Massachusetts Institute of Technology

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Massachusettsin teknillinen korkeakoulu
Massachusetts Institute of Technology
Massachusettsin teknillisen korkeakoulun sinetti.svg
MIT Main Apr09.JPG
Motto Mens et Manus (latinaa: "mieli ja käsi")
Perustettu 1861
Tyyppi yksityinen
Säätiön varat 8,4 mrd. USD [1]
Rehtori L. Rafael Reif
Henkilökunta 992
Opiskelijoita 4,066
Jatko-opiskelijoita 6,140
Sijainti Cambridge, Massachusetts
Yhdysvallat
Kampus Kaupunki, 168 eekkeriä/68 hehtaaria
Yhteistyö Harvardin yliopisto, Masdar Institute of Science and Technology
Sivusto http://web.mit.edu/

Massachusetts Institute of Technology eli MIT (suom. Massachusettsin teknillinen korkeakoulu) on teknillinen korkeakoulu Cambridgen kaupungissa Massachusettsissa Yhdysvalloissa. MIT tunnetaan ennen kaikkea luonnontieteiden ja tekniikan opetuksesta sekä tutkimuksesta, mutta yliopistossa opetetaan myös johtamista, taloustieteitä, kieliä, poliittista historiaa ja filosofiaa. Sen perusti William Barton Rogers vuonna 1861.

MIT:ssa opiskelee enemmän jatko-opiskelijoita kuin perusopiskelijoita. Vuonna 2006 naisia oli 43 % kaikista perusopiskelijoista ja 29 % jatko-opiskelijoista. Samana vuonna MIT:n opiskelijat edustivat kaikkia Yhdysvaltojen osavaltioita ja 110:tä ulkomaalaista valtiota. Ulkomaalaisia opiskelijoita on enemmän jatko-opiskelijoina kuin perusopiskelijoina. Vuonna 2006 sisäänpääsyprosentti oli 12,7 %. Sisäänpäässeistä 66,7 % päätti ottaa paikan vastaan.

MIT:lla on läheiset siteet kaikkiin Bostonin alueella sijaitseviin yliopistoihin, mutta varsinkin Harvardin yliopiston kanssa. MIT:llä ja Harvardilla on monia yhteisiä tutkimuslaitoksia, ja kummankin yliopiston oppilailla on oikeus opiskella toistensa yliopistoissa ilman lukukausimaksuja. Harvardin ja MIT:n kaltainen yhteistyö on Yhdysvalloissa erittäin harvinaista.

MIT on arvioitu maailman toiseksi parhaaksi yliopistoksi vuosina 20042005. Vuonna 2007 MIT oli Yhdysvaltojen neljänneksi paras yliopisto. MIT:n teknillinen tiedekunta on arvioitu monissa tutkimuksissa maailman ja Yhdysvaltojen parhaimmiston joukkoon. Maailman viidensadan huippuyliopiston Shanghai-yliopistovertailussa MIT ylsi vuonna 2016 viidenneksi ollen samalla maansa neljänneksi parhaimmaksi luokiteltu yliopisto.[2]

Yliopistosta ovat valmistuneet muun muassa Kofi Annan ja Buzz Aldrin. Suurin osa NASA:n astronauteista on valmistunut MIT:sta. MIT:sta valmistuneet ovat myös perustaneet tunnettuja yrityksiä kuten Intel, McDonnell Douglas ja Texas Instruments. MIT:ssa on opiskellut tai opettanut 63 Nobel-palkinnon saanutta.

Tiedekunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Arkkitehtuuri ja suunnittelu
  • Insinööritieteet
  • Humanistiset tieteet, taiteet ja yhteiskuntatieteet
  • Johtamistaito
  • Luonnontieteet
  • Terveystieteet ja terveysalan tekniikka

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Massachusetts Institute of Technology.
MIT Building 10 and the Great Dome, Cambridge MA.jpg
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.