Agnes Skinner

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsonien hahmo
Simp agnes.gif
Agnes Skinner
Sukupuoli: Nainen
Hiukset: Harmaat
Ikä: 72
Ammatti:
Tärkeimmät sukulaiset: Poika Seymour Skinner
Puoliso Sheldon Skinner (kuollut)
Ensi-
esiintyminen:
”Vaihto-oppilas” (1. tuotantokausi)
Ääni-
näyttelijä:
Tress MacNeille

Agnes Skinner on kuvitteellinen hahmo piirrossarjassa Simpsonit. Hän on rehtori Seymour Skinnerin määräilevä ja äkäinen leskiäiti. Hahmon ensiesiintyminen oli 1. tuotantokauden jaksossa ”Vaihto-oppilas”.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agnes Skinner on leski ja 72-vuotias. Hän asuu samassa asunnossa poikansa Seymour Skinnerin, Springfieldin ala-asteen rehtorin kanssa. Agnes Skinner on ylihuolehtivainen äiti, hyvin suorapuheinen ja lähes aina pahantuulinen. Hän ei anna poikansa tavata muita naisia tai kävellä sillan alta, koska se symboloi rakastelemista. Agnes muistuttaa Seymouria toistuvasti siitä, kuinka suuri pettymys tämä on ollut poikana, ja vaatii jatkuvasti huomiota.

Agnes on useinmiten töykeä ulkopuolisillekin, mutta hän on joskus tapaillut Springfieldin ala-asteen ylitarkastaja Chalmersia sekä Sarjishemmoa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

9. tuotantokauden jaksossa ”Rehtorin kahdet kasvot” paljastettiin, että rehtori Skinner olisi todellisuudessa Armin Tamzarian -niminen huijari, joka varasti henkilöllisyytensä Vietnamin sodassa kadonneelta kapteeniltaan, ja näin ollen Agnes Skinner ei olisi hänen oikea äitinsä. Jakson lopussa tämä juonenkäänne ikään kuin pyyhkäistiin pois, eikä asiaan ole palattu enää myöhemmin, paitsi 15. kauden jaksossa ”Robotti Homer”, jonka lopussa Lisa mainitsee asian. Myöhemmin sarjassa on nähty rehtori Skinnerin lapsuuteen sijoittuvia takaumia, joiden perusteella Agnes on sittenkin hänen äitinsä.

Vapaa-aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joka perjantai-ilta Agnes Skinner katselee kotonaan varjokuvia Seymourin kanssa. Hän on myös aseliitto NRA:n vakituinen jäsen ja keräilee täytekakkujen kuvia leikekirjaan, vaikkei itse pidä kakuista. Agnes kuuluu myös lintukerhoon Seymourin kanssa.