Phil McGraw

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Phil McGraw
Phil McGraw Newsweek-lehden kannessa 2001.
Phil McGraw Newsweek-lehden kannessa 2001.
Syntynyt 1. syyskuuta 1950 (ikä 67)
Vinita, Oklahoma
Ammatti psykologi, televisiojuontaja
Puoliso Debbie Higgins (1970–1973)
Robin Jameson (1976–)
Lapset Jay, Jordan
Lempinimet Dr.Phil
Kotisivu http://www.drphil.com/

Phillip Calvin McGraw (tunnetaan nimellä Dr. Phil, ”tohtori Phil”; s. 1. syyskuuta 1950, Vinita, Oklahoma, Yhdysvallat) on suosittu yhdysvaltalainen televisiopsykologi.

Hän tuli tunnetuksi tehtyään yhteistyötä Oprah Winfreyn kanssa vuosina 1998–2002. Hän juonsi Tuesdays with Dr. Phil -juttusarjaa ohjelmassa Oprah. Suosion kasvun takia McGrawille perustettiin oma ohjelma Dr. Phil, jota tuottaa Winfrey's Harpo Studios. Hän on isännöinnyt ohjelmaa vuodesta 2002.

McGraw on kirjoittanut seitsemän kirjaa ja niiden oheismateriaalin. Kirjoista kuudessa neuvotaan muun muassa ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa ja yhdessä autetaan laihdutuksessa ja elämäntapojen muuttamisessa. Hän on tehnyt myös cameoroolin elokuvassa Scary Movie 4 sekä televisiosarjoissa Frasier ja Simpsonit. Hän on ollut myös esikuvana Seesamtien hahmolle Dr. Feel.

McGraw ja Debbie McCall avioituivat vuonna 1970[1] ja erosivat 1973. Robin Jamesonin kanssa McGraw avioitui vuonna 1976, ja parilla on kaksi poikaa, Jay (s. 1979) ja Jordan (s. 1986). Jay McGraw on seurannut isänsä jalanjälkiä ja julkaissut Dr. Phil -tyylisen kirjan, joka on suunnattu teini-ikäisille, sekä vieraillut usein Dr. Phil -ohjelmassa. McGraw on ollut myös vieraana Conan O'Brienin juontamassa Late Night with Conan O'Brien -showssa.

McGraw'lle on tehty siemenjohdinten katkaisu (vasektomia) 29-vuotiaana ensimmäisen lapsen saatuaan. Myöhemmin hän on kutsunut tätä elämänsä suurimmaksi virheeksi.[2]

Suomeksi julkaistut teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pelasta parisuhteesi (Relationship rescue, 2000)
  • Pidä huolta itsestäsi (Self Matters, 2001)
  • Painonpudotushaaste: 7-kohtainen avainohjelma pysyvään painonhallintaan (The Ultimate Weight Solution, 2001)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikiquote-logo.svg
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Phil McGraw.