Lionel Hutz

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Lionel Hutz
Lionel Hutz
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Ruskeat
Ikä: Ei tiedossa
Ammatti: Asianajaja, suutari, jne.
Tärkeimmät sukulaiset: Ex-vaimo Selma Bouvier
Ensiesiintyminen: Miljoona (Bart Gets Hit by a Car)
Ääninäyttelijä: Phil Hartman

Lionel Hutz on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa Simpsonit-televisiosarjassa. Hahmon ääninäyttelijä oli Phil Hartman.

Yleensä ammattitaidottomana asianajajana toiminut Hutz on sarjan mittaan osoittanut kyvyttömyytensä myös lapsenvahtina, agenttina, henkivartijana, luvattoman elämäkerran kirjoittajana, kiinteistönvälittäjänä, suutarina ja mahdollisesti huumekauppiaana.

Asiakkaita arvottomilla asiakaslahjoilla houkutteleva, ja supermarketissa toimistoaan pitävä Hutz on toiminut Simpsoneiden asianajajana useissa jaksoissa. Hänen juttunsa ovat päättyneet säännönmukaisesti Simpsoneitten häviöön, tai oikeussalista pakenemiseen. Hutz on myös ollut naimisissa Margen siskon Selma Bouvierin kanssa.

Oikeusjutut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
  • Ensimmäisen kerran Lionel esiintyi jaksossa Miljoona (Bart Gets Hit By A Car), jossa hän toimi asianajajana jutussa herra Burnsin yliajosta Bart Simpsonin päältä. Debyytti näytti valoisalta ja Simpsonit, sekä ennen kaikkea Lionel Hutz, olivat voittamassa ensimmäistä oikeusjuttuaan. Marge kuitenkin tunnusti heidän valehdelleen tuomioistuimelle vammojen vakavuudesta. Senkään jälkeen Lionelin oikeusjutut eivät ole sujuneet suunnitelmien mukaan.
  • Jaksossa Suosikki (Bart The Murderer) Fat Tony lavasti Bartin mafialiigansa johtajaksi. Lionel oli asianajajana puolustamassa Bartia oikeusjutussa, jossa käsiteltiin Seymour Skinnerin murhaa. Bart oltiin jo toteamassa syylliseksi, kun Skinner astui elossa oikeussaliin.
  • Viidennen tuotantokauden Halloween-jaksossa Lionel puolusti oikeudessa Homer Simpsonia Saatanaa vastaan Homerin syötyä donitsin, jonka syötyään hän lupasi sielunsa Saatanalle. Huomattuaan että oli itse todistanut sopimuksen päteväksi, Hutz pakeni paikalta kylpyhuoneen ikkunan kautta. Homer kuitenkin voitti juttunsa, sillä Marge esitti oikeudelle valokuvan, jonka kääntöpuolella hän omisti sielunsa Margelle.

Muuta tietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jaksossa jossa Homer palkkasi hänet lapsenvahdiksi, hän käytti kahta peitenimeä, Miguel Sanchez ja tri. Nguyen Van Thoc.
  • Vuonna 1998 tapahtuneen Phil Hartmanin murhan jälkeen Lionel Hutz jätettiin takaumajaksoja lukuun ottamatta pois sarjasta.
  • Jaksossa Bart Gets Hit by Car Hutz mainitsee opiskelupaikoikseen ”MIT:n, Harvardin, Oxfordin ja Louvren”. MIT on tunnettu tekniikkaopisto eikä sillä ei ole oikeustieteen laitosta, ja Louvre on tunnettu museo Pariisissa.
  • Hutzin salkku on sisältänyt/sisältää paperisilppua tai syödyn omenan ja voileivän.