Agnes Skinner

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Agnes Skinner
Ensiesiintyminen ”Vaihto-oppilas” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Tress MacNeille
Katja Ståhl (Suomi)
Henkilötiedot
Sukupuoli Nainen
Hiukset Harmaat
Ikä 72
Tärkeimmät sukulaiset Poika Seymour Skinner
Puoliso Sheldon Skinner (kuollut)

Agnes Skinner on kuvitteellinen hahmo piirrossarjassa Simpsonit. Hän on rehtori Seymour Skinnerin määräilevä ja äkäinen leskiäiti. Agnesin ääninäyttelijä on Tress MacNeille. Hahmon ensiesiintyminen oli 1. tuotantokauden jaksossa ”Vaihto-oppilas”.

Agnes ja Seymour[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agnes Skinner on leski ja 72-vuotias. Hän asuu samassa asunnossa poikansa Seymour Skinnerin, Springfieldin ala-asteen rehtorin kanssa. Agnes on ylihuolehtivainen äiti, häpeämättömän suorapuheinen ja lähes aina pahantuulinen. Hän kohtelee aikuista poikaansa kuin lasta, ei osoita tätä kohtaan minkäänlaista kunnioitusta ja nolaa hänet usein julkisissa tilanteissa. Agnes muistuttaa Seymouria toistuvasti siitä, kuinka suuri pettymys tämä on ollut poikana, valittaa aina kaikesta mitä tämä tekee ja vaatii jatkuvasti huomiota. Heidän suhteensa on erittäin tiivis, mutta siinä tuntuu olevan vain vähän aitoa rakkautta. Agnes kontrolloi Seymourin yksityiselämää mielivaltaisilla rajoituksilla, ei anna poikansa tavata muita naisia tai edes kävellä sillan alta, koska hänen mukaansa se symboloi rakastelemista. 8. kauden jaksossa ”Lisa ja Nelson” rehtori Skinner mainitsee, että hän joutuu maksamaan äidilleen kuukausittaisia korvauksia lapsena syömästään ruoasta.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

9. kauden jaksossa ”Rehtorin kahdet kasvot” paljastettiin, että rehtori Skinner olisi todellisuudessa Armin Tamzarian -niminen huijari, joka varasti henkilöllisyytensä Vietnamin sodassa kadonneelta kapteeniltaan, ja näin ollen Agnes Skinner ei olisi hänen oikea äitinsä. Jakson lopussa tämä juonenkäänne ikään kuin pyyhkäistiin pois, eikä asiaan ole palattu enää myöhemmin, paitsi 15. kauden jaksossa ”Robotti Homer”, jonka lopussa Lisa mainitsee asian. Myöhemmin sarjassa on nähty rehtori Skinnerin lapsuuteen sijoittuvia takaumia, joiden perusteella Agnes on sittenkin hänen äitinsä.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agnesin ensiesiintymisessä (1. kauden jaksossa "Vaihto-oppilas) tämä oli vielä ns. herttaisen oloinen, ja tämä kutsui Seymoria nimellä "Spanky". Sittemmin hahmo muuttui töykeäksi.

Agnes on useimmiten töykeä ulkopuolisillekin, mutta hän on joskus tapaillut ylitarkastaja Chalmersia ja ainakin kerran myös Sarjishemmoa. Agnes esiintyy usein äärimmäisen konservatiivisena ja ahdasmielisenä, mutta vaikuttaa myös tekopyhältä, sillä hän ei itse elä niin kuin opettaa. Nähdessään alastomana rullalautailevan Bart Simpsonin elokuvassa The Simpsons Movie hän osoitti tätä sormella ja huusi: ”Älkää katsoko sitä mitä minä osoitan!”

Joka perjantai-ilta Agnes Skinner katselee kotonaan varjokuvia Seymourin kanssa. Hän on myös aseliitto NRA:n vakituinen jäsen ja keräilee täytekakkujen kuvia leikekirjaan, vaikkei itse pidä kakuista. Agnes kuuluu myös lintukerhoon Seymourin kanssa.

21. kauden jakson ”Kurvailua curling-kentällä” mukaan Agnes osallistui seiväshyppääjänä vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin, mutta suoritus meni pieleen, koska syntymätön Seymour potkaisi juuri väärällä hetkellä hänen kohdussaan.