukaan ei tullut Margen mukaan, Marge lähtee yksin pyöräilemään. Hän ei kuitenkaan viitsi pitkään pyöräillä yksin ja istahtaakin surullisena tienreunaan. Bart näkee tämän tapahtuman puumajastaan ja häntä käy äitiään sääliksi. Seuraavana päivänä Marge on kuin puulla päähän lyöty, kun Bart kysyy häntä mukaan yhteiselle pyöräretkelle.

Marge ja Bart lähtevät pyörälenkille ja pyöräilevät läheiseen kylään, jossa he käyvät idyllisessä teetuvassa. Molemmat ihastuvat paikkaan ja päättävät tulla käymään siellä useamminkin. Samaan aikaan Moe huomaa Homerin kehittyneen käsivarren ja päättää alkamaan lyödä rahoiksi sen avulla. He huijaavat Texasilaisen miehen kädenvääntökamppailuun Homeria vastaan, ja Homer on ylivoimainen. Miehellä on kuitenkin ase, joten hän ei anna rahoja, mutta Moe ja Homer päättävät silti jatkaa melko hyvin alkanutta kädenvääntökilpailua.

Seuraavana päivänä Bart ja Marge päättävät käydä uudestaan teetuvassa, mutta kun he saapuvat sinne he huomaavatkin että paikka on suljettu kakuista löytyneiden rotanpapanoiden takia. Bart ehdottaa, että he voisivat juoda teetä jatkossa hänen puumajassaan. Marge epäröi ensin mutta kun Bart antaa Margen sisustaa sen, he alkavat viettää aikaansa siellä. He lähtevät ostamaan uutta teeastiastoa, ja tullessaan ulos liikettä Bart huomaa kolme koulunsa kiusaajaa. He kertovat, että Bartista liikkuu nykyisin huhuja "mammanpoikana". Bart raivostuu, huutaa Margelle pyöräilleensä tämän kanssa vain säälistä, rikkoo astioita uudesta teeastiastosta ja tuhoaa Margen sisustaman puumajansa entiselleen. Marge järkyttyy ja ei halua puhua Bartille. Bart alkaa tuntea voimakkaampaa sääliä äitiänsä kohtaan, ja hän ehdottaa että hän voisi tulla laulamaan karaokea Bartin koululle tapahtumaan, jossa on paljon muidenkin oppilaiden vanhempia. Marge suostuu. Koulussa ennen heidän esitystään hän näkee Seymour Skinnerin laulavan äitinsä kanssa rakkauslaulun, ja kuvittelee mielessään itsensä ja Bartin heidän tilalleen. Marge kauhistuu ja lähtee pois Bartin kanssa. He sopivat riitansa, vaikka toteavatkin olevansa erilaisia.

Samaan aikaan Homer on Moen kanssa kädenvääntökilpailussa, jotka Homer voittaa ylivoimaisesti. Hän palaa kotiin mukanaan pokaali.

Äänestä Homeria (See Homer Run)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 362
Tuotantokoodi GABF21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. marraskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 1. lokakuuta 2006

Isänpäivän aattona Homer on aivan innoissaan ja koristelee taloa joulutavaroilla. Lisa kuitenkin palauttaa Homerin maan pinnalle kertoen, ettei isänpäivän aattoa juhlita. Seuraavana aamuna Homer saa Bartilta lahjaksi tehokkaan linkkuveitsen, josta on aivan innoissaan. Lisa taas antaa omantekoisen kirjan, jossa hän ja Homer ovat kuvattuna yksisarvisina. Homer ei oikein välitä lahjasta, ja Lisa loukkaantuu. Tilanne ei parane, kun Homer laittaa kirjan jääkaapin oveen magneetilla (jonka Lisa on myös tehnyt), sillä se ei pidäkään ja kirja valuu jääpalakoneeseen ja muutuu märäksi lukukelvottomaksi paperimössöksi.

Lisa osoittaa koulussa turhautumisensa rikkomalla ikkunan ja heittäytymällä muutenkin täysin radikaaliksi. Rehtori Skinner huolestuu ja kutsuu Lisan vanhemmat keskusteluun koululle koulupsykiatrian kanssa. Koulupsykiatri arvaa heti, että kyse on isästä ja hän pyytää Homeria yrittämään olla parempi ja huolehtivaisempi isä Lisalle. Homer myöntäilee ja tunnustaa käytöksensä olleen hieman loukkaavaa. Hän alkaakin nostaa kuvaansa Lisan silmissä ryhtyen koulun "turvasalamanteriksi", jonka tehtävänä on opettaa turvallisuusasioita. Suurin osa Homerin opetuksesta menee kuitenkin päin mäntyä, ja hän jopa aiheuttaa salissa tulipalon, joka kuitenkin saadaan sammutettua.

Samaan aikaan Bart varastaa perheen talon lähelle ilmestyneen uuden kadun, Bart Boulevardin (Bartin Bulevardi), nimikyltin entisten kiusaajiensa houkuttelemana ja yllyttämänä. Cletus ajaa autollaan (samaan aikaan kun hänen vaimonsa synnyttää autossa) etsien Bart Boulevardia, mutta ei löydä sitä. Tutkiessaan karttaa hän törmää edellä olevaan autoon, mistä seuraa valtava ketjukolari. Uutismies Kent Brockman saapuu paikalle ja kuvailee sen olevan Springfieldin kaupungin historian pahin kolarisuma. Osa autoista syttyy palamaan ja loukkaantuneita löytyy, joten paikalle saapuvat ambulanssi, paloauto ja poliisiauto, jotka tulevat kaikki eri suunnista samaan risteykseen ja törmäävät itsekin. Lopulta helikopterikin putoaa taivaalta valtavan autokasan päälle. Salamanteripukuinen Homer saapuu paikalle ja päättää pelastaa loukkaantuneet. Hän pelastaakin osan heistä.

Springfieldin kaupungintalolla järjestetään kaupunginkokous, jossa kaupunkilaiset alkavat vaatia nykyisen pormestarin Joe Quimbyn syrjäyttämistä nykyisestä tehtävästään. Pormestarin vaihto onnistuu kuitenkin vain äänestyksellä, joten sellainen järjestetään. Lähes jokainen kaupunkilainen asettuu ehdolle vaaleihin, mukaan lukien Homer, joka panostaa vaalikampanjaan salamanteripuvullaan. Tämän puvun avulla Homer on todennäköisin voittaja, kunnes eräässä vaalikeskustelussa Margen edellisenä iltana pesemä puku repeytyy ja kaupunkilaiset tajuavat turvasalamanterin olevan pelkkää kuvitelmaa. Lopulta kukaan ei saa vaadittavaa viiden prosentin kannatusta, joten Joe Quimby pääsee entisenä pormestarina jatkamaan tehtävissään. Tällä välin Lisa on kuitenkin tajunnut isänsä oikeat tunteet tätä kohtaan, joten he tekevät sovinnon ja tanssivat sen merkiksi.

Italiaa aloittelijoille (The Last of the Red Hat Mamas)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 363
Tuotantokoodi GABF22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 27. marraskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 8. lokakuuta 2006

Homer nolaa itsensä Margen ja tämän naistuttavien nähden kierroksella pormestari Quimbyn kartanossa. Siinä missä Homerin yritys löytää Margelle uusia ystäviä epäonnistuu, Marge tutustuu naisyhdistykseen, jotka käyttävät punaisia mekkoja ja hattuja. Muutamien yhdessä vietettyjen kertojen jälkeen Marge hyväksytään yhdistyksen jäseneksi. Tällöin Marge myös saa tyrmistyksekseen tietää, että naiset aikovat ryöstää herra Burnsiltä miljoonan arvosta hänen Fabergén pääsiäismuniaan kostoksi siitä, että Burns aikaisemmin omi itselleen aikomansa miljoonan lahjoituksen lastensairaalalle. Marge epäröi, mutta jäsenyytensä menetyksen pelossa päättää osallistua siitä huolimatta. Homer saa kuitenkin selville Margen aikeista, ja tahtomattaan johtaa poliisit rikospaikalle, jossa naiset ovat juuri viemässä korillista kultaisia munia. Esittämällä säälittävää naiset kuitenkin pääsevät pälkähästä, vaikkakin joutuvat palauttamaan munat Burnsille. Tosin, kun naiset pääsevät pois Burnsin kartanon mailta, Marge paljastaa piilottaneensa yhden munan hiuksiinsa, ja antaa sen naisille. Hän myös päättää erota yhdistyksestä, sanoen tajunneennsa, että hänellä on jo valmiiksi yksi erityinen ystävä - Homer.

Sillä välin Lisa kiinnostuu ajatuksesta matkustaa kesällä Italiaan. Rehtori Skinner kuitenkin kertoo, että matkan saadakseen hänen tulisi osata italiaa, mitä Lisa tajuaa olevansa taitamaton puhumaan. Skinner ei kuitenkaan tenttaa Lisan kielen osaamista saman tien, jättäen tälle aikaa harjoitella. Lisa näkee ilmoituksen, jossa tarjotaan italian oppitunteja. Kun hänen opettajansa saapuu paikalle, Lisa huomaa yllätyksekseen, että tämä opettaja on Milhouse. Milhouse paljastaa oppineensa italiaa käydessään kesäisin Italiassa, missä hänen englantia inhoava isoäitinsä oli pakottanut häntä puhumaan italiaa. Milhousen opetus on mukavaa ja tehokasta, ja pian Lisa puhuu kieltä jo sujuvasti ja samalla ihastuu Milhouseen. Mutta juuri kun Milhousen tähän asti yksipuoliset tunteet Lisaa kohtaan olisivat viimein saamassa vastakaikua, Lisa huomaa Milhousen Angelica-nimisen tytön seurassa. Raivoissaan tunteidensa pettämisestä Lisa saarnaa Milhouselle tämän saamattomuutta täydellisellä italian kielellä, ja alkaa sitten ajaa tätä takaa vitsan kanssa, aivan kuten tämän italialainen isoäiti aikoinaan.

Kosto on suloinen (The Italian Bob)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 364
Tuotantokoodi HABF02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. joulukuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 15. lokakuuta 2006

Kun herra Burnsia aletaan kiusata hänen autostaan, hän lähettää Homerin perheineen Italiaan hakemaan hänen uuden, hienon urheiluautonsa. Italianmatkalla Simpsonit joutuvat karkotetuiksi pieneen italialaiseen kylään, jossa nyt vaimon ja pojan omaava Sideshow Bob toimii pormestarina. Bobin perhe, eikä kukaan muukaan kylän asukkaista tiedä Bobin olevan rikollinen. Lopulta Bobin tausta paljastuu kaikille, kun Lisa, juotuaan muutaman lasillisen viiniä, repäisee Bobin puvun, jonka alta paljastuu oranssi vankilapuku. Bob päättää kostaa Simpsoneille, ja saa avukseen koko perheen. Hassu-klovni kuitenkin pelastaa heidät.

Joulutarinoita (Simpsons Christmas Stories)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 365
Tuotantokoodi HABF01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. joulukuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 22. lokakuuta 2006

Jaksossa nähdään kolme Simpsoneiden jouluaattoon liittyvää tarinaa:

Jouluaamuna Pastori Lovejoy ei ilmesty paikalle ja Ned Flanderskään ei pysty pitämään messua. Homer menee puhujan paikalle ja kertoo tarinan Jeesuksen syntymästä. Maria (Marge) huomaa olevansa raskaana. Joosef (Homer) ihmettelee tätä, sillä pari on vasta tavannut toisensa. Enkeli (Lisa) kertoo, että Maria kantaa Jumalan poikaa, Jeesusta (Bart). Jeesus syntyy vihdoin Betlehemissä, ja ilkeä Herodes (herra Burns) haluaa tappaa hänet, koska pelkää pojan syrjäyttävän hänet kuninkaan paikalta. Joosef, Jeesus ja Maria lähtevät pakoon ja kaatavat kuusen Herodeksen armeijan tielle. Se vierii alaspäin ja poimii itseensä armeijan ja heidän soihtunsa. Lopulta se nousee pystyyn ja Maria nimeää sen joulupuuksi.

Ukki kertoo kotona Bartille ja Lisalle tarinan toisesta maailmansodasta, jossa hän oli veljensä Cyruksen kanssa. Viholliset ampuvat Cyruksen koneen alas ja myöhemmin Aben ja Burnsin koneen. Abe ja Burns joutuvat autiolle saarelle ja seuraavana jouluna Burns ampuu alas Joulupukin reen, koska luulee tätä viholliskoneeksi. Abe ja Burns korjaavat reen, mutta Burns varastaa sen. Abe lähtee perään lentävällä porolla ja saa reen pysäytettyä. Joulupukki sanoo hakevansa Aben myöhemmin, mutta unohtaa. Sen vuoksi Abe kantaa pukille kaunaa. Joulupukki käy jouluna Simpsoneilla ja sanoo Abelle olleensa kiireinen ja lykänneensä hakemista unohtamiseen asti. Hän kertoo myös, ettei Cyrus kuollut, vaan elää järjestyksessä 25. vaimonsa kanssa Tahitilla.

Koko kaupunki on katsomassa koulun versiota Pähkinänsärkijästä ja alkavat laulaa sitä omilla sanoituksillaan. Jouluiltana Marge antaa Homerille lahjan, mutta Homer unohti ostaa Margelle lahjan ja lähtee pähkinänsärkijän tahdissa kauppaan, mutta kaupat ovat jo kiinni. Marge antaa Homerille lahjan, mutta se onkin lahja, jonka hän voi antaa Margelle. Lopussa itsemurhaa yrittävä Moe menee pulkalla ohi ja pitää lippua jossa lukee "Hyvää ehtoota kaikille!". Hän laskee autotielle ja kuuluu rekan ääntä. Lopulta Moe sadattelee: "Kahdeksantoista pyörää eikä yksikään osunut!".

Isää etsimässä (Homer's Paternity Coot)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 366
Tuotantokoodi HABF03
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. tammikuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 29. lokakuuta 2006

Tapahtumien ketju johtaa jäätyneen postinkantajan löytämiseen. Miehellä on 40 vuoden takainen Homerin äidille osoitettu kirje, joka osoittaa, että kirjeen kirjoittanut mies saattaa olla Homerin oikea isä.

Lannistumaton Bart (We're on the Road to D'ohwhere)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 367
Tuotantokoodi HABF04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 29. tammikuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 5. marraskuuta 2006

Bart ja hänen kaverinsa Milhouse pääsevät Springfieldin ala-asteen höyrytunneleihin, joissa Bart innostuu kokeilunhalusta kääntämään pientä vipua. Tämä aiheuttaa muiden vipujen pyörähtämisen jonka seurauksena höyry tuhoaa koulun. Rangaistukseksi rehtori Skinner päättää lähettää pojan kurileirille, jossa hänestä tehtäisiin tunnollinen oppilas.

Samaan aikaan Moe on päättämässä lähteä matkalle Las Vegasiin Homerin, Lennyn ja Carlin kanssa. Homerin täytyy ennen heidän matkaa viedä Bart lentokentälle, jolla tämä pääsisi kurileirille pohjoiseen Oregoniin. Bartilla on hänen viimekertaisen lentokonekokemuksensa takia lentokielto, joten Homer päättää ajaa pojan autolla kurileirille. Homerilta jää näin Las Vegasin matka täysin sivuun.

Kotipuolessa Marge ja Lisa pitävät pihakirpputoria, joka aluksi myy huonosti, mutta Oton huomattua siellä myytävän myös huumeita melko halpaan hintaan, kirpputori menestyykin. Puoliksi tietämättömänä huumeiden myymisestä oleva Marge jää lopulta poliisille kiinni, ja poliisi tuleekin pidättämään hänet.

Homer saa Bartin lievien vaikeuksien kautta leirille, mutta muutaman kilometrin takaisinajon jälkeen kotiin Homerille tulee omantunnontuskia ja hän päättää, ettei pakotakaan poikaa leirille. Hän hakee Bartin takaisin ja lähtee pojan kanssa Las Vegasiin. Siellä Homer kuitenkin joutuu tappeluun ja heitetään vankilaan.

Herrasmies Willie (My Fair Laddy)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 368
Tuotantokoodi HABF05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. helmikuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 12. marraskuuta 2006

Bartin temppu aiheuttaa Talonmies Willien vajan rikkoutumisen. Marge kutsuu sateessa kyyhöttävän Willien Simpsoneille yöksi. Lisa päättää auttaa sivistämällä häntä. Vaikeasta alusta huolimatta Williestä kehittyy varsinainen herrasmies ja hän pääsee töihin hienoon ravintolaan. Samalla Homer hankkii itselleen mainostatuoinnin takaraivoonsa.

Loppumaton tarina (The Seemingly Never-Ending Story)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 369
Tuotantokoodi HABF06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 12. maaliskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 19. marraskuuta 2006

Tutkiessaan luolia perheensä kanssa Homer aiheuttaa luolan romahtamisen, ja löytää pian itsensä juuttuneena ylösalaisin luolan sisäkattoon. Marge ja Bart lähtevät etsimään apua sillä välin kun Lisa tappaa aikaa kertomalla Homerille tarinaa, joka paljastuu ketjuksi lyhyitä tarinoita, jotka selittävät, miksi Simpsonit alun perin päättivät lähteä viettämään päiväänsä Carlin isän luolille.

Bartin kaksi äitiä (Bart Has Two Mommies)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 370
Tuotantokoodi HABF07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. maaliskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 26. marraskuuta 2006

Ned Flanders voittaa kilpailusta uuden tietokoneen, mutta koska hänellä ei ole sille käyttöä, hän tarjoaa sitä Margelle sitä vastaan, että hän vahtii miehen Rod ja Todd -lapsia. Koska Marge alkaa viettää paljon aikaa Flanderseilla, täytyy Homerin alkaa katsoa Bartin ja Lisan perään. Homer vie lapsensa eläinten vanhainkotiin, mutta matka alkaa mennä huonosti, kun Toot-Toot -apina vetää Bartin häkkiinsä ja alkaa pitää häntä panttivankinaan.

Vaimot vaihtoon (Homer Simpson, This Is Your Wife)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 371
Tuotantokoodi HABF08
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. maaliskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 3. joulukuuta 2006

Homerin pakkomielle Lennyn uudesta plasma-TV:stä saa Margen viemään perheensä arvontaan. Siellä he voittavat matkan FOX:n studioille. Vastoin Margen pyyntöjä Homer ilmoittaa heidät mukaan Vaimot vaihtoon-tyyliseen tosi-tv-kilpailuun. Lopputuloksena Simpsoneille muuttaa kontrollifriikki nainen, ja Marge menee asumaan tossun alla eläneen Charlie-miehen ja tämän täydellisen pojan luokse.

Miljoonan taalan Abe (Million Dollar Abie)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 372
Tuotantokoodi HABF09
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. huhtikuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 10. joulukuuta 2006

Kun Springfield menettää mahdollisuutensa saada valtava, hyvä jalkapallojoukkue isoisän takia, mies yrittää itsemurhaa ja menee eutanasiaan erikoistuneen lääkärin luokse. Kuitenkin kun poliisit saapuvat paikalle pidättämään lääkärin ja isoisä tajuaa, ettei ole kuollut, hän aloittaa uuden elämän härkätaistelijana. Lisa kuitenkin saa tämän ylipuhuttua ja isoisä lopettaa härkätaistelijan lyhyen uransa ja päästää härät vapaaksi.

Intia-ilmiö (Kiss Kiss, Bang Bangalore)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 373
Tuotantokoodi HABF10
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. huhtikuuta 2006
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Patty ja Selma kaappaavat Richard Dean Andersonin (näyttelijän, joka tunnetaan parhaiten MacGyverin näyttelemisestä). Sillä välin herra Burns laajentaa ydinvoimabisnestään Intiaan ja valitsee Homerin sen johtajaksi.

Maailman märimmät tarinat (The Wettest Stories Ever Told)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 374
Tuotantokoodi HABF11
Ensiesitys Yhdysvalloissa 23. huhtikuuta 2006
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Kun Simpsonien suunnitelmat mukavasta perheillasta Keitetty hollantilainen -ravintolassa muuttuu katastrofiksi, perhe yrittää vielä pelastaa illan kertomalla toisilleen kolme merionnettomuustarinaa.

Tytöt tahtoo laskea (Girls Just Want to Have Sums)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 375
Tuotantokoodi HABF12
Ensiesitys Yhdysvalloissa 30. huhtikuuta 2006
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Rehtori Skinner erehtyy sanomaan, että pojat ovat koulussa tyttöjä parempia . Tämän vuoksi koulu jaetaan tyttöjen ja poikien puolelle. Kun tyttöjen puolella ei opeteta matematiikkaa perinteiseen tapaan, Lisa tekeytyy pojaksi ja pääsee taas laskemaan matematiikkaa ja hänet julistetaan koulun parhaaksi matematiikan oppilaaksi, jonka seurauksena hän paljastaa itsensä ja todistaa näin, että tytöt ovat vähintään yhtä fiksuja.

Margen muistinmenetys (Regarding Margie)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 376
Tuotantokoodi HABF13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. toukokuuta 2006
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Marge hermostuu yrittäessään siivota keittiön ajallaan kiiltävän puhtaaksi siivoojaa varten. Hän kuitenkin pyörtyy ja lyö päänsä jakkaraan. Sairaalassa hänellä diagnosoidaan muistinmenetys, joka ei kuitenkaan kestä pitkään: hän muistaa pienten ominaisuuksien kautta kaikki läheisensä Homeria lukuun ottamatta. Tästä innostuneet Patty ja Selma alkavat etsiä siskolleen uutta miestä.

Ei me olla apinoita! (The Monkey Suit)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 376
Tuotantokoodi HABF14
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. toukokuuta 2006
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Kesä on lopuillaan ja Bartille tulee kiire tehdä kaikki mitä oli kesän alussa suunnitellut. Hän voittaa pesäpallopelin, esiintyy kesäteatterissa ja kokee romanssin. Pian Lisakin haluaa tehdä jotain perheen kanssa. Simpsonit lähtevät museoon, jossa on juuri meneillään kudontanäyttely. Perheen miehet Bart ja Homer ovat pettyneitä näyttelyn aiheesta, mutta riemastuvat sen vaihtuessa aseiden historiasta kertovaksi näyttelyksi. Simpsonit kiilaavat ovelasti Flandersien ohi, ja pian muut vierailijat tulevat perässä. Aika kuluu ja näyttely suljetaan, mutta Flandersit saavat museovahdilta luvan kiertää muita saleja. Ned päättää silmäillä viereistä salia. Ikäväkseen Ned huomaa sen kertovan ihmisen kehityksestä evoluutioteorian mukaan. Samalla hänen vakaumuksestaan eli kreationismistä tehdään pelkkä myytti. Vierailu muodostuu Flanderseille kauhukokemukseksi. Se saa Nedin kuitenkin pohtimaan ongelmaa.

Ned ehdottaa pastori Lovejoylle kreationismin edistämistä seurakunnassa. Vastustelusta huolimatta pastori ja kirkkohallitus suostuvat lopulta. Seuraavana päivänä Ned ja Lovejoy ehdottavat rehtori Skinnerille kreationismin hyväksymistä kouluaineeksi. Rehtorikin suostuu. Pian kaupungissa järjestetään äänestys, joka julistaa kreationismin ainoaksi oikeaksi totuudeksi.

Darwinismia puolustava Lisa aloittaa vastarinnan, joka johtaa oikeudenistuntoon hänen ja "Jumalan" (Ned Flandersin) välillä. Marge lukee Darwinin kirjan Lajien synty ja todistaa oikeudessa Lisan olevan oikeassa. Masentunut Ned on lähdössä paikalta, mutta Lisa kertoo ihailevansa hänen vakaumuksellisuuttaan. Lopuksi he päättävät, että uskonto ja tiede on parempi pitää erillään.

Margen ja Homerin parisuhdeneuvot (Marge and Homer Turn a Couple Play)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 378
Tuotantokoodi HABF16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. toukokuuta 2006
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Springfieldin Isotooppien ensimmäisellä pesällä pelaava mies, Buck Mitchell, ja hänen vaimonsa, strippari/pop-laulaja Tabitha Vixx, soittavat Homerille ja Margelle ja pyytävät heitä auttamaan heidän rakkauselämässään.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.