Luettelo televisiosarjan Simpsonit voittamista palkinnoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän on luettelo televisiosarjan Simpsoneiden voittamista palkinnoista.

Emmy-palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 78 ehdokkuutta yhdeksässä kategoriassa
  • Voittanut 32 Emmyä neljässä kategoriassa

Paras animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Tulos Ehdokasjakso Voittanut sarja
1990 Voitti ”Sulhanen”
1990 Ehdokkuus ”Joulurauha”* Simpsonit
1991 Voitti ”Pelastakaa sielumme”
1992 Ehdokkuus ”Hätähuuto kaivosta” Claymation Easter
1993 Ei ehdokkuutta - Batman
1994 Ei ehdokkuutta - The Roman City
1995 Voitti ”Lisan häät”
1996 Ehdokkuus ”Kauhujen talo, osa 6” Äly ja Väläys
1997 Voitti ”Homerin fobia”
1998 Voitti ”Homer ja roskakuskit”
1999 Ehdokkuus ”Ned Flandersin uusi elämä” Kukkulan kuningas
2000 Voitti ”Naurun takana”
2001 Voitti ”Älyn jättiläinen”
2002 Ehdokkuus ”Pikku Buddha” Futurama
2003 Voitti ”Kolme miestä ja Homer”
2004 Ehdokkuus ”Menneisyyden ilot” Samurai Jack
2005 Ehdokkuus ”Kurkistus tulevaisuuteen” South Park
2006 Voitti ”Loppumaton tarina”
2007 Ehdokkuus ”Koviksen kaveri” South Park
2008 Voitti ”Muistinmenetys”
2009 Ehdokkuus ”Kuopus kateissa” South Park
2010 Ehdokkuus ”Hassu haikeana” Prep & Landing
2011 Ehdokkuus ”Elokuva äkäisestä isästä” Futurama
2012 Ehdokkuus ”Joulukortti tulevaisuudesta” Madagascarin pingviinit
2013 Ehdokkuus ”Kauhujen talo, osa 23” South Park
2014 Ei ehdokkuutta Bob’s Burgers
2015 Ehdokkuus ”Kauhujen talo, osa 25” Over the Garden Wall
2016 Ehdokkuus ”Hirveä halloween” Archer
2017 Ehdokkuus ”Bostonin poika” Bob’s Burgers
2018 Ehdokkuus ”Kadonnut keppostelija” Rick and Morty

* Vuoden 1990 Emmy-gaalassa jakso ”Joulurauha” sai ehdokkuuden erillisenä sarjana, sillä se laskettiin teemajaksoksi eikä osaksi oikeaa sarjaa. Itse sarja kuitenkin voitti.

Paras ääninäyttely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Tulos Voittaja Hahmo Jakso
1992 Voitti Nancy Cartwright Bart Simpson ”Kaksi uraa”
1992 Voitti Dan Castellaneta Homer Simpson ”Lisan ratsu”
1992 Voitti Julie Kavner Marge Simpson ”Ensimmäiset vuodet”
1992 Voitti Jackie Mason rabbi Krustofsky ”Teit' isäin asumaan”
1992 Voitti Yeardley Smith Lisa Simpson ”Lisan sunnuntait”
1992 Voitti Marcia Wallace Edna Krabappel ”Kirjeystävä”
1993 Voitti Dan Castellaneta Homer Simpson ”Ystävä hädässä” (4. tuotantokausi)
1998 Voitti Hank Azaria Apu
2001 Voitti Hank Azaria useita hahmoja ”Kaikkien aikojen huonoin jakso”
2003 Voitti Hank Azaria useita hahmoja ”Moe lapsenvahtina”
2004 Voitti Dan Castellaneta useita hahmoja ”Varaklovni”
2006 Voitti Kelsey Grammer Sideshow Bob ”Kosto on suloinen”
2009 Voitti Dan Castellaneta Homer Simpson ”Isän kädestä”
2009 Ehdokkuus Harry Shearer useita hahmoja ”Hermostusta ja herhiläisiä”
2009 Ehdokkuus Hank Azaria Moe Szyslak ”Roihua rakkausrintamalla”
2010 Voitti Anne Hathaway Prinsessa Penelope ”Hassu haikeana”
2010 Ehdokkuus Dan Castellaneta Homer Simpson, Abraham Simpson ”Kaikki isäni tarinat”
2010 Ehdokkuus Hank Azaria Moe, Apu ”Vaimoista parhain”
2011 Ehdokkuus Dan Castellaneta Homer Simpson, Barney Gumble, Hassu-klovni, Louie ”Vakoilua”
2012 Ehdokkuus Hank Azaria Moe, Clancy Wiggum, Sarjakuvahemmo, Carl Carlson, Duff-mies ”Ryijystä rätiksi”
2014 Voitti Harry Shearer Montgomery Burns, Waylon Smithers, Kent Brockman ”Katkeraa katumusta”
2015 Voitti Hank Azaria Moe, kuljettaja ”Kuninkaallinen tehtävä”
2015 Ehdokkuus Dan Castellaneta Homer Simpson ”Bartin uusi ystävä”
2015 Ehdokkuus Tress MacNeille Laney Fontaine, Shauna Chalmers, rouva Muntz ”Uusissa hommissa”
2017 Ehdokkuus Nancy Cartwright Bart Simpson ”Parantunut Bart”
2018 Ehdokkuus Dan Castellaneta Homer Simpson, Hassu-klovni, talonmies Willie, Sideshow Mel ”Pellen pahin pelko”

Paras henkilökohtainen saavutus musiikissa ja laulunsanoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Tulos Laulu Jakso Säveltäjä Sanoittaja
1994 Ehdokkuus "Who Needs The Kwik-E-Mart?" ”Homer ja Apu” Alf Clausen Greg Daniels
1995 Ehdokkuus "We Do (The Stonecutters Song)" ”Homer, valittu” Alf Clausen John Swartzwelder
1996 Ehdokkuus "Sẽnor Burns" Kuka ampui johtajan?, osa 2” Alf Clausen Bill Oakley & Josh Weinstein
1997 Voitti "We Put The Spring In Springfield" ”Noidan talo” Alf Clausen Ken Keeler
1998 Voitti "You're Checkin' In" ”Hätä ei lue lakia” Alf Clausen Ken Keeler
2002 Ehdokkuus "Ode to Branson" ”Isoisän treffit” Alf Clausen Jon Vitti
2003 Ehdokkuus "Everybody Hates Ned Flanders" ”Lännen mailla” Alf Clausen Ian Maxtone-Graham ja Ken Keeler
2004 Ehdokkuus "Vote for a Winner" ”Lisa, puheenjohtaja” Alf Clausen Dana Gould
2005 Ehdokkuus "Always my Dad" ”Tähdentekijä” Alf Clausen Carolyn Omine

Palkitut animaattorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Jakso Animaattori
2010 ”Läksyjen laiminlyöntiä” Charlie Ragins
2013 ”Kauhujen talo, osa 23” Paul Wee
2014 ”Kauhujen talo, osa 24” Dmitry Malanitchev ja Charles Ragins
2018 ”Surullisen tytön äiti” Caroline Cruikshank

Golden Globe -palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paras televisiosarja - musikaali tai komedia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Tulos Voittaja
2003 Ehdokkuus Jäitä hattuun

Oscar-palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paras lyhytanimaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Tulos Ehdokas Voittaja
2013 Ehdokkuus The Longest Daycare Paperman

Hollywood Walk of Fame[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2000 - Palkittiin tähtimerkinnällä 7021 Hollywood Bulevardilla

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]