Waylon Smithers

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Waylon Smithers 1.png
Waylon Smithers
Sukupuoli: Mies
Hiukset: ruskeat
Ikä: noin 40
Ammatti: Charles Montgomery Burnsin apulainen Springfieldin ydinvoimalassa
Tärkeimmät sukulaiset: Waylon Smithers vanhempi, isä (kuollut)
Ensiesiintyminen: Ydinvoimala (Homer’s odyssey)
Ääninäyttelijä: Harry Shearer

Waylon Smithers Jr. on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa animaatiosarjassa Simpsonit. Hänen äänenään toimii Harry Shearer. Hän työskentelee valvojana Springfieldin ydinvoimalassa ja Montgomery Burnsin henkilökohtaisena avustajana. Smithers on noin 40-vuotias. Ensimmäisen kerran Smithers esiintyi jaksossa Ydinvoimala, jossa hänet oli vahingossa väritetty ruskeaksi ihonväriltään.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon homoseksuaalisuus, ja erityisesti eroottinen rakkaus pomoonsa herra Burnsiin, oli kuuma puheenaihe fanien keskuudessa sarjan alkuaikoina, mutta asia on nykyään katsojille melkeinpä itsestään selvä juttu. Eräässä jaksossa hänen kerrottiin kuitenkin olleen naimisissa naisen kanssa. Tulevaisuusjaksossa Kurkistus tulevaisuuteen (Future-Drama) Smithers on rokotuslääkekuurin avulla päässyt eroon homoudestaan. Hänen on kuitenkin otettava piikki 10 minuutin välein pysyäkseen heterona. Eräässä jaksossa hänet nähdään ostamassa naisten kondomeja.

Voimalassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työ voimalassa Burnsin avustajana on Smithersille kuin elämäntehtävä. Hän on erään jakson mukaan voittanut ilmeisesti kaikki mahdolliset, tai ainakin suurimman osan kuukauden työntekijä -palkinnoista. Hän avustaa herra Burnsia muuallakin kuin vain voimalassa, oikeastaan lähes kaikkialla, kuten Burnsin kartanolla. Smithersille on luvattu perinnön sijasta toinen palkkio vuosistaan Burnsin avustajana: hänet haudataan Burnsin kuoltua elävältä samaan ruumisarkkuun.

Burns on erottanut Smithersin vain kahdesti: ensimmäisen kerran jakson Kuka ampui johtajan? (Who Shot Mr. Burns?) ensimmäisessä osassa, sillä Smithers ei halunnut olla mukana Burnsin kierossa auringonpimennyskilpiprojektissa, ja toisen kerran jaksossa Turpiin ja onnea, kun Burns huomasi pystyvänsä tekemään hyvin itse asioita. Tässä jaksossa Homer oli vähän aikaa Burnsin avustajana.

Burns käyttää Smithersiä yleensä likaisten töiden suorittamiseen, kuten Tom Jonesin kidnappaamiseen, jotta tämä esiintyisi Burnsin yksityisjuhlissa. Hän joutui myös palkkaamaan jonkin körilään rökittämään Homer Simpsonin, koska Homer oli haukkunut Burnsia monella ilkeällä termillä. Koska Smithers sai kuitenkin Burnsin ymmärtämään, ettei se ole oikein, ei Smithersiä oikeastaan voi pitää minään pahana henkilönä.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smithers omistaa maailman suurimman Malibu Stacy -nukkekokoelman ja on Malibu Stacy -faniklubin puheenjohtaja. Hän on myös pitänyt Malibu Stacy -esityksen, josta kukaan ei pitänyt.

Smithersin isä oli myös Burnsin avustaja, mutta hän kuoli voimalassa pelastaessaan Springfieldin ydinkatastrofilta. Homer myöhemmin löysi Smithersin isän ruumiin, ja palautti sen herra Burnsille.