Ned Flanders

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
481px-Ned Flanders.png
Nedward ”Ned” Flanders
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Ruskeat
Ikä: 60
Ammatti: Leftorium-kaupan omistaja, aiemmin myös pienen hetken Springfieldin koulun rehtori
Tärkeimmät sukulaiset: Pojat Todd ja Rod Vaimo Maude (kuollut) Nykyinen vaimo: Edna Krabappel
Ensiesiintyminen: Joulurauha
Ääninäyttelijä: Harry Shearer

Nedward ”Ned” Flanders on Flandersin perheen isä, joka asuu Simpsoneiden naapurissa Evergreen Terracella animaatiosarjassa Simpsonit. Ned Flanders on harras kristitty, joka menee uskossaan usein äärimmäisyyksiin ja piinaa toisinaan seurakuntansa paimenta pastori Lovejoyta moraalisilla ongelmillaan. Ned Flandersin ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ned Flanders näkee hengen johdatuksen arkisissa asioissa ja pyrkii elämään Raamatun ohjeita noudattaen. Ned ei pysty hyväksymään muita uskontoja kuin kristinuskon. Ned on myös juomista, tanssimista ja juhlimista vastaan.

Ned Flanders on 10. tuotantokauden jaksossa Viva Ned Flanders maininnut olevansa 60-vuotias. Kuitenkin 8. tuotantokauden jaksossa Hurricane Neddy hänet nähdään 30 vuoden takaisessa takaumassa, jossa hän on korkeintaan 10-vuotias.

Flandersin vanhemmat olivat beatnikeja, jotka antoivat pojalleen täysin vapaan kasvatuksen. Tämän vuoksi pikku-Nedistä tuli kuriton ja hyperaktiivinen lapsi, jonka hänen vanhempansa joutuvat lopulta viemään laitoshoitoon. Nediä hoitavan lääkärin selkäsauna-terapia saa hänet lopulta talttumaan, mutta aiheuttaa sen ettei hän pysty ilmaisemaan mitään kielteisiä tunteitaan. Kiroilun sijaan hän alkaa käyttää suuttuessaan kummallisia sananpäätteitä ja -täytteitä puheessaan (”hi-diddly-ho, neighborinos”).

Sarjan alkupuolella hän on naimisissa Mauden kanssa, mutta Homer Simpsonin aiheutettua Mauden kuoleman Ned on ollut jaksossa "Viva Ned Flanders" lasvegasilaisen tarjoilijan kanssa naimisissa (Ned oli humalassa ennen häitä) mutta pakeni Homerin kanssa takaisin Springfieldiin (eräässä jaksossa tämän jälkeen Nedin vaimo tulee Springfieldiin) ja eli tämän jälkeen leskenä kahden poikansa, Rodin ja Toddin kanssa. Hänellä on ollut suhteita muun muassa Hollywood-näyttelijättären ja kristillisen rock-laulajattaren kanssa. 22. kauden viimeisessä jaksossa Ned alkaa seurustella Edna Krabappelin kanssa. Homer Simpson varastelee Nediltä yleensä tavaraa, ja Ned ei yleensä kiinnitä asiaan huomiota.

Ned Flandersin tapoja ja tekoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ei ota vakuutuksia koska pitää niitä uhkapelinä.
 • Syö ”varmuuden vuoksi” košerruokaa.
 • On vasenkätinen. (Omistaa vasenkätisten kaupan nimeltään "Vasuri", engl. Leftorium)
 • Jaksossa "Pikkutuhmaa pullanpaistoa" Ned ja Homer juuttuivat sementtiin. Ajan kuluksi Ned lausui koko vanhan testamentin ulkomuistista.
 • Vie verokaavakkeen verovirastoon aina tammikuun ensimmäisenä päivänä.
 • Käyttää uimahousuja kylvyssä, jotta ei näkisi omaa ”veitikkaansa”.
 • Nedillä on salainen huone talossaan, jossa on paljon Beatles-fanituotteita.
 • Pitää vaatteidensa alla pastorin asua, jotta olisi heti valmis pitämään saarnan hätätapauksessa.
 • Vapaa-aikanaan Ned tarkastaa TV-ohjelmat, ja kirjaa muistiin kaikki ”törkeydet”, esimerkiksi kirosanat.
 • Kun havaittiin että Marge ja Homer eivät voi huolehtia lapsistaan, lastensuojeluviranomaiset ottivat Lisan, Bartin ja Maggien huostaan. Heidät siirrettiin asumaan Flanderseille. Lapset (lukuun ottamatta Maggieä) eivät pitäneet Ned Flandersista. Ned yritti myös kastaa Lisan, Bartin ja Maggien, mutta Homer ehti paikalle ennen kastamista.
 • Kun Homer, Marge ja Bart muuttivat Flandersin naapuriin, Flanders tuli poikansa kanssa toivottamaan heidät tervetulleeksi ja sanoi: ”Olen Flanders, ystävilleni Neddy vain”, johon Homer: ”Hei Flanders.” Hän luultavasti tarkoitti sillä, ettei kuulu Nedin ystäviin.