Simpsonit (13. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 13. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3
Julkaisupäivä Yhdysvallat 24. elokuuta 2010
Suomi 24. syyskuuta 2010
Ensimmäinen esitys 6. marraskuuta 2001
Viimeinen esitys 22. toukokuuta 2002
Esitysten määrä 22
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
12. tuotantokausi 14. tuotantokausi

Simpsoneiden 13. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 6. marraskuuta 2001 ja päättyi 22. toukokuuta 2002. Suomessa kausi käynnistyi 24. helmikuuta 2002 ja päättyi 27. lokakuuta 2002.

DVD-boksi julkaistiin Suomessa 24. syyskuuta 2010. Yhdysvalloissa 13. kausi julkaistiin myös Blu-ray-versiona 24. elokuuta 2010.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauhujen talo, osa 12 (Treehouse of Horror XII)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noitaelämää (Hex And The City) Homer pilaa mustalaisennustajan salongin ja mustalainen kiroaa tämän. Homer ei ole aluksi moksiskaan mutta pian Margelle kasvaa parta, Lisa muutuu hevoseksi ja Bartin kaula pidentyy. Homer päättää kaverien neuvosta hankkii maahisen, mutta mustalainen ja maahinen menevätkin naimisiin.

Älytalo (House of Whacks) Simpsonit ostavat arjen helpottamiseksi automatisoidun talon. Päätietokoneen ääni on Pierce Brosnan, joka yrittää saada Margen rakastumaan tähän ja tappaa Homerin.

Velholapset (WizKids) Bart ja Lisa käyvät noitakoulua ja Lordi Montymort haluaa Lisan taikavoimat itselleen, mutta tarvitsee Bartin apua.

  • Tämä on viimeinen Kauhujen talo -jakso, jonka alussa lukee The Simpsons Halloween Special. Kaikissa myöhemmissä lukee jakson varsinainen nimi Treehouse of Horror.

Kahlitut (The Parent Rap)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Bart joutuu vaikeuksiin, uusi tuomari syyttää aluksi Homeria ja myöhemmin myös Margea huonosta vanhemmuudesta ja keksii erikoisia rangaistuksia.

  • Jaksossa nähdään ensi kerra tuomari Constance Harm.

Baarimikko (Homer the Moe)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moe lähtee vanhaan opinahjoonsa ja jättää Homerin pitämään kapakkaa pystyssä. Kun uudistusintoa uhkuva Moe palaa ja muuttaa kuppilansa trendiravintolaksi, Homer juottaa vanhoja kanta-asiakkaita omassa autotallissaan.

Rakastunut (Hunka Hunka Burns in Love)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer kirjoittaa onnenkekseihin ennustuksia, joista yksi johdattaa johtaja Burnsin naisjahtiin. Asiat mutkistuvat, kun heilan ex-miesystävä tulee mukaan kuvioihin.

Kipeä lapsuus (The Blunder Years)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonit lähtevät ravintolaan, jossa asiakkaita viihdyttää hypnotisoija. Hän hypnotisoi Homerin olemaan kaksitoistavuotias. Yhtäkkiä Homer alkaa huutaa kauhuissaan, eikä huudosta tule loppua. Kun Homer viimein rauhoittuu, selviää että hän näki kaksitoistavuotiaana jotain pelottavaa.

Pikku Buddha (She of Little Faith)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homerin rakettisekoilujen jälkeen kaupungin kirkko tuhoutuu. Herra Burns korjaa kirkon, sillä ehdolla, että se alkaa mainostaa. Tämä ärsyttää Lisaa, ja hän lakkaa uskomasta. Pitkän etsinnän ja Richard Geren tapaamisen jälkeen hän päättää ryhtyä buddhalaiseksi. Marge haluaa lahjoa Lisan takaisin kristityksi joululahjoilla. Lisa juoksee buddhalaistemppeliin ja kuulee, että voi juhlia kaikkia uskonnolisia juhlia buddhalaisuudestaan huolimatta. Niinpä Lisa palaa kotiin ja lupaa kunnioittaa kristittyjenkin tapoja.

Perhetarkastus (Brawl in the Family)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erä Monopolia johtaa Simpsonit perheriitaan, jota saapuu selvittämään ammattiauttaja Gabriel. Perhesuhteet alkavat toimia entistä paremmin, mutta ne joutuvat uudelleen koetukselle, kun Homerin ja Nedin Las Vegasissa taannoin naittamat neidot saapuvat yllättäen vierailulle aviomiestensä luo.

Makeaa mahan täydeltä (Sweets and Sour Marge)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Margelle selviää, että sokeriyhtiö on vuosikaudet ujuttanut sokeria Springfieldin asukkaiden ruokavalioon. Tämän seurauksena kaupunki valitaan maailman lihavimmaksi.

Leuat lukossa (Jaws Wired Shut)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer murtaa leukansa ja ne joudutaan sitomaan yhteen. Kun hän ei pysty puhumaan, hän oppii kuuntelemaan muita ja ottamaan heidät huomioon. Margesta arki alkaa maistua puulta.

Ei aivan sopimaton tarjous (Half-Decent Proposal)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Margen vanha tanssiaisheila tarjoaa Simpsoneille reilua rahasummaa, jos saa viettää viikonlopun Margen seurassa.

Mitä Bart tahtoo? (The Bart Wants What It Wants)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart ihastuu elokuvatähden tyttäreen. Kaksikko viettää aikaa yhdessä, mutta Bart ei osaa päättää, haluaako olla yhdessä vai ei.

Viimeinen lännensankari (The Lastest Gun in the West)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 281
Tuotantokoodi DABF07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. helmikuuta 2002
Ensiesitys Suomessa 19. toukokuuta 2002

Bart joutuu vihaisen koiran jahtaamaksi, mutta pääsee koiraa karkuun päätymällä rikkaan ja entisen kuuluisuuden Buck McCoyn (Dennis Weaver) talon takapihalle. Buck kiinnostuu Bartista ja esittelee hänelle taloaan ja kertoo kuuluisista hetkistään televisiossa. Bart innostuu ja ryhtyy pitämään Buckia eräänlaisena sankarinaan.

Koulussa seuraavana päivänä hän on pukeutunut karjapaimenen tyyliin, mikä aiheutti koululle uuden muoti-ilmiön (josta kerrotaan jopa paikallisen TV-kanavan uutisissa). Bart alkaa nostaa Buckia takaisin pinnalle kuuluisuuteen ja saa hänet Hassu-klovnin juontamaan lastenohjelmaan esiintymään. Ennen esityksen alkua Hassu-klovni pelottelee Buckiä miljoonilla katsojilla, ja Buckille iskee ennenaikainen ramppikuume. Hän turvautuu "vanhaan apuriinsa", viinaan. Esityksessä Buck horjuu hevosensa päällä ja kun hänen pitää ampua pahvista tehtyä Hassu-julistetta, hän ampuukin vahingossa oikeaa Hassua.

Buckin hetkellinen suosio romahtaa ja jopa Bart haluaa unohtaa hänet. Springfieldissä on kuitenkin käynnissä ryöstö, jossa poliisit ovat häviöllä. Bart kutsuu aluksi vastahakoisen Buckin apuun, sanoen hänelle että hän voi vielä todistaa olevansa sankari. Buck epäröi ja aikoo ottaa apukulauksen, mutta nähdessään Bartin ilmeen heittää viinataskumatin pois. Hän käy ryöstäjien kimppuun ja saa heidät kiinni.

Buck häipyy paikalta sanoen Bartille: "Hyvästi Bart. Älä enää ikinä tule vaivoikseni." Bart on tyytyväinen Buckin rohkeuteen, mutta ennen pitkää hän unohtaa Buckin.

Isoisän treffit (The Old Man and the Key)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isoisä tutustuu vanhainkodissa viehättävään naiseen. Tehdäkseen tähän vaikutuksen hän haluaa Homerin auton lainaksi, mutta Homer pelkää autonsa puolesta.

Tuttuja tarinoita (Tales from the Public Domain)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmessa klassisessa tarinassa Simpsonit esittävät pääosaa. Homer johtaa Odysseuksena kreikkalaisarmeijaa Troijaa vastaan, Bart haluaa Hamletina kostaa isänsä kuoleman ja Lisa johtaa Jeanne d'Arcina ranskalaiset englantilaisia vastaan.

Perhe Riossa (Blame it on Lisa)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonit ihmettelevät valtavaa puhelinlaskuaan. Lisa paljastaa vanhemmilleen auttaneensa brasilialaista poikaa Ronaldoa, muttei ole kuullut hänestä pitkään aikaan. Lisa on huolissaan ja Simpsonit päättävät lähteä Rioon etsimään Ronaldoa. Homer ja Bart ottavat laittoman taksin, jonka kuljettaja kidnappaa Homerin, mutta Bart kerkeää paeta. Riossa on karnevaalit ja Bart, Lisa ja Marge menevät sinne, kunnes flamingo-asuun pukeutunut henkilö huutaa Lisaa. Puvun alta paljastuu Ronaldo, joka kertoo saaneensa työpaikan. Ronaldo antaa Simpsoneille lunnasrahat Homerin pelastamiseksi ja he menevät hissillä vuorelle. He heittävät lunnasrahat kidnappaajille, hissin vaijeri pettää ja he putoavat. Homer on pelastettu, mutta käärme syö Bartin, joka alkaa sambaamaan käärmeen sisällä.

Uraohjus (Weekend at Burnsies)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer tuhoaa linnunpelättimen Simpsoneiden kasvimaalta ja saa variksista ystäviä itselleen. Varikset kuitenkin käyvät Homerin kimppuun kun Homer alkaa puhua "nyrkkisäännöistä". Homerin silmät joudutaan ompelemaan takaisin paikoilleen ja Homer saa kipulääkkeeksi marihuanaa. Tästä Homer saa ylennyksen, koska hän oli ainoa joka nauroi Johtaja Burnsin vitseille. Pian lääkemarijuana kielletään ja Homer on pulassa, koska ei enää pysty nauramaan Burnsin vitseille.

Eräs elämäntarina (Gump Roast)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuin Forrest Gump konsanaan, Homer ryhtyy kertomaan elämäntarinansa.

  • Tämän on sarjan viides ja toistaiseksi viimeinen niin sanottu leikejakso (clip show), jonka sisältö koostuu pääosin aiempien jaksojen kohtauksista.

Sarjakuva-Homer (I am Furious Yellow)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulussa käy puhumassa sarjakuvapiirtäjä ja Bartin mielestä homma on maailman helpoin. Bart ryhtyy sarjakuvapiirtäjäksi, jotta voisi jäädä eläkkeelle jo 12-vuotiaana. Hän keksii hahmon nimeltä "Raivofaija", joka muistuttaa tavoiltaan ja ulkonäöltään Homeria. Raivofaijan seikkailut perustuvatkin Homerin tekemisiin. Hahmo saavuttaa suuren suosion. BetterThanTV.com haluaa tehdä "Raivofaijasta" nettianimaatioita. Bart suostuu. Homer näkee animaation ja raivostuu, kun tajuaa kuka ne on tehnyt. Homer menee kotiin ja kuristaa Bartia, mutta perhe sanoo että Homer on täysi raivopää. Homer päättää tyyntyä. Kun hän meinaa raivostua, hän tukahduttaa sen, mutta niskaan ilmestyy patti. Bart ei enää keksi "Raivofaijalle" mitään, koska Homer ei enää raivostu mistään. Bart ja Milhouse tekevät ansan, johon Homer menee, mutta BetterThanTV.com on mennyt konkurssiin ja Bart joutuu lopettamaan sarjakuvauransa.

Ihana Apu (The Sweetest Apu)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Manjulaa eivät petihommat kiinnosta, Apu hairahtuu syrjähyppyyn pirtelöfirmassa työskentelevän neitokaisen kanssa. Homer ja Marge tekevät parhaansa paikatakseen pariskunnan välit.

Pikku lukiolainen (Little Girl in the Big Ten)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Välttääkseen reput liikunnassa Lisa ryhtyy harrastamaan voimistelua. Salilla hän tutustuu opiskelijatyttöihin ja pääsee oikean ikänsä salaamalla mukaan yliopistokuvioihin.

Tosi-tv (The Frying Game)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsoneiden uuteen pihalampeen ihastuu erittäin harvinainen kiljutoukka, jonka vahingoittamisesta Homer tuomitaan yhdyskuntapalveluun. Juonenkäänteet vievät Homerin aina sähkötuoliin saakka, syytettynä vanhan naisen murhasta.

Isän poliisitoimi (Papa's Got a Brand New Badge)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer perustaa Lennyn ja Carlin kanssa uuden lainvalvontayksikön, Springshieldin, jolle pormestari Quimby pian luovuttaa vastuun kaikesta Springfieldin lainvalvonnasta. Lainvalvojana toimiessaan Homer saavuttaa vihdoinkin Springfieldin asukkaiden kunnioituksen. Kun Läski-Tony, jonka Homer oli vanginnut, vapautuu vankilasta, hän uhkaa miehineen surmata Homerin ellei tämä jätä lainvalvontatehtäviään ja kaupunkia taakseen. Läski-Tony saapuu Simpsoneiden talolle ja on tappaa Homerin, kun kuin tyhjästä ammutut luodit kaatavat Tonyn ja hänen miehensä. Homer päättää luovuttaa poliisivirkansa ensimmäiselle ohikulkijalle, joka sattuu olemaan komissaario Wiggum. Paljastetaan, että salaperäinen ampuja oli Maggie, joka oli ampunut huoneensa ikkunasta ja piilottaa kiväärin sänkynsä lakanoihin juuri kun Homer ja Marge astuvat huoneeseen ja katsovat näennäisesti nukkuvaa tytärtään.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.