Apu Nahasapeemapetilon

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
495px-Apu.png
Apu Nahasapeemapetilon
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Mustat
Ikä:
Ammatti: Kwik-E-Mart -kaupan kauppias
Tärkeimmät sukulaiset: Vaimo Manjula
Pojat Anoop, Nabendu, Sandeep ja Gheet
Tyttäret Uma, Poonam, Priya ja Sashi
Veli Sanjay
Sisarentytär Pahusacheta
Sisarenpoika Jamshed
Serkku Kavi
Ensiesiintyminen: Sankarin pää
Ääninäyttelijä: Hank Azaria


Apu Nahasapeemapetilon Jr. on fiktiivinen hahmo ja paikallisen Kwik-E-Mart-lähikaupan kauppias animaatiosarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijänä toimii englanninkielisessä versiossa Hank Azaria. Apu on kotoisin Intiasta ja uskonnoltaan hindu. Apulla on 8 lasta yhdessä vaimonsa Manjulan kanssa, joiden nimet ovat Anoop, Uma, Nabendu, Poonam, Pria, Sandeep, Sashi ja Gheet. Joidenkin jaksojen perusteella Apulla on Sanjay-niminen veli.

Biografiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Apu on kotoisin Intiasta. Nuorena hän valmistui Kalkutan teknillisestä yliopistosta ja lähti Yhdysvaltoihin jatko-opintoihin. Apu alkoi työskennellä Kwik-E-Martissa maksaakseen opiskelulainansa, muttei koskaan lähtenyt Yhdysvalloista. Opiskeluviisumin voimassaoloajan umpeuduttua Apusta tuli laiton siirtolainen, mutta hän myöhemmin läpäisi kansalaisuustestin ja hänestä tuli Yhdysvaltain kansalainen.

Apun ja Manjulan avioliitto järjestettiin jo Apun ollessa lapsi. Ennen kuin Apu meni Manjulan kanssa naimisiin Apu ei ollut nähnyt tulevaa vaimoaan kahteenkymmeneen vuoteen. Marge Simpson on myös esittänyt Apun vaimoa kun Apu yritti estää ennalta sovittua avioliittoaan. Apu ja Manjula kuitenkin päättivät kokeilla ennalta sovittua avioliittoa.

Vähissä olevalla vapaa-ajallaan Apu viettää aikaa perheensä kanssa. Eräässä jaksossa Apu alentui syrjähyppyyn aloittamalla muutaman päivän pituisen suhteen Kwik-E-Martin pirtelökonetta täyttävän neidin kanssa. Muutaman palveluksen tehtyään ja tytön jätettyään Apun vaimo antoi anteeksi, vaikka heidän avioliittonsa oli käynyt jo avioeron rajamailla.

80-luvun alussa Apu kuului Homerin, rehtori Skinnerin ja poliisipäällikkö Wiggumin, joka myöhemmässä vaiheessa korvattiin Barneyllä, parturikvartettiyhtyeeseen nimeltä Be Sharps (suom. Terävät). Yhtye ja heidän musiikkinsa saavuttikin suurta suosiota. Apun hindulaistaustojen sekä liian pitkän sukunimen takia bändin managerin Nigelin määräyksestä vaihtoi nimeään väliaikaisesti Apu du Beaumarchaiksiksi. Jäsenien yksityiselämien takia yhtye kuitenkin hajosi.

Kwik-E-Mart[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apun pitämä Kwik-E-Mart -kauppa.

Apu Nahasapeemapetilon on 24 tuntia vuorokaudessa auki olevan Kwik-E-Mart-lähikaupan kauppias. Kaupan tunnetuin tuote on Squishee-pirtelö. Jaksossa ”Sodanjulistus” mainittiin suunnitelmassaselvennä kauppa, joka äännetään samalla tavalla kuin Kwik-E-Mart, mutta kirjoitetaan Quick-E-Mart. Hän myös myi pilaantunutta lihaa merkittyään siihen uuden parasta ennen -päiväyksen. Homer Simpson ilmiantoi Apun, ja tämä menetti väliaikaisesti työnsä, mutta sai sen takaisin James Woodsin hetkellisen tuurauksen jälkeen, pelastettuaan tämän hengen ryöstössä. Apu on vegaani, ja Kwik-E-Martin katolta löytyykin Apun kasvispuutarha. Asia paljastuu jaksossa Lempilammas.

Apun Kwik-E-Mart on yksi Springfieldin ryöstetyimmistä lähikaupoista; eräässä jaksossa Apu kertoo, että häntä on ammuttu vuoden aikana kahdeksan kertaa Springfieldin poliisivoimien puutteen vuoksi. Yleensä ryöstäjänä toimii paikallinen pikkurikollinen Snake Jailbird, mutta mm. Sideshow Bob on kerran lavastanut Hassu-klovnin Kwik-E-Martin ryöstäjäksi. Bart Simpson toi petoksen julkisuuteen hankkien Sideshow Bobille linnatuomion. Bart sai tästä Bobin vihat niskoilleen.

Apu on myös kertonut kerran työskennelleensä 96 tuntia yhtäjaksoisesti kaupassaan. Tämän jälkeen Apulta oli mennyt väliaikaisesti hieman pää sekaisin, hän mm. luuli olevansa jonkinlainen kolibri ja yritti juoda mettä veljensä Sanjayn päästä.

Työn loputtoman liiallisuuden takia Apu palkkasikin kerran lähikauppansa tuuraavaksi myyjäksi Homer Simpsonin, joka jatkoi samaan aikaan töitä ydinvoimalassa. Loppujen lopuksi uusi työjärjestely ei toiminut. Hätäisiin tuuraustapauksiin kuitenkin löytyy apu, sillä Apun veli Sanjay suostuu tarvittaessa pitämään huolta kaupasta. Joskus myös joku Apun lapsista saattaa vahtia Kwik-E-Martia.

Kwik-E-Martin juuret johtavat Apun kotimaahan Intiaan, jossa sijaitsee ensimmäinen lähikauppa, ja ketjun ensimmäinen myymälä sijaitsee jossain Himalajalla vuoren huipulla. Myymälää pitää pystyssä johtaja-guru, jolta kauppaan saapuvat vierailijat saavat kysyä kolme kysymystä.

Apu sanoo miltei aina asiakkailleen näiden maksettua ostoksensa: Thank you, come again. (Kiitos, tule uudelleen)

Juonipaljastukset päättyvät tähän.