Clancy Wiggum

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Clancy Wiggum.png
Clancy Wiggum
Sukupuoli: mies
Hiukset: siniset
Ikä: 43
Ammatti: Poliisipäällikkö
Tärkeimmät sukulaiset: Isä Iggy (kuollut)
Poika Ralph
Vaimo Sarah
Äiti Martha
Ensiesiintyminen: Ydinvoimala
Ääninäyttelijä: Hank Azaria (The Simpsons Moviessa suomenkielinen ääni Seppo Pääkkönen)

Clancy Wiggum on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Simpsonit. Hänen ääninäyttelijänsä on Hank Azaria.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Springfieldin poliisipäällikkö Wiggum on ilmeisesti syntynyt Marylandin Baltimoressa. Nuoruudessaan hän kärsi pahanlaatuisesta astmasta ja aknesta. Hänellä on vaimo Sarah, ja heillä on Lisa Simpsonin kanssa samalla luokalla oleva poika Ralph.

Clancy Wiggum on kertonut saaneensa poliisinvirkansa entiseltä poliisilta, joka päätti luovuttaa virkamerkkinsä ensimmäiselle vastaantulijalle. Wiggum kuvataan donitseja syövänä lihavana poliisin stereotyyppinä ja hänet ja Springfieldin muut poliisit kuvataan sarjassa tyhminä, saamattomina, ja kelvottomina, ja monessa jaksossa korruptoituneina ja lahjottuina (eräässä jaksossa nähdään, että Wiggumin rintamerkissä oleva teksti on Cash bribes only eli Vain käteislahjuksia). Wiggum on saanut joitain kertoja potkut virastaan, ja mm. Homer Simpsonin Turvapartio (Springshield) -järjestö on palkattu hänen tilalleen. Syyksi siihen että Wiggum kuitenkin pysyy virassaan on eräässä jaksossa esitetty se, että hänellä on raskauttavia valokuvia vihamiehestään pormestari Quimbystä. Tosin myös Wiggum on joskus käynyt mm. varietee-talossa ja tanssinut prinsessa Kashmirin kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.