Maude Flanders

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maude Flanders
Ensiesiintyminen ”Naapurukset” (2. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Maggie Roswell
Marcia Mitzman Gaven (1999–2000)
Henkilötiedot
Sukupuoli Nainen
Hiukset Oranssit
Ikä Kuollut 37-vuotiaana
Ammatti Kotiäiti
Tärkeimmät sukulaiset Pojat Rod ja Todd Flanders
aviomies Ned Flanders.

Maude Flanders oli kuvitteellinen hahmo animaatiosarjassa Simpsonit. Hän oli Simpsonien naapurissa asuvan Flandersin perheen äiti ja Ned Flandersin ensimmäinen vaimo, jonka lapsia olivat Rod ja Todd Flanders. Mauden ääninäyttelijänä toimi Maggie Roswell.

Maude Flanders esiintyi ensi kerran 2. tuotantokauden jaksossa ”Naapurukset”. Hän kuoli 11. tuotantokauden jaksossa ”Autoilun uhri”, minkä jälkeen häntä on nähty vain satunnaisesti takaumissa ja enkelinä tai haamuna.

Maude on kotiäiti, joka toisinaan työskentelee Flandersien perheyrityksessä, Vasuri-kaupassa. Maude on yhtä kiihkouskovainen kuin miehensä Ned. Heidän avioliittonsa on onnellinen, koska he ovat kiinnostuneita samoista asioista ja jakavat saman maailmankatsomuksen. Maudella ei kuitenkaan ole Nedin loputonta kärsivällisyyttä ja hyväntahtoisuutta: siinä missä Ned haluaa aina ajatella vain parasta naapureistaan Simpsoneista, Maude saattaa joskus puhua selän takana pahaa Homerista ja jopa Margesta. Homer vaikuttaa joissain jaksoissa himoitsevan salaa naapurinsa vaimoa, mutta pääasiassa hän pitää Maudea ärsyttävänä samoista syistä kuin Nediä.

Kuolema ja sen jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Maude Flandersin ääninäyttelijä Maggie Roswell jäi pois Simpsoneista vuonna 1999 ajauduttuaan palkkakiistaan tuotantoyhtiö Foxin kanssa. Näyttelijä Marcia Mitzman Gaven palkattiin korvaamaan Roswell 11. kauden alusta alkaen ja hän ehti esittää Maudea muutamassa jaksossa, mutta käsikirjoittajat päättivät poistaa Mauden sarjasta kokonaan.

Maude kuoli 11. kauden jaksossa ”Autoilun uhri” kilpa-autoradan katsomossa sattuneessa oudossa onnettomuudessa. Etummaisella rivillä istuneen Homerin yllättäen kumartuessa cheerleaderien pienoistykillä ampumat t-paitapinkat osuivatkin ylärivillä seisoneeseen Maudeen, joka putosi takakaiteen yli alas maahan, eikä ambulanssi päässyt Homerin väärin pysäköidyn auton takia ajoissa paikalle. Ned Flandersin viimeinen lause Maudelle oli ”ei isoa pötköä”, sillä Maude oli hakemassa hänelle hot dogia.

12. kauden jaksossa ”Herran ylistys” Ned sai selville Mauden suunnitelleen eläessään raamattuaiheista teemapuistoa ja rakensi sen hänen muistokseen. Puisto kuitenkin jouduttiin lopulta sulkemaan kannattamattomana. Ristiriitaisesti Maude nähdään elävänä tulevaisuuteen sijoittuvassa 6. kauden jaksossa ”Lisan häät”, jonka tapahtumat tosin ovat vain ennustajan kertomusta.

Palkkakiistan sopimisen jälkeen Maggie Roswell palasi Simpsonien ääninäyttelijäksi 14. kaudelta alkaen, ja Maude on tämän jälkeen nähty sarjassa muutaman kerran haamuna tai enkelinä taivaassa sekä eräissä takaumajaksoissa, joista näkyvimmin hän oli esillä 27. kauden jaksossa ”Fland Canyon”. Mauden haamulla oli iso rooli myös 29. kauden jaksossa ”Bartin painajainen”.