Kang ja Kodos

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Kang-kodos.jpg
Kang ja Kodos
Sukupuoli: Nainen
Hiukset: ei ole
Ikä: ~50 000
Ammatti: Kang: Yhdysvaltain presidentti
Tärkeimmät sukulaiset: Kang ja Kodos ovat sisarukset.Kangilla on tytär Kamala.
Ensiesiintyminen: Kauhujuttu
Ääninäyttelijä: Kang: Harry Shearer
Kodos: Dan Castellaneta

Kang ja Kodos ovat kuvitteellisia hahmoja amerikkalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. He ovat sisarukset, avaruusolentoja ja kotoisin planeetalta Rigel 4. He ovat mustekalamaisia vihreitä, yksisilmäisiä olentoja, joilla on lasinen kupukypärä päässään. Kangia esittää Harry Shearer ja Kodosia Dan Castellaneta. He esiintyvät pääsääntöisesti Simpsoneiden Kauhujen talo -jaksoissa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauhujuttu: Heidät nähdään toisessa tarinassa Hungry are the Damned, jossa he kaappaavat Simpsonit ja alkavat syöttää heitä ja kertovat vievänsä nämä paratiisiin. Lisalla on epäilyksensä asian suhteen, mutta paljastuukin että oliot puhuivatkin täyttä totta. Avaruusoliot palauttavat perheen takaisin maahan epäilevän rotunsa vuoksi. Tarinassa nähdään myös muitakin samannäköisiä olioita.

Painajaisia: Tarinassa Monkey's Paw Kang ja Kodos hyökkäävät Maahan juuri kun maailmanrauha on syntynyt ja aseista on luovuttu. Ned Flandersin apinankäpälä-toiveen ansiosta heidät saadaan lopulta karkotettua.

Kauhuja kerrassaan: Kang ja Kodos nähdään vain pikaisesti tarinassa Dial Z for zombies, katsomassa Maapalloa avaruusaluksestaan.

Kauhujen talo 4: Toinen pikaesiintyminen. Tarinassa Terror at 5½ Feet he katselevat jälleen Maailmaa kunnes huomaavat Kremlin-hirviön tuhoavan alustansa.

Kauhujen talo 5: Tarinassa Time and Punishment he nauravat aikamatkailevalle Homerille, kunnes muuttuvat Peabodyksi ja Shermaniksi.

Kauhujen talo 6: Heidät nähdään jälleen vain vilaukselta liftaamassa tienvarressa luullen mainosdonitsia kulkuneuvoksi tarinassa Attack of the 50-Foot Eyesores.

Kauhujen talo 7: Kang ja Kodos ovat pääosassa viimeisessä tarinassa Citizen Kang. Tarinassa he kaappaavat Bill Clintonin ja Bob Dolen kesken vaalien ja aikovat täten päästä maailmanherruuteen.

Kauhujen talo 8: Tarinassa The HΩmega Man heidän aluksensa vierestä suhahtaa ydinpommi ja Kang ja Kodos ottavat hädissään yhteyttä päämajaansa.

Kauhujen talo 9: He ovat jälleen pääosassa tarinassa Starship Poopers, jossa paljastuu, että Maggie on oikeasti Kangin lapsi. Eräänä päivänä he tulevat hakemaan Maggieta, joka on jo alkanut osoittaa avaruusolion merkkejä. Mutta Simpsonit eivät laspsesta helposti luovu ja tapausta mennään selvittämään Jerry Springer Show’hun.

Kauhujen talo 10: Tällä kertaa Kang ja Kodos eivät ole kytkeytyneenä mihinkään tarinaan. He vain juontavat "kymmenennen juhla-show'n" alun.

Kauhujen talo 11: Heidät nähdään vasta jakson lopussa, jossa he ihmettelevät miksei heitä kelpuutettu tämän Halloweenin jaksoon.

Kauhujen talo 12: Lyhyt vierailu tarinassa Hex and the City. He ovat vieraina mustalaiseukon ja irlantilaistontun häissä.

Kauhujen talo 13: Jakson lopussa he tulevat aluksellaan paikalle ja toteavat, että tri Hibbertin pääkallon muotoinen saari muistuttaa heidän (ilmeisesti jonkinlaisen alien-kielen) nelosta.

Kauhujen talo 14: Jakson alussa he ihmettelevät miksi Halloween-jaksoa näytetään marraskuussa.

Kauhujen talo 15: Tällä kertaa he ovat saaneet jakson alkuu oman show’nsa. Tässä lyhyessä sitcomissa, he kokkaavat Simpsoneiden perheestä ruokaa kylään tulevalle pomolleen. Lisäksi heidät nähdään tarinassa Four Beheadings and a Funeral antiikkisella avaruusaluksellaan Lontoon taivaalla.

Kauhujen talo 16: Jakson alussa Kang ja Kodos katsovat baseballia, mutta tylsistyvät sen hitauteen. Nopeutussäteen ansiosta peli nopeutuu, mutta lopulta jopa niin paljon että koko maailmankaikkeus tuhoutuu.

Kauhujen talo 17: Tarinassa The Day the Earth Looked Stupid Springfield joutuu avaruusolioihin kohdistuvan radiopilan kohteeksi. Mutta kun Kang ja Kodos oikeasti hyökkäävät, kukaan ei ota tätä tosissaan. Tämän vuoksi Kang ja Kodos voivatkin vallataa maailmaa kaikessa rauhassa.

Kauhujen talo 18: Tarinassa E.T., Go Home löytää Bart takapihaltaan Kodosin ja piilottaa tämän asuntoonsa. Kodos vakuuttaa vilpittömästi tulevansa rauhassa, mutta kutsuukin lopulta lisää avaruusolioita valtaamaan maailmaa.

Kauhujen talo 19: Jaksossa "Suurkurpitsa tulee, Milhouse" Kang ja Kodos nähtiin lasten kanssa tanssimassa.

Kauhujen talo 20: Kang ja Kodos nähdään viimeisessä osiossa "Moella on rytmiä veressä" katsomassa musikaalia.

Kaikki nämä tapaukset eivät liene todellisia edes Simpsonien maailmassa. Kuitenkin, kahdeksannen tuotantokauden jaksossa Perjantai-illan aave (The Springfield Files), joka ei ole Kauhujen talo, Kang tai Kodos nähtiin vangittuna muiden avaruusolentojen kanssa FBI:n päämajassa. Lisäksi oliot vierailevat ainakin jaksoissa Eräs elämäntarina ja Naurun takana. Kang ja Kodos ovat myös esiintyneet muutamassa sohvakohtauksessa Simpsoneiden introssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Star Trek -viittaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kangin ja Kodosin nimet tulevat molemmat Star Trekistä, klingonikapteeni Kangilta ja ihmisroisto Kodos (The Executioner)ilta. Ensimmäisessä Kauhujen talossa nähtiin myös kolmas avaruusolento, kokki Serak, joka oli nimetty myös Star Trekin Sarekin mukaan. Tämän ääninäyttelijänä oli James Earl Jones.

Heidän kotiplaneettansa Rigel 7 nähdään Star Trekissä Rigel VII -nimellä. Myös Simpsoneissa mainittu Rigel 4 oli Star Trekissä Rigel IV.