Sideshow Bob

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Sideshow Bob.png
Robert Terwilliger (Sideshow Bob)
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Punaiset
Ikä: 39
Ammatti: Monia ammatteja, mm. TV-hahmo, Springfieldin pormestari ja murhaaja
Tärkeimmät sukulaiset: Veli Cecil
Vaimo Francesca
Poika Gino
Ex-vaimo Selma Bouvier
Ensiesiintyminen: Komedian kuningas,
Sankarin pää
Ääninäyttelijä: Kelsey Grammer

Robert Underdunk Terwilliger, tunnetaan paremmin nimellä Sideshow Bob, on Simpsoneissa esiintyvä piirroshahmo. Bobin ääninäyttelijä on Kelsey Grammer.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sideshow Bobilla on valtava, pensasmainen punaisenruskea tukka, epäinhimillisen pitkät jalkaterät, luihu olemus sekä kalpea ihonväri. Bobilla on vaimo ja poika, Gino, Italiassa. Poliittiselta näkökannaltaan hän on republikaani.

Sarjan alkuaikoina Sideshow Bob oli sivunäyttelijä Hassu-klovnin televisio-ohjelmassa. Mutta jaksossa Komedian kuningas hän lavasti Hassun syylliseksi Apun kaupan aseelliseen ryöstöön. Bart Simpson kuitenkin paljasti hänen juonensa, ja niin Sideshow Bob joutui vankilaan. Hassu-Klovnin apulaiseksi valittiin Sideshow Mel.

Sideshow Bob näkyi tämän jälkeen vilauksena 2. kauden jakson Ihme talvisessa kohtauksessa sekä 3. kauden jaksossa Suosikki kun tämä istui Bartin kanssa samassa sellissä.

Paria vilausta lukuun ottamatta Sideshow Bobin toisen esiintymisekerta oli kolmannen tuotantokauden jaksossa Mustaleski, jossa hän meni naimisiin Margen siskon Selma Bouvierin kanssa. Heidän avioliittonsa kariutui, kun Bob yritti räjäyttää Selman heidän häämatkallaan hotellihuoneessa.

Jaksossa Cape Fear Sideshow-Bob uhkailee Bartia verellä kirjoitetuin kirjein ja Simpsonit muuttavat peloissaan pois Springfieldistä. Bob pysyy kuitenkin heidän kannoillaan kuudennen aistinsa avulla ja tekee hyökkäyksen heidän uuteen laiva-asuntoonsa, mutta joutuu jakson lopussa vankilaan.

Seuraavissa jaksoissa Sideshow-Bob voittaa Springfieldin pormestarivaalit ylivoimaisin äänin (Kuolleet sielut), uhkaa kaupunkia ydinpommilla ja yrittää tappaa Hassu-klovnin kamikaze-lennolla (Bobin poksahdus).

Kahdeksannen kauden jaksossa Mallivanki vapaalla on Sideshow Bob muuttanut tapansa ja hänen Cecil-veljensä onkin jakson roisto. Mutta jakson lopussa ei poliisipäällikkö Wiggum usko Bobin olevan syytön ja passittaa veljensä ohella hänetkin vankilaan, jonka vuoksi Bob vannoo jälleen kostoa.

Kahdennentoista kauden jaksossa Bobin kosto hän saa kuulla Hassu-klovnin tuhonneen kaikki vanhat nauhansa, joissa myös Bob esiintyy. Tästä Sideshow-Bob suuttuu ja vapauduttuaan vankilasta menee töihin Springfieldin ala-asteelle. Hän koettaa hypnoosin avulla kontrolloida Bartia ja saada hänet tappamaan Hassun tämän juhlalähetyksessä. Lähetyksen lopussa Hassu kuitenkin ilmaisee yleisölleen kaipaavansa niitä aikoja, kun työskenteli Sideshow-Bobin kanssa. Sideshow-Bob näkee ja kuulee tämän ja liikuttuu, jonka jälkeen hän tulee kuitenkin toisiin aatoksiin ja estää Hassun tappamisen viime hetkillä. Jakson lopussa hänet on tuomittu kuolemaan, mutta ilmeisesti Bob onnistui jollain tavalla välttämään tämän kohtalon. Neljännentoista tuotantokauden jaksossa Suuri etsivä Sideshow-Bob palkataan rikollisten juonien asiantuntijana selvittämään kuka yritti murhata Homerin kylpylässä.

Jaksossa Kosto on suloinen Simpsonit matkaavat Italiaan ja huomaavat Bobin olevan perheellinen ja erään pikkukylän pormestari. Simpsonit möläyttävät vahingossa Bobin rikollisesta taustasta ja hän saa kaupungin vihat niskaansa. Tästä suuttuneena Sideshow-Bob aikoo kostaa Simpsoneille koko perheensä voimin. Viimeisin esiintyminen on jaksossa Kuolettava mainoskikka, jossa Bartia syytetään Bobin taposta, kun tämä heitti oikeudenkäynnissä Bobin käyttämät nitrot ikkunasta.

Sideshow-Bob haaveilee maailman herruudesta ja hänen suurin toiveensa on saada tappaa Bart Simpson. Bob on kuitenkin yhdessä jaksossa pelastanut Bartin pommilta ja eräässä toisessa jaksossa hän olisi voinut tappaa hänet, mutta ei pystynyt, koska on "tottunut tämän kasvoihin." Myöhemmin Bartin murhayritykset eivät ole aiheuttaneet hänelle tunnontuskia.

Eräässä 21. tuotantokauden jaksossa Walt joka muutti Simpsoneiden naapuriin, on oikeasti Sideshow Bob.

Sarjan yksi kestovitseistä on, että Sideshow Bob astuu maassa olevan haravan päälle, jolloin harava ponkaisee häntä naamaan kuten jaksossa Cape Fear ja Bobin kosto. Sideshow Bobia pidetään hirveänä roistona, mutta ei ole mikään hirmuroisto ja hän on aina epäonnistunut murhayrityksissään.

Bob on myös esiintynyt eräässä 12 tuotantokauden jaksossa ja jaksossa Vankilan enkeli hän oli käärittynä siteisiin kokonaan ja Marge sanoi Bartille että Bob tappaa Bartin pian, mutta Bart ei välittänyt siitä. Bob on mainittu useissa jaksoissa ja näkynyt vilauksina vain jonkinlainen naamio yllään.