Marge Simpson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsonien hahmo
C-marge2.png
Marjorie (Marge) Simpson
Sukupuoli: Nainen
Hiukset: Siniset
Ikä: 34
Ammatti: kotirouva
Tärkeimmät sukulaiset: Aviomies Homer Simpson
Poika Bart Simpson
Tytär Lisa Simpson
Tytär Maggie Simpson
Äiti Jacqueline Bouvier
Täti Gladys Gurney
Siskot Patty ja Selma
Isä Clancy Bouvier
Ensi-
esiintyminen:
Tracey Ullman Show'n lyhytfilmit
Ääni-
näyttelijä:
Julie Kavner

Marjorie "Marge" Simpson (o.s. Bouvier) on yksi Simpsonit-animaatiosarjan päähenkilöistä. Hän on naimisissa Homer Simpsonin kanssa ja heillä on kolme lasta: Bart, Lisa ja Maggie. Marge on työskennellyt muun muassa ydinvoimalassa, poliisina, asunnonvälittäjänä, parisuhdeneuvojana, taiteilijana, rinkeliyrittäjänä ja ravintolayrittäjänä mutta on aina palannut takaisin kotiäidiksi.

Marge tunnetaan sinisistä hiuksistaan ja noin metrin korkuisesta kampauksestaan.

Teinityttönä Marge oli Ringo Starrin ja näyttelijä Bobby Shermanin innokas fani, vanhempana hän on ihaillut Tom Jonesia, Lee Majorsia ja golfaaja Jack Nicklausta. Marge on harrastanut keilailua, maalaustaidetta, kehonrakennusta ja esiintynyt harrastajateatterin Viettelyksen vaunu -musikaalissa.

Sarjan hahmot ovat pitäneet Margen suurimpana ongelmana jatkuvaa nalkutusta kaikesta. Kun Springfieldiin tuli kasino, Marge huomasi kärsivänsä uhkapelihimosta. Eräässä jaksossa Margen kerrottiin pelkäävän lentämistä. Syyksi Marge kertoi, että lapsena hän ei nähnyt isäänsä usein, mutta kerran näki, lentokoneessa stuerttina. Marge sai tästä traumoja, mutta on päässyt myöhemmin eroon lentopelostaan. Eräässä jaksossa hän mainitsi olevansa vasenkätinen, mutta hän tekee asiat oikealla kädellä, jotta ei näyttäisi poikkeavalta.

Margella on myös kaksi siskoa, kaksoset Selma ja Patty. Margen ja hänen siskojensa ääninäyttelijänä toimii Julie Kavner.

Henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Nuorena Marge oli kiinnostunut astronautin urasta, mutta kiinnostuksen kohteet vaihtuivat vuosien saatossa. Lisäksi hän oli kiinnostunut valokuvaamisestakin. Hän oli koulun lehdessä, mutta jätti lopulta sen Homer Simpsonin takia. Nuoruudessaan hän oli myös lahjakas taidemaalari, ja maalasikin useita teoksia idolistaan Ringo Starrista. Opettajan kritiikki sai kuitenkin Margen luovuttamaan taiteen saralla, mutta hänen kykynsä tulivat myöhemmin uudelleen ilmi ja Marge maalasi herra Burnsin muotokuvan.

Homer ja Marge tutustuivat toisiinsa lukion jälki-istunnossa (jos ei oteta lukuun tapaamista, joka sattui Margen ja Homerin ollessa lapsia leireillä. He eivät kuitenkaan tunnistaneet jälkeenpäin toisiaan sillä Marge oli silittänyt hiuksensa ruskeiksi ja Homer käytti salanimeä.), mistä suhde lähti liikkeelle ensimmäisine ylä- ja alamäkineen. Homer yritti valloittaa Margen sydämen muun muassa olemalla muka kiinnostunut ranskan kielen opiskelusta, ja Homerin teeskentelyn jälkeen Marge suuttui tälle ja päätti lähteä koulun tanssiaisiin luokkatoverinsa Artie Ziffin kanssa. Artien käpälöiminen ei kuitenkaan miellyttänyt Margea ja tämä palasi Homerin luo.

Muutaman vuoden päästä tapaamisesta he menivät naimisiin, ja pian sen jälkeen saivat esikoisensa Bartin. Homer ja Marge olivat asuneet Springfieldin kerrostalolähiössä, mutta he muuttivat pian nykyiseen taloonsa Evergreen Terracelle. Kahden vuoden päästä syntyi Lisa ja seitsemän vuotta myöhemmin perheen kolmas lapsi Maggie.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Markkinointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marge Simpson esiintyy Simpson-aiheisissa tuotteissa, kuten T-paidoissa ja mukeissa. Marraskuussa 2009 Margesta tuli ensimmäinen animaatiohahmo, joka on esiintynyt Playboy-lehden kansikuvatyttönä. Hänestä myös kirjoitettiin kyseiseen lehteen kolmen sivun artikkeli.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]