Hassu-klovni

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Krusty the Clown.png
Hassu-klovni
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Vihreät
Ikä: n. 50
Ammatti: Televisioklovni
Tärkeimmät sukulaiset: Isä Rabbi Krustofski
velipuoli Luke Perry
sisko (ei nimeä)
tytär Sophie
Ensiesiintyminen: The Tracey Ullman Show:ssa lyhytpätkä "The Krusty the Klown Show", Simpsonit-sarjassa "Sankarin pää"
Ääninäyttelijä: Dan Castellaneta

Hassu-klovni (Krusty the Clown), oikealta nimeltään Herschel Shmoikel Pinchas Yerucham Krustofsky, on Simpsoneissa esiintyvä piirroshahmo. Hassu-klovnin ääninäyttelijä on Dan Castellaneta.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hassu-klovni esiintyy Simpsoneissa, jossa hän pitää televisiossa omaa viihdeohjelmaa. Yleensä hän aloittaa jokaisen jakson ilmaantumalla esiintymislavalle ja huudahtamalla Hey-Hey kids! (Suomi- teksteissä "Hei, lapset!") ja nauraen makeasti. Hänen televisio-ohjelmassaan esitetään myös väkivaltaisia Tikku ja Takku -piirrettyjä.

Jaksossa Teit' isäin astumaan Hassu-klovnin kerrotaan olevan juutalainen. Nuorena hän koki kivuliaan vieraantumisen rabbi-isästään, joka ei voinut sietää sitä, että hänen pojastaan tulee klovni. Juutalaisuudestaan huolimatta Hassu-klovni syö kinkkua, pekonia ja kotlettia ja mainostaa näitä televisio-ohjelmassaan. Tämän seurauksena hän saa sydänkohtauksen ja on joutunut siitä lähtien käyttämään sydämentahdistinta. Lisäksi hän tupakoi lähes lakkaamatta ja käyttää runsaasti alkoholia. Hassun terveydentilassa ei olekaan juuri kehumista. Hassu tuhlaa rahojaan todella paljon ja joutuu hetken pitämään pellekoulua, kunnes mafia saa sen. Useassa jaksossa hänet on nähty ostamassa pornoa.

Bart Simpson pitää Hassu-klovnia suurena idolinaan ja on joutunut monesti tekemisiin hänen kanssaan. Bart Simpson on pelastanut Hassun vankilasta, tuonut Hassun ja hänen isänsä takaisin yhteen, paljastanut Hassun tekemän veropetoksen, pelastanut Hassun televisio-ohjelman lopetukselta ja päässyt Hassun avustajaksi tuomalla hänelle viinerin. Silti Hassu-klovni ei muista juuri koskaan Bartin nimeä.

Kulissien takaisena hahmona hänet luotiin todennäköisesti parodioimaan kilttejä ja iloisia oikeita klovneja ja satusetiä. Tästä kertoo se, että Hassu onnistuu joskus todella huonosti teeskentelemään pitävänsä lapsista. Esimerkkinä voidaan pitää Hassun kiroilemista suorassa lähetyksessä. Hän on myös heitellyt lasten katsomoon tavaroita, kuten hajonneita nukkeja. Hän on myös polttanut tupakkaa ohjelmassan tai ollut humalassa. Hän on myös haukkunut, loukannut tai uhkaillut katsojiaan sekä katsomossa että tv:n äärellä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.