Edna Krabappel

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Edna Krabappel.png
Edna Krabappel
Sukupuoli: Nainen
Hiukset: Vaaleanruskeat
Ikä: 44
Ammatti: Luokanopettaja Springfieldin ala-asteella
Tärkeimmät sukulaiset: Aviomies: Ned Flanders
Ensiesiintyminen: Nuori nero
Ääninäyttelijä: Marcia Wallace

Edna Krabappel on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Simpsonit. Hän on kymmenenvuotiaan Bart Simpsonin luokanopettaja. Hänen ääninäyttelijänsä oli Marcia Wallace.

Silloin tällöin Edna on Bartin kepposten kohteena, mutta mitään kovin vakavaa ei Bart ole hänen varalleen keksinyt, sillä useimmiten tämän kohteena on ennemmin rehtori Skinner.

Romantiikanhaluinen Edna on yrittänyt saada miestä mitä epätoivoisimmilla konsteilla, ja kovimman kolauksen hän luultavasti kokikin, kun Bartin jujutti hänet treffeille olemattoman Woodrow Wilson -nimisen miehen kanssa. Edna kiihottuu satamavapaalla olevista merimiehistä.

Edna seurusteli alkujaan Moen kanssa. Edna oli lupautunut opettajaksi Springfieldin ala-asteelle, mutta tavattuaan Moen hän päätti lähteä kaupungista tämän kanssa. Kaupungista lähtiessään Edna kävi jättämässä eroanomuksensa koululle ja huomasi Bartin ja Nelsonin koululla. Bart teeskenteli olevansa jälki-istunnossa, jotta Nelson voisi varastaa koululta tietokoneita, ja Edna halusi auttaa Bartia. Moe ja Edna erosivat ja Edna jäi opettajaksi kouluun. Ednalla on ollut suhde Skinneriin, mutta se osoittautui vaikeaksi Skinnerin äidin Agnesin takia. Edna on myös ollut joskus naimisissa mutta erosi miehestään, kun tämä karkasi heidän pariterapeuttinsa kanssa. Herra Krabappel tekeekin usein ex-vaimolleen erilaisia ikäviä kepposia. Hän on esimerkiksi pannut sokeria Ednan auton tankkiin, jolloin huolto-aseman mies totesi: "Ex-miehenne iski jälleen." 22. kauden viimeisessä jaksossa Edna ja Ned Flanders alkavat tapailla. 23. kauden ensimmäisessä jaksossa taas selvisi, että Edna ja Ned alkoivat seurustella vakavasti.

Usein Krabappel reagoi mahdottomilta kuulostaviin ajatuksiin, jotka useimmiten tulevat Bart Simpsonin suusta, sanomalla: "Ha!" ja lisäämällä jotain sarkastiseen sävyyn.

Kuten Lisan opettaja Elizabeth Hoover, myös Edna polttaa jatkuvasti menthol-savukkeita, jopa oppitunneilla.

Marcia Wallacen kuoleman jälkeen ilmoitettiin, että Ednan hahmo jää pois sarjasta.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.