Simpsonit (8. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 8. tuotantokausi
Simpsoneiden 8. tuotantokauden kansi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3
Julkaisupäivä 15. elokuuta 2006
Ensimmäinen esitys 27. lokakuuta 1996
Viimeinen esitys 18. toukokuuta 1997
Esitysten määrä 25
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
7. tuotantokausi 9. tuotantokausi

Simpsoneiden 8. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 27. lokakuuta 1996 ja päättyi 18. toukokuuta 1997. Suomessa kausi käynnistyi 16. helmikuuta 1997 ja päättyi 14. joulukuuta 1997. Jaksoja kaudella on yhteensä 25.

DVD-boksi julkaistiin Yhdysvalloissa 15. elokuuta 2006 ja Suomessa 2. lokakuuta. Boksin kansikuvan aiheena on Simpsoneiden valokuva-albumi.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauhujen talo, osa 7 (Treehouse of Horror VII)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 154
Tuotantokoodi 4F02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 27. lokakuuta 1996
Ensiesitys Suomessa 16. helmikuuta 1997

Prologi

Homer sytyttää kurpitsalyhtyä, mutta syttyykin itse palamaan.

Verinen verisukulainen (The Thing and I)

Bart ja Lisa heräävät ullakolta kuuluvaan ääneen. Aamulla Homer vie ämpärillisen kalanpäitä ullakolle. Kun Homer ja Marge ovat poissa, lapset päättävät katsoa, mitä ullakolla on. He huomaavat otuksen joka karkaa kahleista. He pakenevat ja kertovat vanhemmilleen näkemästään. Homer menee ullakolle ja huomaa että "se" on karannut. Ulko-ovi on murrettu. Marge kutsuu tohtori Hibbertin paikalle. Hibbert kertoo, että kun Bart syntyi, hän ja hänen mukanaan syntynyt "Hugo" olivat siamilaiset kaksoset ja paljastaa, että toinen kaksonen oli läpeensä paha. Hän erotti heidät ja Homer ja Marge kahlitsivat Hugon ullakolle. Muut menevät etsimään Hugoa, ja Bart jää kotiin. Hugo on kuitenkin koko ajan ollut talossa, ja vie Bartin ullakolle ja yrittää neuloa heidät takaisin yhteen. Hibbert kuitenkin pysäyttää Hugon ja lyö häneltä tajun kankaalle. Sitten hän huomaa, että leikkauksen arpi on väärällä puolella Hugoa, ja todellisuudessa paha kaksonen onkin Bart. Tästä seuraa, että Hugo alkaa elää muiden Simpsonien kanssa ja Bart joutuu ullakolle ja syömään kalanpäitä.

Luojan lykky (The Genesis Tub)

Lisa tekee biologian projektia ja laittaa irronneen maitohampaansa Buzz Cola-kulhoon todistaakseen, että kola liuottaa hampaan. Bart antaa sähköiskun Lisalle ja toteaa, että nörtit johtavat sähköä. Lisa koskee hammasta ja saa taas sähköiskun, johtaen samalla sähköä hampaaseen. Yön aikana kulhoon kasvaa hometta. Lisa katsoo mikroskoopilla hammasta, ja huomaa suureksi hämmästyksekseen luoneensa joukon pieniä ihmisiä. Aamiaisen jälkeen hän huomaa pienten alkuihmisten kehittyneen renessanssin tasolle. Yön jälkeen ne elävät jo tulevaisuudessa. Bart rikkoo ihmisten kaupunkia ja ihmiset kostavat lähettämällä joukon pieniä sota-aluksia ampumaan Bartia. Bart suuttuu ja uhkaa tuhota koko kaupungin. Kaupungista ammutaan outo säde, ja Lisa kutistuu ja putoaa alas pienelle valtaistuimelle. Pienen kansan johtaja kertoo, että heidän jumalanaan pitämän Lisan on pysäytettävä ilkeä paholainen, jonka Lisa paljastaa olevan hänen veljensä Bart. Bart ottaa kulhon ja vie sen kouluun tiedenäyttelyyn ja voittaa ensimmäisen palkinnon. Lisa tajuaa, että koska pienellä kansalla ei ole keinoa palauttaa häntä entisen kokoiseksi, hänen on elettävä luomassaan pienoismaailmassa koko loppuikänsä.

Kansalainen Kang (Citizen Kang)

Homer on kalastamassa kun Kang ja Kodos nappaavat hänet alukseensa. He kysyvät häneltä kuka on Maan johtaja. Homer vastaa, että pian on vaalit, joten johtaja on joko Bill Clinton tai Bob Dole. Avaruusolennot nappaavat molemmat poliitikot ja syväjäädyttävät heidät. Sen jälkeen he "biokahdennuttavat" itsensä Clintonin ja Dolen näköisiksi. He kastelevat Homerin rommilla, jotteivät ihmiset uskoisi hänen tarinaansa. Sen jälkeen he aloittavat suunnitelmansa Maan orjuuttamiseen. Homer kertoo perheelleen tapahtuneesta, mutta he eivät usko häntä. Homer löytää Kangin ja Kodoksen aluksen ja aikoo pelastaa presidenttiehdokkaat. Hän saa heidät heräämään, mutta lähtee vahingossa ilmaan. Sitten hän vahingossa lähettää alastomat poliitikot avaruuteen ja he kuolevat. Homer paljastaa Kangin ja Kodoksen juonen ja ihmiset kauhistuvat. Kang ja Kodos kuitenkin kertovat, että ihmisten on pakko äänestää jompaa kumpaa heistä. Lopulta Kangista tule presidentti, ja hän orjuuttaa Maan asukkaat, pakottaen heidät rakentamaan jättimäistä avaruustykkiä tuntematonta planeettaa vastaan.

  • Tämä on ensimmäinen kerta, kun tuotantokausi alkaa Kauhujen talo -jaksolla.

Muutat vain kahdesti (You Only Move Twice)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Homer ottaa vastaan työn Globex-yhtiössä, muuttaa perhe Cypress Creekiin. Homer nauttii uudesta työstään, ja huolettomasta pomostaan, mutta on täydellisten tietämätön siitä, että hänen pomonsa on ilkeä nero, ja että yhtiö on väline maailmanlaajuiseen kiristykseen. Muulla perheellä taas on vaikeuksia asettua Cypress Creekiin, jolloin Homerin täytyy tehdä valinta Cypress Creekin ja Springfieldin välillä.

Vierailevat näyttelijät: Albert Brooks

Luontainen kyky (The Homer They Fall)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun koulukiusaajat hakkaavat Bartin ottaa Homer ohjakset omiin käsiinsä. Vaikka Homer ei onnistukaan tekemään kiusaajilleen selväksi pointtiaan, hän tekee Moeen vaikutukseen sillä, kuinka hän pystyy kestämään hakkaamista. Moe puhuu Homerin ympäri alkamaan nyrkkeilijäksi Moe managerinaan. Hänen strategiansa on antaa vastustajien väsyttää itse itsensä lyömällä Homeria. Promoottori Lucius Sweet tulee tietoiseksi Homerin mahdollisuuksista nyrkkeilijänä ja tahtoo hänen ottelevan raskaan sarjan mestaria, Drederick Tatumia, vastaan.

Vierailevat näyttelijät: Michael Buffer ja Paul Winfield

Larry on siepattu (Burns, Baby Burns)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Larry-nimisen miehen leuka loksahtaa, kun hän näkee isänsä herra Burnsin junassa Yalesta Springfieldiin, ja hän lähtee heti seuraamaan junaa. Kun hän saapuu herra Burnsin kartanolle, hän esittelee itsensä isälleen herra Burnsin kauan kateissa olleeksi pojaksi. Burns myöntää Larryn olevan tulos yhden yön jutusta ja suostuu myös tunnustamaan Larryn pojakseen. Kuitenkin pian Larry todistaa olevansa parantumaton köntys, ja Burns kyllästyy häneen.

Homer ystävystyy Larryn kanssa, koska he jakavat samat kiinnostuksen kohteet. Yhdessä he lavastavat Larryn kidnappauksen voittaakseen Burnsin rakkauden takaisin, mutta kun Burnsille kerrotaan Homerin kidnapanneen hänen poikansa, sekä toimittajat että poliisit alkavat jahdata Homeria ja Larrya. Kun Burns saa kuulla kidnappauksen olleen vain huijausta, hän kertoo ettei voi enää jatkaa Larryn isänä, ja mies palaa takaisin perheensä luokse.

Vierailevat näyttelijät: Rodney Dangerfield

Noidan talo (Bart After Dark)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart aiheuttaa vahinkoa vanhan naisen kartanossa. Rangaistukseksi Homer laittaa hänet työskentelemään naiselle, kunnes vahinko on korvattu. Talo paljastuu burleski-saluunaksi, ja kun Springfieldin uskonnolliset piirit saavat selville talosta, he haluavat talon pois Springfieldistä. Kokouksessa kaupungintalolla Marge yrittää suostutella kaupunkilaisia purkamaan tuon vanhan talon, mutta kun hävittämisryhmä aloittaa, Homer laulaa laulun, joka muuttaa kaikkien mielet. Hävittäminen lopetetaan, mutta yhden puskutraktorin hallinta menetetään ja se vahingoittaa taloa ja tuhoaa sen.

  • Bernice Hibbert puhuu ensimmäisen kerran sarjan aikana.

Milhouse, avioeron uhri (A Milhouse Divided)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirk ja Luann Van Houtenin avioliitto on vaikeuksissa ja päivällisillä Simpsonien luona Luann ilmoittaa haluavansa avioeron. Homer on vakuuttunut, ettei sama ikinä tapahdu hänelle, mutta Kirk kertoo, kuinka nopeasti asiat voivat muuttua saaden Homerin näin uskomaan, että hänen avioliittonsa Margen kanssa on ohi. Salaa Margelta Homer järjestää heille avioeron.

Myöhemmin Homer yllättää Margen pyytämällä uudestaan hänen kättään, ja Marge suostuu. Kirk yrittää samaa Luannin kanssa, mutta nainen kieltäytyy.

Lisa ja Nelson (Lisa's Date with Density)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa ihastuu koulukiusaaja Nelsoniin. He käyvät toistensa luona ja Lisa saa Nelsonin houkuteltua ostamaan hienot vaatteet sekä hienon kampauksen. He suutelevat kaupungin reunalla ja muut kiusaajat tulevat paikalle. He aikovat mennä sotkemaan rehtorin talon, mutta kun Nelson ei suostu, he häipyvät. Nelson kuitenkin lähtee rehtorin talolle. Kun Lisa huomaa Nelsonin valehdelleen, he eroavat. Sillä välin Homer yrittää kerjätä puhelimen kautta rahaa ja jää siitä myöhemmin kiinni.

Barbaran pyörteissä (Hurricane Neddy)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupungissa riehunut hurrikaani tuhoaa Flandersien talon. Kaupunkilaiset päättävät rakentaa talon uudelleen. Ned ei kuitenkaan ole tyytyväinen lopputulokseen ja saa raivokohtauksen. Nedin ajettua itsensä mielisairaalaan, paljastuu, että Ned oli lapsena ollut yliaktiivinen ja aggressiivinen. Pitkän terapian jälkeen Ned oli saatu kiltin, mikä esti Nediä purkamasta raivoa ollenkaan. Ned opetetaan purkamaan raivonsa oikein ja niin hän pääsee takaisin ihmisten ilmoille.

Homerin trippi (El Viaje Misterioso de Nuestro Jomer (The Mysterious Voyage of Homer))

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer alkaa hallusinoida syötyään guatemalalaisia pippureita chilikilpailussa. Hallusinaatiossa Homer tapaa mystisen kojootin, joka käskee Homeria etsimään hengenheimolaisensa. Riideltyään Margen kanssa Homer käsittää että nainen ei ainakaan ole hänen hengenheimolaisensa. Homer lähtee talosta etsimään rauhaa majakasta. Marge saapuu majakkaan pyytämään anteeksi, ja Homer käsittää, että loppujen lopuksi Marge tosiaan on hänen hengenheimolaisensa.

Vierailevat näyttelijät: Johnny Cash

Perjantai-illan aave (The Springfield Files)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leonard Nimoy nähdään alussa tarinan kertojana.

Homer viettää perjantai-iltaa Moen kapakassa ja juo itsensä juovuksiin. Hän ei voi ajaa autolla, joten hän lähtee kävellen ja eksyy metsään. Äkkiä hänen eteensä ilmestyy aavemaisesti hehkuva otus. Homer kiirehtii kotiin ja kertoo Margelle näkemästään, mutta hän ei kuitenkaan usko tätä. Seuraavana päivänä Homerin tarina löytyy paikallisesta sanomalehdestä. FBI-agentit Mulder ja Scully lukevat tarinan ja lähtevät Springfieldiin tutkiakseen tapausta. He kuitenkin toteavat Homerin puheet hölynpölyksi ja lähtevät kaupungista. Bart kertoo uskovansa Homeria ja he leiriytyvät ensi perjantaina metsään videoidakseen otuksen. Olento ilmaantuu paikalle ja he saavat kuvattua sen videolle. Seuraavana päivänä videopätkä aaveesta on tv:ssä, ja Springfieldin asukkaat kokoontuvat metsään kohtaamaan aaveen. Kun otus ilmestyy, Lisa paljastaa sen olevan oikeastaan herra Burns tullessaan tri. Rivieran luota lääkityksensä jälkeen. Ihmiset alkavat laulaa.

Vierailevat näyttelijät: Leonard Nimoy, David Duchovny ja Gillian Anderson

Rikolliset rinkelit (The Twisted World of Marge Simpson)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tultuaan äänestetyksi ulos Springfieldin sijoittajattarista Marge perustaa rinkeliyrityksen. Sijoittajattaret huomaavat tämän ja iskevät takaisin hankkimalla falafelyrityksen. Homer auttaa Margea bisneksessään pyytämällä apua Fat Tonylta. Kun falafelyritys epäonnistuu mystisesti, alkaa Margelle sadella tilauksia. Fat Tony yrittää kerätä kaikki Margen tulot itselleen, mutta Marge kieltäytyy. Fat Tony lähettää kätyrinsä Simpsonin taloon, missä he kohtaavat sijoittajattarien lähettämän Japanin mafian. Kohtaaminen päättyy välienselvittelyyn näiden kahden mafian välillä.

  • Mafiamies Tiukkahuuli-Johnny (Johnny Tightlips) nähdään ensi kerran tässä jaksossa.

Vierailevat näyttelijät: Jack Lemmon ja Joe Mantegna

Lunta tupaan (Mountain of Madness)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alussa herra Burns testaa paloharjoitusta.Kaikki ottavat sen vakavasti mutta heillä kestää 30 min päästä voimalasta.Homer pääse kuitenkin ensimmäisenä.Rohkaistakseen työntekijöitään yhteistyöhön herra Burns vie heidät kaikki vuorille, jossa työntekijät muodostuvat pareiksi. Homerille ei riitä paria muista työntekijöistä, joten hän ryhtyy herra Burnsin pariksi. Tehtävä on löytää lumisilta vuorilta mökki; mökkiin viimeiseksi löytävä pari erotetaan ydinvoimalasta.

Burns ja Homer huijaavat käyttämällä moottorikelkkaa, ja he ehtivät mökille ennen muita työntekijöitä, mutta lumivyöry hautaa mökin.He alkavat etsiä uloskäyntiä ja ovat juuri pääsemässä pois kunnes uusi lumivyöry työntää heidät takaisin mökkiin.Homer ja Burns tulevat kylmässä hulluiksi ja ajautuvat tappeluun. Tappelunsa lomassa he sytyttävät propaanisäiliön, joka räjäyttää mökin.Tällä välin työntekijät,jopa Smithers Bartin ja Lisan kanssa ovat löytäneet toisen mökin,joka onkin metsänvartijan maja.Silloin propaiini säiliöstä syntyy moottori kun Burns ja Homer ovat mökin sisällä Mökki pysähtyy metsänvartijan mökin viereen ja Burns ja Homer kiittävät toisiaan.

Apua taivaalta (Simpsoncalifragilisticexpiala(Annoyed Grunt)cious)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marge menettää hiuksiaan stressin takia. Perhe päättää hankkia lastenhoitajan. Taivaalta ilmestyykin lähes täydellinen lastenhoitaja Shary Bobbins. Shary saakin lapset ryötyyn, mutta juuri kun Shary on lähdossä perhe taas ennallaan. Shary joutuu jäämään Simpsoneille. He eivät kuitenkaan enää jaksa Sharyä. Lopulta tämä alkaa itkeä. Perhe päättää piristää Sharyä kertomalla olevansa onnellisia siten, miten ovat. Shary lähtee ja perhe miettii, tapaavatkohan he enää. Shary kuitenkin juuttuu lentokoneen moottoreihin ja kuolee.

  • Shary Bobbins on parodia kuvitteellisesta lastenhoitaja Maija Poppasesta.

Urani koirana (The Itchy & Scratchy & Poochie Show)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tikku ja Takku -show’hun tulee uusi hahmo, Piski (Poochie), yrityksenä nostaa alhaisia katsojalukuja. Bart ja Lisa saavat Homerin suostuteltua hakemaan Piskin äänirooliksi. Homer saa osan ja pääsee esiintymään julkisesti Tikun ja Takun ääninäyttelijöiden kanssa. Katsojat ottavat kuitenkin Piskin huonosti vastaan sarjassa, ja tuottajat päättävät tappaa hänet pois sarjasta. Homer kieltäytyy yhteistyöstä ja nauhoittaa erilaisen version Piskin vurosanoista. Homerille vakuutellaan että hän onnistui pitämään Piskin mukana, mutta kun jakso esitetään televisiossa, Simpsonit huomaavat, että Piski on leikattu sarjasta pois.

  • Jaksossa nähdään ensi kerran Lindsey Naegle ja Piski. Tämä on myös Roger Meyers Jr.:n toistaiseksi viimeinen puherooli sarjassa.

Vierailevat näyttelijät: Alex Rocco

Homerin fobia (Homer's Phobia)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonit yrittävät myydä vanhaa perintökalleutta keräilykaupassa, ja tutustuvat samalla Johniin, kaupan omistajaan. Simpsonit kutsuvat Johnin kotiinsa arvioimaan heidän muita tavaroitaan. Homer alkaa pitää Johnista, mutta kun Marge kertoo Johnin olevan homo, Homer kieltäytyy enää tapaamasta miestä. Myöhemmin Homer huomaa Bartin käytöksen muuttuneen ja pelkää Johnin muuttaneen hänen poikansa homoksi. Yrittäessään tehdä Bartista miehisempää Homer vie hänet metsästysretkelle, mutta kaksikko joutuu aggressiivisten porojen lauman hyökkäyksen kohteeksi. Yhtäkkiä John saapuu paikalle ja pelastaa päivän. Homer kiittää Johnia hänen henkensä pelastamisesta, ja hyväksyy tämän ystäväkseen.


Vierailevat näyttelijät: John Waters

Mallivanki vapaalla (Brother from Another Series)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sideshow Bob vapautetaan vankilasta ja hänen Cecil-veljensä palkkaa hänet valvomaan padon rakentamista. Bart epäilee, että Bobilla on jotain mielessään, ja hän hiipii Lisan kanssa miehen toimistoon. Sieltä hän löytää salkun, joka on täynnä rahaa. Bob saapuu paikalle ja yrittää todistaa syyttömyyttään, muttei saa lapsia uskomaan itseään. Sen jälkeen Cecilkin saapuu paikalle, osoittaen heitä kaikkia aseella: hänen suunnitelmansa on räjäyttää pato ja kävellä pois sen viidentoista miljoonan dollarin kanssa, minkä kavalsi projektista. Näin Bobia tietenkin syytettäisiin varkaudesta ja Cecil saisi kostonsa Bobille siitä, että Bob varasti hänen roolinsa Hassu-klovnin apulaisena. Cecil lukitsee Bobin, Bartin ja Lisan taloon, mutta he pääsevät pakoon ja onnistuvat pysäyttämään Cecilin.

Vierailevat näyttelijät: Kelsey Grammer, David Hyde Pierce

Kauhukakara ja lapsenpiika (My Sister, My Sitter)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa haluaa aloittaa lasten vahtimisen, mutta on Margen mielestä siihen liian nuori. Flanders tarvitsee kuitenkin yllättäen lapsenvahtia, ja Lisa saa ensimmäisen työnsä. Kun Lisa saa Flandersilta kiitoksia, hän alkaa tehdä työn vakavammin. Sitten, eräänä iltana, Lisa joutuu vahtimaan Bartia ja Maggieta. Bart raivostuu, ja järjestää Lisalle joukon käytännön piloja. Kun Bart kieltäytyy menemästä nukkumaan, Lisa työntää hänet vahingossa portaita alas ja pojan käsivarsi menee sijoiltaan.

Lisa yrittää auttaa häntä viemällä hänet kottikärryillä tri Nickin luokse, mutta Bartin onnistuu pudota kottikärryistä, ja hän kierii alas mäkeä. Kaupunkilaiset ovat järkyttyneitä, mutta jo seuraavana päivänä Lisa saa seuraavat työnsä lapsenvahtina.

  • Jakson suomenkielinen nimi oli ennen nykyistä muotoaan Kauhukakara ja lapsenvahti.

Homer, olutparoni (Homer vs. The Eighteenth Amendment)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkoholi kielletään Springfieldissä sen jälkeen, kun Bart humaltuu vahingossa kaupungin paraatissa. Poliisipäällikkö Wiggum korvataan Rex Bannerilla, ja hän alkaa valvoa uusia lakeja ja estää Fat Tonya salakuljettamasta. Rex menestyy työssään aluksi hyvin, mutta sen jälkeen Homer ja Bart alkavat salakuljettaa alkoholia keilapallojen sisällä ja Wiggum päättää yrittää Homerin avustukella puhdistaa nimensä.

Vierailevat näyttelijät: Dave Thomas, Joe Mantegna

Bart - luottohenkilö (Grade School Confidential)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martin on kutsunut luokkatoverinsa syntymäpäiväjuhliinsa. Milhouse oksentaa pomppulinnaan syötyään ostereita, ja muutkin vieraat alkavat voida pahoin. Rehtori Skinner ja Edna Krabappel ajautuvat syntymäpäiväjuhlissa keskusteluun ja tuntevat kiinnostusta toisiaan kohtaan, ja lopulta he ajautuvat suhteeseen. He yrittävät pitää sen salassa, mutta Bart näkee heidän suutelevan toisiaan. Seuraavana päivänä he kuulevat Bartin kertovan tapauksesta luokkatovereilleen, mutta he onnistuvat hiljentämään pojan.

Bartista tulee opettajansa ja rehtorinsa juoksupoika; hän alkaa kuljettaa heidän välisiään rakkauskirjeitä, mutta tylsistyy pian, ja lukitsee Skinnerin ja Krabappelin talonmiehen huoneeseen. Tieto näiden kahden välisestä suhteesta vyöryy joka puolelle kaupunkia, ja ylitarkastaja Chalmers antaa hänelle kaksi vaihtoehtoa; joko hän lopettaa suhteen tai hänet erotetaan. Skinner ja Krabappel lukittautuvat koulurakennukseen, eivätkä suostu tulemaan ulos ennen kuin heidän suhteensa hyväksytään. Lopuksi Skinner myöntää olevansa oikeastaan neitsyt.

Postia Bartille (The Canine Mutiny)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart saa luottokortin ja ostaa uuden hyvin koulutetun Laddie-koiran, mutta kun Bart ei pysty maksamaan luottokorttiostoksiaan, pankki päättää ulosottaa Laddien. Laddien antamisen sijaan Bart antaa ulosottomiehille Pukin pikku apurin. Syyllisyydentuntoinen Bart luovuttaa Laddien poliiseille ja alkaa etsiä omaa koiraansa, jonka löytää lopulta sokean miehen talosta. Bart yrittää siepata koiransa, mutta sokea mies kutsuu poliisit. Kun poliisit saapuvat paikalle, nyt poliisikoiraksi ryhtynyt Laddie haistaa marihuanaa miehen taskussa. Bart pääsee lähtemään kotiin oman koiransa kanssa ja poliisit jäävät polttamaan pilveä ja kuuntelemaan reggaeta sokean miehen kanssa.

Vanha kettu (The Old Man and the Lisa)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herra Burns menettää rikkautensa huonon sijoituksen takia. Hänellä ei pärjää enää hyvin yksin, joten hänet määrätään Springfieldin vanhainkotiin. Uutta asuinympäristöään vihaava herra Burns kuitenkin vannoo hankkivansa rikkautensa vielä takaisin.

Samassa herra Burns näkee Lisan keräämässä kierrätyskelpoista tavaraa ja tajuaa, kuinka vastakohtaisia he ovat. Burns uskoo, että syy hänen rahojensa menettämiseen oli se, että hän oli myötäilijöiden ympäröimä. Herra Burns pyytää Lisaa auttamaan häntä, ja Lisa esittelee hänelle kierrätyksen salat. Kierrätyskelpoista tavaraa keräämällä herra Burns saa nopeasti kasaan tarpeeksi rahaa, jolla hän ostaa kierrätyskeskuksen. Todellisuudessa tämä keskus kaappaa kaiken vedenalaisen elämän ja jauhaa sen kaikkeen kelpaavaksi mönjäksi. Lisa on kauhistunut. Burns saa pian rikkautensa takaisin ja ostaa ydinvoimalansa takaisin.

Vierailevat näyttelijät: Bret Hart

Margeen me luotamme (In Marge We Trust)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marge on huolissaan siitä, ettei pastori Lovejoy ajattele seurakuntalaistensa tarpeita, ja ryhtyy kirkon uudeksi neuvonantajaksi. Kun Marge kerää uskollisia seuraajia, Lovejoy alkaa pelätä, että hänestä on tullut "paimen ilman lampaita".

Sillä välin Homer löytää vanhan japanilaisen tuotteen, "Mr. Sparklen", astianpesuaineen, jossa on logo joka muistuttaa häntä erehdyttävästi. Kun hän soittaa tuotteen valmistaneeseen tehtaaseen, hän saa kuulla Mr. Sparklen olevan kahden yrityksen logon risteytys.

Samaan aikaan Marge ei pysty auttamaan Ned Flandersia hänen kriisissään ja kutsuu Lovejoyta apuun. Lovejoy ratkaisee ongelman heti ja saa taas seurakuntalaisten kiinnostuksen itselleen.

Vierailevat näyttelijät: Denise Kumagal, Karen Maruyama, Sab Shimono ja Gedde Watanabe

Vihamies (Homer's Enemy)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frank Grimes, Springfieldin ydinvoimalan uusi työntekijä, on ahkera ja kovasti työskentelevä mies, joka ei ole koskaan elämässään pitänyt taukoa. Työnsä lomassa hän tapaa Homerin ja alkaa heti tuntea vastenmielisyyttä hänen asennettaan ja olemustaan kohtaan.

Sillä välin Bart osallistuu huutokauppaan ja ostaa hylätyn tehtaan yhdellä dollarilla, ja alkaa käyttää tehdasta leikkimiseen Milhousen kanssa.

Ydinvoimalassa Homer yrittää voittaa Grimesin arvostuksen puoleensa kutsumalla hänet perhepäivälliselle, mutta kun Grimes näkee Homerin kodin ja alkaa inhota tätä entistä enemmän. Imitoidessaan Homerin käytöstä työssä hän ajautuu pois hallinnasta, aiheuttaa itselleen sähköiskun ja kuolee.

Simpsoneiden sivuraiteilla (The Simpsons Spin-Off Showcase)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Troy McClure juontaa show’n, joka esittelee kolme ideaa Simpsoneiden spin-off-sarjoiksi:

Päällikkö Wiggum P.I. - Päällikkö Wiggum ja Seymour Skinner ovat etsiviä New Orleansissa

Rakkausautomaatti-isoisä - Isoisän sielu menee Moen Rakkausautomaattiin

Simpsoneiden perheen Smile-Time-varieteetunti - Simpsonit juontavat 1970-luvun varieteen. Lisa on korvattu aikuisella blondilla, mutta tämän kuullaan kuitenkin kutsuvan itseään Lisaksi.

Vierailevat näyttelijät: Tim Conway ja Gailard Sartain

Lisan oma sota (The Secret War of Lisa Simpson)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart rikkoo kaupungin kaikki ikkunat, ja hänet viedään sotilasakatemiaan. Nähtyään koulun Lisakin haluaa sinne. Hänestä tulee koulun ensimmäinen naiskadetti, ja hän saa siksi oman parakin. Pojat protestoivat, ja Bart lakkaa puhumasta siskolleen. Myöhemmin Bart pyytää siskoltaan salaa anteeksi ja auttaa tätä valmistautumaan kokeeseen. Lisalla on vaikeuksia kokeen suorittamisessa, mutta Bartin kannustamana hän pääsee läpi.

Vierailevat näyttelijät: Willem Dafoe