Patty ja Selma Bouvier

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Patty Bouvier)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Patty Bouvier
Patty Bouvier
Sukupuoli: Nainen
Hiukset: Harmaanvioletit
Ikä: 39-42
Ammatti: Työskentelee Springfieldin moottoriajoneuvolaitoksella
Tärkeimmät sukulaiset: kaksoissisko Selma
pikkusisko Marge
siskon lapset Bart, Lisa ja Maggie
Selman adoptiolapsi Ling
täti Gladys
lanko Homer
Ensiesiintyminen: Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire)
Ääninäyttelijä: Julie Kavner
Simpsoneiden hahmo
Selma Bouvier
Selma Bouvier
Sukupuoli: Nainen
Hiukset: Harmaanlilat
Ikä: 39-42
Ammatti: Työskentelee Springfieldin moottoriajoneuvolaitoksella
Tärkeimmät sukulaiset: kaksoissisko Patty
pikkusisko Marge
adoptiolapsi Ling
siskon lapset Bart, Lisa ja Maggie
täti Gladys
ex-miehet Sideshow Bob, Troy McClure, Lionel Hutz, Disco Stu, Abraham Simpson ja Fat Tony
lanko Homer
Ensiesiintyminen: Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire)
Ääninäyttelijä: Julie Kavner

Patty ja Selma Bouvier ovat kuvitteellisia hahmoja amerikkalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. Marge Simpson on heidän siskonsa. Molempia hahmoja ääninäyttelee kaikkia muitakin Bouviereita esittävä Julie Kavner.

Patty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patty, kuten Selmakin on 41 vuotta vanha mutta kaksi minuuttia nuorempi kuin Selma. Molemmat viettävät aikaansa katsoen televisiosta MacGyveriä ja polttavat tupakkaa. Kuten Selma myös Patty vihaa lankoaan Homer Simpsonia. Pattylla on erilainen hiustyyli Selmaan verrattuna, Pattyn kampaus on hieman pyöreämpi. Patty käyttää pinkkiä mekkoa.

Vuoden 2005 jaksossa Mennään naimisiin (There's Something About Marrying) Patty tuli kaapista ulos ja myönsi olevansa lesbo, vaikka viitteitä hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa olikin annettu usein sarjan aikana. Miesseura ei juuri koskaan ole kelvannut Pattylle, mutta hänellä oli pitkäaikainen suhde rehtori Skinneriin. Suhde johti jopa siihen, että Seymour kosi Pattya, mutta Patty ei halunnut erota siskostaan huolimatta romanssista.

Selma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selma on menettänyt pysyvästi haju- ja makuaistinsa leikkiraketin lennettyä ja räjähdettyä hänen nenässään. Hän pitää erityisen paljon Poliisiopisto-elokuvista, sekä MacGyveristä, jota hän katsoo joka päivä asunnossaan yhdessä Pattyn kanssa.

Selman romantiikanhalu on ainutlaatuinen, josta kertovat hänen viisi avioliittoaan. Hän on ollut naimisissa ensimmäisen kerran Sideshow Bobin kanssa sekä toisen kerran Troy McCluren kanssa. Hän meni naimisiin myös 18. kaudella, tällä kertaa Homerin isän Abrahamin kanssa. Hänen koko sukunimensä on periaatteessa siis Bouvier Terwilliger Hutz McClure Stu Simpson, mikä vihjaa myös, että hän olisi ollut naimisissa myös asianajaja Lionel Hutzin ja Disco Stun kanssa. On myös vihjattu, että Selma olisi ollut toisen kerran Sideshow Bobin kanssa. 22. kaudella hän luuli menevänsä naimisiin Fat Tonyn kanssa, mutta vihkiminen oli pätemätön, sillä Tony otti Selman ainoastaan rakastajattarekseen ja hänellä oli jo vaimo.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selman avioliitto Sideshow Bobin kanssa päättyi siihen, kun Bob yritti nerokkaan suunnitelmansa avulla räjäyttää Selman taivaan tuuliin heidän kuherruskuukautensa aikana häämatkalla ja Troyn puolestaan siihen, kun molemmat ymmärsivät etteivät pidä toisistaan, mutta silti Troyn manageri ehdotti heille yhteisen vauvan hankkimista.

Selmalla on Kiinasta hankittu adoptiolapsi, tyttövauva Ling Bouvier. Tähän mennessä Ling on esiintynyt vain muutamassa jaksossa, ensimmäisenä jaksossa Vauvakuumetta (Goo Goo Gai Pan) ja myöhemmin ainakin jaksoissa Intia-ilmiö (Kiss Kiss, Bang Bangalorem) ja Rannikkonostalgiaa (The Wife Aquatic).

Kuten Pattykin, Selma on riippuvainen tupakasta. Molemmat ovat töissä Springfieldin autonkatsastuskeskuksessa, ja asuvat yhdessä Lingin ja Jub-Jub-iguaanin kanssa pienessä kerrostaloasunnossaan Springfieldin halpakerrostaloalueella.

Pattyn ja Selman voi erottaa melkeinpä ainoastaan heidän erilaisista hiustyyleistään, erilaisista mekoistaan tai erilaisista koruista.