Sherri ja Terri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sherri ja Terri
Ensiesiintyminen ”Ydinvoimala” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Russi Taylor (kaudet 1.30.)
Grey DeLisle
Henkilötiedot
Sukupuoli Nainen
Hiukset Violetit
Ikä 10
Ammatti Koululainen
Tärkeimmät sukulaiset Isä Barry Mackleberry
Äiti Mary Mackleberry

Sherri ja Terri Mackleberry ovat kuvitteellisia hahmoja animaatiosarjassa Simpsonit. He ovat identtiset kaksoset, jotka ovat Bart Simpsonin luokkatovereita. Molempia sisaruksia ääninäytteli Russi Taylor.

Taylorin kuoltua vuonna 2019 Sherrin ja Terrin sekä Taylorin muiden hahmojen uudeksi ääninäyttelijäksi tuli 31. tuotantokaudesta alkaen Grey DeLisle.[1]

Sherri ja Terri kiusoittelevat tai yllyttävät toisinaan Bart Simpsonia, mutta eivät itse koskaan syyllisty pahantekoon. Heillä on tapana pilkata niitä lapsia, jotka eivät ole koulussa suosittuja, mutta toisinaan he ovat myös Lisa Simpsonin kanssa. Useimmin Sherrin ja Terrin seurassa nähdään Janey, monesti hyppäämässä narua. Bartin on muutaman kerran mainittu olevan ihastunut joko Sherriin tai Terriin, mutta tämä ei yleensä ole johtanut mihinkään.

Sherrillä ja Terrillä on violetit hiukset ja violetit mekot ja hieman kalpeampi ihonväri kuin useimmilla muilla sarjan hahmoilla. Ulkonäöstä heitä ei pysty erottamaan mitenkään ja myös heidän äänensä ovat lähes identtiset. He esiintyvät usein kaksosuuteen liittyvissä vitseissä. Simpsonien vanhassa alkutunnuksessa Sherri ja Terri soittavat huiluja koulun orkesterissa, alkutunnuksen uudessa versiossa he näpelöivät kännyköitään muiden lasten soittaessa.

Sherri ja Terri tekivät ensiesiintymisensä 1. tuotantokauden kolmannessa jaksossa ”Ydinvoimala”, jonka mukaan heidän isänsä oli Springfieldin ydinvoimalassa Homer Simpsonin esimiehenä (vielä saman jakson aikana Homer tosin palkattiin ydinvoimalassa eri tehtävään). Myös Sherrin ja Terrin äiti on nähty sarjassa muutaman kerran. Perheen sukunimi Mackleberry paljastui vasta 25. kauden jaksossa ”Sukellusveneseikkailu”, jossa nähtiin rehtori Skinnerin pitelemä nimilista koulun oppilaista. 28. kauden jakson ”Kauhujen talo, osa 27” mukaan Sherrin ja Terrin vanhempien nimet ovat Mary ja Barry, ja heillä on myös keskenään identtiset kaksosveljet Jerry ja Larry.

Tulevaisuuteen sijoittuvan 16. kauden jakson ”Kurkistus tulevaisuuteen” perusteella Nelson Muntz on lukioiässä saattanut sekä Sherrin että Terrin raskaaksi. 27. kauden tulevaisuusjaksossa ”Barthood” myös Bartilla on teini-ikäisenä lyhyt suhde kummankin kaksosen kanssa, tosin hän oli ilmeisesti kiinnostunut vain Terristä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]