The Simpsons: Bart vs. the World

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Simpsons: Bart vs. the World
The simpsons bart vs the world.jpg
Kehittäjä Imagineering
Arc Developments
Julkaisija Acclaim
Säveltäjä Mark Van Hecke
Andi McGinty
Julkaistu 1991, 1993
Lajityyppi toiminta, tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Amiga, Atari ST, Sega Game Gear, Nintendo Entertainment System, Sega Master System
Jakelumuoto levyke, pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Simpsons: Bart vs. the World on Acclaim Entertainmentin vuonna 1991 julkaisema tasohyppely, joka perustuu Simpsonit -televisiosarjaan. Peli on julkaistu Nintendo Entertainment System, Sega Master System ja Sega Game Gear -pelikonsoleille.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelimekaniikka on lähestulkoon aivan samanlainen, kuin pelin edeltäjässä The Simpsons: Bart vs. the Space Mutants, mutta tällä kertaa pelaaja voi esimerkiksi ottaa kahden osuman sijaan viisi osumaa ennen kuolemaa. Lisäksi toisin kuin edeltäjässä, tässä pelissä on "power-uppeja", joista pelaaja voi saada lisää energiaa.

Tässä pelissä on myös bonus-pelejä. Esimerkiksi muistipeli, puzzle-peli ja Trivia (jossa kysytään kysymyksiä koskien Simpsonit tv-sarjaa tuohon astisilta tuotantokausilta). Saadakseen pelin läpäistyä parhaan lopun, on pelaajan jokaiselta tasolta myös löydettävä piilotetut Hassu-lelut. Esimerkiksi yhdellä Pohjois-navan tasolla Hassu-lumiukko ja yhdellä Egyptin tasolla Hassu-muumio. Kaikkien Hassu-lelujen kerääminen avaa myös Hollywoodiin yhden erikoistason, joka pelaajan on myös läpäistävä ennen viimeistä pomotaistelua.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart Simpson osallistuu Hassu-klovnin piirustuskilpailuun, jossa hän voittaa maailmanympärimatkan palkinnoksi. Todellisuudessa Bartin voitto ja palkinto oli Montgomery Burnsin lahjonta Hassulle.

Mr. Burns ja Waylon Smithers punovat juonia eliminoidakseen Simpsonien perheen, joka on aiheuttanut harmia Mr. Burnsille aikojen saatossa. Pelissä pelataan neljässä eri maassa ympäri maailman. Jokaisen maan lopussa Bart kohtaa loppuvastuksen, joka on aina joku Mr. Burnsin kaukainen sukulainen.

Pelin maat ovat Kiina, Pohjoisnapa, Egypti ja Hollywood.

Vastaanotto
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
Allgame 2.5/5 tähteä

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.