Carl Carlson (kuvitteellinen henkilö)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Carl Carlson
Ensiesiintyminen ”Vakoilukamera” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Hank Azaria (kaudet 1.31.)
Markus Bäckman (Suomi)
Alex Désert
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Mustat
Ikä 30~
Ammatti ydinvoimainsinööri

Carl Carlson on kuvitteellinen henkilö yhdysvaltalaisessa animaatiosarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijänä oli pitkään Hank Azaria. Carl on Homer Simpsonin ja Lenny Leonardin työtoveri Springfieldin ydinvoimalassa, yksi Moen baarin vakioasiakkaista ja Lennyn paras ystävä. Carl on afroamerikkalainen, jolla on maisterin tutkinto ydinfysiikassa. Carl nähdään käytännössä aina yhdessä Lennyn kanssa, kun taas Lenny saattaa esiintyä tarinoissa myös yksinään. Carlin ensiesiintyminen oli sarjan 1. tuotantokauden jaksossa ”Vakoilukamera”.

Alkaen 32. tuotantokauden alusta Carlin uudeksi ääninäyttelijäksi tuli Alex Désert, koska valkoihoisten näyttelijöiden ei enää haluttu ääninäyttelevän ei-valkoisia hahmoja Simpsoneissa.[1]

Carl on tai on ollut naimisissa, sillä hän kertoi aikovansa antaa Super Bowl -sormuksen vaimolleen hääpäivälahjaksi. Carlin vaimo tai tyttöystävä nähtiin Homerin parisuhdekurssilla 5. tuotantokauden jaksossa ”Onnistuneen avioliiton salaisuudet”. 24. kauden jakson ”Vilpillinen viikinki” mukaan Carl kasvoi Islannissa[2]. Carlin adobtiovanhemmat ovat kotoisin Islannista.[3] Carl oli vähän aikaa Homerin esimiehenä 21. kauden jaksossa ”Liitto repeilee”.

Carl on yleensä joviaali, mutta turhautuu välillä Lennyn typeryydestä ja huomauttelee siitä töykeästi. Hän on toisaalta itsekin lähes yhtä hölmö kuin Lenny ja Homer. Varsinkin uudemmissa jaksoissa Lennyllä on palvova suhtautuminen Carliin, kun taas Carl suhtautuu heidän ystävyyteensä hieman arkisemmin. Joskus sarjassa on vihjailtu humoristisesti, että Lenny ja Carl olisivat homoseksuaaleja rakastavaisia, mutta tätä ei ole koskaan vahvistettu, ja lisäksi Carl on toisinaan kuvattu myös naistenmiehenä.

  1. The Simpsons: Alex Désert replaces Hank Azaria as voice of Carl Carlson BBC News 25.9.2020.
  2. http://www.gigwise.com/news/81693/sigur-ros-star-in-amazing-new-the-simpsons-saga-of-carl-poster
  3. The Simpsons: ”The Saga of Carl”. Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright (käsikirjoitus). 2013-05-19.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]