Maggie Simpson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Maggie Simpson.png
Maggie Simpson
Sukupuoli: Tyttö
Hiukset: Ihonväriset keltaiset
Ikä: 1
Ammatti: Ei ole
Tärkeimmät sukulaiset: Äiti Marge Simpson
Isä Homer Simpson
Veli Bart Simpson
Sisko Lisa Simpson
Isoisä Abraham Simpson isoäiti Mona Simpson isoäiti Jacqueline Bouvier Tädit Patty Bouvier,Selma Bouvier
Ensiesiintyminen: Tracey Ullman Show'n lyhytfilmit
Ääninäyttelijä: (ainoan sanan sanonut) Elizabeth Taylor

Margaret "Maggie" Simpson on fiktiivinen hahmo animaatiosarjassa Simpsonit, Simpsonien perheen nuorin lapsi. Maggie ei harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta koskaan puhu, mutta hahmon jokelteluja esittää Nancy Cartwright (Bart Simpsonin ääninäyttelijä) ja joissain varhaisissa jaksoissa myös Yeardley Smith (Lisa Simpsonin ääninäyttelijä). Maggien tutin imemisäänen on tehnyt sarjan luoja Matt Groening.

Maggie on yksi Simpsonien alkuperäisistä hahmoista ja hän on ollut sarjassa mukana jo The Tracey Ullman Show’n ensimmäisestä lyhytfilmistä alkaen. Maggien on vihjailtu olevan yksivuotias. Hän on kuitenkin kontannut Springfieldin läpi yksin, ampunut liikemies johtaja Burnsia, taltuttanut EPA:n johtajan Russ Cargillin pudottamalla ison kiven hänen niskaansa, johtanut pikkulasten kapinaa päiväkodissa ja ajanut auton päin seinää. Maggiella on yksi vihollinen, yksikulmakarvainen vauva.

Simpsonien alkutekstijaksossa Maggie kulkee vahingossa läpi kaupan kassan viivakoodilukijasta, jolloin kassan näytössä vilkkuu luku 847,63 dollaria. Tämä viittaa siihen, että lasketun arvion mukaan vauvan vuosittainen elättäminen Yhdysvalloissa maksaa keskimäärin 847,63 dollaria.lähde? Alkutekstijakson vuodesta 2009 käytetyssä uudessa versiossa Maggien hinta on 486,52 dollaria.

Maggie esiintyy päähahmona vuonna 2012 valmistuneessa viisiminuuttisessa lyhytelokuvassa The Longest Daycare, jota esitettiin myös elokuvateattereissa.

Maggien puhuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Maggie on toivonut pienestä pitäen pystyvänsä kävelemään kaatumatta ja puhumaan kunnolla. Jälkimmäinen on onnistunut paremmin, sillä 4. tuotantokauden jaksossa ”Lisan ensimmäinen sana” Maggien kuultiin sanovan "daddy" (isi). Maggien äänenä oli Elizabeth Taylor. The Simpsons Movie -elokuvan lopputekstien aikana Simpsonien perhe istuu elokuvateatterissa ja lähtee sieltä. Maggie sanoo "sequel?" (suom. jatko-osa?), mikä on ensimmäinen sana, jonka Simpsonien perhe kuulee Maggien sanovan.

Eräässä sarjan jaksossa Homer sanoi perustavansa jalkapallojoukkueen ja muut Simpsonien perheen jäsenet nauroivat ja epäilivät hänen menestymistään. Maggie otti tutin suustan ja jokelsi hilpeästi niin, ettei siitä saanut selvää. Kohdalla oli kuitenkin tekstitys "The bold-headed Mama can't succeed!" (suom. Kalju äiti ei voi onnistua!). Maggie puhui myös jaksossa ”Bart vs. Thanksgiving”, jossa Bartin mietteissä Maggie sanoi "on sinun vikasi, etten osaa puhua!". Jaksossa "Brother from the Same Planet" Maggie röyhtäisee aivan kuin sanoisi "Bart". Jaksossa ”Huostaanotetut” Maggie jokelteli ”Dadily-doodily” (”isuliini”) matkien Ned Flandersin puhetapaa. Jaksossa "Homerin tuliliemi" Homer on silloisesta vihastaan Moeta kohtaan yhdessä vaiheessa aivan houreessa. Hän hokee itse koko ajan: ”Moe, Moe, Moe”, ja hän kuulee myös Bartin Lisan ja Margen hokevan samaa kun he puhuvat. Homer kuulee myös Maggien sanovan sillä hetkellä "Moe". 20. tuotantokauden jaksossa ”Rajansa kaikella” kun Ogdenvillen kyläläiset saapuvat Springfieldiin, Maggie hokee yhdessä vaiheessa Odgevillen ihmisiltä (todennäköisesti uudelta hoitajaltaan) opittua sanaa "ja, ja, ja..." (suom. Kyllä, kyllä, kyllä). Silloin Marge sanoo Homerille että rakentaa aidan etteivät odgevilleläiset pääsisi Springfieldin maille.

Maggie on myös puhunut kahdessa Kauhujen talo -jaksossa, mutta ne eivät noudata sarjan juonta. Jakson Kauhujen talo IX lopussa hän puhui Kangin äänellä: "Very well, I'll drive!" (suom. No hyvä on, minä ajan!) ja "I need blood" (Tarvitsen verta). Jaksossa Kauhujen talo V hän taas toteaa Darth Vaderin äänellä: "This is indeed a disturbing universe" (Tämä todella on hämmentävä universumi) tapettuaan talonmies Willien.

Maggie ei siis ole sarjan kuluessa varsinaisesti puhunut tuota yhtä sanaa lukuun ottamatta, vaikka hän sanoikin ”Good night” (hyvää yötä) jo ensimmäisessä The Tracey Ullman Show’n lyhytfilmissä. Maggie ei puhu myöskään jaksoissa, joissa hänet esitetään vanhempana. Niissä joku keskeyttää aina hänen puheenvuoronsa, kuten 6. tuotantokauden jaksossa ”Lisan häät”, jossa hän on muuten lakkaamatta puhuva 16-vuotias.

20. tuotantokauden jaksossa ”Täydelliset naiset” Marge ja Lisa kertoivat toisilleen manikyyrin aikana tarinoita, joista yhdessä Maggie esiintyy Maggie Roarkina Ayn Randin romaanin The Fountainhead parodiassa. Tarinassa Maggie pitää puheen Jodie Fosterin äänellä.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Margen viedessä Maggieä päiväkotiin hän kertoo Maggien olevan allerginen päärynälle.[1]

Maggie osaa käsitellä aseita ikäisekseen erittäin hyvin. Maggie on muun muassa onnistunut ampumaan kaupungin rikkainta miestä herra Burnsia sekä jaksossa ”Isän poliisitoimi” hän teki asekäteen ampumalla vaarattomaksi kokonaisen jengillisen mafiosoja, jotka uhkasivat Homerin henkeä. Samassa jaksossa näkyi, että Maggiellä on kivääri patjansa alla. Hän on myös pelastanut isänsä hengen ja keilannut täydellisen pelin. 19. tuotantokauden jaksossa ”Rysän päältä” paljastuu, että Maggie pelaa nettipokeria ja Margen tullessa kotiin hän laittaa päälle vauvojen opetussivun. Eräässä jaksossa Maggie myös nauhoittaa keskustelua alakerrasta, samalla kun nukkuu ylhäällä. Maggieta ei ole kastettu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Simpsonit, 4. tuotantokausi, ”Viettelysten Marge”.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]