Nelson Muntz

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Nelson Muntz.png
Nelson Muntz
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Ruskeat
Ikä: 10, ehkä myös 15
Ammatti: -
Tärkeimmät sukulaiset: isä, äiti
Ensiesiintyminen: Sodanjulistus
Ääninäyttelijä: Nancy Cartwright

Nelson Muntz on yhdysvaltalaisessa Simpsonit-piirrossarjassa esiintyvä kuvitteellinen henkilö. Hahmon ääninäyttelijä on Nancy Cartwright. Nelson Muntzilla on pitkät, pörröiset hiukset, sininen liivi, vaaleanpunainen t-paita ja shortsit. Hän seurusteli hetken aikaa Lisa Simpsonin kanssa ja on yhä ihastunut häneen. Nelsonin tunnetuin tapa on ilkeä "Ha ha" -huuto aina, kun jollekulle sattuu jotain ikävää. On myös paljastunut, että Nelson saattaa olla saksalaistaustainen.

Kymmenvuotiaan, neljäsluokkalaisen koulukiusaaja Nelsonin isä lähti kauppaan ostamaan tupakkaa, eikä palannut, joten Nelson asuu kahdestaan strippari-äitinsä kanssa ränsistyneessä talossa Springfieldin laitakaupungilla. Isän katoaminen aiheuttaa Nelsonille edelleen hallusinaatioita kotiin palaavasta isästään. Eräässä jaksossa hän meni halaamaan puuta luullen tätä isäkseen. Nelsonin isä on kuitenkin nähty Simpsonien alkupään jaksoissa pari kertaa; hän esimerkiksi oli poikansa jalkapallovalmentajana. 16. tuotantokauden jaksossa Vihollinen vuoteessani Bart Simpson löytää hänet kiertelevästä sirkuksesta ja palauttaa perheensä luo. Muntzin isä joutui sirkukseen, kun hän oli ostamassa tupakkaa ja söi vahingossa suklaata, missä oli pähkinää. Mies oli allerginen pähkinälle ja sai hirveitä paiseita. Tällöin kiertelevä sirkus kaappasi hänet mukaan friikkishow'hun.

Nelsonin hampaisiin sattuu koko ajan, ja hän saa ajatukset pois kivusta ajattelemalla moottoripyöriä. Nelsonia pidetään ilkeänä mutta hänellä on myös pehmeä puolensa. Hän on mm. auttanut Bartia ja Lisaa taistelussa "laatikkomiehiä" vastaan, tukenut Milhousea, pelastanut Martinin kiusaajalta, auttanut Bartia selviämään piirrettyjen katselu-kiellosta ja kostanut Sherrille ja Terrille Lisan puolesta. Nelson pitää myös hempeistä kantrilauluista. Vaikka Nelson tulikin esille sarjassa Bartin kiusaajana on hän myöhemmin jopa julistanut Bartin parhaimmaksi kaverikseen. Bartin äidin mielestä Bart saa huonoja vaikutteita Nelsonista, mutta kokenut myös myötätuntoa tätä kohtaan ja majoittanut Nelsonin jopa asumaan kotiinsa.

Nelson on todellisuudessa vanhempi kuin kymmenen, hän on nimittäin jäänyt luokalleen sen verran monta kertaa.