Simpsonit (19. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 19. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3
Ensimmäinen esitys 23. syyskuuta 2007
Viimeinen esitys 18. toukokuuta 2008
Esitysten määrä 20
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
18. tuotantokausi 20. tuotantokausi

Simpsoneiden 19. tuotantokausi (2007–2008) käynnistyi Yhdysvalloissa 23. syyskuuta 2007[1]. Se on ensimmäinen tuotantokausi Yhdysvalloissa The Simpsons Movie -elokuvan jälkeen ja se sisältää seitsemän ylijäämäjaksoa Simpsoneiden 18. tuotantokaudelta (JABF). Kauden esitys aloitettiin Suomessa 6. huhtikuuta 2008, siitä esitettiin 11 jaksoa jonka jälkeen sarja jäi kesätauolle. Ensiesitykset Suomessa alkoivat uudestaan 14. syyskuuta 2008 jaksolla ”Rakkautta Springfieldin tyyliin” (Love, Springfieldian Style).

19. tuotantokaudella sarjassa vierailivat Maya Rudolph, Plácido Domingo, Kelsey Grammer, Glenn Close, Lance Armstrong, Amy Winehouse, Drew Carey, Jim Jarmusch, John C. Reilly, Zooey Deschanel, Beverly D'Angelo, The Dixie Chicks, Marcia Wallace, Topher Grace, Terry Gross, Kurt Loder, "Weird Al" Yankovic, David Hyde Pierce, Jon Stewart, Dan Rather, John Mahoney, Keith Olbermann, Stephen Colbert, Lionel Richie, Alan Moore, Art Spiegelman, Dan Clowes, Jack Black, Maurice LaMarche, Matt Dillon, Steve Buscemi, Ted Nugent ja Julia Louis-Dreyfus.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rakkaudesta lentämiseen (He Loves to Fly and He D'ohs)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 401
Tuotantokoodi JABF20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 23. syyskuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 6. huhtikuuta 2008

Homer pelastaa Mr. Burnsin hukkumasta ostoskeskuksen toivomuslähteeseen ja palkkioksi pääsee lennolle Chicagoon yhtiön lentokoneella. Homer ihastuu yksityislentoihin niin paljon että vannoo ettei lennä enää koskaan tavallisella vuorolennolla. Marge palkkaa elämänvalmentaja Colby Krausin auttamaan Homeria saavuttamaan unelmansa.

  • Jaksossa on poikkeava alkutunnus, jossa nähdään myös The Simpsons Movie -elokuvasta tuttuja hahmoja.

Vierailevat näyttelijät: Stephen Colbert ja Lionel Richie.[2]

Laulunlahjoilla siunattu sankari (The Homer of Seville)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 402
Tuotantokoodi JABF18
Ensiesitys Yhdysvalloissa 30. syyskuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 13. huhtikuuta 2008

Simpsonin perhe kiiruhtaa kirkosta etsimään sopivaa brunssipaikkaa, mutta kaikki ravintolat ovat täynnä. Homer ehdottaa, että he voisivat syödä kotona ja Marge voisi kokata, mutta Marge ei sellaiseen suostu, vaan he päätyvät kuokkavieraiksi erääseen taloon. He huomaavat joutuneensa hautajaisiin. Homer suostuu arkunkantajaksi mutta loukkaa selkänsä. Sairaalassa hän huomaa pystyvänsä selällään maatessaan laulamaan kuin oopperalaulaja. Hra Burns ja Smithers ovat samassa sairaalassa, ja kaupungin oopperan perustajana Burns kutsuu Homerin La bohèmen päärooliin. Homerista tulee Springfieldin oopperan uusi tähti.

Kun Marge ja Homer myöhemmin juhlivat hääpäiväänsä, Marge kertoo olevansa huolissaan siitä, ettei Homerilla ole enää aikaa hänelle. Illalla yli-innokas fanijoukko melkein murskaa heidät, mutta Julia-niminen naismotoristi tulee apuun. Marge kutsuu hänet kahville, ja kun Julia suostuu Homerin ihailijakerhon johtajaksi, Marge on hyvillään. Julia yrittää kuitenkin toistuvasti iskeä Homeria, ja tämä antaa hänelle potkut.

Tultuaan torjutuksi Julia yrittää murhata Homerin ensin myrkkykäärmeellä ja sitten myrkkynuolella oopperalavalle Homerin seuraavassa esityksessä. Tarkka-ampujien haavoittama Julia vannoo sairaalaan vietäessä kostoa Margelle. Homer puolestaan jättää oopperan ja ryhtyy taidemaalariksi.[3]

Maitojahdista uusiin mahdollisuuksiin (Midnight Towboy)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 403
Tuotantokoodi JABF21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. lokakuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 20. huhtikuuta 2008

Homer tutustuu naapurikaupungissa käydessään väärinpysäköidyn autonsa poishinanneeseen Louie-nimiseen hinausfirman omistajaan (ääniroolissa Matt Dillon). Louie saa Homerin innostumaan alasta ja perustamaan Springfieldiin oman hinausyrityksensä.

Panttivankidraama (I Don't Wanna Know Why the Caged Bird Sings)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 404
Tuotantokoodi JABF19
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. lokakuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 27. huhtikuuta 2008

Marge saa Dwight -nimisen pankkirosvon antautumaan lupaamalla käydä tapaamassa tätä vankilassa. Margen rikottua lupauksensa Dwight karkaa vankilasta, sieppaa hänet ja pakottaa mukaansa huvipuistoon.

Kauhujen talo, osa 18 (Treehouse of Horror XVIII)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 405
Tuotantokoodi JABF16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. marraskuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 4. toukokuuta 2008

Kuten muissakin tuotantokausissa, myös 19. tuotantokauden Halloween-erikoisjakso sisältää 3 tarinaa.

E.T., Mene jo kotiin (E.T., Go Home)

Bart löytää Kodosin vajastaan ja pakenee sen kanssa NASAn saatua tietoa Kodosista. Tästä alkaa kuitenkin taistelu, kun Kodos lähettää apujoukkoja, jotka muiden ilmaantuessa paikalle kuolevat. Lopussa Kodos nähdään sairaalassa.

Mr. & Mrs. Simpson

Homer on Mr. Burnsin alaisuudessa toimiva salamurhaaja. Hänen tehtävänään on salamurhata eräässä juhlassa Kent Brockman. Kun Homer on ampumaisillaan, tulee väkijoukosta esiin vaalea nainen, joka surmaa Kentin. Homer ampuu naisen hiuksia, mutta ne tippuvat, ja Homer huomaa naisen olevan Marge. Kotona Marge alkaa epäillä Homerin ampuneen häntä. Lopulta hän saa asian selville ja alkaa taistella Homeria vastaan. Sen seurauksena Homerin isä joutuu tulitukseen ja kuolee. Tarina parodioi elokuvaa Mr. & Mrs. Smith.

Pahuuden pyhä (Heck House)

Bart, Nelson, Milhouse ja Lisa ovat Halloweeninä tavanmukaisella karkkikerjäyksellä. Kun he tulevat Agnes Skinnerin talolle, hän ei anna mitään. He kostavat Agnesille heittämällä vesi-ilmapalloja. Kiusaaminen ei kuitenkaan lopu siihen, vaan he jatkavat härnäystä ja jokainen Springfieldin asukas saa maistaa heidän kostoaan. Väkijoukko tulee protestoimaan Homerille mutta Homer yrittää rauhoitella. Silloin Bart ja Nelson tiputtavat Spider-Pigin Homerin päähän. Pian asukkaat keksivät juonen sekasorron loppumiseksi.

Pojasta mieheksi (Little Orphan Millie)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 406
Tuotantokoodi JABF22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. marraskuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 11. toukokuuta 2008

Milhousen vanhemmat menevät uudelleen naimisiin, mutta katoavat hääristeilyllä ja heidän oletetaan kuolleen. Milhouse päättää että on aika alkaa käyttäytyä kuin mies. Hänen uusi asenteensa tekee hänestä koulussa suositun, mutta Bart ei voi sietää että Milhouse on häntä suositumpi. Homer taas joutuu vaikeuksiin kotona, kun ei pysty muistamaan Margen silmien väriä.

Menestystä ja miehisyyttä (Husbands and Knives)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 407
Tuotantokoodi JABF17
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. marraskuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 18. toukokuuta 2008

Uusi sarjakuvakauppa, Coolsville Comics & Toys avaa ovensa suoraan vastapäätä Sarjakuvahemmon kauppaa ja vie siltä asiakkaat. Marge ostaa kaupan Sarjakuvahemmolta ja perustaa sinne vain naisille tarkoitetun kuntosalin. Menestyvä kuntosaliketju tekee Margesta rikkaan ja kuuluisan ja hylätyksi tulemista pelkäävä Homer turvautuu vatsalaukun pienennysleikkaukseen laihtuakseen.
Vierailevat näyttelijät: Alan Moore, Art Spiegelman, Dan Clowes, Jack Black sekä Maurice LaMarche.

Kuolettava mainoskikka (Funeral for a Fiend)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 408
Tuotantokoodi KABF01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. marraskuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 25. toukokuuta 2008

Sideshow Bob huijaa jälleen Simpsoneita mutta epäonnistuu. Oikeudessa hän aikoo käyttää nitroglyseriiniä, mutta Bart heittää pullon ulos ikkunasta. Bob saa sydänkohtauksen ja paljastuu, että pullossa oli lääkettä Bobin sydänvaivaan. Simpsonit joutuvat kaupunkilaisten vihan kohteeksi Bobin hautajaisissa. Bobin veli Cecil houkuttelee Bartin hautaustoimistoon hyvästelemään Bobin ennen tuhkausta. Bob kuitenkin elää, ja selviää, että Bobin ”kuolema” oli perheen juoni Bartin murhaamiseksi. Bob perheineen joutuu sairaalaan, missä Bob nauraa hullunnaurua pakkopaitaan pukeutuneena.

Vierailevat näyttelijät: Kelsey Grammer, David Hyde Pierce ja John Mahoney, jotka esittävät isää ja veljeksiä TV-sarjassa Frasier.

Muistinmenetys (Eternal Moonshine of the Simpson Mind)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 409
Tuotantokoodi KABF02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 16. joulukuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 1. kesäkuuta 2008

Jakson nimi viittaa elokuvaan Eternal Sunshine of the Spotless Mind eli Tahraton mieli. Homer herää lumihangesta muistamatta edellisestä yöstä mitään. Kotiin päästyään hän huomaa perheensä kadonneen, ja lisäksi koira on hänelle vihainen. Hän pakenee Moen baariin kertomaan tapahtuneesta. Moe muistuttaa häntä unohdusryypystä, jonka Homer oli ottanut edellisenä iltana unohtaakseen koko päivän. Moe näyttää Homerille videon tapahtuneesta. Sitten myös baarissa kaljaa juova poliisipäällikkö Wiggum saa suunvuoron, ja Homerin onnistuu muistaa edellisestä päivästä yksi asia: Wiggum oli tullut heidän talolleen, kun Ned Flanders oli ilmoittanut poliisille häiriöstä. Margella oli ollut musta silmä, ja Wiggumin kysyttyä siihen syytä hän oli vastannut kävelleensä ovea päin. Wiggum ei tätä uskonut vaan väitti, että se oli kehnoin tekosyy, mitä hän oli koskaan kuullut. Lähtiessään ulos Wiggum törmäsi itse oveen.

Homer lähtee Moen baarista Flandersien luokse kysymään, miksi tämä oli kutsunut poliisin. Flanders sanoo olevansa kristitty ja pelänneensä pahinta. Homer palaa taloonsa ja tuijottaa Margen kuvaa seinällä. Tämä tuo uuden muistikuvan, jonka ensimmäisessä osassa Marge sanoo: "Homer, älä viitsi!" Sitten tulee tyhjä kohta, ja Marge on saanut mustan silmän.

Homer alkaa heti pelätä pahinta. Hän lähtee Springfieldin vanhainkotiin kertomaan tapahtuneesta isoisälle, ja tämä neuvoo häntä menemään professori Frinkin luokse. Frink on kehittänyt laitteen, jonka avulla voi matkustaa vanhojen muistikuviensa seassa. Homer menee Frinkin luokse, ja Frinkin porattua reiän hänen päähänsä hän ilmestyy suureen kuplaan kaupungin ylle. Homerilla on kädessään pieni ohjevihkonen "Minä ja kuplani".

Homer tavoittaa edellisillan muiston: hän saapui kotiin ja huomasi jonkun muun istuvan Margen kanssa sohvalla. Sitten muisti pätkii eikä Homer näe enempää. Muisti alkaa toimia hetken kuluttua, ja Homer tajuaa salaperäisen miehen olevan Duff-mies. Homer kuulee Margen sanovan sumun keskeltä, ettei halunnut Homerin saavan tietää sillä tavalla, ja Duff-miehen sanovan, että hän antaa juuri Homerin vaimolle niin, että tämä on seuraavana päivänä hellänä. Homer on nyt vakuuttunut siitä, että hän löi Margea, koska tämä oli pettänyt häntä Duff-miehen kanssa. Hän päättelee Margen muuttaneen pois ja ottaneet lapset mukaansa.

Homer päättää hypätä alas sillalta, mutta ratkaisevalla hetkellä Patty ja Selma tulevat puhumaan hänelle. Homer ei tahdo enää hypätä alas, sillä se tekisi Pattyn ja Selman iloisiksi. Patty ja Selma kuitenkin työntävät hänet alas. Pudotessaan Homerin elämä alkaa vilistä hänen silmiensä editse, ja hänen koko elämänsä näkyy siinä nopeutettuna. Sitten Homer kuitenkin mätkähtää laivalla olevaan pomppulinnaan — kohtaus parodioi elokuvaa The Game – oletko valmis peliin? Selviää, että Marge ja monet hänen ystävänsä ovat laivalla ja he olivat järjestäneet Homerille yllätysjuhlat.

Sen jälkeen alkaa selittely: Homer meni kotiin ja näki Duff-miehen sohvalla Margen kanssa. Nyt selviää, että Marge ja Duff-mies suunnittelivat yllätysjuhlia. Duff-mies kertoi uuden Duff-samppanjan sponsoroivan heidän juhliaan. Silloin Homer nappasi Duff-mieheltä pullon ja Marge yritti ottaa sitä pois häneltä sanoen: ”Homer, älä viitsi.” Korkki paukahtaa irti, osuu Margeen ja aiheuttaa mustan silmän. Homer pyytää nopeasti jäitä, ja Duff-mies tuo niitä sanoen: "Annan juuri vaimollesi, hän on hellänä huomenna."

Sen jälkeen Homer meni baariin pyytämään jotain, millä unohtaa koko päivän - hän halusi yllätysjuhlien olevan taas yllätys. Moen ryhdyttyä sekoittamaan unohdusjuomaa Homer sanoi Lennylle ja Carlille, että he voisivat sanoa hänelle mitä tahansa, sillä hän ei kuitenkaan muistaisi sitä huomenna. Vuoron perään Lenny ja Carl toteavat: "Olet kalju", "En koskaan oppinut kersojesi nimiä." Hetken päästä Homer vielä mietti, miten reagoisi kaikkeen tapahtuneeseen. Hän ennusti hyppäävänsä sillalta ja päätyvänsä pomppulinnalliseen laivaan. Saadaan selitys myös siihen, miksi Marge valehteli Wiggumille: hän ei halunnut Wiggumin kutsuvan Sarahia juhliin. Koira taas vihastui, koska Homer ei koskaan ulkoiluttanut tai ruokkinut sitä.

Selitysten jälkeen väki alkaa juhlia ja laiva purjehtii auringonlaskuun.[4]

  • Tämä on Simpsonien kymmenes jakso, joka on voittanut Emmy-palkinnon.

Kuningasidea äänestykseen (E Pluribus Wiggum)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 410
Tuotantokoodi KABF03
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. tammikuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 8. kesäkuuta 2008

Yhdysvaltain presidentinvaalien esivaalit päätetään järjestää Springfieldissä ennen kuin missään muussa osavaltiossa, ja kiihkeä vaalikohina saapuu kaupunkiin. Kun Simpsonit eivät osaa päättää, ketä äänestää, ja heidän kantaansa aletaan tivata, se alkaa ärsyttää Homeria. Hän ehdottaa, että valitaan tyhmin ehdokas mitä voidaan kuvitella, ja poliisin pojasta Ralph Wiggumista tulee presidenttiehdokas. Ralph kerää suosiota sekä republikaanien että demokraattien keskuudessa. Kun Ralphin puoluekannasta ei saada varmuutta, ryhtyvät puolueet kosiskelemaan häntä. Ralph ei kuitenkaan valitse kumpaakaan, vaan hänestä tulee puolueeton. Hänen vaalitavoitteisiinsa kuuluu: ”– – to make this country great again” (”– – tehdä tästä maasta jälleen suuri”). Jakso päättyy puolueiden yhteismainokseen, jossa kehotetaan äänestämään Ralphia.

Paluu ysäriaikaan (That 90’s Show)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 411
Tuotantokoodi KABF04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 27. tammikuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 15. kesäkuuta 2008

Kun paljastuu, että Marge oli opiskellut 1990-luvulla yliopistossa, Homer ja Marge kertovat lapsille vaiheistaan. Homer perusti Sadgasm-nimisen grunge-bändin, kun Marge ihastui opettajaansa ja jätti hänet. Bändin hittikappale oli "Shave Me", joka parodioi Nirvanan kappaletta ”Rape Me”. Jaksossa vierailee ”Weird Al” Yankovic, joka parodioi televisiossa ”Shave Me” -kappaletta versiollaan "Brain Freeze".

Rakkautta Springfieldin tyyliin (Love, Springfieldian Style)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 412
Tuotantokoodi KABF05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. helmikuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 14. syyskuuta 2008

Bartin kepposen takia ystävänpäivänä tivolin lemmentunneliin juuttuneet Homer, Marge ja Bart kertovat ajankulukseen kolme rakkaustarinaa.

Bonnie ja Clyde

Homer ja Marge esittävät Bonnieta ja Clydea ja ryöstävät kauppoja ja pankkeja, kunnes poliisit ampuvat heidät.

Kaunokainen ja Pummi

Kaunotar ja Kulkuri -tyyppinen tarina. Koirat Kaunokainen (Marge) ja Pummi (Homer) tapaavat ja syövät illallista Luigin ravintolassa. Aamulla Kaunokainen voi pahoin ja Pummi pakenee paikalta. Pian kaunokainen saa pentuja (Bart ja Lisa), jotka lähtevät etsimään isäänsä. Rankkuri nappaa heidät ja Pummi lähtee pelastamaan heidät. Pummi ja pennut palaavat kotiin ja Kaunokainen kertoo, että pentuja on vielä yhdeksän. Tässä osiossa esiintyy myös Hessu Hopon kaltainen koira.

Sex Pistolsin Sid ja Nancy

Nancy (Lisa) ja Sex Pistolsin Sid (Nelson) löytävät toisensa ja tästä seuraa suklainen rakkaustarina. Osio parodioi Alex Coxin elokuvaa Sid & Nancy.

Salaliittoteoria (The Debarted)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 413
Tuotantokoodi KABF06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. maaliskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 21. syyskuuta 2008

Kun Marge on viemässä Bartia ja Lisaa kouluun, lapset aloittavat tappelun. Lasten hillitsemiseen kyllästynyt ja väsynyt Marge törmää epähuomiossa Hans Molemanin autoon. Bart selviää vammoitta ja menee koulutunnille. Järkyttyneenä hän huomaa, että hänen paikkansa on ottanut Donny-niminen uusi oppilas, joka on erotettu edellisestä koulustaan. Donny saa pian Milhousen ja Nelsonin ihailemaan itseään. Kun Donny linkoaa roskasäkin koulun seinään, Bart huomaa menettävänsä kaveripiirin suosion. Yrittäessään matkia Donnya Bart vain nolaa itsensä. Bart tuntee sosiaalisen asemansa heikkenevän. Sillä välin Homer vie autonsa korjattavaksi ja hänelle kerrotaan laina-autosta, jota hän voi käyttää korjauksen ajan. Laina-auto on huomattavasti parempi kuin Homerin vanha auto. Homer ihastuu ja lähtee ajelulle. Bart tekee pilan rehtori Skinnerinin kustannuksella asettamalla tämän kenkiin metalliset pohjalliset ja käyttämällä magneetteja. Koulun lavalla magneetit saavat Skinnerin tanssimaan holtittomasti ja lopulta singahtamaan ulos koulusta suoraan kadonneiden tekohampaiden säiliöön. Bart saavuttaa uudelleen ikätovereidensa kunnioituksen ja ihailun, mutta kun Skinner yrittää selvittää pilan tekijän, Donny ottaa vastuun Bartin pilasta. Skinner vie Donnyn toimistoonsa jolloin käy ilmi, että Donny onkin vasikka, jonka Skinner ja ylitarkastaja Chalmers ovat palkanneet saadakseen Bartin erotettua koulusta. Bart kutsuu Donnyn jengiinsä ja he alkavat suunnitella erilaisia kepposia. Donnyn mukaan ottamisen merkiksi Bart antaa hänelle eurooppalaisia Blue Vine -lakritsitankoja, jotka värjäävät syöjän kielen siniseksi.

Homer ihastuttaa Margen avaamalla laina-auton lukon keittiöstä käsin. Homer antaa Margelle kukkia ja vie tämän romanttiselle ajelulle esitellen auton tarjoamia mahdollisuuksia. Juuri kun Marge ja Homer ovat rentoutumassa, korjaamolta soitetaan ja kerrotaan, että vanha auto on valmis noudettavaksi. Homer kuitenkin kieltäytyy luopumasta luksusautostaan. Koulussa Skinner ennakoi ja estää kaikki Bartin pilat tämän hämmennykseksi. Talonmies Willie kertoo että Bartin joukossa on vasikka, ja Bart erehtyy epäilemään Milhousea. Nelsonin ja Donnyn avulla Bart lukitsee Milhousen vaatekaappiin. Bart ja pojat suunnittelevat puumajassa lopullista kepposta; Skinnerin talon sotkemista strutsin munilla. Ajellessaan laina-auton radiopalveluista nauttivan Lisan kanssa Homer huomaa, että korjaamolla myydään hänen vanhaa autoaan 99 dollarilla. Homer raivostuu ja keskeyttää kaupanteon julistamalla rakastavansa vanhaa autoaan kuin omaa lastaan. Homer hylkää hienon laina-auton ja ottaa vanhansa takaisin.

Auttaessaan Skinneriä koulussa Bart huomaa rehtorin kielen olevan sininen. Bart päättelee, että vasikka onkin Donny, joka on antanut värjääviä lakritseja Skinnerille. Kun pojat valmistautuvat strutsinmunakepposeen, Bart ja Nelson johdattavat Donnyn koulun varastorakennukseen. He uhkailevat Donnya paljastamalla uuden suunnitelman: rehtorinhuone aiotaan räjäyttää kemiallisen reaktion aiheuttavalla yhdistelmällä kevytkokista ja Mentos-pastilleja. Chalmers, Skinner ja vasikka-vasikaksi paljastuva Willie keskeyttävät poikien koston ja uhkaavat laittaa Bartin laitokseen. Donny ymmärtää, että Bart kuuluu niihin harvoihin, jotka hänestä välittävät ja pelastaa ystävänsä aiheuttamalla mentos-räjähdyksen. Pojat pakenevat kattoluukusta, mutta Skinner, Chalmers ja Willie jäävät räjähdyksen uhreiksi. Donny ja Bart solmivat ikuisen ystävyyden.

Rysän päällä (Dial “N” for Nerder)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 414
Tuotantokoodi KABF07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. maaliskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 28. syyskuuta 2008

Homer joutuu jälleen kerran dieetille mutta pettää Margea muun muassa kebabvartaan kanssa, kunnes jää kiinni ”Rysän päältä” -tosi-TV-sarjan ansiosta. Sivujuonessa Bart ja Lisa luulevat vahingossa tappaneensa Martin Princen ja koettavat pitää tapahtuneen salassa, mutta Columboa jäljittelevä Nelson Muntz paljastaa heidät. — Jakson englanninkielinen nimi viittaa Alfred Hitchcockin elokuvaan Täydellinen rikos (Dial M for Murder).

Passiivista pössyttelyä (Smoke on the Daughter)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 415
Tuotantokoodi KABF08
Ensiesitys Yhdysvalloissa 30. maaliskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 5. lokakuuta 2008

Lisa saa tietää Margen halunneen lapsena ballerinaksi ja sanoo, ettei unelman toteuttaminen ole vielä myöhäistä. Marge ja Lisa lähtevät yhdessä balettikouluun ja Marge hyväksytään oppilaaksi, mutta kun hän epäonnistuu harjoituksessa, opettaja Chazz Busby heittää hänet ulos koulusta. Opettaja kuitenkin huomaa Lisan lahjat, ja Marge päästää Lisan oppilaaksi. Lisa tanssii huonosti, ja tauolla tanssijat väittävät hänelle, että tupakointi parantaa tanssia ja itsekuria ja pitää laihana. Lisa kauhistelee ensin, mutta sitten hän huomaa tanssinsa parantuneen hengitettyään muiden tyttöjen tupakansavua tauolla ja jää koukkuun passiiviseen tupakointiin.

Sivujuonessa Bart pääsee marinoimaan lihaa kellarissa Homerin kanssa, mutta Simpsonien näköinen pesukarhuperhe varastaa lihat.

Homer saa tietää Lisan riippuvuudesta ja käskee häntä lopettamaan tupakoinnin. Esitysiltana Homer ja Bart päästävät taukohuoneeseen pesukarhun, joka varastaa tyttöjen tupakat. Kun nämä eivät pääse tauolla savuttelemaan, esitys epäonnistuu. Lisa lopettaa baletin, ja Marge oppii, ettei pidä toteuttaa omia unelmiaan lapsen kautta.

Itku isän ikävästä (Papa Don’t Leech)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 416
Tuotantokoodi KABF09
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. huhtikuuta 2008
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Simpsonit ottavat vanhan tuttunsa Lurleen Lumpkinin (Beverly D’Angelo) luokseen asumaan. Perhe huomaa kantritähden itkevän isänsä perään. Marge ryhtyy jäljittämään tätä ja löytää rutiköyhän Royce Lumpkinin. Juhlistaakseen jälleennäkemistä Lurleen kirjoittaa uuden laulun, mutta isä häipyy ja koettaa lyödä laululla rahoiksi The Dixie Chicks -yhtyeen kanssa.

Ammuu! (Apocalypse Cow)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 417
Tuotantokoodi KABF10
Ensiesitys Yhdysvalloissa 27. huhtikuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 12. lokakuuta 2008

Margen mielestä Bart ja Lisa katsovat liikaa mainosohjelmia, ja hän antaa kummallekin tehtävää. Bart joutuu Homerin mukana täyttämään säkkituoleja, ja matkalla he näkevät Martin Princen ohjaavan leikkuupuimuria. Martin kertoo, että hän pääsi ohjaimiin 4H-kerhon jäsenenä. Bart haluaa liittyä kerhoon, ja Homer suostuu, kun saa kuulla, että se ei edellytä hänen valtuutustaan. Bart pääsee heti leikkuupuimurin ohjaksiin ja tekee heinäpaalien lisäksi sonnasta Pirates of the Caribbean 3 -elokuvan videolevitteitä.

Kaikki kerholaiset saavat tehtäväkseen kasvattaa kesän aikana vasikka mahdollisimman isoksi naudaksi. Bart saa itselleen sonnivasikan, jonka hän nimeää Louksi. Hän tutustuu Naima-nimiseen tyttöön (Zooey Deschanel). Bart aloittaa rankan koulutuksen ja lopulta voittaa koko kisan. Hän saa kuitenkin tietää, että Lou teurastetaan, joten hän alkaa suunnitella sen vapauttamista. Lisa ja Bart murtautuvat kasvatusfarmille ympäristöaktivistien avustamana. Etsittyään Loun he huomaavat sen kasvaneen suureksi. Lisa kertoo, että sen ruohoon on sekoitettu kasvuhormoneja.

Bart haluaa silti vapauttaa nautansa ja varastaa sen trukin avulla. He päättävät piilottaa sen Naiman luokse, ja ilmenee, että hän on Cletuksen tytär. Bartin on naitava Naima, koska naudan lahjoittamista pidetään avioliittotarjouksena.

Lisa lähtee kertomaan Margelle, joka keksii juonen. Häät järjestetään seuraavana päivänä. Juuri ennen papin julistusta Marge keskeyttää seremonian ja estää avioliiton. Cletus kuitenkin vetoaa "junttilakeihin", joiden mukaan joko Bart menee naimisiin tai nauta lähtee teurastamoon. Marge lähettääkin nautapuvussa olevan Homerin teurastamoon. Marge soittaa Homerille, ja sanoo, että tämä soittaa, kun hänet voi hakea, ja sammuttaa puhelimensa säästääkseen akkua.

Marge, Lisa ja Bart lähtevät lentokentälle, jossa heidät ottaa vastaan Apu. Hän vie naudan Intiaan, jossa sitä kohdellaan jumalana. Sillä aikaa Marge on saanut 400 tekstiviestiä. Homer on jo liukuhihnalla ja yrittää paeta nautapuvusta. Tehdas on kuitenkin automatisoitu eikä kukaan kuule häntä. Juuri kun hän on joutumassa lihamyllyyn, Marge ehtii paikalle ja painaa hätäsammutusnappia. Lopuksi näytetään vielä Bart sängyssään sanomassa: "Voin olla ylpeä, että omistin naudan.” (Tämä on englanninkielinen sanaleikki, joka viittaa Bartin lausumaan: "Dont have a cow, man." Englanniksi: "I can now be proud that I once really had a cow, man.")

Valkokankaan viisikko (Any Given Sundance)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 418
Tuotantokoodi KABF11
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. toukokuuta 2008
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Lisa tekee perheestään Sundance-elokuvafestivaalille elokuvan, joka kuitenkin osoittautuu perhettä loukkaavaksi. Homer, Marge, Bart ja Maggie suuttuvat Lisalle, mutta myöhemmin Nelson Muntzin elämästä kertova elokuva syrjäyttää Lisan tuotoksen.

Äideistä parhain (Mona Leaves-a)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 419
Tuotantokoodi KABF12
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. toukokuuta 2008
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Perheen tullessa kotiin ostoskeskuksesta, he huomaavat jonkun tulleen sisään. Selviää, että vieras oli Homerin äiti, Mona. Homer on vihainen äidilleen, joka aina vain pakoilee. Mona yrittää piristää poikaansa kertomalla lavastaneensa kuolemansa ja näin olevansa suojassa lakia. Homer ei innostu.

Yhtenä yönä Homer herää ja näkee Monan kuolleen. Videotestamentissaan Mona sanoo, että Homerin pitää sirotella hänen tuhkansa erään vuoren päälle. Perhe matkaa vuorelle ja Homer pääsee huipulle. Siellä hän huomaa äitinsä vain halunneen vielä olla jotain vastaan, sillä tuhka tukkii vuoren sisällä olleen raketin ohjausjärjestelmän.

Homer putoaa alas ja Monty Burns tulee paikalle kertoen aikovansa laittaa raketin täynnä ydinjätettä sademetsiin. Perhe estää sen. Homer panee itsetuhon päälle ja vuori räjähtää Homerin perässä. Homer päästää Montyltä saadut äitinsä tuhkat ilmaan ja hänen silmiensä editse alkaa vilistä muistoja hänen äitinsä kommelluksista sarjan varrella.

Kaikki Lisasta (All About Lisa)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 420
Tuotantokoodi KABF13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. toukokuuta 2008
Ensiesitys Suomessa Ei tietoa.

Hassun 400. jakson kunniaksi hänen ohjelmaansa palkataan lapsiavustaja. Lisasta tulee koko kansan hauskuuttaja, ja hän alkaa hetkessä niittää mainetta. Pian hän saa jopa oman ohjelmansa ja voittaa Springfieldin parhaan esiintyjän palkinnon. Sideshow Mel saa kuitenkin Lisan vakuuttumaan siitä, ettei Lisan itselleen kehittämä julkisuudenhimo ole hyvästä, ja Lisa palauttaa Hassulle takaisin tämän maineen.

Samaan aikaan kotona Bart ja Homer aloittavat kolikoiden keräilyn. Lopulta heidän kokoelmastaan puuttuu vain harvinainen "Suutelevat Lincolnit" -virhelyöntikolikko. Bart ja Homer löytävät sen huutokaupasta, mutta valitettavasti herra Burns ostaa sen itselleen. Homerin tosin onnistuu huijata kolikko Burnsiltä, ja kolikkokokoelmasta tulee täydellinen. Lopuksi Bart ja Homer asettavat kokoelmakirjan hyllyyn, ja vannovat olevansa avaamatta sitä enää koskaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]