Edna Krabappel

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsonien hahmo
Edna Krabappel.png
Edna Krabappel
Sukupuoli: Nainen
Hiukset: Vaaleanruskeat
Ikä: 44
Ammatti: Luokanopettaja Springfieldin ala-asteella
Tärkeimmät sukulaiset: 1. aviomies hra Krabappel
2. aviomies Ned Flanders
Ensi-
esiintyminen:
”Nuori nero” (1. tuotantokausi)
Ääni-
näyttelijä:
Marcia Wallace

Edna Krabappel on kuvitteellinen hahmo animaatiosarjassa Simpsonit. Hän on Bart Simpsonin luokanopettaja Springfieldin ala-asteella. Hänen ääninäyttelijänsä oli Marcia Wallace, joka ei näytellyt sarjassa muita hahmoja. Edna Krabappelin ensiesiintyminen oli 1. tuotantokauden toisessa jaksossa ”Nuori nero”.

Wallacen kuoltua vuonna 2013 hahmo poistettiin sarjasta 25. tuotantokauden aikana, koska Wallacea ei haluttu korvata toisella näyttelijällä. Siitä alkaen Edna on ollut kuollut, mutta tarkempia tietoja kuolemasta ei koskaan ole kerrottu ja siihen on viitattu vain epäsuorasti parissa jaksossa.

Hahmon kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edna Krabappel on kyyninen, pääosin työhönsä ja elämäntilanteeseensa kyllästynyt keski-ikäinen nainen. Hänen intohimonsa opettamiseen on heikentynyt, tosin se ei ole sammunut yhtä täydellisesti kuin Lisan opettajalla neiti Hooverilla. Ednan suurimpana vaivana on ongelmaoppilas Bart Simpson, jonka kepposten kohteeksi hän toisinaan joutuu, ei tosin yhtä usein kuin rehtori Skinner. Kuten neiti Hoover, myös Edna on ketjupolttaja, ja tupakoi jopa oppitunneilla.

Ednan vakiohokema on terävä ja ivallinen naurahdus "Ha!", jota seuraa usein jokin sarkastinen huomautus.

Edna erotettiin tilapäisesti opettajantyöstään kahdesti, ensin 21. kauden jaksossa ”Ura katkolla” oltuaan humalassa töissä (Bart oli terästänyt salaa hänen kahvinsa) ja toisen kerran 22. kauden jaksossa ”Miehiä menneisyydestä” läimäistyään Bartia. Hän sai kummallakin kerralla työnsä takaisin.

Ednan rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edna on hyvin romantiikanhaluinen ja yrittää jatkuvasti saada itselleen miestä mitä epätoivoisimmilla konsteilla. Hän yrittää usein vietellä tuntemattomia miehiä estottomalla käytöksellä ja kaksimielisillä puheilla. Edna on ollut joskus naimisissa mutta erosi miehestään, kun tämä karkasi heidän pariterapeuttinsa kanssa. Herra Krabappelia ei ole koskaan nähty sarjassa. Ednan kerrotaan seurustelleen menneisyydessä myös Moen kanssa. 3. kauden jaksossa ”Kirjeystävä” Bart jujutti hänet treffeille olemattoman Woodrow-nimisen miehen kanssa.

Ednalla oli sarjassa pitkään romanttinen suhde esimieheensä, rehtori Seymour Skinneriin. Suhde alkoi 8. tuotantokauden jaksossa ”Bart – luottohenkilö”. Suunniteltu avioliitto peruuntui ja lopulta koko suhde päättyi, koska Skinner oli liian riippuvainen äidistään Agnesista. Tämän jälkeen Edna tapaili muun muassa tarkastaja Chalmersia ja useita muita miehiä vain ärsyttääkseen mustasukkaista Skinneriä.

Edna alkoi tapailla leskeksi jäänyttä Ned Flandersia 22. kauden viimeisessä jaksossa ”Miehiä menneisyydestä”. Katsojat saivat äänestää 22. ja 23. kauden välisellä tauolla Simpsonien internet-sivulla, tulisiko Nedistä ja Ednasta pysyvästi pari. Enemmistö äänesti puolesta ja suhde jatkui. Ednan ja Nedin kerrottiin menneen naimisiin 23. kauden jaksossa ”Nedna”.

Poistuminen sarjasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edna Krabappelin ääninäyttelijä Wallace kuoli yllättäen sairauteen lokakuussa 2013, kun Simpsonien 25. tuotantokausi oli juuri alkanut. Hahmon katoamista sarjasta ei selitetty mitenkään, mutta keväällä 2014 esitetyssä 25. kauden jaksossa ”Muunneltua murkinaa” Ned Flandersin näytettiin surevan häntä ikään kuin kuolleena. Lopulta 28. kauden jaksossa ”Moho House” Edna nähtiin haamuna aiemmin kuolleen Maude Flandersin rinnalla, mikä vahvisti hahmon kuolleen. Ednan tilalle ei ole luotu uutta pysyvää opettajahahmoa, joten Bart Simpsonin luokalla on 25. kauden jälkeen ollut vain joka jaksossa vaihtuvia sijaisopettajia.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.