Natasha Lyonne

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Natasha Lyonne vuonna 2014.

Natasha Lyonne, koko nimeltään Natasha Bianca Lyonne Braunstein (s. 4. huhtikuuta 1979[1]) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan useista komediarooleista, kuten Jessicana American Piessa ja sen jatko-osassa American Pie 2:ssa sekä Meganina elokuvassa But I'm a Cheerleader sekä KISS-yhtyeeseen perustuvassa elokuvassa Detroit Rock City, jossa hän näytteli Christineä. Hän on kuitenkin tehnyt myös vakavia draamarooleja kuten Tim Blake Nelsonin vuonna 2001 ohjaamassa, Auschwitziin sijoittuvassa Harmaa alue -elokuvassa. Hän on entinen lapsinäyttelijä ja esiintyi mm. vuonna 1993 elokuvassa Ville Vallaton Pollyn roolissa.[1]

Lyonne tunnetaan myös suositusta Netflixin alkuperäisvankilasarjasta Orange Is the New Black roolihahmona "Nicky Nichols". Hän on ollut mukana jokaisessa sarjan neljästä tuotantokaudesta. Kyseisen sarjan ansiosta Lyonne on ollut ehdolla Primetime Emmy -palkintoon parhaasta naisvieralijasta komediasarjassa (jakso: ”Lesbopyyntö hylätty”) vuonna 2014, mutta ei kuitenkaan voittanut.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyonne syntyi New Yorkissa. Hän on joutunut ongelmiin poliisin kanssa syyllistyttyään rattijuopumukseen Miami Beachilla elokuussa 2001 sekä uhkailtuaan ja häiriköityään naapuriaan.[2] Elokuussa 2005 hänen ilmoitettiin potevan Beth Israel Medical Centerissä hepatiitti C:tä, sydänlihastulehdusta ja ilmarintaa. Hän sai myös hoitoa huumausaineriippuvuuteen. Lyonnen isä kiisti Access Hollywoodin haastattelussa perättöminä huhut, joiden mukaan Lyonne olisi ajautunut kodittomaksi. Näyttelijätär siirtyi kuntonsa kohennuttua Goyband-elokuvan (2007) kuvauksiin New Yorkissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b TV Guide. Viitattu 26.5.2015.
  2. Arrest Warrant Out for American Pie Star. People 19.4.2005. Viitattu 26.5.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.