Kang ja Kodos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kang ja Kodos
Ensiesiintyminen ”Kauhujuttu” (2. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Kang: Harry Shearer
Kodos: Dan Castellaneta
Henkilötiedot
Sukupuoli mahdollisesti kaksineuvoisia
Hiukset ei ole
Ikä ~50 000lähde?
Tärkeimmät sukulaiset Kangilla on tytär Kamala.

Kang ja Kodos ovat kaksi kuvitteellista avaruusolentoa amerikkalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. He ovat kotoisin Rigel 4 -nimiseltä planeetalta ja suunnittelevat usein Maapallon valloittamista ja ihmiskunnan orjuuttamista. He ovat mustekalamaisia, vihreitä, yksisilmäisiä olentoja, joilla on lasinen kupukypärä päässään ja jotka kuolaavat jatkuvasti puhuessaan. He puhuvat rigelin kieltä, joka on identtistä englannin kielen kanssa. Kangia ääninäyttelee Harry Shearer ja Kodosia Dan Castellaneta. Kangin ja Kodosin erottaa toisistaan vain äänestä.

Kang ja Kodos esiintyvät lähes yksinomaan Simpsonien halloween-aiheisissa ”Kauhujen talo” -jaksoissa, joiden tapahtumat poikkeavat sarjan normaalista todellisuudesta. Hahmojen ensiesiintyminen oli ensimmäisessä ”Kauhujen talossa” eli 2. tuotantokauden jaksossa ”Kauhujuttu”, jossa oli mukana myös kolmas avaruusolento Serak (ääninäyttelijä James Earl Jones), mutta häntä ei ole nähty myöhemmin. Silloin kun Kangilla ja Kodosilla ei ole varsinaista roolia jossain halloween-jaksossa, heidät nähdään tyypillisesti irrallisessa kohtauksessa tarkkailemassa tapahtumia lentävässä lautasessaan ja kommentoimassa juonta. Heillä on yleensä tapana pilkata ”typeriä maan asukkaita” (engl. Foolish earthlings) ja nauraa mahtipontista ja vahingoniloista naurua. Toistaiseksi Kang ja Kodos ovat olleet mukana jokaisessa ”Kauhujen talo” -jaksossa.

Kangin ja Kodosin ensimmäinen esiintyminen tavallisessa jaksossa oli pieni vilahdus 8. kauden jaksossa ”Perjantai-illan aave”. Ainoa Kangia ja Kodosia käsittelevä tavallinen jakso on 26. kauden jakso ”Herkku-Homer”, jossa Simpsonin perhe joutuu heidän kotiplaneetalleen.

8. kauden jakson ”Kauhujen talo, osa 7” mukaan Kodos olisi Kangin sisko ja siten naispuolinen, mutta toisissa jaksoissa molemmat vaikuttavat miespuolisilta tai sukupuolettomilta. Välillä heidän lajinsa vihjaillaan olevan kaksineuvoisia tai lisääntyvän suvuttomasti.

Star Trek -viittaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kangin ja Kodosin nimet tulevat molemmat Star Trekistä, klingonikapteeni Kangilta ja ihmisroisto Kodos (The Executioner)ilta. Ensimmäisessä ”Kauhujen talossa” nähty Serak oli myös nimetty Star Trekin Sarekin mukaan.

Heidän kotiplaneettansa Rigel 7 nähdään Star Trekissä Rigel VII -nimellä. Myös Simpsoneissa mainittu Rigel 4 oli Star Trekissä Rigel IV.