Veropetos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Veropetoksesta voidaan tuomita tekijä, joka antamalla viranomaiselle verotusta varten väärän tiedon veron määräämiseen vaikuttavasta seikasta, salaamalla verotusta varten annetussa ilmoituksessa veron määräämiseen vaikuttavan seikan, veron välttämistarkoituksessa laiminlyömällä verotusta varten säädetyn velvollisuuden, jolla on merkitystä veron määräämiselle, tai muuten petollisesti aiheuttaa tai yrittää aiheuttaa veron määräämättä jättämisen, tai sen määräämisen liian alhaiseksi, tai veron aiheettoman palauttamisen.

Veropetosten laajuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmittymän tilaama raportti arvioi vuonna 2019, että yksin veropetokset unionin alueella ovat noin 825 miljardia euroa vuodessa. [1][2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Euroopan parlamentin päätöslauselma 26. maaliskuuta 2019 talousrikoksista, veropetoksista ja veronkierrosta, kohta 33 Euroopan parlamentin julkaisu. 27.3.2019. Viitattu 24.10.2019.
  2. Murphy, Richard: The European Tax Gap – A report for the Socialists and Democrats Group in the European Parliament (pdf) taxresearch.org.uk. tammikuu 2019. Viitattu 24.10.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]