Joe Quimby

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Pormestari Joe Quimby.png
Pormestari Joe Quimby
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Ruskeat
Ikä: 40
Ammatti: Springfieldin pormestari
Tärkeimmät sukulaiset: Vaimo Martha Quimby
Veli Clovis
Paljon veljenpoikia
Ensiesiintyminen: Ihme (Bart Gets an F)
Ääninäyttelijä: Dan Castellaneta

Joseph "Joe" Fitzpatrick Fitzgerald Fitzhenry Quimby, lempinimeltään "Diamond Joe" Quimby, yleensä pelkästään pormestari Quimby, on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa Simpsonit-televisiosarjassa. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta.

Quimbyn esikuvana voidaan pitää John F. Kennedyä. Hän edustaa demokraattista puoluetta[1], puhuu samanlaisella massachusettsilaisella aksentilla ja hänen keskimmäinen nimensä on Fitzgerald. Tämän lisäksi Quimby lainaa Kennedyn useita legendaarisia lauseita ja vääntelee niitä ("Ich bin ein Springfielder") sekä joutuu myös jatkuviin seksiskandaaleihin kuten Kennedy aikoinaan.

Hänet on vuodesta 1986 lähtien valittu toistuvasti Springfieldin pormestariksi, huolimatta kaupungin varojen kavaltamisesta, lahjusten otosta muun muassa mafioso Fat Tonylta ja kymmenistä isyyssyytteistä kymmeniltä eri naisilta.

Hyvin varakkaasta suvusta tuleva pormestari Quimby asuu Martha-nimisen vaimonsa kanssa ylellisessä kartanossa.

Quimby käyttää iskulausettaan Vote Quimby (Äänestäkää Quimbyä) kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa tilanteissa, myös rakastajattariensa sängyssä.

Sinnikkäästi virassaan pysyttelevä Quimby on poliittisen uransa aikana hävinnyt vaaleissa vain Sideshow Bobille, jonka voitto kuitenkin perustui valeääniin ja Quimby palasi virkaansa. Hän on kuitenkin useita kertoja joutunut kiistaan poliisipäällikkö Wiggumin kanssa kaupungin johtajuudesta kriisitilanteissa.

Quimby on Clancyn tapaan hyvin lahjottu ihminen, jota voi lahjoa niin rahalla kuin mm. turkiksilla tai monella muulla tavalla.

Quimby on rakentanut takapihalleen uima-altaan kaupungin tietyö rahoilla Homer paljasti Quimbyn netti-nuuskijana "Olemme löytäneet muinaisen kaupungin rauniot" hän sanoi toimittajien nähdessään uima-altaan Quimbyn takapihalla.

Mafian kanssa tehdyn Springfieldin ala-asteen maitosopimuksen rauettua toimitetun maidon paljastuttua rotanmaidoksi, Quimbyn henkivartijana toiminut Homer Simpson pelasti pormestarin hengen Fat Tonyn järjestämässä murhayrityksessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Simpsons Archive: The Quimpy File The Simpsons Archive. Viitattu 27.7.2015. (englanniksi)
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.