Phil Hartman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Phil Hartman, noin 1978

Philip Edward "Phil" Hartman (24. syyskuuta 194828. toukokuuta 1998) oli kanadalaissyntyinen yhdysvaltalainen näyttelijä, ääninäyttelijä, koomikko ja käsikirjoittaja.

Hartman syntyi Ontarion Brantfordissa Kanadassa, ja 1950-luvulla hänen perheensä muutti Yhdysvaltoihin. Hartman pyrki Los Angelesin high schooleihin, ja hänestä tuli Yhdysvaltojen kansalainen 1990-luvun alkupuoliskolla.

Urallaan Hartman esiintyi muun muassa Saturday Night Livessä, NewsRadio-sitcomissa ja Simpsoneissa, jossa hän esitti B-luokan halpaelokuvanäyttelijää Troy McClurea ja asianajaja Lionel Hutzia.

Hartman ja Vicki Omdahl (myöhemmin Brynn Hartman) menivät naimisiin 1987. He saivat esikoisensa vuonna 1989 ja toisen lapsensa vuonna 1992.

Hartmanin murha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hartmanin vaimo Brynn murhasi Hartmanin tämän kotona Kaliforniassa 28. toukokuuta 1998. Hartman oli kuollessaan 49 vuoden ikäinen. Brynn Hartman ampui miestään kahdesti päähän tämän nukkuessa ja muutaman tunnin kuluttua teki itsemurhan ampumalla itseään päähän. Murhan motiivit eivät ole täysin tiedossa. Brynn Hartman oli kuitenkin käyttänyt aiemmin illalla kokaiinia ja teki murhan huumeiden vaikutuksen alaisena. Brynn Hartman oli ollut aiemmin pahasti riippuvainen huumeista, mutta saanut riippuvaisuutensa kuriin mentyään Hartmanin kanssa naimisiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.