Simpsonit (18. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 18. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3
Suomi Sub
Ensimmäinen esitys 10. syyskuuta 2006
Viimeinen esitys 20. toukokuuta 2007
Esitysten määrä 22
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
17. tuotantokausi 19. tuotantokausi

Simpsoneiden 18. tuotantokausi käynnistyi Suomessa heinäkuussa 2007 ja päättyi joulukuussa 2007.

Kauden viimeinen jakso on sarjan 400. jakso.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mafian maailma (The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 379
Tuotantokoodi HABF15
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. syyskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 28. heinäkuuta 2007

Läski-Tonyn poika Michael herättää pelkoa koulun oppilaissa. Lisa ei kuitenkaan pelkää Michaelia, ja Läski-Tony kutsuu Simpsonit aterialle luokseen. Läski-Tonya kuitenkin ammutaan, ja Homerista tulee uusi mafiapomo. Hommat sujuvat hyvin, mutta kun Michael näkee Homerin ja Bartin ilkikurisen naurun isojen aseiden kera, he päättävät lopettaa mafiahommat. Läski-Tonya ampuneet miehet tulevat Simpsoneille syömään. Miehet kuolevat lihapullista ja Lisa tajuaa, että Michael myrkytti ruuan. Läski-Tony kiittää Michaelia. Lisa kysyy, miksi Michael teki sen. Michael sanoo: "Älä sekaannu asioihini" ja sulkeutuu huoneeseensa. Tämä on selvä viitaus Kummisetä-elokuviin. Lopuksi soi musiikkia kyseisestä elokuvasta. Jaksossa vierailee myös Metallica.

Jazzia ja hyväntekeväisyyttä (Jazzy and the Pussycats)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 380
Tuotantokoodi HABF18
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. syyskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 30. syyskuuta 2007

Bart alkaa soittamaan rumpuja ja hänestä tulee menestynyt jazz-muusikko. Lisa kadehtii Bartia ja sen takia Lisa rupeaa keräämään kodittomia eläimiä. Lisalla on paljon eläimiä. Kun hän menee takaisin yläkertaan, hän huomaa, että Bart ja hänen bändinsä on siellä. Tiikeri puraisee Bartia kädestä, eikä hän voi enää soittaa rumpuja. He pitävät hyväntekeväisyyskonsertin, että saataisiin leikkaus Bartin kädelle. Heile tulevat tarvittavat rahat, mutta Bart päättää perustaa Lisa Simpsonin eläinkodin. Lopussa Bart ja Lisa halaavat ja lähtevät pois lavalta.

Marge miesten hommissa (Please Homer, Don't Hammer 'Em...)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 381
Tuotantokoodi HABF20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. syyskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 7. lokakuuta 2007

Homer ostaa puusepän kirjakokoelman, mutta luopuu ideasta saman tien. Marge alkaa lukea kirjakokoelmaa ja rupeaa puusepäksi, mutta kun ketään ei kiinnosta idea naispuusepästä, Marge päättää käyttää Homeria apunaan. Homer kuitenkin saa kaiken kunnian, koska kukaan ei tiedä että Marge tekee kaiken työn, ja Marge vihastuu Homerille. Kun Homeria pyydetään uudelleenrakentamaan Springfieldin vuoristorata, Homer on vaikeuksissa. Sillä välin Bart saa selville rehtori Skinnerin maapähkinäallergian ja kiusaa Skinneriä maapähkinäuhalla, mutta pian Skinner vastaa samalla mitalla, kun hän saa selville Bartin katkarapuallergian.

Kauhujen talo, osa 17 (Treehouse of Horror XVII)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 382
Tuotantokoodi HABF17
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. marraskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 14. lokakuuta 2007

Plösön heila (Married to the blob) Homer syö meteoriitin sisällä olevan mönjän ja hänelle tulee himo syödä ja hän lihoo talon kokoiseksi syöden ihmisiä. Phil McGraw auttaa Homeria, mutta joutuu tämän syötäväksi.

Yksi, kaksi, Golem (You Gotta Know When to Golem) Bart alkaa käyttää Hassun juutalaista Golemia omiin tarkoituksiinsa.

Päivä, jolloin maa oli hölmö (The Day the Earth Looked Stupid) Eletään vuotta 1939. Springfieldiläisiä huijataan radion välityksellä marsilaisten hyökkäykksellä, vaikka se olikin kuunnelma Orson Weillsin kirjasta. Kang ja Kodos hyökkäävät hetken päästä ja koko kaupunki tuhoutuu, koska kukaan ei ottanut hyökkäystä tosissaan.

Homer armeijan leivissä (G.I. (Annoyed Grunt))

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 383
Tuotantokoodi HABF21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 12. marraskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 14. lokakuuta 2007

Homer liittyy vapaaehtoisena armeijaan. Hänet laitetaan johtamaan tyhmimmistä alokkaista koottua joukkuetta, joka saa esittää vihollista sotaharjoituksessa. He kuitenkin karkaavat Springfieldiin, jolloin itsepäinen armeijan komentaja miehittää kaupungin viedäkseen harjoituksen loppuun.

Moe ja Lisa (Moe'N'a Lisa)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 384
Tuotantokoodi HABF19
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. marraskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 21. lokakuuta 2007

Lisa löytää Moen taiteelliset kyvyt kootessaan Moen muistilapuille kirjoittamista katkelmista modernin runokokoelman, joka julkaistaan runolehdessä. Kun Moe kutsutaan kirjailijoiden juhliin, Moe kuitenkin ottaa kaiken kunnian itselleen.

Tikusta asiaa (Ice Cream of Margie (With the Light Blue Hair))

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 385
Tuotantokoodi HABF22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. marraskuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 21. lokakuuta 2007

Jäätelöauton ajaja kuolee, ja Homer päättää ryhtyä tämän seuraajaksi. Marge alkaa tehdä jäätelötikuista veistoksia, jotka muistuttavat Springfieldin asukkaita. Homer tuhoaa vahingossa veistokset, jolloin Marge aloittaa vihaisena mykkäkoulun.

Koviksen kaveri (The Haw-Hawed Couple)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 386
Tuotantokoodi JABF02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. joulukuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 28. lokakuuta 2007

Nelson järjestää syntymäpäiväjuhlat. Vain vastentahtoinen Bart ilmestyy paikalle, jolloin hänestä tulee Nelsonin paras kaveri.

Kill Gil, vol I & II (Kill Gil: Vols. 1 & 2)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 387
Tuotantokoodi JABF01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. joulukuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 4. marraskuuta 2007

Gilin jouluvierailu muuttuu koko vuodeksi kun Marge ei osaa sanoa ei.

Rannikkonostalgiaa (The Wife Aquatic)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 387
Tuotantokoodi JABF03
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. tammikuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 4. marraskuuta 2007

Vanha kaitafilmi saa Margen kaipaamaan lapsuuden kesäretkiä pieneen rannikkokylään. Homer vie perheen Margen muistojen paikkaan, joka on vuosien saatossa ränsistynyt pahaan kuntoon kalastuselinkeinon kärsittyä kalojen puutteesta. Homer polttaa vahingossa vanhan, perinteikkään karusellin ja joutuu korvaamaan vahingon työskentelemällä kalastuspaatilla. Hänen ollessaan merellä iskee suuri myrsky.

Kosto on suloinen (Revenge is a Dish Best Served Three Times)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 388
Tuotantokoodi JABF05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. tammikuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 11. marraskuuta 2007

Homer yrittää kostaa rikkaalle teksasilaiselle tämän kiilattua autollaan Homerin eteen. Perhe kertoo toisilleen tarinoita kostosta ja sen seurauksista.

Ensin Marge kertoo tarinan Monte-Criston kreivistä 1800-luvun Ranskassa. Fernand (Moe) lavastaa Edmond Dantesin (Homerin) englantilaiseksi maanpetturiksi saadakseen hänen vaimonsa. Edmond passitetaan vankilaan. Siellä hänen sellitoverinsa Abbé Faria (herra Burns) kertoo Edmondille kaivamastaan pakotunnelista sekä luolaan kätketystä aarteesta. Edmond pakenee ja aarteen avulla hänestä tulee Monte-Criston kreivi. Hän järjestää juhlat, joissa hän tappaa Fernandin kotitekoisella koneella. Edmond olettaa saavansa Margen taas itselleen, mutta tämä on raivoissaan aviomiehensä tappamisesta. Hänellä on nyt myös kolmoset vailla huoltajaa. Marge sanoo, että kaiken kostonhimon keskellä Edmond unohti kaikkein tärkeimmän asian: perheen.

Marge päättää tarinansa, mutta Homer onkin koko ajan kuunnellut radiota eikä kuullut mitään.

Seuraavaksi Lisa kertoo Nörttien kosto -elokuvaa parodioivan tarinan. Martin paljastaa keksinnön, jolla Springfieldin ala-asteen nörtit voivat vihdoin maksaa takaisin kiusaajilleen. Laitteen käyttäjäksi valitaan Milhouse. Milhouse kuitenkin menee vallasta sekaisin ja alkaa kostaa kaikille jotka ovat tehneet vähänkin pahaa hänelle, ja jopa täysin syyttömille. Lopulta Milhouse ei voi kuitenkaan satuttaa Lisaa, ja ottaa laitteen pois, vain joutuakseen vielä käsittelemättömän Nelsonin sillä kiusaamaksi.

Lisa päättää tarinansa. Homerin mielestä tarinan paras kohta oli sen loppu. Lisa yrittää selittää, että kosto vain tekee kostajasta yhtä pahan kuin itse pahantekijästä, mutta Homerista opetus on, ettei koskaan pidä laskea aseitaan.

Viimein Bart kertoo Batman Begins -elokuvaa parodioivan tarinan. Thomas (Homer) ja Martha Wayne (Marge) joutuvat Joe Chillin (Snake Jailbird) ampumiksi, jolloin heidän poikansa Bruce (Bart) jää orvoksi. Surullisena vanhempiensa poismenosta, Bruce päättää kostaa. Hänen isoisänsä valmentaa hänestä supersankari Bartmanin (Batman-parodia). Tämä voittaa monia Gotham Cityn rikollisia, kuten Jokeria parodioivan Otto Mannin, Arvuuttajaa parodioivan Ned Flandersin, Pakkasherraa parodioivan Hans Molemanin, Kaksinaamaa parodiovat Patty ja Selma Bouvierin sekä Myrkkymurattia parodioivan Lenny Leonardin. Lopulta hänen vanhempiensa surmaaja hyökkää jalokivinäyttelyyn. Bartman pysäyttää hänet, hankkii jalokivet takaisin ja surmaa hänet. Vicki Valea parodioiva Lisa toteaa Bartmanille, että kosto ei herättänyt tämän vanhempia henkiin, mutta tämä on kuitenkin tyytyväinen saatuaan kostonsa, omistaessaan valtavasti rahaa ja ollessaan vapaa vanhemmistaan.

Bart päättää tarinansa todeten koston olevan hyvä asia. Sillä välin Homer ja rikas texasilainen ovat kuitenkin sopineet välinsä ja kaikki on taas hyvin.

  • Jakson alkuperäinen nimi on viittaus Star Trekin klingonien vanhaan sananlaskuun Kosto on parempi nautittuna kylmänä (Revenge is a dish best served cold.). Lause on esiintynyt Kill Bill Vol. 1:sen alussa.

Avioitumisaikeita (Little Big Girl)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 389
Tuotantokoodi JABF04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. helmikuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 18. marraskuuta 2007

Bart pelastaa tietämättään kaupungin tulipalolta, ja pormestari lupaa hänelle mitä tahansa hän haluaa palkinnoksi. Bart pyytää ajokorttia ja saa sen. Tästä innostuneena Homer antaa pojalleen puhelimen siltä varalta, että tarvitsee joskus itse kyytiä. Pian Bart kyllästyy isänsä jatkuvaan kuskaamiseen ympäri kaupunkia ja sen ulkopuolelle.

Kuitenkin, eräällä matkalla Bart tapaa Dracy-nimisen tytön. Bart tutustuu ja ystävystyy tytön kanssa, mutta ei kerro tälle oikeaa ikäänsä. Kun he ovat ajelleet jonkin aikaa ympäriinsä, Dracy haluaa mennä naimisiin Bartin kanssa. Tässä vaiheessa Bart kertoo Dracylle oikean ikänsä. Dracy kertoo sitten hänelle odottavansa jonkun muun lasta.

Se ei haittaa Bartia, joten he lähettävät perheilleen kirjeet, joissa kertovat aikeistaan. Kesken seremonian heidän vanhempansa tulevat pysäyttämään häät, ja Bart ja Darcy tajuavat olevansa liian nuoria menemään naimisiin.

Springfield-dokumentti (Springfield Up)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 390
Tuotantokoodi JABF07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. helmikuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 18. marraskuuta 2007

Dokumentaristi Declan Desmond viimeistelee dokumenttiaan, jossa hän on haastatellut usean vuosikymmenen ajan tiettyjä Springfieldin asukkaita näiden eri elämänvaiheissa lapsuudesta alkaen. Seurantahenkilöihin kuuluva Homer ei halua dokumentin paljastavan, ettei hän ole saavuttanut elämässään mitään, joten Desmondin saapuessa Simpsonit teeskentelevät olevansa rikkaita ja asuvat johtaja Burnsin kartanossa tämän ollessa matkoilla. Huijaus paljastuu kesken kaiken, mutta Desmondin valmiissa dokumentissa kaikki springfieldiläiset kuitenkin kertovat miten mukava ja onnekas mies Homer heidän mielestään on.

Kotiopettajatar Lisa (Yokel Chords)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 391
Tuotantokoodi JABF09
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. maaliskuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 25. marraskuuta 2007

Lisa alkaa kotiopettamaan Cletuksen lapsia ja tutustuttaa heidät suureen maailmaan ja kulttuuriin. Kun heidän laulutaitonsa peljastuu, Hassu palkkaa heidät ohjelmaansa ja yrittää hyötyä heistä taloudellisesti yhdessä manageriksi ryhtyneen Cletuksen kanssa. Sodasta palaava Cletuksen vaimo Brandine estää Hassun suunnitelmat.

Aiheutettuaan pilallaan paniikin koulussa Bart joutuu koulun maksamaan terapiaan. Bart alkaa viihtyä terapeutin kanssa niin hyvin, että kärsii vieroitusoireista terapian päätyttyä, jolloin Marge päättää maksaa lisätapaamisista.

Omituinen romanssi (Rome-old and Juli-eh)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 392
Tuotantokoodi JABF08
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. maaliskuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 25. marraskuuta 2007

Abe ja Selma alkavat seurustella, ja menevät lopulta naimisiin. Homer ei halua Selmasta äitipuoltaan, vaan liittoutuu Pattyn kanssa erottaakseen rakastavaiset.

Homerazzi (Homerazzi)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 393
Tuotantokoodi JABF06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. maaliskuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 2. joulukuuta 2007

Kun perheen valokuva-albumi tuhoutuu, perhe uudelleenkuvaa ne. Ollessaan ravintolassa, Homer saa Duffmanistä kuvan ja lähettää sen lehteen. Homer ryhtyy paparazziksi, mutta kaupungin julkkikset alkavat vihata häntä. He kiusaavat Homeria, palkkaamalla valokuvaajan kuvaamaan Homerista noloja kuvia. Nähtyään ne lehdessä Homer lopettaa valokuvauksen. Baarissa Homer saa kuitenkin taas idean valokuvata. Hän lähtee julkkiksien yöklubille, jossa ottaa erittäin noloja kuvia. Hän ei kuitenkaan anna niitä lehdille, jos julkkikset alkavat kohdella ihmisiä hyvin. Rainier Wolfcastle kutsuu Simpsonit merelle grillaamaan. Marge antaa hänelle käsikirjoituksen elokuvaan, jota oli kirjoittanut. Wolfcastle kuitenkin varastaa idean ja tekee siitä elokuvan.

Pelin pyörteissä (Marge Gamer)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 395
Tuotantokoodi JABF10
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. huhtikuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 9. joulukuuta 2007

Marge jää koukkuun Internet-peliin. Bart on samassa pelissä pelätty varjojen ritari, joka tappaa toisia. Lisa aloittaa (eurooppalaisen) jalkapallon pelaamisen. Kun Homerista tulee erotuomari, Lisa alkaa hyväksikäyttää tilannetta filmaamalla, sillä Homer antaa hänelle edullisia tuomioita.

Baseball-Bart (The Boys of Bummer)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 396
Tuotantokoodi JABF11
Ensiesitys Yhdysvalloissa 29. huhtikuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 16. joulukuuta 2007

Bart mokaa baseballin nappulaliigan mestaruusottelussa ja saa koko kaupungin vihat niskoihinsa. Bartin ajauduttua itsemurhan partaalle kaupunkilaiset tajuavat menneensä liian pitkälle ja heidän on löydettävä keino hyvittää ilkeytensä Bartille.

Homer ryhtyy patjakaupan myyjäksi. Kun pastori Lovejoy ei ole tyytyväinen ostamaansa patjaan, Homer vaihtaa sen omaan patjaansa, mutta tajuaa tehneensä virheen.

Riippuvuutta ja roihuja (Crook and Ladder)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 397
Tuotantokoodi JABF13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. toukokuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 23. joulukuuta 2007

Homer aiheuttaa kaaoksen Springfieldin paloasemalla, ja koko palokunta joutuu sairaalaan. Korvaukseksi Homer ryhtyy palomieheksi ja saa mukaansa Moen, Apun ja Seymour Skinnerin. He alkavat sammutustöiden lomassa ryöstää sammuttamiaan taloja.

Poliisikoira (Stop, Or My Dog Will Shoot!)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 398
Tuotantokoodi JABF12
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. toukokuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 23. joulukuuta 2007

Löydettyään Homerin Oktoberfestin maissilabyrintistä, Pukin pikku apurista tulee poliisikoira.

24 minuuttia (24 Minutes)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 399
Tuotantokoodi JABF14
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. toukokuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 30. joulukuuta 2007

Erikoisjakso, joka on parodiaa TV-sarjasta 24. Sitä markkinoitiin 400. jaksona, mutta se esitettiin jaksona 399.

Rehtori Skinner perustaa Springfieldin ala-asteelle koulun pinnaamisen vastaisen yksikön (Counter Truancy Unit, CTU), jossa Lisa johtaa Milhousen, Martinin ja Databasen toimintaa. Kun kiusaajat Jimbo, Dolph ja Kearney pinnaavat, Milhouse lähetetään vakoilemaan heitä.

Springfieldin ydinvoimalassa vanhentunut ja pahasti haiseva jogurttipurkki paljastuu Homerin omaisuudeksi, ja Mr. Burns määrää Homerin hankkiutumaan eroon siitä. Homer epäonnistuu taivuttelemaan Apun ottamaan purkin, joka joutuu kiusaajien käsiin. Homer tulee paljastaneeksi kiusaajia vakoilevan Milhousen. Kiusaajat heittävät molemmat heistä roskasäiliöön, joka lähetetään vierimään katua alamäkeen.

Tällä välin Marge unohtaa kakkumyyjäiset, ja hänellä on vain 27 minuuttia aikaa rusinakakun leipomiseen. Säästääkseen aikaa Marge nostaa radikaalisti uunin lämpötilan 650 asteeseen ja polttaa kakun kivikovaksi. Ennen myyjäisiin lähtöä Marge yrittää peittää epäonnistumisensa kuorruttamalla kakun vaaleanpunaiseksi ja valkoiseksi.

Jimbon talossa kiusaajat tekevät voimakasta hajupommia vanhentuneesta jogurtista ja kuuden viikon pullotetuista pieruista. Suunnitelmissa on pommin laukaisu kakkumyyjäisissä. Kun Milhouse on epäonnistunut kiusaajien jäljittämisessä, Lisa pyytää Bartia auttamaa heitä. Bart suostuu, mutta ehdoksi hän asettaa kaikkien menneiden ja tulevien kepposten rangaistusten peruuttamisen – Skinner tulee myös opettaneeksi hänelle uuden kirosanan. Tutkimustensa kuluessa Bartin puhelinlinjalle tulee yllättäen sarjan 24 Jack Bauer, jolle Bart esittäytyy piloillaan nimellä Ahmed Adoudi (nopeasti lausuttuna I made a duty = suoritin velvollisuuden). Jack luulee nimeä oikeaksi ja tarkistuttaa sen Chloella. Saatuaan selville hajupommista, Bart palaa kouluun kertomaan Lisalle, mutta Martin, kiusaajien palvelukseen kiristetty kaksoisagentti, tyrmää ja vangitsee hänet.

Kakkumyyjäisissä kiusaajat käynnistävät hajupommin kolmeminuuttisen ajastimen. Ilmanvaihtohuoneeseen lukittu Bart ottaa Lisaan yhteyden kännykällään ja näyttää tälle kuvan hajupommista. Bart käskee Lisaa määräämään rehtori Skinnerin kaatamaan nakkiveden sähkölaitteeseen ja aiheuttamaan näin oikosulun tuulettimeen. Skinner täyttää huoneen nakkivedellä. Bartilta alkaa loppua ilma, ja hän yrittää uida ulos huoneesta, mutta ei pysty murtautumaan ulos sen ainoasta ikkunasta. Marge auttaa häntä rikkomalla lasin palaneen kakkunsa avulla. Lisa purkaa pommin ja pelastaa myyjäiset löyhkältä. Lopuksi Jack Bauer ja lauma terrorisminvastaisen yksikön (Counter Terrorist Unit, CTU) agentteja tunkeutuu kakkumyyjäisiin aiheuttaen täyden kaaoksen. He aikovat pidättää Bartin harmillisen pilasoiton takia. Jossain kaukana laukeaa ydinpommi, mutta kaikki huokaavat helpotuksesta kun Bauer vakuuttaa, että pommi räjähti Shelbyvillessä.

Ulalla uutisista (You Kent Always Say What You Want)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 400
Tuotantokoodi JABF15
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. toukokuuta 2007
Ensiesitys Suomessa 30. joulukuuta 2007

Simpsonien perheellä on hammastarkastukset. Matkalla kotiin he käyvät ostamassa jäätelöä ja Homer ostaa kaupan miljoonannen tötterön. Seuraavana päivänä Homeria haastatellaan televisiossa. Vahingossa hän huitaisee pöydällä olevan kahvikupin Kent Brockmanin syliin. Brockman kiroilee suorassa lähetyksessä ja saa potkut. Marge pyytää Brockmanin Simpsoneille asumaan. Lisa auttaa Kentiä nousemaan jaloilleen, ja tämä alkaa Lisan web-kameran kautta levittää netissä totuutta siitä, kuinka televisioyhtiön tuotot päätyvät lopulta republikaanien käsiin. Republikaanit eivät ole tästä mielissään, ja seuraavana päivänä he lahjovat Kentin takaisin töihin 50 prosentin palkankorotuksella.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.