Luettelo televisiosarjan Simpsonit DVD-julkaisuista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ensimmäisen kauden DVD-julkaisu.

Tämä on luettelo televisiosarjan Simpsonit DVD-julkaisuista. Kaikkia näistä ei ole julkaistu Suomessa eikä niillä ole suomenkielistä nimeä, ja joitain on voitu julkaista uudelleen eri versioina. Julkaisuja levittää Suomessa Svensk Filmindustrin tytäryhtiö FS Film.

Twentieth Century Fox ilmoitti keväällä 2015, että Simpsonien kausijulkaisuja ei tulevaisuudessa enää julkaista DVD:llä eikä blu-raylla,[1] mutta kesällä 2017 yhtiö ilmoitti, että tuotantokausien julkaisu jatkuu.[2]

DVD-kausijulkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyte DVD-kausijulkaisun tausta­materiaali­valikosta (18. tuotanto­kausi).

Yhdysvalloissa on ilmestynyt seitsemäntoista ensimmäistä tuotantokautta sekä kahdeskymmenes kausi DVD-bokseina, samoin kuin Suomessakin. Seitsemästoista kausi julkaistiin Suomessa joulukuussa 2014. Kahdeksannentoista kauden Suomen-julkaisusta ei toistaiseksi ole tietoa. Tuotantokaudet ja Suomen-julkaisupäivät:

Kausien 1–18 julkaisut ovat "keräilijän versioita" (engl. Collector’s Edition), ja ne sisältävät erilaista taustamateriaalia, kuten tekijöiden kommenttiraitoja, poistettuja kohtauksia, pienoisdokumentteja ja mainoksia.

Blu-ray-kausijulkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahdennestakymmenennestä kaudesta alkaen Simpsoneita on esitetty Yhdysvalloissa teräväpiirtona. Sarjan blu-ray-versioita on toistaiseksi julkaistu (DVD-versioiden rinnalla) ainoastaan Yhdysvalloissa ja Australiassa: kaudet 13–17 ja 20. Suomessa nämä kaudet on julkaistu ainoastaan DVD:nä.

Teemajulkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauhujen talo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauhujen talo

Sisältää neljä Kauhujen talo -jaksoa.

  • Kauhujen talo, osa 5 (Treehouse of Horror V)
  • Kauhujen talo, osa 6 (Treehouse of Horror VI)
  • Kauhujen talo, osa 7 (Treehouse of Horror VII)
  • Kauhujen talo, osa 12 (Treehouse of Horror XII)

Simpsoneiden joulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisältää viisi joulu- tai talviaiheista jaksoa eri kausilta.

  • Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire)
  • Ystävä hädässä (Mr. Plow)
  • Jouluvaras (Miracle on Evergreen Terrace)
  • Lelusensaatio (Grift of the Magi)
  • Pikku Buddha (She of Little Faith)

Simpsonit villinä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonit villinä.

Sisältää neljä juhlinta-aiheista jaksoa eri kausilta.

  • Vakoilukamera (Homer's Night Out)
  • Kartanon herrat (The Mansion Family)
  • Kirottu sunnuntai (Sunday, Cruddy Sunday)
  • Baarimikko (Homer the Moe)

Simpsoneiden joulu 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisältää neljä jouluaiheista jaksoa.

  • Perheen kunnia (Homer vs. Dignity)
  • Lumen taju (Skinner's Sense of Snow)
  • Lännen mailla (Dude, Where's My Ranch?)
  • Homer-sedän parannus (’Tis The Fifteenth Season)

Simpsoneiden vastaisku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsoneiden vastaisku.

Sisältää neljä jaksoa ja koosteen Tähtien sota -viittauksista sarjassa.

  • Koira kuoleman partaalla (Dog of Death)
  • Bartin lankeemus (Marge Be Not Proud)
  • Lisan oma sota (The Secret War of Lisa Simpson)
  • Gangsterien armoilla (Mayored to the Mob)

Simpsonit: Pussailua pusikossa – heidän tarinansa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljä jaksoa Homerin ja Margen suhteesta. (Julkaistu 9.3.2007.)

  • Marge, eletään vaarallisesti (Natural Born Kissers)
  • Margen rinnat (Large Marge)
  • Kolme miestä ja Homer (Three Gays of the Condo)
  • Menneisyyden ilot (The Way We Weren't)

Filmifestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filmifestarit.

Sisältää elokuva-aiheisia jaksoja.

  • Mr. Simpson menee Hollywoodiin (Beyond Blunderdome)
  • Rangaistus (Itchy & Scratchy: The Movie)
  • 22 tarinaa (22 Short Films About Springfield)
  • Neljät hautajaiset ja yhdet häät (A Star is Burns)

The Simpsons Backstage Pass[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljä musiikkiaiheista jaksoa.

  • Kaksi kaupunkia (A Tale of Two Springfields)
  • Kanuunanruokaa (Homerpalooza)
  • Homerin kvartetti (Homer's Barbershop Quartet)
  • Oton seikkailut (The Otto Show)

Riski bisnes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riski bisnes.

Sisältää neljä työelämään liittyvää jaksoa.

  • Kaksi totuutta (Realty Bites)
  • Turpiin ja onnea (Homer the Smithers)
  • Homer, seuraava astronautti (Deep Space Homer)
  • Susi ihmiselle susi (Marge Gets a Job)

Too Hot For TV[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kauhujen talo, osa 9 (Treehouse of Horror IX)
  • Mies ja pyssy (The Cartridge Family)
  • Marge, eletään vaarallisesti (Natural Born Kissers)
  • Papan ihmelääke (Grandpa vs. Sexual Inadequacy)

Matkalla Hollywoodiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkalla Hollywoodiin
  • Tähtien loisteessa (When You Dish Upon a Star)
  • Lentopelko (Fear of Flying)
  • Gabbo vai Krusty (Krusty Gets Kancelled)
  • Homerin tuliliemi (Flaming Moe's)

Simpsonit.com[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kauhujen talo, osa 11 (Treehouse of Horror XI)
  • Opiskelija Homer Simpson (Homer Goes to College)
  • Haaksirikko (Das Bus)
  • Väkivallan kolkko kutsu (Itchy & Scratchy Land)

Seksiä, valheita ja Simpsonit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seksiä, valheita ja Simpsonit
  • Homerin viimeiset kiusaukset (The Last Temptation of Homer)
  • Noidan talo (Bart After Dark)
  • Syömäkone (New Kid on the Block)
  • Lisan kilpailija (Lisa's Rival)

Paikoillanne, valmiina, hep![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Uskolla terveeksi (Faith Off)
  • Luontainen kyky (The Homer They Fall)
  • Lisan liukkaat (Lisa on Ice)
  • Tanssiva maskotti (Dancin' Homer)

Taivas ja helvetti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taivas ja helvetti.
  • Bart myy sielunsa (Bart Sells His Soul)
  • Margeen me luotamme (In Marge We Trust)
  • Kauhujen talo, osa 4 (Treehouse of Horror IV)
  • Kerettiläinen keskuudessamme (Homer the Heretic)

Simpsonit vastaan muu maailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Homer, Patty ja Selma (Homer vs. Patty & Selma)
  • Joko säteilee (Marge vs. the Monorail)
  • Pelastakaa sielunne (Homer vs. Lisa and the 8th Commandment)
  • Bart ja Australia (Bart vs. Australia)

Greatest Hits[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greatest Hits
  • Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire, ensimmäinen jakso)
  • Ikävä rehtoria (Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song, 100. jakso)
  • Homer ja roskakuskit (Trash of the Titans, 200. jakso)
  • Ihme]] (Bart Gets an F, katsotuin jakso)
  • Lisan ensimmäinen sana (Lisa's First WordMaggie puhuu ensimmäistä kertaa)

Maailman ympäri 80 D’ohissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Päivä Tokiossa (Thirty Minutes Over Tokyo)
  • Safari (Simpson Safari)
  • Perhe Riossa (Blame It On Lisa)
  • Majesteettirikos (The Regina Monologues)

Springfieldin murhamysteerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Musta Leski (Black Widow)
  • Cape Fear
  • Kuka ampui johtajan? - Osa 1 ja Osa 2 (Who Shot Mr. Burns? - Part 1 and Part 2)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sarkar, Samit: The Simpsons won't be released on DVD or Blu-ray anymore. Polygon. 10.4.2015. Viitattu 16.4.2015.
  2. Schneider, Michael: ‘The Simpsons’ Will Return to DVD After A Three-Year Hiatus, After Fans Demand It IndieWire. 22.7.2017.