Milhouse Van Houten

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Milhouse Van Houten.png
Milhouse Van Houten
Sukupuoli: mies
Hiukset: siniset
Ikä: 10
Ammatti: Springfieldin ala-asteen oppilas
Tärkeimmät sukulaiset: isä Kirk van Houten,
äiti Luann,
setä Norbert van Houten
Ensiesiintyminen: Joulurauha
Ääninäyttelijä: Pamela Hayden

Milhouse Mussolini van Houten on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijä on Pamela Hayden. Hänellä on suuri nenä ja paksulinssiset silmälasit. Hänen silmänsä ovat kuitenkin hyvin pienet.selvennä

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Milhouse on joutunut koulussa lievän kiusaamisen kohteeksi, mutta yleensä hänet on esitetty normaalina kaverina, joka viettää runsaasti aikaa kaveriporukassa. Milhouse onkin eittämättä Bart Simpsonin paras kaveri, mutta silloin tällöin hän on viettänyt aikaa myös Nelsonin ja Martinin seurassa.

Milhousen vanhemmat ovat eronneet, mutta palanneet takaisin yhteen. Hänen äitinsä Luann ei ole koskaan pitänyt Bartista Milhousen ystävänä tämän käyttäytymisen vuoksi. Milhouse ja hänen äitinsä ovat muuttaneet mm. Capital Cityyn.

Jaksossa Lisan kilpailija (Lisa's Rival) näytettiin, kuinka FBI:n joukot jahtasivat Milhousea ympäri Springfieldiä. Aseella uhkaava FBI-yksikkö ajoi Milhousea takaa-ajossa ansaan Springfieldin vesiputouksen takana päättyvälle viemäriputkelle, ja Milhouse joutui hyppäämään vesiputouksesta alas. Milhousen joutuminen FBI:n etsintäkuulutuslistalle johtui Bartin kepposesta.

Milhouse on eittämättä ollut läpi sarjan ihastunut Bartin siskoon Lisaan, mutta suhdetta ei ole ollut. Eräässä jaksossa tosin Lisa ja muut koulun tytöistä ihastuivat häneen, koska Milhousesta oli tullut salaperäinen ja hän oli nahkatakkiin pukeutunut. Lisa näytti tunteensa Milhouselle mutta hän ei ollut masennuksen takia mitenkään kiinnostunut sillä hänen vanhempansa olivat kadoksissa. Kolmannen tuotantokaudella Milhouse ihastui eräässä jaksossa Bartin ja Milhousen luokalle tulleeseen Samanthaan ja seurustelikin hänen kanssaan. Suhde ei kestänyt kauan, sillä Samanthan isä ei hyväksynyt heidän seurusteluaan ja lähetti tyttärensä tyttökouluun. Myös Rainier Wolfcastlen tytär on seurustellut hänen kanssaan, mutta vain saadekseen Bartin mustasukkaiseksi. Eräässä jaksossa Milhouse sanoi rakastuneensa Bartin uuteen siskoon (jonka Bart sai vaihdettuaan perhettä). Milhouse on myös sanonut Bartille pitävänsä tämän äitiä, Margea kuumana.

Milhouse on koulukiusattu ja yleensä häiriköiden Nelsonin, Dolphin, Kearneyn ja Jimbon kohteena. Tämä johtuu luultavasti hänen hieman nörttimäisestä käytöksestään. Hän saattaa olla myös hiukan outo, johtuen hänen allergioistaan. Eräässä jaksossa paljastuu, että Milhouse on allerginen normaalille maidolle ja jopa hänen omille kyynelillleen.

Jaksossa 22 Lyhyttarinaa Milhouse pelasti poliisipäällikkö Wiggumin, Snaken ja Kirk Van Houtenin Hermanilta, joka uhkasi heitä aseella. Milhousella oli kova vessahätä, ja hän löi vahingossa Hermania ketjukuulalla päähän ja pyysi anteeksi.

Milhousen nimi on luultavasti räätälöity Yhdysvaltojen entiseltä presidentiltä Richard Nixonilta, jonka toinen nimi oli harvinainen Milhous. Hänen toinen nimensä Mussolini tulee luultavasti Italian diktaattori Benito Mussolinin sukunimestä. Milhousen suku on peräisin Italiasta, Hollannista ja Tanskasta. Hänen Italiassa asuva mumminsa opetti hänet puhumaan täydellistä italiaa (mummi ei nimittäin mitenkään sietänyt englannin kieltä). Hän rupesi lyömään Milhousea oliivipuun oksalla aina, kun tämä puhui englantia ja huusi samalla Milhouselle "Idiota" (Suom. idiootti)