Pukin pikku apuri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pukin pikku apuri
Ensiesiintyminen ”Joulurauha” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Frank Welker (1991–1995)
Dan Castellaneta
Henkilötiedot
Sukupuoli Uros
Hiukset ei hiuksia
Ikä ei tiedossa
Ammatti Eläkkeellä oleva koirakilpailija
Tärkeimmät sukulaiset 25 pentua

Pukin pikku apuri (engl. Santa's Little Helper) on kuvitteellinen koira animaatiosarjassa Simpsonit. Se on Simpsonin perheen lemmikki, rodultaan englanninvinttikoira. Hahmon ääntelyitä näytteli 2.7. tuotantokaudella eläinten ääniin erikoistunut näyttelijä Frank Welker, myöhemmin Dan Castellaneta. Toisin kuin monet piirrossarjojen eläinhahmot, Pukin pikku apuri käyttäytyy oikean koiran tavoin eikä ole antropomorfinen.

Pukin pikku apurin ensiesiintyminen oli 1. tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa ”Joulurauha”, jossa Simpsonit ottivat sen huostaansa. Aiempi omistaja hylkäsi koiran sen hävittyä juoksukilpailuissa. Pukin pikku apuri on perheen yhteinen lemmikki, mutta Bart Simpsonilla on kaikkein läheisin suhde sen kanssa. Bart ja Pukin pikku apuri ovat useasti pelastaneet toisena erilaisista kiperistä tilanteista, ja Bart on aina hankkinut koiran perheelle takaisin, jos siitä on jouduttu tilapäisesti luopumaan. 3. kauden jaksossa ”Koira kuoleman partaalla” johtaja Burns aivopesi Pukin pikku apurin aggressiiviseksi vahtikoiraksi, mutta se palautui entiselleen kohdattuaan Bartin. Pukin pikku apuri on usein melko kuriton koira, joka toistuvasti aiheuttaa tuhoja talossa eikä yleensä ymmärrä sille annettuja käskyjä. Se on kuitenkin ollut Duff-oluen maskottina 14. kauden jaksossa ”Koira joka petti” ja poliisikoirana 20. kauden jaksossa ”Poliisikoira”.

Pukin pikku apuri sai naaraspuolisen vinttikoiran kanssa 25 pentua 6. kauden jaksossa ”Kaksikymmentäviisi pentua”, mutta ne päätyivät johtaja Burnsille, joka kasvatti niistä kilpakoiria. Pukin pikku apuri on saanut poikueen myös tohtori Hibbertin villakoiran kanssa 15. kauden jaksossa ”Varaklovni”.

Simpsoneilla on myös kissa Lumipallo II, jonka osuus sarjassa on paljon pienempi.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.