Simpsonin perhe

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsonin perhe.

Simpsonin perhe on perhe yhdysvaltalaisessa animaatiosarjassa Simpsoneissa. Simpsoneiden ydinperheeseen kuuluvat Homer, Marge, Bart, Lisa ja Maggie. He asuvat osoitteessa 742 Evergreen Terrace Springfieldin kaupungissa.

Simpsonin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Homer Simpson Dan Castellaneta Bartin, Lisan ja Maggien isä sekä Margen aviomies. Homer on töissä Springfieldin ydinvoimalan 7G-sektorin valvojana. Vapaa-aikansa hän viettää katsomalla televisiota, juomalla Duff-merkkistä olutta ja syömällä donitseja. Homerin lempiharrastuksiin kuuluu myös kaljan juonti Moen kapakassa ja keilaus. "Good Night"
Marge Simpson Julie Kavner Bartin, Lisan ja Maggien äiti sekä Homerin vaimo. Marge tunnetaan kaikkein parhaiten sinisistä hiuksistaan, jotka ovat yli metrin korkeat. Marge on kotirouva, mutta kokeillut ainakin poliisin, kiinteistövälittäjän ja rinkelinmyyjän ammattia. "Good Night"
Bart Simpson Nancy Cartwright Homerin ja Margen ensimmäinen lapsi, Lisan ja Maggien isoveli. Bart on 10-vuotias poika, joka käy Springfieldin ala-astetta. Hän tekee mielellään kaikenlaisia kepposia isälleen Homerille ja opettajilleen. "Good Night"
Lisa Simpson Yeardley Smith Homerin ja Margen toinen lapsi, Bartin pikkusisko ja Maggien isosisko. Lisa pitää saksofonin soitosta ja koulunkäynnistä. Hän on luokkansa paras oppilas. Lisa on kasvissyöjä, skeptikko ja naisasialiikkeen kannattaja. "Good Night"
Maggie Simpson Monia Homerin ja Margen kolmas lapsi, Bartin ja Lisan pikkusisko. Yksivuotias Maggie on Simpsonien perheen huomaamattomin jäsen. Hänellä on vihamies, päiväkodin yksikulmakarvainen vauva. "Good Night"

Lemmikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonien pitkäaikaisia lemmikkejä ovat englanninvinttikoira Pukin pikku apulainen, jonka Simpsonit adoptoivat sarjan ensimmäisessä jaksossa, sekä kissa Lumipallo II, joka tosin on oikeastaan Lumipallo IV alkuperäisen kissan kuoltua.

Perheellä on sarjan mittaan ollut lemmikkeinä muun muassa kaloja, kilpikonnia ja hamstereita. Yleensä nimettömäksi jääneet eläimet ovat esiintyneet vain yhdessä jaksossa.

Muita lemmikkejä ovat muun muassa:

Muut merkittävät perheenjäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homerin vanhemmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]